Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Talán nem , 28USD a különbség a JUN-AUG között alig 1% . Nem mertem arany nélkül maradni sokáig, így már 50%-át és 75%-át visszavettem a két számlán ... már a bővítésen agyalok. :-)
A Reuters friss híre szerint az Nvidia az új Blackwell architektúrán egy új, Kína-konform chip gyártását tervezi szeptembertől, amennyiben addig nem kerül az is szankció alá. Az új terméket jelentősen a most szankcionált H20 alá árazná be a cég a Huawei-árversenynek is köszönhetően.
Mai események: 3:30 CN ipari profitok, idei év, áprilisig, az előző 0,8% 08:00 DE GfK fogyasztói hangulatindex, június, a várt -19,9, az előző -20,6 08:45 FR HICP , hó/hó , május, az előző 0,7% 08:45 FR HICP , év/év , május, az előző 0,9% 10:00 US FED Kashkari beszél 11:00 EU üzleti és fogyasztói hangulatindex, május, a várt 94,0, az előző 93,6 11:00 EU fogyasztói bizalom, május, a várt -15,2, az előző -16,7 11:00 EU fogyasztói inflációs várakozás, május, az előző 29,6 11:00 EU eladási árak várakozás, május, az előző 11,0 11:00 EU szolgáltatások hangulatindex, május, az előző 1,4 11:00 EU ipari hangulatindex, május, a várt -11,0, az előző -11,2 14:00 HU kamatdöntés, május, a várt 6,50%, az előző 6,50% 14:30 US core tartós cikkek megrendelés-állománya, hó/hó, április, a várt -0,1%, az előző 0,0% 14:30 US tartós cikkek megrendelés-állománya, hó/hó, április, a várt -7,9%, az előző 7,5% 14:30 US tartós cikkek megrendelés-állománya védelem és légijárművek nélkül, hó/hó, április , az előző 8,9% 15:00 US lakásár-index, év/év , március, az előző 3,9% 15:00 US lakásár-index, hó/hó , március, a várt 0,1%, az előző 0,1% 16:00 US CB fogyasztói bizalom, május, a várt 87,1, az előző 86,0 16:30 US Dallas Fed feldolgozóipari index, május, az előző -35,8 17:30 US Atlanta Fed GDPNow (Q2) , a várt 2,4%, az előző 2,4%
" Az arany-ezüst arány továbbra is viszonylag magas (87
uncia ezüst 1 uncia aranyért), ami sokak szerint arra utal, hogy az
ezüst alulértékelt az aranyhoz képest, és tér van a felzárkózásra. " jó lesz az 100-nak is
Az elmúlt napokban (május végén, 2025-ben) az ezüst árfolyama általánosan emelkedő tendenciát mutatott, jelentős volatilitással kísérve.Konkrét változások és tényezők, amiket észre lehet venni:
Erős májusi teljesítmény: Az ezüst a májusi hónapban jelentősen emelkedett, áttörve a 32,50 dolláros szintet unciánként. Ez a mozgás részben a biztonságos menedékkeresletnek, részben az ipari keresletnek tudható be.
Volatilitás: Bár a trend emelkedő, a napon belüli és napi ingadozások jelentősek lehetnek. Például május 22-én elérte a 32,50 dollárt, május 23-án pedig a 33 dollár körüli szinten mozgott. Fontos tudni, hogy az ezüst jellemzően volatilisabb, mint az arany.
Technikai szintek: Elemzők szerint az árfolyam áttörte a fontosabb ellenállási szinteket, ami további emelkedés lehetőségét vetíti előre. Egyes elemzések 34,40 dolláros take profit szintet is említenek rövidtávon.
Arany-ezüst arány: Az arany-ezüst arány továbbra is viszonylag magas (87 uncia ezüst 1 uncia aranyért), ami sokak szerint arra utal, hogy az ezüst alulértékelt az aranyhoz képest, és tér van a felzárkózásra. Az ezüst árfolyamának felülteljesítése az aranyhoz képest egy bikapiac korai jellemzője is lehet.
Monetáris politikai várakozások: Bár a Fed várható kamatcsökkentései (akár 2025-ben két alkalommal) pozitívan hathatnak az ezüst árfolyamára, a rövidtávú piaci várakozások és az aktuális inflációs adatok (pl. PPI, CPI) befolyásolják a dollár erejét, ami közvetlenül hat az ezüst árára. Ha a vártnál alacsonyabb inflációs adatok jönnek ki, az támogathatja az ezüst árát.
Ipari kereslet: A napelemgyártás és más ipari szektorok folyamatos növekedése támaszt ad az ezüst ipari keresletének, ami hozzájárul az árfolyam emelkedéséhez.
Összefoglalva az elmúlt napok főbb mozgatórugói:
Pozitív hangulat a nemesfém piacon: Az általános gazdasági és geopolitikai bizonytalanságok fenntartják a biztonságos menedékkeresletet.
Spekulatív érdeklődés: Az ezüstben rejlő potenciális felzárkózás (az aranyhoz képest) vonzza a spekulánsokat.
Technikai áttörések: Fontos ellenállási szintek áttörése további vételi hullámot generálhat.
Fontos hangsúlyozni, hogy az árfolyamok rendkívül gyorsan változhatnak, és a rövidtávú mozgások nagyban függnek a napi gazdasági adatoktól, a geopolitikai hírektől és a befektetői hangulattól.Ez az elemzés az általánosan elérhető, nem valós idejű piaci adatok és elemzői vélemények alapján készült. Mindig érdemes friss piaci adatokra és szakértői véleményekre támaszkodni a döntéshozatal során.
Hogy ez Gemini.google milyen buta :-) "Összefoglalva: Nem tudok "rámenni" egy fórumra és elolvasni a legújabb hozzászólásokat. Az ezüstre vonatkozó elemzésem a tágabb pénzügyi és gazdasági adatokon, trendeken, elemzői véleményeken és történelmi adatokon alapul, nem pedig aktuális fórumbejegyzéseken.Ha konkrét fórumokon szeretnél tájékozódni, azt neked kell megtenned. Én abban tudok segíteni, hogy milyen szempontokat vegyél figyelembe, és hogyan értékeld az ott talált információkat."
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)