Valami rövid kötvény, aminek lepkefing a költsége és likvid. Amennyiben esik a piac az szerintem nem pár órás esés lesz, így lesz időd eladni és belevásárolni az esésbe.
Érdekelne a véleményetek. Van egy nagy adag eurom, ami jobb híján most a bankszámlámon pihen. Nem igazán szeretnék most részvényeket venni, nagyon érik már egy nagyobb mértékű piaci korrekció. Nem szeretném forintra váltani, ha ezt tenném állampapír viszonylag jól hozhatna, de ott van egy nagyobb mértékű forint gyengülés lehetősége is a levegőben. EMÁP kamata 2 %, fél év mire nullában van vele az ember. Ingatlan vásárlást szintén elvetettem. A forint árfolyamában és a tőzsdén is jó ideje várom a korrekciót és most ezzel az összeggel szembe megyek a széllel, van esetleg valami ötletetek?
Tegnap 25 bázispont is kamatvágással elkezdődött a lazítás. De ez nem lényeg ez várható volt. De az is bejott, amit anno pár hónapja az ezüst topikba beirtam, azt hogy QT vége lett és szinte azonnal beinditottak a QE-t. Ezt tegnap a FED elnöke Powell, próbálta mismasolni. De havonta veszi a FED az USA rövid kotvenyeket. Ez bizony kőkemény QE. És ez igen komolyan kapcsolódik a Fire témához. Megprobalom majd érthetően osszefoglalni ez milyen jövőbeni gazdasági változással járhat a mi kis vilangunkba is. Hasznát veszed, sztem. Valahol komoly stressz van a gazdasagi rendszerben. Biztos.
Ti akiknek állítólag megadatott a kiemelkedő kereset, a boldog családi háttér, az átlag feletti intelligencia, tényleg abban leltek örömöt, hogy a saját felsőbbrendűségeteket hirdetitek, miközben szapuljátok a másikat heteken, hónapokon át? Olyan mint az óvodában, amikor az volt a téma hogy kinek az apukája az erősebb. És ugyanúgy nem számít, hogy ki kezdte. Ha valóban ezt jelenti sikeresnek lenni, akkor a lejobb elrettentő példa vagytok, miért ne vágyjon rá senki. @kulio: Nem tudom követed-e az eseményeket, de javaslom fontold meg a topik bezárását. Szerintem a résztvevőknek és az olvasóknak is a javára válna.
szerencsére itt mindenki stílusa makulátlan, szokták mondani más szemében a szálkát magáéban a gerendát sem.... vagy milyen az adjonisten olyan a fogadjisten , meg persze bagoly mondja verébnek...
Ha ezt a stílust nyomatod itt újra tiltani fognak! Nézd meg a negatívokat amit kapsz. Nem vagy idevaló. Vagy változtass. Hidd el neked is jobb lesz! Csak jotanacs volt!:)
"Vannak akik csak kivenni akarnak mások irígyek vagy kötekednek meg akarják kérdőjelezni mások teljesítményét. Ez minek?" Ja jól összefoglalod te + fatfire + placi pont ezt csináltátok az évi bruttó 40 misis éves fizummal... én se értettem, de onnantól kezdve minek osszak meg bármit is...
gondolom -hejjjesen- feniletilamid-re gondolt a kolto, egy neuro transmitter (tobbek kozt). Bonyolult a kemiaja. Neha a szerelmes drogkent is hivatkoznak ra. Egyes forrasok szerint nagy dozisban skizofrenia, kis dozisban alkohollal cianozis (drogosoknal). A konyhaasztal sarkan nem fogod tudni eloallitani, de pl. a csokiban is van.
figyu, kötekedsz, kellemetlenkedsz olyan krakéler vagy. Ez mire jó? Egyszerűbb lenne beírnál gondolatokat bemutatnál összefüggéseket írnál be példákat, felhívnád a figyelmet pár érdekes dologra. Ez az amikor hozzáadsz egy témához. A viselkedésed egyből besorol. Vannak akik csak kivenni akarnak mások irígyek vagy kötekednek meg akarják kérdőjelezni mások teljesítményét. Ez minek? Felnőtt emberek vagyunk. Ha valaki mond valamit feltételezhetjük komolyan gondolja. Vannak emberek akiket csak átgörgetnek.. "ja már megint ez a hüje" Ha ezt nyomod nem lesz aki beszél veled vagy a topikból lesz olyan zártosztály mint az eurhuf lett. Rajtad múlik.
Kösz ha így gondolod kell inspiráció amire beugranak régi dolgok gondolatsorok. Ha úgy alakul beírom. Korábban írtad: Megtisztelsz ha úgy gondolod horgásznál velem. Sajna idén nem sikerült elmennem egyszer sem. Amúgy sem lenne jó neked mert beszélgetni szeretnél. Az egyik kollégámmal szoktam elmenni horgászni ha sikerül. Ha leérünk a partra szétszéledünk. Csendes elmélyülés abban a csodában. Kollégának is van szeme a természethez mindent észrevesz. Egyszer csak hallom "gyere" akkor tudom akasztott valamit.. ha megyek és lángol a füle akkor tudom elment. :) nagyon kis horoggal horgászik vékony damillal. Ha utazunk valamerre mindig berakok a bőröndbe egy alap szettet egy olyan botot amit kifejezetten erre vettem. de mint írtam "mindenki hazudik" mondta Dr Hause :) Én nem szeretek hazudni, megalázó annak akinek hazudsz és leértékeled magad. Szüleimtől sem ezt láttam és talán a régi indiánfimekből is maradt. Nálam van hazudság és füllentés. A hazugság az amikor előnyt nyersz vele vagy valami büntetést elkerülsz vagy aljasul rákensz valakire valamit.... a füllentés amikor nincs hasznod belőle de nem akarsz kellemetlenséget a másiknak. Pl kórház. Jól nézel ki. mivel nem szeretek hazudni ezért azt szoktam mondani jól nézel ki jól áll ez a pasztelzöld szín az arcodon. Vagy pl. Anyukám a nyaralóban csinált csodálatos süteményt nekünk, arra jártam beugrottam a maradékot berakta egy dobozba. Pár nap múlva telefonon hívtam rákérdezett "na finom volt?" mondtam csodálatos volt. Persze a kocsiban felejtettem és élőflórás lett, szívem szakadt. Van kivétel a hazugság alól. rendőrnek, nav ellenőrnek, parkolóőrnek, munkásőr portásoknak nem bűn. :) de vagyok akkora hülye a rendőrnek sem mindig. Befordultam autóval ahol nem lehet, pont jött rendőrautó szikrázik, pattognak ki a legények, előadják a szokásosat, kérdezi tudja miért állítottam meg? mondom sejtem de majd elmondja. elmondta. Mondom háát igazából mindig itt fordulok be. De láthatta figyeltem. Meghökkent, lekérdezték voltam e mostanában büntetve majd azt mondta most megúszom egy erős figyelmeztetéssel máskor ne forduljak be de legalább ők ne vegyék észre., Mondtam majd jobban figyelek.
"te leszűrted a képességeim...." :) nem nehéz. "egy jó only fans modell többszörösét keresi mint te." Te tudod, már értem. ha csúnyán néz főnök nincs risza kevesebb a bevétel.. :)
F.I.R.E. életmód (általánosságban)