Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
"Mint ahogyan 3 napja irtam arroll kb 10 cent/hordó lesz Irán díja , meg minden szoroson áthaladó tankertol. Így kapnak kárpótlást szerintem.mas megoldás nincs." . De ez már megvalósult, hiszen pár hete minden ellenséges ország, illetve ellenséges országot támogató országhoz kapcsolható tanker és szállítmány 2 millió dollárt kell hogy tejeljen... a pakik, kínaiak stb. konfliktusból kimaradó országok, pedig ingyen mehetnek. Érdekes adalék amúgy, hogy a pakiknál is van USA bázis, de mivel onnan nem indítottak támadást, így kimaradtak, az sem mellékes tényező, hogy a pakik népes ország + atomuk is van a biztonság kedvéért..
Ez jogos. Én azért stop limittel szoktam venni. Ha felmegy 1.000-t akkor veszek. Az alját nem tudom hol lesz lehet még 3.000 de lehet még 13.000 is lefelé ki tudja. De valószínűbbnek tartom a visszatérést "normál" kerékvágásba mint az arany-, ezüst-, kő- korszakba. rizs búza stb.
De miért akar mindenki venni venni mikor elhúzódó válságról beszélünk emelkedő kötvény kamatokkal . Többi topikba is eszetlenül mantráznak a cég jó stb . De ha egyszer nem a fundamentumok mozgatnak akkor nem kell csodát várni . Pillanatnyilag híreket árazzák a piacok pillanatnyi érzelmi reakciók alapján 👀
Ja, Vajon az OTP-t megtalálják az eladók? Szabadul fel egy is diszkont kincstárjegyem a napokban. Nem mintha nem volnék nyakig már benne. De az utolsó ezüst vételeim sem szebbek ...
Nem az a demokrácia amikor levelet kap az állampolgár, hogy Pl. 1., akarja-e tömegesen beengedni az illegális migránsokat vagy nem? 2., Akarja-e a háborút támogatni vagy nem? stb. Tudom ez csak pénzköltés :( Az a demokrácia amikor a politikai elit eldönti, hogy mit akar a választópolgár!!
Mert hogy kitört a demokrácia Kubában? Mondjuk idehaza is demokrácia van, mi is kaphatnánk hasonló figyelmeztetést lassan. És világ életben utáltam a történelmet, most még jobban. Hiába van a LLM előfizetésem és futtatok rajta kutatásokat ... homály a jelen is nem hogy a múlt vagy a jövő. Egy iszonyat pici szeletét látom és ebből kell kereskedni. Már nagyon várom az UP-ot :-)
Bpali . Mint ahogyan 3 napja irtam arroll kb 10 cent/hordó lesz Irán díja , meg minden szoroson áthaladó tankertol. Így kapnak kárpótlást szerintem.mas megoldás nincs. Azt USA nem vállalhatja fel hogy több milliárdos kárpótlást fizet adófizetői pénzéből. Majd fizet a Vietnami vagy Fülöp szigeteki tanker tulajdonosa. 10 cent nem tétel/hordónként.ennyi.... És szerintem az örökös embargó is off lesz.... Szegény Kubaban is lehetnek vagy 10 millió ember, aki nem jut emberhez méltó körülményekhez,mióta Mexico és venezuellanak megtitotta az olaj exportot. Kórházak nem üzemelnek ,etc...nem mennek a generátorok . Milyen jogon? Az erősebb jogán ?
Itt nem katonaiag van baj.Azt még megoldhatjak.nagy keservesen. Hanem az utokartya,aduász,a hormuzi szoros felett Irannak van teljes dominanciája. Előző Ajatollah nem élt ezzel vissza. .... Hogy miért nem?,azt ne kérdezd. De a mostani vezetés kivagta az aduászt az asztalra . És nyert Irán. !! Ennyi. Csak meg nem beszélnek erről csak a Pentagon sötét szobaiban...... még.....
Igen tudom Mickoszki . Vagy arra gondolsz akit befogadtunkb🤣es vagy 10 évig volt Macedónia miniszterelnöke .Gruvevski .Csak nyugati tőke valamiért nem kedvelte...NGOsok nekimentek rendesen ....... Amúgy egyszer láttam szerintem a MOM parkban .de nem 100% ... Mérnök vagyok. Csak fotografikus fèle a memoriam mint apai nagyapámnak. Aki csak egy kulák paraszt volt, de én se vittem annyira túl sokra,mint kellett volna. :). Szégyen ...Ennyi lexikalis tudassal.... Politikai pályára kellett volna lépnem . Pedig hívtak 2010 ben csak én marha nem mentem ....már mindegy . Ez van Úgyse bírta volna a gyomrom ezt ami van a politikában .Hirtelen haragu, lobbanékony ember vagyok, nem is lettem volna pont ezen gyengesègem okán alkalmas arra a pályára, covid ota meg turelmetlenebb vagyok az emberi hulyessegel szemben 😃. Csak a családommal vagyok turelmes, de az idegenek emberi hülyesége arcoskodasa kiakaszt ...de mindegy hagyjuk. Off téma ..elnézést UI;oda fogják adni, a pénzt , ha nem lesz addig totál geopolitikai és eneergetikai káosz Brüsszelben és lesz még egyáltalán miből ......
Az a baj , hogy nézi az ember a videókat és később mikor a WAPO, WSJ Reuters leközli ugyanazt a híreket ..Lehet szépítgetni de a szövetségesek nagyon nem állnak jól. Nem normális aki átakar hajóztatni gyalogságot a Hormuzi-szoroson..
Pontosan. De nem Putyin hanem Kinaiak fogjak diktalni. Szerintem az lesz a kárpótlás hogy minden tartalyhajo befizet szoroson valo athaladasi díjat ,mondjuk 10 cent/hordó Irannak. Ez az egyetlen esélye USA nak. Izrael meg egyedül marad majd, akkor kevésbé ugrál,ha nincs mögötte a nagy Uncle bácsi ....
Fekák majd szétcsapják Amerikát . . Mulatságos mikor az ember látja videón amit x napja beírt . Aranybányászok szépen estek . Mert ugye ész nékkül kellett venni fél éve..
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)