Szerintem nem írnak ők hülyeséget, simán benne van a 10 ezer feletti ár, ha a hitelezés jobban beindul, erre pedig van esély, mivel elvileg a következő 2-3 évben minden piacán gdp-növekedést várnak. Ami viszont most már látszik a Reuters-nyilatkozat után, hogy az akvizíció (ami a másik nagy növekedési potenciál) egyáltalán nem úgy megy, ahogy arra számítottam. A "nagyon jelentős" montenegrói bank egy félmilliós országban van, a "talán megvehető" román bank 5 %-os részesedésű, az esetleges ukránnál meg még negatív árfolyamreakció is lehet rosszabb esetben. Amikor január elején benyögte, hogy megjelennek egy új országban és egy meglévőben is vesznek, akkor az új országra Montenegrót saccoltam, ami be is jött, viszont azt hittem (mivel előre nem nagyon szokta bejelenteni), hogy a másik az valami tényleg jelentős lesz (pl. a tőkeemelésre szoruló Unicredit valamelyik bankja, tehát a bolgárhoz mérhető). Ehhez képest azért ez a mostani bejelentés elég nagy csalódás, a helyén lévő árfolyam kifejezés pedig elég szerencsétlen volt.
OTP részvényesek ide!