Topiknyitó: Spiller 2025. 07. 26. 21:32

Állampapír, tőzsde, befektetés.  

Csak tematikus topikok vannak, görcsösen, szemellenzövel ragaszkodnak a topikinditók a témához (teljes joguk megvan hozzá). A mai világban minden mindennel összefügg. Érdemes egy szélesebb konszenzusba helyezni a dolgokat. Megnézni egy hir mire hat, hathat. Ma már sokaknak van megtakarítása vannak akiknek már jelentösebb ez az összeg, nem engedhetik meg maguknak, hogy ne alakitsanak ki egy diverzifikált portfóliót. Tehát jöhetnek a befektetéssel kapcsolatos gondolatok, konkrét történetek. Gazdasági hirek. Egy kis vérszivogatás is belefér. Jöhet egy-egy gondolatkisérlet egy tanulságos videó. A rosszinduatot a trollkodást büntetem.
Akinek kell használja és adjon hozzá ha tud.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Firekiller
Firekiller péntek, 18:43
Előzmény: #766  Spiller
ha megadóztatjak a "gazdagokat" es befizetik, miért ne...
Spiller péntek, 18:03
Előzmény: #762  Firekiller
Nem volt.
Spiller péntek, 18:02
Előzmény: #763  Firekiller
Miert lenne egyforma fizetes? Egyreszt mert nem egyforma a teljesitmeny masreszt ha elvallalja olcsobban akkor miert ne.
Spiller péntek, 17:58
ez a friss leltar
MAGYARORSZÁG REKORDSZINTŰ NEMZETKÖZI TARTALÉKOKKAL, 60 MILLIÁRD EURÓ KÖRÜLI DEVIZATARTALÉKKAL ÉS 110 TONNA ARANYTARTALÉKKAL RENDELKEZIK.
Firekiller péntek, 07:55
Törölt hozzászólás
Firekiller
Firekiller péntek, 07:54
Előzmény: #761  FatFIRE
az milyen már hogy egy adott munkahelyen ugyanazon munkáért és pozicióért akár 20-30% különbség is van a fizetések között. Az korrekt? 
Firekiller
Firekiller péntek, 07:41
"Nagyon sokan nem értik itt, hogy nem az adófizetéssel van baj, hanem a populista jelleggel és a kiszámíthatóság hiányával"
milyen jó hogy ezzel nem volt 16 évig...
FatFIRE péntek, 06:57
Előzmény: #757  Spiller
Gondoltam, mert ismered már a véleményem. Nagyon sokan nem értik itt, hogy nem az adófizetéssel van baj, hanem a populista jelleggel és a kiszámíthatóság hiányával, a magyar KKV-k lehetőségeinek beszűkítésével és azzal, hogy a saját kormányuk hozza őket hátrányba a külföldiekkel szemben. Mert az milyen dolog, hogy egy magyarországi német cég után nem fizetnek vagyonadót, de egy magyar után igen?!
Spiller csütörtök, 23:49
Előzmény: #759  Goldstein17
Nekem nincs gondom a felsőbbrendűsegi komplexusban  vergodo frusztralt  kisebbsegek ertelmisegi allurjeivel. Ki ilyen ki olyan. Adjunk teret az egyennek. Hatha mozog benne valami, vagy tehetseg vagy kukac. Kik vagyunk mink, hogy itelkezzunk. :)
Goldstein17 csütörtök, 21:34
Előzmény: #758  Spiller
Jaj. Ezt meg nem az AI generálta neked szemelyreszabottan, de már majdnem olyan jó. Olyan mintha közkíncsé tetted volna a pszichoanalízised.
Spiller csütörtök, 21:17
Spiller csütörtök, 21:11
Előzmény: #750  FatFIRE
nem a te személyedre írtam. Mégha úgy is tűnt.   mintha egy harmadik személy gazdaggal beszélnék. Szerintem az ide írogatók messze vannak a gazdagtól. Egyszer levezettem tán 1 mrd volt a felső középosztály és ha jól rémlik 3mrd-tól volt a gazdag. Amikor a tőkejövedelem meghaladja a családi kiadást és az éves hozama többszöröse a kiadásának.   
keeper csütörtök, 19:04

Jön a randi... vajon fog kapni rózsát? :D
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260521/varga-mihaly-nyitott-a-talalkozora-magyar-peterrel-838404
2030-ra. :D Akkor azért olyan nyugodt mindenki...
keeper csütörtök, 19:01
Előzmény: #741  randomly

Biztos most volt náluk a NIS2 audit, van ilyen. :D Örülj, hogy még hozzáférsz a pénzedhez...
Annyira nem kell kapkodni hamarosan szvsz a prémium magyar állampír lesz megint a sláger, fél százalékokért egymást letaposni nem érdemes..
Firekiller csütörtök, 18:31
Törölt hozzászólás
Firekiller csütörtök, 16:16
Törölt hozzászólás
Firekiller csütörtök, 16:12
Törölt hozzászólás
FatFIRE csütörtök, 16:05
Előzmény: #749  Goldstein17
"Nem ez a probléma. Ami komoly gondot okozhat, hogy vannak olyan vállalkozások, ahol a cégérték magas a likviditás viszont kicsi."
Persze, egy ígéretes startup milliárdos értékű, de ennyi pénz soha nem volt a cégben, Miből fizessen a szerencsétlen? Vagy én miért kerüljek a saját hazámban adóhátrányba egy külföldivel szemben?
FatFIRE csütörtök, 16:02
Előzmény: #748  Spiller
Persze, csak én soha nem akartam kibújni az adózás alól, hiszen mindig is adófizető voltam. Vagyoni típusú adót is fizetek. Többször kifejtettem ezt már nekik, hogy a büntető jellegű adóztatást nem szeretem. A Tisza először 10 milliárdos értékhatárral dobta be a vagyonadó tervét, utána lett belőle 5 majd 1 milliárd, ezért én pedig ennek alapján joggal feltételezem, hogy ha az adóhatár ilyen szabadeséssel csökken, akkor az adómérték sem lesz végleges. A bizalmi vagyonkezelésnél is úgy néz ki, megölik a nem üzletszerű vagyonkezelést. Mi ez, ha nem büntetés? Miért bíznék bennük ilyen előzmények után? Nekem ezzel van bajom, nem a szaros 1 százalékkal.
Goldstein17 csütörtök, 15:54
Előzmény: #747  Spiller
Nem ez a probléma. Ami komoly gondot okozhat, hogy vannak olyan vállalkozások, ahol a cégérték magas a likviditás viszont kicsi. Például hirtelen értékessé váló startup, aránytalanul nagy ingatlanvagyonnal rendelkező kisebb cég stb. Ez komoly gondot okozhat sok esetben. De egyetlen ház amiben egy nyugdíjas pár lakik és esetleg a Balatotnon is van egy nyaralójuk, már a határérték felett van. 
Spiller csütörtök, 15:37
Előzmény: #742  FatFIRE
azért van alapja, egy vagyon felett miért akarsz kibújni az adózás alól. 
Spiller csütörtök, 15:35
Előzmény: #745  Firekiller
szerintem nem mindegy.  Ha almát veszel egy kg-ot 300Ft-ért akkor nem mászkálsz, hogy 250ért kapj mert 50 Ft a különbség.  Ha 10millió a tét ott már dolgozol rajta. Maga az összeg sok nem az arány.
Amúgy a világ legbonyolultabb adózása a vagyonadó, általában nem is nagyon vállalják be a kormányok.
Mi a vagyon alapja. Jelenár? Minden egyes ingatlanhoz kimegy egy értékbecslő? Építési mód, anyagok, hőszigetelés felhasznált anyagok?   Könyv szerinti érték?  És ha lejjebb megy az ár? Amortizáció? 
Másrészt most bújt össze a tisza és a fidesz és megszavazták soha ne legyen MO-on a multiknak reklámadó, ráadásul parlamenti vita nélkül. Ezt nehezményezi a Mihazánk. Ezt korábban ez EU-ban sem szavazták meg.  Ez nem két Forint. Arra hivatkoznak ráterhelnék a lakosságra. Ja. Mert más adót benyelnek a multik.  
Spiller csütörtök, 15:16
Előzmény: #741  randomly
ha tervezett karbantartás van akkor ez van. 
Firekiller
Firekiller csütörtök, 12:32
Előzmény: #744  FatFIRE
nem az volt a lényeg.... az arányok meg a hiszti, aki nem képes ennyit beáldozni annak taka van Magyarországról, éljen máshol elégedetten...
FatFIRE csütörtök, 12:28
Előzmény: #743  Firekiller
Az a szánalmas, hogy még a vagyon és a kereset közti különbséget sem érted. 😂 És az a másik két zseni sem, akik lájkolták ezt a hülyeséget. 😂
Firekiller
Firekiller csütörtök, 08:57
Előzmény: #742  FatFIRE
hát akinek milliárdos vagyona van és bőven afölött és arányaiban belenyekken ebbe a dologba az nagyon gáz.... Ha valaki keres 1 milliót tisztán és abból 10 000 ft-ot kell adni hogy az ország jobb legyen annak ez nem fáj... de akinek meg 1 milliardból kell 10 milliót adnia az meg hisztizik... szánalmas
FatFIRE csütörtök, 08:22
Most lövik szét a bizalmi vagyonkezelést, erről írt cikket a Telex. Most tekintsünk el attól, hogy az újságíró ismét egy olyan témában ír cikket, amihez egyáltalán nem ért és attól is, hogy szakmaiatlan kifejezéseket használ folyamatosan, de még attól is, hogy a cikket nyilvánvalóan az Apelso rendelte ennek alapján. De tönkretenni egy struktúrát és távozásra ösztönözni a magyar tőkét?! 🙉 Ugye senki nem fog azon csodálkozni, ha Kármán Andrásnak lesz olyan ismerőse, aki pont bizalmi vagyonkezeléssel foglalkozik?
randomly szerda, 21:08
Úgy látom nem veszünk 7%-os fixMÁP --ot ... jó éjt! .. ez van 1 órája Magyarország így szeretlek. -> Tisztelt Ügyfeleink!
Ezúton tájékoztatjuk önöket, hogy WebKincstár, MobilKincstár és TeleKincstár szolgáltatásaink karbantartás miatt átmenetileg nem elérhetőek!
Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük és szíves megértésüket köszönjük!
Magyar Államkincstár

Topik gazda

Spiller
3 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek