Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Az ezüst vásárlóereje, avagy mit lehetett ma az ALDIban venni 1 uncia holfényért... 3 liter tej, 5 x 200 gramm vaj, 2x 500 gr joghurt, 4 cserpes gyümölcsjoghurt, 2 kg bio répa, 1 kg burgonya, 5 konzerv ananász, 5 konzerv marhahús konzerv, 1 kicsi humusz, 2 kg kenyér, kevés sajt, kevés felvágott, 2 liter almalé, 2 üveg olibabogyó, 2 liter paradicsomszósz. Szerintem nem rossz. Ne adja Isten, hogy olyan válság legyen, amikor a pénznek nem lesz értéke, de az is biztos (nekem legalábbis), hogy ennyi mindent nem fogunk kapni 1 érméért.
-Private Banking friss:-Ezüst.-Mivel új swing csúcsra ment a 81,25 fölé és trendszerű a mozgás, így az emelkedő trend a domináns. A 87,5 is elérésre került, ahol túlvetté vált, de ettől még mehetne feljebb. A kockázatkezeléshez a vastag zöld trendvonal használata ajánlott. Alul a 62,5 és az 50 körül várhatja csak erős támasz. Ellenállások: 93,75;100; 106,25; 112,5; 118,75; 121,88; 125; 128,12; 131,25. Támaszok: 62,5; 59,38; 50.
Placi is back on board:). Oh jövök én meg cifrabbakkal is..... Aztán elvitakozhatunk rajta. Ja és off téma. De amugy Irán nyert. Mert ahogy anno mondtam Iránnak nem kell nyernie, elég ha nem veszít.!!!! Sose hittem hogy a Kissinger hagyatekos petrodollár hegemoniat forradalmi gardás főtisztecskek törik majd meg. 🤣🤣 Az öreg ajatollahnak sose jutott volna eszébe, hogy a Hormuzi szorost felügyelete alá vonja. De hát meg kellett támadni Irant Izrael lobbi miatt. És eza forgatokonyv is félre csúszott. Irán népe nem állt a cion terv mögé,. És.em lázadt fel. inkább elturi az iráni nép a teokraciat, mint a számukra már dekadens és általuk gyűlölt cion bábok uralmat... Mint anno a sah alatt. Akkoriban a sah módszerei demokratikus tömeges kivegzesek voltak. Hisz iráni olajat dollárért adta, 😉
Látom újra lendületben. :D . Az AI az új bubi, szerintem is. Most volt egy kis megtorpanás, mert a Palantirt ki akarták vágni a Pentagonból, különböző adatszivárgási és egyéb okok miatt, de aztán ahelyett, hogy ezt tették volna, kapott asszem pár hete egy orbitális megbízást onnan, ami meglökte fölfelé az egész AI szektort. . Másfelől Alastair Crooke elemzéseit érdemes meghallgatni, ő azt jósolta valamelyik riportban, hogy az AI bubi akkor fog kipukkanni, amikor már nem tudnak több adatközpontot építeni, ugye, akkor az összes tech szektor esni fog vele együtt és ez akkor lesz, amikor elfogy az áram, mert az USA energetikai eszktora nincs a toppon és most is küzd az adatközpontok kiszolgálásával, aminek az az eredménye, hogy fogyasztói (állampolgárok) oldalon is elkezdett növekedni az áram ára. https://www.crisisinvesting.com/p/the-power-gap-how-china-outpowered . Innen látszik, hogy Kína mennyire előre gondolkodik, mert bár most mindenki az olajtól függ, de a jövő az áram, az energetika lesz, ott pedig számolatlanul öntik bele a milliárdokat a mesterséges nap "break through" technológiába.
Szerintem úgy fog járni Trump mint Mátyás király azt hiszi kapott is ajándékot, de pár nap múlva rájön hogy nem kapott semmit ..... Kap galambokat , de kiszoknek es hazarepulnek. Szerintem semmi se lesz ..... Kína művésze ennek a politikának.
Legutóbbi válságnak, margin call likvidacios problémánal hiányoltam a dollár liquidity squeeze. Dollár nem lett akkor éppen acelosan eros ,hiába volt szintén nem túl erős DXY emelkedése ....
Igen Pali. De adhatok a marhahúst a levesbe?? Régen a történelmi múltban az olajexportőrök Szaúd és társaik vették a dollárt ez volt. A petrodollár rendszer.Most egyre inkább.az AI hype,US tech lufi profit,Treasury carry,amerikai részvényhozamok tartják életben a dollárkeresletet.Tehát a „petrodollár” részben átalakul asset dollar rendszerré.!!!! Mi a faszom van itt.?? Mit csináljanak a függöny mögötti babjatekosok ...??? Kissinger és Trifffin kurvara nagyot csettintene erre
Tény hogy az USA rv piac húzza a Dollárt abban igazad van . Versenyfutás zajlik .. Amég a tv piac hasít addig dxy tartja magát , na de mi lesz ha a lufi is kipukkad meg a dedollarizáció is egyszerre hat ?..😂😂
Profik szerint az aránynak “ törni” kellett, hogy az ezüst emelkedhessen . TA hókuszpókusz de ezüst 135 USD a céláruk. . Nem értek hozzá . Csak érdeklődve figyeltem . Jelenleg 92 idáig mehetne az ezüst első körben ha végre le tudjuk a 86,5 öt.. Egyébként szerintem nem kell izgulnod az arannyal 8000 USD éves célárnál ..hm. Ha nézed a Russel2000 is emelkedik ami már jobban “ méri” az USA gazdaságot .. kölcsönös jelentős vámcsökkentéseket várnak Trump -Hszie találkozótol. Kína hogy az USA ne adja oda a megígért fegyvereket Taiwannak , Trump meg bizonyos a fegyvergyártáshoz nélkülözhetetlen nyersanyag miatt kopogtat .
Stimmel Pali. Oké de adjuk hozzá a többi hozzávalót is és akkor főzzük együtt ki a levest. Mert sok minden meg nem kerek, ez csak 1 válasz a sokból És még több a kérdés . Sok minden viszont paradoxon mellette nagyon sok minden
Nem!!!!!! Rez áremelkedé= Grasberg off+ Kínai felhalmozas +AI szektorba áramlo brutális likviditas, rez hiányt okoz mármint az AI szektor szükségete.... 2)szetbaszbazbideg hogy a rezbanyaszon megkerestem viszont aranybanyaszokat meg elbukom. A nullaert, hidegvizre valoeet utalok melózni. Én a lehető legkisebb energiára törekszem és a lehető legnagyobb nyeresegre. Nincs nyereseg, de sok a befektett energia =nem jó üzlet
Elmomdom a Maganvéleményem. De ez csak 1 osszeskuves elmélet Placi módra AI szektor lett az új liquidity sink!!!!! 1)Mert így a rendszer nem omlik össze 2) hatalmas kiprintelt dollár likviditas talál utta magának azaz spekulatív celpontot AI 3s hozzá kapcsolódó all in szektort 3) eszkozarak fennmarad ak magasan. És a fenti 3 mit okoz????? STABILIZALJA A DULLEDEZO DOLLÁR RENDSZERT De hát majd Bpali elmondja hogy hol tévedek..... kíváncsian várom 🤣🤣
Ha így halad az olajválság továbbra is japán aki folyamatosan emelni kényszerül a kamatokat , kénytelen lesz eladni az összes USA és szépen hazavinni a pénzt. Ha megnézed mind a japán , mind a kínai kötvények egyre versenyképesebb kamatokat fizetnek az USAhoz képest . Szóval szépen beindult a fordított carry trade.. ráadásul egyre többen fizetnek az olajért is Iránnak . Persze , hogy gyengül a dollár . Most épp Egyiptom meg Pakisztán építette le ..
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)