Topiknyitó: Spiller 2025. 07. 26. 21:32

Állampapír, tőzsde, befektetés.  

Csak tematikus topikok vannak, görcsösen, szemellenzövel ragaszkodnak a topikinditók a témához (teljes joguk megvan hozzá). A mai világban minden mindennel összefügg. Érdemes egy szélesebb konszenzusba helyezni a dolgokat. Megnézni egy hir mire hat, hathat. Ma már sokaknak van megtakarítása vannak akiknek már jelentösebb ez az összeg, nem engedhetik meg maguknak, hogy ne alakitsanak ki egy diverzifikált portfóliót. Tehát jöhetnek a befektetéssel kapcsolatos gondolatok, konkrét történetek. Gazdasági hirek. Egy kis vérszivogatás is belefér. Jöhet egy-egy gondolatkisérlet egy tanulságos videó. A rosszinduatot a trollkodást büntetem.
Akinek kell használja és adjon hozzá ha tud.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Adrian8 szerda, 13:04
Előzmény: #528  kkv14
Mivel nincs gázhiány és (tavaly) olcsó is volt, mindenki annyit rendelt, amennyit akart. 
Európa baja nem a gázhiány, hanem az idiótán erőltetett zöld átállás és dekarbonizáció. Nem önmagában, hanem az idiótán erőltetett módon pont akkor, mikor versenyképesség csökken a húzóágazatokban is.
Adrian8 szerda, 12:56
Előzmény: #528  kkv14
Ebben igazad van. De lényegtelen, mert az akkor számít, ha gázbehozatal elakad. De az más, mint írtam, gáztárolók puffertartályként működnek javarészt.
Nem tudni, mennyi német gáz van máshol letàrolva, mennyi jön stb.
Nem 2 bites dolog ez, hogy X % van éppen bent oszt csókolom.
Adrian8 szerda, 12:45
Előzmény: #527  Spiller
Tudom, én is ezt írtam. 
A többit nem értelmezted, amit hozzá írtam.
A Magyarország -10% nem a kong az ürességtől kategória, amennyiben a kommunikáció az, hogy nekünk van elég.
kkv14 kedd, 22:24
Előzmény: #524  Adrian8
A lakosság számának aránya, a tározók kapacitásának aránya neked mindegy?
Spiller kedd, 21:04
Előzmény: #524  Adrian8
Spiller kedd, 20:53
Előzmény: #525  FatFIRE
Köszi. ETF az ázsiai vagy részvények?   Igen, kb 2 éve (már a harmadik) gondolkoztam a dubai ingatlanon.. akkor még Magyarországról nem volt felkapva.. oroszok ukrik zsidók vették egyfajta menedéknek.. Jól van ügyes vagy. kontazűr vs dubai. :)
FatFIRE kedd, 11:17
Előzmény: #523  Spiller
A belvárosi lakásokról már tudtok, Dubaiban Off-Plant és meglévőt is vettem, mindkettőt frekventált helyen (a Burj Khalifa közelében). Van még egy ázsiai fókuszú részvénycsomagunk (ezt bővítjük folyamatosan) és némi aranyunk. Az LNG miatt vett amerikai papírokból most szállunk ki, ezek csalódást jelentettek, mert intenzívebb emelkedésre számítottam és a dollár is gyengélkedik.
Adrian8 kedd, 02:27
Előzmény: #519  Spiller
Szinte mindennel egyeértek, de a kong az ürességtől a tároló...az fidesztől jött, amit kérdeznek, még az sem igaz.
Gáztározás komplexebb, mint ahogy beállítják. Egyrészt, amikor bejön a hideg, mindenkié hirelen fogy, mert pufferként használják tárolókat, nem csupán stratégiai tartalékra. Másik, hogy tárolókból tárolókba jön-megy, másokét tároljuk, mások is miénket, áramlik minden mindenhova. De mikor hideg bejön, átlagosan megindul fogyás mindenhol, ahogy beröffentik fűtést, egyszerre figyasztják a bejövőt és a tárolókat együttesen.
Tehát tél bejöttével/vége fele természtes, hogy fogyóban; a magyar szintén fogy. Számszerűsítve jelenleg német 30% környékén, magyar 40% környékén vagy. 10% különbségnél szerintem nem kell eljátszani, hogy mi dőzsölünk, míg német éhenfagy.
Spiller kedd, 01:24
Előzmény: #518  FatFIRE
Farfire. Milyen bef portfoliod van? Ha nem titok. 
Spiller kedd, 01:19
Előzmény: #520  Spiller
Igen, jo otlet volt van sap.  Vettem bitcoint reggel..szepen hozott dax long certi meg nem adtam el.. 
Spiller kedd, 01:13
Indiat ezert nem tartjak sokra..barkit barmikor eladnak..sok ember rejtett gazdasagi ero, de a kasztrendszer miatt soha nem viszik semmire.
https://www.portfolio.hu/global/20260202/hatott-a-fenyegetes-leterdelt-trump-elott-az-atomhatalom-ez-akar-az-ukrajnai-haborunak-is-veget-vethet-815300
Spiller péntek, 16:02
Tegnap vettem DAX longot.. túl nagyot esett és főleg SAP miatt esett sokat.. de vettem SAP-t is fél pakkot. Ebből látszik mekkora pánik tud lenni..és milyen mozgást tudnak generálni a kereskedési robotok.. 
Spiller péntek, 16:00
Előzmény: #518  FatFIRE
:DD  ez poén is lehet..állítólag konganak az ürességtől a német tartalék tárolók.. akkor tényleg a jég hátán is megélnek.  Amúgy azt gondolom EU 10évre elvesztette versenyképességét.  Szankcionálja a 2 volt legnagyobb piacát oroszt kínát. drága energiaárak,  égeti a pénzt ukránoknál.. és a szociális rendszerét, a közbizalmat a migránsokkal terheli. Az atomerőműveket visszaállíthatatlanul megszüntetik. Európa és EU befolyása, külpolitikai szerepe a béka segge alatt.  A legjobb haver usa meg vámot vet ki az exportra..ráadásul amerikai fegyverekkel építi a védelmi rendszerét..  nem tudom mi a hazaárulás ha ez nem..  vagy van egy akkora terv amit nem látok és meg sem tudok fogalmazni.. és mindezek megérik.. ezen azért csodálkoznék. 
FatFIRE péntek, 08:59
Előzmény: #516  Spiller
De azért megy tovább a propaganda, most olvasom a Portfólión a címet, ami úgy kezdődik, hogy "Európa már a jég hátán is megél". 🤦🏻‍♂️
Spiller csütörtök, 20:16
Előzmény: #516  Spiller
a nap végére -530pont lett a vége a DAX-nak
Spiller csütörtök, 16:21
Azt mondta Brüsszel. "EU még nincs felkészülve a békére. "  Gratulálunk.  DAX -250pont.  Nem kell orosz energiahordozó de állítólag konganak a tartályok németeknél. 1500mrd Ukriknak..  európai katonák kiképzése ukriknál.. Ez mi? 
Angelo csütörtök, 05:39
Törölt hozzászólás
Angelo csütörtök, 05:33
Törölt hozzászólás
Placi82 2026. 01. 28. 17:48
Előzmény: #508  Spiller
Tupontos. A magyar munkamoral és a az 1 munkaóra jutó előállítási értek az lofa.sz , Lusta a nap, de kurva jól élnek.
Jó lenne már egy kis MP nekik ,hogy megtanulják hogy hol lakik a magyarok istene. Lassan már meg kell köszönni ha bejönnek a munkahelyre.
Albán szinten kellene élni ezzel a magyar munka morálal ami ebbe az orszqgban van ....
Azért élünk jól mert high press economy van és tolja a az adókedvezmények ez még a 3%os hizeleket  orrba szájba a magánszemélyeknek és KKV nek mar lassan egy évtizede. A kamatswap költsége meg az államnal , az államháztartási hiányt növeli, meg az MNB hiányt és ketyeg minden évben egyre több.
Kutya is jó dolgában vesz meg .....
Placi82 2026. 01. 28. 17:42
Előzmény: #510  Spiller
Ja.  Közeleg a tél. Nincs jó fedezet és bizalom a globális gazdasagban
Placi82 2026. 01. 28. 17:41
Előzmény: #493  Angelo
Nem Magyar Petitol erosodik a forint, hanem a dollár gyengules gravitqciojatol.+ A MMB magasan tartja a kamatot és még megéri carry tradezni....ennyike
0rbannt azért jegyzik  a világban .......MPt megbazert nem .Nehogy már a forint erősödésnrknisnő az oka ....😃
Spiller 2026. 01. 27. 23:51
Eleg dezsavűm van. Reszvenyarak az egben olcso deviza arak.. 
Spiller 2026. 01. 26. 13:57
Előzmény: #505  slash2
a tanar orvos egy hivatas.. 50% ragyogo elhivatott a ember sajna a masik fele ócska.. Ezek cseszik el oktatast eüt. 
Spiller 2026. 01. 26. 13:55
Igen. Lesz siras. Kell valtozas de nem egy ilyen ertektelen vackokkal.  Eu dolgozik az ugyon nagyon. Benne lennek legyen valtozas tanulja meg a kutyafittyet a paraszt. de az orszag szivna meg. Vegre egy olyan vilaggazdasagi konstellacio van amibol nyerhetnenk.
Spiller 2026. 01. 26. 13:49
Előzmény: #504  Angelo
Kb 15% felettvan s ket ceg resze a shellben es a legnagyobb intezmenyi befektetok. Ennel fogva kizart ne legyen kapcsolata kapitanynak ezekkel.  Hirtelen kerult elo nem tudjuk a reszleteket. A tudassal nincs gond a kerdes az mire hasznalja ják. Hulyeket nem alkalmaznak.  A tobbi amit irtal az feherzaj programreszek..most kicsit pihizel es ertelmes stilusban gyere vissza. 
Goldstein17 2026. 01. 26. 09:16
De jó ezt olvasni. Reméltem, hogy egyszer irígykedve fogunk tekinteni a tanárok fizetésére. Talán anyagi értelemben is vonzóvá válhat a pálya és végre megszűnhet a kontraszelekció. Ha a bérek indexálását is bevezetnék és nem pusztán politikai haszonszerzés húzódna meg minden döntés mögött, sokat javulhatna a helyzet.
slash2 2026. 01. 26. 09:06
Előzmény: #500  Spiller
Múltkor beszélgettem egy ismerős tanárnővel. Az elmúlt években már annyi tanár béremelés volt hogy számolni sem tudom.. simán egy milla felett van a bruttója. Van 3 gyereke, 
NULLA az SZJA adója és délután kettőkor már otthon van.   
CSOK MOK minden szart felvettek. Fürdenek a pénzben.  Beszélgettünk minap. 
De a Magyar Péternek jól áll a napszemüveg!  Vonzó férfi! Esküszöm ezt mondta. 
Kérdem tőle: "A hormonjainkkal választunk vagy az agyunkkal? " 
Itt lett vége a beszélgetésnek. 
ennyi! 
Angelo 2026. 01. 26. 05:11
Előzmény: #497  Spiller

Eddig abban voltam, hogy te még egy viszonylag értelmes gyerek vagy.
Mi köze van a Shellnek és Kapitánynak a Black Rockhoz és a Vanguardhoz???
Elárulom semmi!!!
Ez a két intézményi befektető kb. 10%-os részvény-csomaggal renendelkezik a Shellben. 
Neked is megadatott, hogy részvényese legyél ennek az olajipari vállalatnak. 
Kapitányt nem lehet össze mosni ezzel a két alapkezelővel mert semmi köze hozzájuk.
(Szerintem ezt te is érted. Az viszont már más kérdés, hogy szeretnéd összefosni velük, de ez itt nem jön be.)
A másik, hogy szeretett kormányod, nem is olyan régen még sztárolta Kapitányt és kitüntette, hogy a valaha élt magyar, aki a legmagasabb szintekre jutott a versenypiacon. 
Kapitány mögött hatalmas tudás van, ezt nem kell tovább ragozni.
A legaljasabb pedig az, hogy amint megjelent az ellenzéki oldalon, azonnal rávetettétek magatokat és megpróbáltátok lejáratni, de ez nem sikerült.
Sőt, csak arra mutattatok rá, hogy mennyire aljas kormány vezeti ma az országot.
Na ezért is fogtok bukni.
Nyugi, ki fogod heverni te is a választási vereséget.
Rólam pedig annyit, hogy időnk nagy részét már most is külföldön töltjük a gyerekeinknél, akik a vállalkozásunkat építik tovább.
Spiller 2026. 01. 26. 00:33
Előzmény: #501  prfecó
Te is írhatsz okosakat. Mi a bef. portfiliod?  Allampapir?  Most csilingeltek a kamatok. A befektetesi penzem nagyobb resze likvid..allampapir tőzsdei számla..kp. 65-25-10% kb amostani arány. A vallalkozasokban is usd eur huf..es megfelo eszkozok...forog a malom. 
Spiller 2026. 01. 26. 00:19
Előzmény: #501  prfecó
Jogos. De sajnos minden mindennel osszefugg. Optimista ember vagyok de eu val kapcsolatban nem latok semmi biztatot. A vilagban is csupa tuzfeszek.. Piszok nagy átalakulás a lesz.   Mar az is valami ha a helyeden maradhatsz nem kell visszamenni a kezdo kockara. Azt gondolom van szabadulokartyam..de iszonyat emberaldozat lesz remelem csak kepletesen.
prfecó 2026. 01. 26. 00:06
Nem erdekel ez sok politikai lozung mindket oldalrol. Inkabb allampapirokrol legyen szo.

Topik gazda

Spiller
3 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek