Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2025. 11. 02. 14:24
Előzmény: #1611  Goldstein17
Csak a fensobbrendusegi tudat,az irital picit engem.  És bocsánatot kérek ezért. 
De ezt a jó helyre születettek akiknek már a dednagyapja is  jómódú  terménykereskedő , orvos, etc ..  volt, ezt észre se veszik...És ezt nem azért mondom mert irigy vagyok, mert lehet behozatalak vagy megkozelithettelek  anyagilag,(tételezzük fel) , pedig csak egy nulla rokonsaggal, nulla jó kapcsolatokkal rendelkező szegény parasztgyerek voltam . És a széles körű lexikális tudásban is összemérhető lennék veled egy  tesztel szerintem..De pont bár nem érezteted látványosan mint sokan , de nekem így is átjön a fensobbrendusegi tudat , a jó helyre születettektol  ....,ha nem írtad volna,most, akkor is tudtam volna ,hogy nem Nyíregyháza melletti kis  faluban születtél .:))Nekem anno a barátságom úgy szünt meg egy volt jóval idősebb volt  munkatársal ,akivel 1 éve újra találkoztunk egy helyen ,hogy  nagyon nyomta nekem a mostani  russzofobiat, és emlékeztettem, hogy a családja , igencsak jóban volt 2 generáción keresztül, (mert elég magas káderek  voltak)sőt élvezte  annak előnyeit , az 50 és évektől kommunista elittel ,sőt még anno ő is élvezte a 80 as években  , azokat az behozhatatlan előnyöket. Es ebben nem  erez-e úgymond ebben egy önellentmondást..??Na annyi is lett , az azt megelőző közös élvezettel bíró beszélgetéseinknek...Mert ez sakk-matt volt, mert odáig mindig volt egy számára a "feletted állok" èrzese , a bár a jó képességű (vidéki) gyerek felett, na  ezt ezzel hazavagtam....Tudtam hogy hazavágom, de kibukott belőlem....mert sajna ilyen vagyok ... (Ezen változtatni kellene, mármint a  ,lobbanekonysagomon.:)
A felsőbbrendusegi tudat felismerése olyan ösztön, amit amúgy empirikus  megfigyeléseim szerint még tudat alattiba  az egyszerű munkások  is felismernek,és rettenetesen irritálja őket, bár muszajbol hallgatnak róla..... Ezért volt az hogy ha körbejártam a több száz fős  gyárat ,(csak alkalmazott vezetőként) én  minden munkással  kezet fogtam .... Pont a fenti oknál fogva.. 
Kérlek félre ne értsd, ez csak egy megjegyzés volt, semmiképp se banto jelleggel, mondtam.
Üdv 
Magicmaan
Magicmaan 2025. 11. 02. 11:36
Előzmény: #1617  HZsooolt
Oké, na megspóroltál egy év tanulást nekem. 🤭
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 02. 11:28
Előzmény: #1615  Magicmaan
hát, mint hithű fideszesnek nem javaslom a fire-t. Az nem fér össze a munka alapú társadalommal. 
Goldstein17 2025. 11. 02. 11:24
Előzmény: #1610  FatFIRE
"A vagyonos emberek döntő többsége még csak nem is hasonlít arra, ahogy a gazdagellenes magyar társadalom többsége gondolkodik róluk."
Lehet hogy igazad van, de a te példád nem erősíti ezt az állítást.
Magicmaan
Magicmaan 2025. 11. 02. 11:22
Előzmény: #1614  Magicmaan
Mármint fejben, hogyan állítható át. 
Magicmaan
Magicmaan 2025. 11. 02. 11:20
Előzmény: #1608  HZsooolt
Amit beírtál, annak 3xosán állok jelenleg, de nem mertem még meglépni (46 vagyok)... tanulni szeretnék most egy évig még, hogyan állítható át a dolog.
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 02. 11:18
Előzmény: #1611  Goldstein17
Az utolsó mondatod igencsak becsülendő hogy megosztottad. Ha magadnak kellett volna lakást venned vagy most indulnál neki az életnek saját lakás nélkül akkor kb. mikorra lettél volna / lennél anyagilag független? Hány évet nyertél az induló kecóval? Azt ha önmagában eladod is felér egy fire-rel...
Goldstein17 2025. 11. 02. 11:12
Sosem volt célom a fire élet, egyszerűen az idő elhozta ezt is. Mindig törekedtem az anyagi függetlenségre, ez jelentette számomra a szabadságot. Munkavállalóként is tudtam, csak magamnak kell megfelelnem, mindig olyan helyen dolgoztam ahol teljes szabadságot kaptam a munkavégzést illetően, 43 éves koromig reggel elindultam, 3 helyen volt állásom, ebből kettő kutatóintézet és egy egyetem. Fiatalon külföldi egyetemistákat korrepetáltam és annyit kerestem vele, hogy egész hamar befektetthettem. Ez persze egy fajta prostitúció volt a részemről, jó pénzért eladtam a tudásom, miközben tudtam, hogy sokkal értékesebben is hasznosíthattam volna az időmet a munkámban. Vonzó volt, hogy az egyetemi fizetésem többszörösét kerestem meg ezzel. Ma már tudom, hogy ez hiba volt, anyagi értelemben viszont 43 évesen függetlenné váltam és fokozatosan megváltam a munkahelyeimtől. Mivel én kezelem a családi vagyont, erre nincs emberem, ez egyfajta munka számomra. Sokat ingázom Budapest és Brüsszel között és a gyerekeimről is gondoskodnom kell, sosem unatkozom. Az igazsághoz persze az is hozzá tartozik, hogy egy három és fél szobás második kerületi lakással indítottak el a felnőtt életbe.
FatFIRE 2025. 11. 02. 11:08
Előzmény: #1596  szieszta
"Nagyon kevés embert ismerek, aki a vagyonosodás árnyékában meg tud maradni szerény, visszafogott , egyszerű emberkének."
A vagyonos emberek döntő többsége még csak nem is hasonlít arra, ahogy a gazdagellenes magyar társadalom többsége gondolkodik róluk. Ha vagyonod van, hasonló helyzetbe kerülsz, mint az okos bombázó: egy csinos nőnek a legtöbben nem hiszik el, hogy okos is lehet. A butaságból és rosszindulatból táplálkozó reakciókat a csinos nők és a vagyonos emberek rövid időn belül megtanulják kezelni (hiszen lépten-nyomon hasonló reakciókat tapasztalnak). 😊
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 02. 10:53
Előzmény: #1608  HZsooolt
es ez a mocskos - jelentős mértékben elkerülhető gigainflacio hála a fityesznek - mêg messzebb lökött engem is...
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 02. 10:31
Előzmény: #1606  Magicmaan
tudod ahhoz " sok" kell... 
Magicmaan
Magicmaan 2025. 11. 02. 10:20
Előzmény: #1604  HZsooolt
Így van, mindenkinek más, a lényeg, hogy a maga módján az legyen. Nem biztos az, ha sok van, akkor boldogabb az ember. Olyankor már más "bajok" jönnek...
Magicmaan
Magicmaan 2025. 11. 02. 10:18
Előzmény: #1605  HZsooolt
Nincs energiám ebbe belemenni, annyi talán, hogy nagyon rossz irányba mentek el a dolgok, mindegyik oldalon vannak gyökerek..
A Fire dolog érdekel, hogy valami hasonlót elérjek.
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 02. 10:13
Előzmény: #1603  Magicmaan
ha még csak a NER lenne a probléma... Kocsis Máté vagy Menczer Tamás áll hozzád közelebb mentalitásban? Gyermekvédelem? és egyébb nyalánkságok, MÁV, egészségügy ésatöbbi giga infláció az elmúlt években rendben? 
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 02. 10:00
Előzmény: #1602  Magicmaan
Lehet nem :)
Boldogság topic is lettünk :)
Kinek mi a boldogság?
Magicmaan
Magicmaan 2025. 11. 02. 09:42
Előzmény: #1592  szieszta
Én is "fideszes" vagyok, de attól függetlenül pl. a Te írásaidat is elolvasom, sok topikban találkozok velük, mert jókat írsz.
Nem tudom el tud-e jutni az ember arra szinte, hogy az eltérő meggyőződéssel bíró embertársát ne támadja, ha már belemegy egy vitába, akkor a véleményeket tiszteletben tartva, azokat kicserélik.
Több barátom "nem fideszes", mégis nagyon jó barátok vagyunk, szoktunk beszélgetni is politikáról, de nagyrészt nem arra fókuszálunk.
Sok mindenben nem értek egyet azzal, ami NER körökben történik, főleg, hogy bizonyos szektorban elég jól belelátok a dolgokba.. de nem is folytatom, talán annyi, hogy sokan visszaélnek ezzel, és ez az ami megmérgezte az egészet. 
Magicmaan
Magicmaan 2025. 11. 02. 09:30
Előzmény: #1593  HZsooolt
Lehet boldogabbak, mint Te 🙂
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 02. 08:18
pardon, elég csak egy mezei focistának lenni.... 

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek