Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Milan
Milan 2025. 05. 26. 17:01
Tv 2 tegnapvéletlen néztem a műsort "kincskeresők"
vagy mi a cime szegény "Zsóka nénitől megvették a 89gram zömében 18 karátos arany karláncát potom 
1 800 000ft ért mikor kb 2 800 000ft ért a Németországban az 1936 os években készitett arany retro karlánc ..
Ez a fizikai arany értékesités is csak a vevőknek éri meg ha potom áron licitálnak és vásárolnak aranyat a z üzérek...Szerintem ezert az 1 800 000ft ért nekemis megérte vola vennni 89gramm 18 karátos aranyat...
Jobb üzlet lenne mint most vurtuális aranyat venni 3350usd ert jelenlegi áron??
De bezzeg a Szikora Robitol 6 000 000ft sem de még 
másfélmillio forintért sem akarták megvásárolni a 
régi zenegépét...
Ugynézem jo müsör ez a Tv 2 müsoráb de csak a licitálóknak...
Bpali2 2025. 05. 26. 16:40
Előzmény: #33778  Bpali2
Longos létére
Bpali2 2025. 05. 26. 16:39
Előzmény: #33776  Milan
Mindig szoktam írni. Aki az ilyen hirtelen nagyobb mértékű eséseket higgadtan, fegyelmezetten és az egyenlegén jól látható haszonnal le tudja kereskedni-; mondjuk lángos létére- annak már valami alapja van a tőzsdéhez. Természetesen nagyon fontos a megfelelő tanulságok azonnali levonása . Régen utáltam az ilyen eséseket, meg azt is aki ennek örúlt. Most eljutottam oda , hogy kifejezetten élvezetesnek találtam a pénteket és egyben hasznosnak . Hasznosnak mert ebből lehet tanulni . A hibát ha annak lehet nevezni ott követtem el , hogy tudtam kb mikor jár le a vámok élesítésének határideje, de nem számoltam vele , hogy Trump megunja és előbb posztol😂 .  Szerencsére végre tudtam hajtani amit elterveztem. Az alap pakkok mellett a gyors napi visszaemelkedés lekereskedését.. Amég folyamatosan bizonytalanság van a piacon Trump miatt , addig nem gondolom , hogy a dax túl lenne értékelve . A közép-európai részvénypiac meg főleg nem. A vihar előtti csendet főleg az árupiac miatt írtam , mert látszik , hogy a piac kivár ..
Milan
Milan 2025. 05. 26. 16:27
Előzmény: #33774  Valiz
Kovid alatt ugy volt ahogy irod de akkoris behuzták a kis büfiket abban az idöbenis lassabban ugyan de brutális és nem indokolt  emelkedések voltak leginkább a Fed eszközvásárlásai huzták a piacokat és fujjták a lufikat nálunkis és világszerte..
Milan
Milan 2025. 05. 26. 16:23
Előzmény: #33771  Bpali2
Ezt jól benéztem a pénteki zuhanás előtt jo hogy eladtam de már kb kéthonapja ez az ámokfutásos emelkedés és közbe csak napon belüli korrekciok és ez az 50%vámsztori ugy meglepett hogy elfelejtettem visszavenni..
Inkább mondanám vihar utánni csend az 50%kos sztori ez vihar de ursula olyan gyorsan betojt hogy rögtön alkudozni kezdett a Trumppal és ez az usa tözsdei szünnap is bekavart a mai pangásba de ezek után a csönd után azért ismét jöhet vihar a Fed és makro adatok részéről aztán valoban tömhetik a kistözsdézöket aztán hogy az várható leminösitésre bezuhanjon a piac merthát hétvégéig addig azért tartják a remélt ricsi osztalék mol osztalalék renényében..azért ursula gyorsan elkezdett kaparni a Trumnál hogy nehogy beszakadjon az eu piaca és a tulértékelt dax 8ndex ami a legjobban fel lett fujjva..
dexter-atya
dexter-atya 2025. 05. 26. 13:54
Előzmény: #33773  Beze
apácáim vasárnap kíméletesek voltak , ráadásul ma az indexek is lelassultak így van idő  írni a tudományosabb topikokba is 2 ima között ...:)
https://kephost.net/p/MTkyNDEwOQ.jpg
Valiz
Valiz 2025. 05. 26. 13:49
Előzmény: #33768  dexter-atya
Politikát kerülve azt gondolom, hogy ha gazdaságilag még belénk rúgnak, akkor gyorsítják és segítik a kormányváltást. Kérdés, hogy ez cél-e. 
Covid előtt sem volt sokkal másabb a helyzet. Legjobb közgazdászaink már akkor megmondták, hogy EU pénz nélkül számolva a béka segge alatt van a GDP. 
Így is-úgy is ráfaragunk. 
Beze
Beze 2025. 05. 26. 13:39

dexter-atya milyen aktív vagy ma
a vasárnapi misék nem fárasztottak le? :)
Bpali2 2025. 05. 26. 13:06
Előzmény: #33771  Bpali2
Szívem szerint 3300nál vennék aranyat.. De ki tudja , lehet nem kell kapkodni. Tartom a Commerzet, OTP-t a Mol-t osztalékért, meg az App pakkom. Figyelem az árupiacot egyenlőre . Ja és Pakk te “agy beteg” “regelj vissza. 😂😂😂.
Bpali2 2025. 05. 26. 13:03
Vihar előtti csend. Ma nincs USA. Holnap kínai adatok, héten munkanélküliségi adatok, infláció adatok Fed jegyzőkönyv . Kivárás van . Gazdasági naptárt érdemes átnézni .
randomly 2025. 05. 26. 12:58
Előzmény: #33769  randomly
Ja hogy az Arany összevissza van ... rollover holnap.
randomly 2025. 05. 26. 12:54
Előzmény: #33765  Bpali2
Mivel az ezüst nem megy sehova, még egy kis OFF. Elektronika szerelőt keresnek, 1 hétig kellene dolgozni a szerződés kötés előtt, bizonyítani hogy értesz hozzá. Vajon a HR miért hozta ezt a döntést? Talán az EU-ban kiadott papírok ennyit érnek? :-) :-) :-) Az aranyra stopot rakok, úgy érzem.
dexter-atya
dexter-atya 2025. 05. 26. 12:23
Előzmény: #33767  Valiz
boldogság van kérem nincs semmi látnivaló (zászló , zászló , szívni fognak) , persze szakadár és megbízhatatlan apácánk sipákol óbégat, hogy balhé lesz more...:)
S\&P Global Ratings áprilisban negatívra rontotta Magyarország kilátásait, miközben a hitelminősítést meghagyta a befektetésre ajánlott, de már a legalsó, BBB- szinten. Ez azt jelenti, hogy a tényleges leminősítés egy lépésre van, és a hitelminősítő szerint nőtt a kockázata annak, hogy az ország gazdasági és pénzügyi helyzete romlik a következő 1-2 évben. Az S\&P fő aggályai közé tartozik a magas államadósság, a növekvő kamatkiadások, a gyenge gazdasági növekedés és a fiskális fegyelem lazulása, különösen a 2026-os választások közeledtével .
Moody’s már tavaly novemberben negatívra módosította Magyarország kilátásait, főként az intézményi és kormányzási gyengeségek miatt. Az ügynökség aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az EU-val fennálló konfliktusok és a jogállamisági viták miatt az ország eleshet jelentős uniós forrásoktól, ami tovább gyengítheti a gazdasági növekedést és a fiskális mutatókat ([Voice of America][1]).
Fitch Ratings ugyanakkor decemberben stabilra javította Magyarország kilátásait, elismerve a makrogazdasági egyensúly javulását és az infláció csökkenését. Azonban a hitelminősítés továbbra is a BBB szinten maradt, ami csak egy fokozattal magasabb az S\&P által adott BBB- szintnél .
Miért nő a leminősítés kockázata?Fiskális lazaság Az S\&P szerint a kormány választások előtti költekezései, mint például a családi adókedvezmények és a nyugdíjprémiumok, növelik a költségvetési hiányt, ami 2025-ben elérheti a GDP 4,5%-át, szemben a kormány által tervezett 3,7%-kal .
Magas kamatkiadások Az államadósság kamatterhei 2025-ben meghaladhatják a GDP 4%-át, ami az egyik legmagasabb arány az EU-ban, és jelentős terhet ró a költségvetésre .
Gyenge gazdasági növekedés Az S\&P 2025-re mindössze 1,5%-os GDP-növekedést prognosztizál, ami elmarad a kormány 2,5%-os előrejelzésétől. A gyenge belső kereslet, a magas hitelköltségek és az alacsony befektetői bizalom mind hozzájárulnak ehhez a lassuláshoz .
EU-s források elvesztése: Magyarország több mint 1 milliárd eurónyi uniós forrást veszített el, és további 6,3 milliárd eurónyi támogatás van felfüggesztve a jogállamisági viták miatt. Ez jelentős bevételkiesést jelent a költségvetés számára, és csökkenti a gazdaság növekedési potenciálját .
Véleménye egy apácának : 
A jelenlegi gazdasági és politikai helyzet alapján sajnos valószínűsíthető, hogy Magyarországot a közeljövőben leminősíthetik. A fiskális fegyelem lazulása, a magas kamatkiadások, a gyenge gazdasági növekedés és az EU-val fennálló konfliktusok mind olyan tényezők, amelyek növelik a leminősítés kockázatát. Egy esetleges leminősítés tovább növelheti az államadósság finanszírozási költségeit, gyengítheti a forintot, és csökkentheti a befektetői bizalmat, ami tovább ronthatja a gazdasági kilátásokat. Ámen + ilyesmik....:)
https://www.youtube.com/watch?v=pa8OiGky-x8
Valiz
Valiz 2025. 05. 26. 12:06
Előzmény: #33762  dexter-atya
Ó Atyám, én is egészen meghatódtam.  
Érzésem szerint tömik a kisbüfiket mindenfelé.
Leminősítésről esetleg akad egy prédikáció? 
Bpali2 2025. 05. 26. 11:57
Előzmény: #33765  Bpali2
influenszerkedni -
Bpali2 2025. 05. 26. 11:56
Telefont nyomni megbindluencerkedni😂 Biciklit javítani?Istennments ..
Bpali2 2025. 05. 26. 11:52
Előzmény: #33763  Bpali2
Víz az utcán…
Bpali2 2025. 05. 26. 11:51
Előzmény: #33757  randomly
Itt már senki nem akar dolgozni. Csak bent irodába kávét főzni,amivel nem is lenne bajom ha értenének valamihez 😂 Nagy kaka van lesz itt. Ha körbemész a Balkánon! Az fejlődött, mi helybe járunk .Kubatov féle fax fejek  azzal pedáloznak jobban élünk , mint Afrikában …Itt megállt az idő . Tiszta Kádári MO ..Önkormányzatoknál elvonások, lesik jelentgetik a dolgozókat .. Ami régen párttitkár az ma Ispán . Régi korosztályok elvoltak ürgén kinti WC-n , CIA az utcán. Ők Orbán törzsszavazói..Nem lesz itt semmi - nyomor max ..
dexter-atya
dexter-atya 2025. 05. 26. 11:49
Előzmény: #33759  Valiz
dajcsland amihez 1000 szállal kötődünk sacc 3 éve stagnál ( nem keverendő állapota egy negyven  rv-ból álló súlyozott és mesterséges kosar elméleti számával dax40) ….az eus és amcsi gazdasági mutatók romlanak ( amúgy Kína is , de arra még jobban hazudnak)  ….a fényesen elképzelt jövőt ( már a tőzsdei számoknál) komoly  felhők homályosítják el ( ez olyan szép metafora volt , hogy meghatódtam magamtól) ….:)   
“Semmi sem az aminek látszik , minden másképpen van” 
aetzw4zer 2025. 05. 26. 11:45
Előzmény: #33760  aetzw4zer
ja es ha mar turizmus, lehet hogy rachelke csillivilli ettermeben nem olasz chef kellene.. ha már a mimagyarok munkáját nem lehet elvenni.
(btw a nalunk levo szallodajaban még magyarok meloznak)

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek