Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
randomly 2026. 05. 19. 14:05
igen erre való fórum, csak ne vesszetek össze :-) Én ugye diagram alapján kereskedem szinte. És még mindig nem látom azt hogy a certifikát költsége mellett be kellene lépni. Addig is a BÉT-en vitézkedem, most éppen a MTEL-ben, nem vettem reggel csak tegnap zárás előtt ... és nehéz rányomni a vételre ilyen száguldás mellett....
MrSomm 2026. 05. 19. 12:57
Előzmény: #40118  Bpali2
Szerintem erre valo a forum ;)
Bpali2 2026. 05. 19. 12:44
Kezdő ezüstösöknek jó lehet olvasni mikor 2 ellentétes narratíva jelenik meg . Tőzsdén ne akarjátok mindig mindent tankönyv alapján levezetni , mert könnyen meglepetés érhet 🎃😂
Bpali2 2026. 05. 19. 12:04
Előzmény: #40115  MrSomm
Szerinted én kitalálom ? Amit írok. Módi pont hogy 15%-os importvámot vetett ki ; hogy visszafogja a spekulációt . Én elég sok japán bejegyzést is elolvasok , mellette bolgárokat , vietnámi elemzőt  stb. Az anyag nevét ha lesz időm megkeresem Neked , de nem hiszem hogy sokat mondana . Bár sose tudni . Azt én is tudom hogy lengyel török jegybank mit tesz. Annyira nem releváns a következő időszakra .ja bocs most látom írtad Indiát. Novembertől tervezi Kína a ritkaföldfémekre biztos , a többire nem emlékszem de nem lépne meg ha ugyanazt jatszanák a finomított termékekkel mint Trump kormányzásának kezdetén. Egyébként ha újra növekszik a papíralapú arany mennyisége akkor az megint csak az én általam várt irányba mutat . Mai világban a piac villámgyorsan véleményt tud cserélni az interneten . Mondhat Bessento akármit ha a piac elkezdi megkérdőjelezni az Amerikai államadósság fenntarthatóságát, a kormányzati működés fenntarthatóságát . Az ezüst mizéria anno is a neten kezdődött . Nekünk az a lényeg legyen egy megfelelő portfólionk  , mert bármikor fordulhat a piac hangulata .  
MrSomm 2026. 05. 19. 11:34
Előzmény: #40115  MrSomm
China imported 143t of gold on a net basis in March, a notable 49% m/m rise. The March rebound brought Q1 net goldimports to 316t, surging both q/q (+182%) and y/y (+333%). This is in line with robust Chinese goldconsumption, as strong bullion investment offset weak jewellery buying, during the quarter. Meanwhile, positive localgold price spread throughout the quarter also encouraged importers.    
https://www.gold.org/goldhub/gold-focus/2026/05/china-gold-market-update-notable-rise-gold-reserves
MrSomm 2026. 05. 19. 11:33
Előzmény: #40113  Bpali2
https://imgur.com/a/ivJs4p0
Erdekes narrativa ez a Kina minden penzet aranyba teszi. De kozben meg a lengyelek az elmult evben minden honapban a tobbszoroset veszik a jegybanki tartalekba, mint Kina. A torok jegybank egyedul eladott 80t aranyat, ami a kinai vasarlasok elmult 1 evenek a tobbszorose.
Persze Kina nem csak a  jegybank, de megis jol mutatja, hogy ez nem az allam, aki veszi az aranyat, hanem az atlag ember nagy valoszinuseggel. 
India hasonlo cipoben, sot ott meg Modi igazabol meg is kerte az embereket, hogy meg tobbet vegyenek aranyat es ezustot, mert gondban van az orszag. En legalabb is most a helyukben vennek, ha a miniszter elnok azt mondja, hogy ne. Hiaba emelik az import vamot, valoszinuleg amugy sem hivatalosan vasarolnak a legtobbet.
Erdemes a 3. kepet is megnezni a linken, ETF-ben USA 4x, EU 3x tobb arany van, mint Azsiaban.
En nem ertem azt sem, hogy mitol lenne draga az ezust szallitasa. Szerintem elenyeszo. Nem nagy, nem folyekony, sot meg csak nem is mergezo. Talan a biztositas magasabb az ertek miatt. 
Milyen export korlatozaskra gondolsz? En nem lattam semmit errol. 1 evre kaptak mentesseget, az igaz. De addig meg 4-szer lesz varhatoan Xi-Trump talalkozo. 
Eleg sok penzem van kritikus asvany, arany, ezust es rez banyaszokban. Es azert, mert azt gondolom, hogy fel fognak ertekelodni. Csak nem ertek egyet azzal, hogy mi az oka.
Mi az a termek, ami 10$ -> 1076$ finomitas utan? Nagyon kivancsi vagyok. Abbol szivesen vennek :)
Bpali2 2026. 05. 19. 09:53
Előzmény: #40113  Bpali2
Bessent
Bpali2 2026. 05. 19. 09:53
Előzmény: #40111  MrSomm
Úgy látom 2 véglet vagyunk. Kína mibe teszi a pénzt ??. Aranyba mert új “ pénzügyi rennszert” épít ki. Illetve beruház gőzerővel minden iparágba ami csökkenti a függőségét a fossszilis energia hordozóktól. Pont. Főleg ha újra bevezeti novembertől az export korlátozásokat … Nagyon más csatornát nézünk. Német oldalakon a sláger az ezüstbányászok. Mindenki a nyersanyagokat ajánlja közép hodszú távra is . Bányák : 18 év egy új bánya nyitása per pillanat a fejlett nyugaton. Azt meg finomítani kell aminek 80 százalékát Kína végzi. Oda ki kell drágán szállítani , plusz  még a gépek üzembentartása / bányák / is egyre többe kerül. Vannak olyan speciális késztermékek a fonomítás után amelyből egységnyi alapanyag 10 USD , feldolgozás után 1706 USD-ért megy vissza USAbs. A kénsav hiány is egyre zavaróbb mert nélküle bizonyos bányák nem tudnak termelni. Nem tudják az ércből a rezet pl kivonni .. Bessenyei löki a faszságot a világ legyint. Polymarketen 67% a kamatemelés esélye ., folyt köv egyszer 😂
Bpali2 2026. 05. 19. 07:49
Előzmény: #40110  Nandi
Erre egy komoly elemző azt mondaná … Ezek az előrejelzések arra jók hogy lásd ki milyen pozícióban van . Tudjuk , hogy a JPM az egyik legnagyobb manipulátor általában shortban állt/áll. Amiket írtok rövid távon igaz ! Mennyire rövid lesz az az odőtáv nem tudni. De a mai piac gyors piac ! De még mindig tartom amiket írtam .lásd 70-es évek .. Japán , Kína nagy mennyiségben szórta az USA kötvényeket eddig is . Viszont Kína egyre nagyobb mennyiségben veszi az aranyat.. A Comex hirtelen talál ezüstöt . India főleg a fizikai kiszállítását kéri. Az USA kb mindent rátett a tech szektorra .. A Dollár világpiaci részesedése 57%… folyamatosan csökken . Ha az EU is átáll Iránnak Yüanban fizetni… Illetve egyet ne felejtsük el .. Ez az egész kötvénymánia addig él , még van bizalom ; hogy az USA bírja fizetni.. plusz még egy dolog . Az USA kamatlábakkal igencsak versenyképes a Kínai , Német kötvénypiac kamatai . Mely devizák értéke jóval stabilabb ; mint a Dollár értéke . Nem véletlen áll át az USA is Klf coinokra.. Persze igazatok lehet beomolhat a részvénypiac.. De akkor végleg meztelen a király marad a valódi érték . Mondom 3-9 hónap maximum s fordul a z irány bár technikailag is vegyes a kép./bullos verziók is egyre több ezüst guru által előkerülnek/  folyt köv mert sok a meló . 
MrSomm 2026. 05. 19. 07:06
Előzmény: #40102  Bpali2
Ezt a logikat nem ertem. Ha arra fogadok, hogy adjak az allampapirolat, akkor a kamatok noni fognak. Ha no a kamat, no a kereslet a DXY-ban, szoval erosodni fog. Persze lehet, hogy egy rovid ideig egyszerre esik a ketto, de kozep-hosszu tavon nem igy mukodik.

Most is az overnight EUR 1.93 es az USD 3.55. Ha tovabb no a kulonbseg, egyre tobben rakjak USD-be.
A haboru alatt es elotte is latszott, ha valami tortenik, azonnal a dollar erosodik. 
Azt hiszem igaza van Bessent-nek es tobb mas helyrol is hallottam. Nincs meg egy olyan allampapir piac, amiben jol mukodik es nagyban. Emiatt nem lehet kikerulni. Kina peldaul mibe rakja a dollarjat? Nem igazan van alternativa. Nem veletlenul nem esik erdemben a kotveny tulajdon. Lasd a linket. En Belgium es Luxemburg nagy reszet is Kinanak tudom be.

Azt gondolom, hogy van egy atsulyozasi folyamat, mert sok embernek nem tetszik, ami az USA-ban tortenik, kockazat. Igy reszben elfordulnak a dollartol es USA kotvenyektol. Ennek egy resze kot ki arany-ezustben. De a legnagyobb szereplok nem tudjak kikerulni a kotveny vasarlast. Viszont Trump megmutatta, ha nagyon nem tetszik nekik valami, nem riadnak vissza ismet bevetni a katonai erejuket.
https://ticdata.treasury.gov/resource-center/data-chart-center/tic/Documents/slt_table5.html
Amiert tovabbi arany es ezust aremelkedest varok, az amiatt van, hogy
1. USA meg nem kezdett igazi arany lazba. Ha megindul az ETF kereslet es a banyaszok 20 korul fognak forogni, en akkor szamitok a mania csucspontjara. Ha lesz egyaltalan.
2. Szerintem nem kerulunk el meg egy inflacios kort. Az M2 kisebb megallo nelkul emelkedik. Ameddig egyre tobb USD jut ugyanarra a mennyisegu arura, addig inflacio lesz.
3. Nem gondolom, hogy Warsh kamatot fog emelni rovid tavon. Bar ha megindul valoban az inflacio megeshet, mert szerencsere nem O dont egyedul.
4. A jegybankok tovabbra is felhalmoznak.
Ami nem tetszik, hogy teljesen kockazati eszkozkent mukodik az arany az utobbi idoben. Tulsagosan korrelal az NDX-el.
Nandi 2026. 05. 18. 23:06
Előzmény: #40109  Bpali2
  • HSBC is módosított. Szerinte a hiány folyamatosan és jelentősen csökken, a magas árak ösztönzik a bányákat.

• 2026-os átlagos ezüstár-előrejelzés:
    • régi: 68,25 USD/uncia
    • új: 75 USD/uncia
    • 2027-es átlag:
    • régi: 57 USD/uncia
    • új: 68 USD/uncia
  • Év végi célárak:
    • 2026 vége: 70 USD/uncia
    • 2027 vége: 65 USD/uncia
  • Bpali2 2026. 05. 18. 19:38
    UBS: 80, JPM:81,Citigroup 110, BoA 135-309…👀🎃…Hmmm ..
    Placi82 2026. 05. 18. 15:05
    Előzmény: #40106  Nandi
    Eltéritik, elhajlitjak a gazdasagi törvények realitásat . Ez van. 
    Ezt már írtam, hogy miért és hogy. 
    Bpali2 2026. 05. 18. 14:35
    Pletser szerint is érdemes a nyersanyagokba beszállni úgy 10 évre.. Olvasom ilyen 1800-2300 körüli ezüst árat várnak 2032-35re.. Érdekes
    Nandi 2026. 05. 18. 13:58
    Előzmény: #40105  Placi82
    Hard asset, na ja. Csak amikor ledobja a hard asset az értékének a 30-50%-át a bekerárhoz képest, a biztonságot kereső befektető mosolya nem igazán őszinte.
    Placi82 2026. 05. 18. 13:00
    Előzmény: #40103  randomly
    Ja a kamat. Csak ez már nem az a dollár es nem az a fontsterling mint régen......a kamat szart se ér hiába magas. Arany, ezüst, urán, termőföld, hard asset  ezek érnék majd valamit..... 
    A kamat már a jelenérteket se fedezi se a dollárnal se az eurónal se a forintnál. 
    Bpali2 2026. 05. 18. 08:49
    Előzmény: #40103  randomly
    Na igen csak a piac is tudja véges a tűrőképesség..Kötvényhozamok csúcson .Meglátjuk . Ha esnek gyűjtés ..
    randomly 2026. 05. 18. 08:44
    Előzmény: #40096  Bpali2
    Igen ez "baj" hogy az állam egyre több kamatot fizet, az ezüst és az arany meg nem fizet kamatot. Itt csak az árfolyam emelkedésben bízhatunk. De ha a pénz szétoszlik a kötvények és a nemesfémek között, akkor olyan keveset fog emelkedni az árfolyam hogy csak az Erste jár jól a 3,04% USD kamattal. AZ ezüstbe a 3.-ik zöld gyertya után majdnem visszaléptem, de végülis nem, utólag szerencsére. 
    Bpali2 2026. 05. 18. 08:38
    Amiket én olvasok szerint ez egy lehetséges belépő zóna . Igaz rögtön három ellenállás is következik 4600-4659-4700. Nem értek hozzá. Viszont a dxy esésre fogadnak egyre többen mivel a hosszlejáratú kötvények kereslete csökken . Japán az EU szórja az USA állampapírokat . Magas inflációs környezetben magas államadósságnál közeledő kormányzati leállás réménél .. persze 1-2 nap még eshetünk . Az arany vinni fogja ezüstöt is szóval akinek nincs áruja…
    randomly 2026. 05. 18. 08:32
    Előzmény: #40098  TElek
    Ézsiás Sándor megmondja üres a pisztoly ... ellőtte már a lövedékei nagy részét, mindenki tudja hogy már nem sok tölténye van ... https://www.youtube.com/watch?v=jUV4BiCbu2g&t=2527s

Topik gazda

Lolmachine
    Lolmachine
    3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek