2017. szeptember 25. | 15:23
#1

A magyar euró!  

Várakozás, de meddig??? Matolcsi!!
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
július 23. | 14:34
előzmény: #187  pitcairn2
#189
A kettőnek együtt kellett volna megvalósulni. A pénznyomtatással illetve az alacsony kamattal kellett volna ellensúlyozni  a reformok esetleges negatív gazdasági hatásait.Csak a kormányok nagyon elkényelmesedtek. Abba a hitbe ringatják magukat, hogy majd a jegybankok megoldják ahogy akarják. A 2008-as válság mind a mai napig nem lett megoldva, a strukturális gondok maradtak ha nem súlyosbodtak azóta.Az eladósodottságról nem is beszélve. A következő válság rosszabb lesz...sokkal.
július 23. | 14:25
előzmény: #179  czm
#188
ellentmondanék, sokkal jobban jártunk volna azzal, ha most az EU periférián lennénk
pl. nem tudták volna ilyen mértékben destabilizálni az ingatlanpiacot
július 23. | 14:24
#187
a pénznyomtatás és a kamatmanipulálás mindössze a szükséges strukturális változtatások elodázásához vezet...
július 23. | 14:23
előzmény: #181  peter_s
#186
abból kiindulva, hogy ez a nemzetközi bankárok fő műve felettébb valószínűtlennek tűnik ez...
július 23. | 14:22
előzmény: #182  Tibi0002
#185
de facto már ma is az van...
május 06. | 17:34
előzmény: #181  peter_s
#182
Milyen módon sodorja el szerinted? 40 év múlva itt már Európai Egyesült Államok lesz, benne az euróval. 
május 06. | 16:12
#181
Köszi stolz, hogy így összeszedted, nekem erre most nem lett volna energiám. Korábban már leírtam többször is ugyanezt más megfogalmazásban. Éppen ezen hatások miatt nem támogatom az EUR bevezetését. Én nem adok 15 - 20 évet sem az európrojektnek, a következő válság el fogja söpörni ezt a rendszert jelenlegi formájában és a viharfelhők már gyülekeznek, bár az átlagember, aki nem foglalkozik ezzel még nem látja, de a vihar el fog jönni elég hamar.
május 06. | 15:06
#180
Ha megengedtek egy hozzászólást: én nagy baklövésnek tartanám az euró bevezetését függetlenül hogy éppen melyik politikai oldalon is állunk.Nem is kívánok politizálni.Viszont tanulni kellene a periféria országok hibáiból. 
1. még mindig nagyon magas az államadósság bárki bármit is mond. Azt hiszem ezen nincs mit részletezni, láthattuk mi volt Görögországban.
2. mi lesz ha jön egy válság? Hogyan alkalmazkodunk a gyorsan váltózó piaci környezethez? Hogyan állítjuk helyre a versenyképességet?
Nehézkes lenne megvédenünk például a kötvénypiacunkat önálló monetáris politika nélkül.2008 őszén jelentős kamatemeléseket hajtott végre az MNB ami most ugye nem menne, várhatnánk hogy az egyébként dinoszaurusz reakciós képességével rendelkező ECB majd valamit maszatoljon. Tessék csak megnézni mit műveltek az euróválság idején. Trichet ahelyett hogy nekiállt volna kamatot vágni inkább még megemelte , mert a németek ráröffentek az infláció miatt.A másik a  versenyképesség. Annak helyreállításához alapjába véve két utat választhatunk és ebből a szempontból 2008-nál választottuk is. Vagy a külső leértékeléshez nyúlunk,gyengítjük a forintot ezáltal inflációt importálunk, 2008-ban ez akarva akaratlanul sikerült is.  Vagy választhatjuk a belső leértékelést. Tehát jöhet a bércsökkentés.Nem reálértelemben hanem kőkeményen nominálisan. Erre egyébként volt példa 2015-ben Finnországban.Bár nem jelentős,5% körüli.Jelentős sikereket nem igazan sikerült elérniük. Gyanítom ez utóbbit nem nagyon venné be az emberek gyomra.
Továbbá láthatjuk az is hogy az európai monetáris politika kicsit sem működik kifogástalanul. Miközben a centrum országokban már régen emelni kellene a kamatokat addig a periférián éppen hogy továbbra is alacsonyan kellene tartani azokat hogy legalább azt a kevés növekedést ne fojtsa meg az emelkedő hozamkörnyezet. Ez leginkább az olaszokra igaz. Továbbá egy érett ciklusában lévő konjunktúra végén nem kellene elhamarkodott döntéseket hozni a belépéssel kapcsolatban. Most sok olyan dolog tűnhet vonzónak ami egy esetlegesen beköszöntő recesszió idején nem lesz az.Véleményem szerint tehát nem lenne jó a magyar euró.
czm
május 06. | 14:20
előzmény: #176  ts3
#179
miert kell?
.
a jelenlegi helyzet jo
miert kellene valtoztatni?
czm
május 06. | 14:18
előzmény: #177  peter_s
#178
csalodas lenne reszemrol, ha ovi ilyet lepne
szerintem csak igerte, azt meg lehet boven, van meg hely a padlason
az a lenyeg, hogy jovore vezessek be - olyan datum meg nincsen a naptarban
.
mindentol ftlenul irtam, hogy nem kell euro
ez olyan mint a gravitacio
lehet probalkozni, de minek, hamar a sima matek is kiadja, hogy nem erdemes
es az euro kerdeseben nem a nemetek vagy brusszel a nagyobb ero a jelenlegi felallasban (vs. sajat erdek)
persze ha bekemenyitenek, akkor egeszen uj helyzet is eloallhat
.
ez a fideszes meg ballibes dolog szamomra irrelevans ugy, ahogy te irod
erdekek vannak, celok, szempontok, problemak es feladatok napi szinten
es ezt jelenleg az orszag szamara a fidesz oldja meg ugy-ahogy
mivel nincs jobb
fozni meg kell valamibol, enni kell ma is , holnap is
május 06. | 13:57
#177
Na, ez a véleményed rövidesen meg fog változni mert hamarosan OV be fogja jelenteni az EUR bevezetését belátható időn belül, várakozásaim szerint a kormányzati ciklus végéig bevezeti a közös valutát Magyarország. Miután a kormányfő rábólintott, azt fogod nekünk ecsetelni, hogy milyen jó ez és mennyi előnye van. Egyébként én sem vagyok híve az EUR bevezetésének, de ellentétben veled, nekem ez lesz a véleményem évek múlva is, a magadfajtát ismerve, ti mentek majd a kedvenc politikusaitok után, akik Macron, Merkel és az EU vezetőinek nyomására be fogják adni a derekukat.
ts3
május 06. | 13:09
#176
Miért nem kell?
czm
május 06. | 12:54
#174
NEM KELL AZ EURO
A TUZZEL JATSZIK MINDEN PERIFERIA ORSZAG, AHOL BEVEZETTEK AZ EUROT VAGY BE FOGJAK
április 20. | 13:47
#172
Itt a fordulat! Magyar eurót akarnak a németek
 Öt évig ha lassan is, de csökkent a magyar euró népszerűsége a német vállalatok körében, idén azonban megfordult a trend. A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara felmérése szerint a legtöbb cég hasznosnak látja a magyar EU-tagságot.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/itt-a-fordulat-magyar-eurot-akarnak-a-nemetek.282666.html
2017. december 23. | 14:48
#168
az EU szabályozás átvétele már a belépéshez is alapfeltétel volt, amit itt magad körül látsz az maga az EU
EU=oligarchák paradicsoma
2017. december 23. | 12:19
#167

ebben ez a mondatrész vicces:ezt a közösség alapszerződése, jogrendszere nem teszi lehetővé.
tehát most számít - máskor meg nem számít a szerződés
2017. december 23. | 12:17
#166

Orbán Viktor szerint Magyarország nem kapott visszautasíthatatlan ajánlatot az euró bevezetésére, sőt a jelenlegi ajánlat "sovány, szerény, rosszabb, mint az eddigi". A kormányfő erről még péntek reggel beszélt a Kossuth Rádió műsorában. 
Az MTI tudósítása szerint Orbán Vikor azt hangsúlyozta, hogy az eurózónához történő csatlakozáshoz a reálgazdaságot kell a zóna országainak átlagához igazítani. Orbán Viktor szerint ehhez nem új eszköz kell, hanem az eddigiek hatékony továbbvitele, a kohéziós források pénzügyi alapjainak megerősítése.
A magyar miniszterelnök hamvában holtnak ítélte azt a próbálkozást, hogy az uniós források biztosítását a jogállamisághoz kössék, mert, mint mondta, ezt a közösség alapszerződése, jogrendszere nem teszi lehetővé.
Az euróbevezetéssel kapcsolatos mondattal Orbán az Európai Bizottság új javaslatára utalhatott, melynek lényege, hogy az országoknak külön forrást biztosítanának strukturális reformokra, ha cserébe elkötelezik magukat a közös deviza mellett. 
http://www.portfolio.hu/gazdasag/orban-a-magyar-eurorol-ez-az-ajanlat-rosszabb-mint-az-eddigi.271947.html
2017. november 27. | 14:40
előzmény: #163  NagyBarnaMacika
#164
Ehhez akarnak mielőbb csatlakozni az leszázalékoltak:
"Leginkább az euróövezet perifériája mutat nálunk lassabb növekedést"
2017. november 27. | 14:33
előzmény: #162  szivacs
#163
pfff
2017. november 27. | 14:30
#162
Minek is kínálgat a cukros bácsi?
Ha annyira előnyös nekünk, akkor semmi szükség efféle trükközésre, nemdebár?!
A marhákat is ilyen trükkökkel terelték be a vágóhídra. Szegény marhák, azt hitték, hogy jó lesz nekik, mert kapnak egy kis marharépát, de valójában a gazdáknak lett jó kis bélszínjük, miután a hentes széttrancsírozta őket...
2017. november 27. | 14:07
előzmény: #159  szivacs
#160
Valóban szomorkás, hogy már hátulról is beszivárognak... Kedveském.
2017. november 27. | 14:02
#159
"NÉVJEGY
Pataki (
minden a csatlakozás mellett szól) Márton közgazdász, 2006 és 2010 között önkormányzati képviselő a III. kerületben, majd befektetési banki területen dolgozott. Jelenleg az Együtt elnökségi tagja és budapesti elnöke."
Nagy a baj, ha már a le-egyszázalékoltakat is bevetik...:-)
2017. november 27. | 13:58
#158
Irány Surány!  Surányi csak tudja, mikor mi a központi irányvonal!
" A Bilderberg-csoport tagja.
Azon kevés magyarok egyike, aki tagja volt a sokat támadott globalista[forrás?] csoportnak, a Bilderberg-csoportnak, amelyet a Holland Királynő alapított. Ez a csoport évente egyszer tart gyűlést a "világ-elit" számára 1954 óta. Surányi három alkalommal volt jelen:[10]
2017. november 27. | 13:52
#157
"Ez a smaragdfokozatra törő emvéj-ügynök mibe akar még beléptetni???
"Az Amway menti meg Magyarországot
Tudja meg a minsizterelnök-jelölttől, hogyan kell kétszáz barátját beszerveznie, hogy az Ön hasznára árusítsanak Amway-termékeket, hogyan lehet egyszerre gazdag és időmilliomos, miközben még a személyiségét is fejlesztheti. Vértes András nyilvánvalóan az MSZP legambíciózusabb miniszterelnök-jelöltje.
A "gazdasági szakembernek " nemcsak célja és víziója van, de ami kiemeli őt a mezőnyből, rendelkezik aprólékosan kidolgozott módszerrel is. Igaz, ez a módszer tisztítószerek árusítására, és gyanútlan emberek pilótajátékszerűségbe történő beszervezésére korlátozódik.
Tisztítószerekkel egy tisztább Magyarországért
Ne gondoljuk azonban, hogy Vértes afféle házi prédikátor, aki a nappalijában tart lelkesítő előadásokat riadt arcú baráti házaspároknak. A GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója néhány éve valóban így kezdte a pályáját, a kezünkbe került felvételen azonban már csarnoknyi hallgatóságának magyarázza az Amway-rendszer üdvözítő hatását.
Vértes negyvenperces előadásában felvázolja, a fejlett világ nyugdíjrendszere az összeomlás küszöbén áll. „Van egy rossz hírem. Magyarország is a fejlett világba tartozik” – mutat rá ezek után arra, hogy a problémával hamarosan nekünk is szembe kell néznünk.
 „A helyzet romlani fog minden korosztály számára, de engem ez nem fog érinteni, mert addigra már rég a jogdíjaimat fogom élvezni” – villantja fel ugyanakkor, hogy van kiút.
- Aki szeretne nyugodt és békés életet Magyarországon, annak amwayezni kell, vázolható röviden programja.-
Az előadásból megtudhatjuk, hogy heti két-három délutánunk feláldozásával százötvenezer forintot kereshetünk, de ez csak az első lépcső. Lehetünk ezüst, arany - és ami Vértesnek meg feleségének a célja, smaragd - fokozatú terjesztők. Mindehhez pedig nem kell mást tennünk, mint barátainkat meggyőzni, hogy legyenek bizniszünk részei, és munkahelyükön vagy családi körben ők is próbáljanak minél több Amway-terméket elsózni.
A miniszterelnök-jelölt bevallja, eleinte nem volt könnyű száz-kétszáz barátjának becserkészése, de ma már ez nem jelent neki semmilyen problémát. Az előadásból megtudhatjuk azt is, hogy a rendszert ismertető, kézről kézre járó kazetták nemcsak az üzleti módszereket csiszolják, de fejlesztik az ember személyiségét is.
Vértes trónra emelésével tehát tiszta, és antiszeptikus jövő vár Magyarországra, ahol az önbizalomtól duzzadó állampolgárok munka helyett ablaktisztítóval és felmosófolyadékkal csencselnek, és senki nem retteg az öregkortól!"
2017. november 24. | 17:06
#156
Varga Mihály szerint a gazdaság uniós források nélkül is képes a növekedésre, és annak az euró bevezetése sem a feltétele.
 „Gondoljunk Szlovákia és Csehország példájára. Szlovákia bevezette az eurót, örömteli módon növekszik, Csehország nem vezette be, örömteli módon szintén növekszik, sőt még jobban, mint a szlovák gazdaság. Az olasz, a portugál, a görög példa azt mutatja, ha egy ország nincs egy bizonyos fejlettségi szinten és versenyképességben, hatékonyságban nem áll közel mondjuk a német gazdaság szintjéhez, akkor sérülékeny lehet, és komoly veszteséget tud elszenvedni pusztán a közös valuta bevezetésével.”
2017. november 22. | 19:56
#154
Euro bevezetése, családi pótlék emelése kizárva. Az indoklás nem publikus de abszolút nyilvánvaló. Aki ezt nem tudja hogy miért, nagyon sajnálatos.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE