Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
97raglop
97raglop 2025. 03. 04. 09:04
Előzmény: #29279  97raglop
Egy kis AI elemzés akkor, bocsánat a hosszúság miatt.
Mindegyik felsorolt vállalat – Thyssenkrupp, Rheinmetall, Hensoldt, BAE Systems, Thales, SAAB és Leonardo – elsősorban a védelmi és biztonsági szektorban tevékenykedik, bár termékkínálatuk és specializációjuk eltérő lehet. Ezeknél a cégeknél azonban egyértelmű közös jellemző az, hogy modern, összetett rendszereikben egyre nagyobb szerepet kapnak a fejlett elektronikai megoldások, szenzorok, kommunikációs rendszerek és az információfeldolgozó technológiák – különösen az AI és a digitális számítási kapacitás – alkalmazása.Közös technológiai igények
  • Fejlett szenzorok és optronika:
    Cégek, mint a Hensoldt, specializálódtak a szenzorfejlesztésre, de az összes felsorolt vállalat számára kulcsfontosságúak a pontos és megbízható érzékelő rendszerek. Ezek nemcsak a harckocsi- vagy repülőgép-alapú rendszerekben, hanem modern harci és megfigyelési rendszerekben is alapvetőek.
  • Integrált kommunikációs és vezérlőrendszerek:
    A modern védelmi rendszerek egyre inkább támaszkodnak a gyors adatátvitelre, kommunikációs hálózatokra és integrált vezérlőrendszerekre, amelyek segítségével a különböző platformok – legyen szó tengeri, szárazföldi vagy légi eszközökről – összekapcsolódnak és koordináltan működnek.
  • Magas teljesítményű számítástechnika és AI:
    Az adatok feldolgozása, a valós idejű döntéshozatal és a komplex szimulációk mind kritikusak. Itt lépnek színre azok az eszközök és megoldások, melyek nagy számítási teljesítményt, alacsony késleltetést és AI-alapú feldolgozást tesznek lehetővé. Ezen technológiák kulcsfontosságúak a modern haditechnikai rendszerek fejlesztésében és üzemeltetésében.
Lehetőség egy közös beszállító számáraMint ahogy az Nvidia példája is mutatja, egy olyan vállalat, amely képes ezeket a kritikus technológiákat – például fejlett GPU-k, AI-chipek, vagy integrált számítási platformok – biztosítani, potenciálisan számos védelmi cég számára nélkülözhetetlen partnerré válhat. Ha egy beszállító képes az alábbi előnyöket kínálni:
  • Skálázható megoldások: Olyan hardver és szoftver, amelyet testre lehet szabni a különböző platformok igényeihez, legyen szó harckocsikról, repülőgépekről vagy tengeri járművekről.
  • Megbízhatóság és biztonság: A védelmi rendszerek esetében a megbízhatóság, a gyors reakciókészség és a kibervédelmi szempontok kulcsfontosságúak.
  • Integráció és interoperabilitás: Az olyan megoldások, amelyek könnyen integrálhatók a különböző rendszerekbe, előnyt jelentenek a komplex, több platformot érintő modern haditechnikában.
akkor a beszállító széles körben képes lesz kiszolgálni az iparág nagy szereplőit, akik mind ugyanazon alaptechnológiákat építik rendszereikbe.ÖsszegzésBár a vállalatok portfóliója és fő termékei eltérőek, mindannyian támaszkodnak a korszerű, digitális technológiákra – szenzorok, kommunikációs rendszerek, vezérlőegységek, valamint a nagy teljesítményű számítási és AI megoldások – tekintetében. Egy olyan beszállító, aki ezen közös technológiai igényekre tud választ adni (mint például az Nvidia a fejlett chipjeivel és AI-platformjaival), jelentős előnyre tehet szert, hiszen több ilyen iparági szereplő is azonos vagy hasonló technológiákat épít be modern rendszereibe.
97raglop
97raglop 2025. 03. 04. 08:57
Előzmény: #29278  Valiz
Azt az egy vagy több dolgot kell megkeresni, amit ez az összes vállalat használni fog , és elképzelhető, hogy  egyhelyről fog majd beszerezni. Leegyszerűsítve ha földet művelsz és a legjobb kapát akarod megvenni ki az akitől megveszed és a többiek is megveszik majd. :) . Na ezt keresem most.
Valiz
Valiz 2025. 03. 04. 08:52
Előzmény: #29262  Lolmachine
Nekem van Thyssenkruppom, jelenleg 87% nyereséggel, és nem is az aljon vettem, hanem 4,6 körül. Bizony érdemes volna átnézni a legfontosabb cégeket szakértő szemmel, hogy melyikben mennyi lehetőség lehet. Buythetrip asszem foglalkozik a témával. Amiket én eddig figyelőre tettem: Rheinmetall, Hensoldt, BAE, Thales, SAAB, Leonardo. Hensoldt tegnap 22%-al vitte a prímet. Valami kis gyöngyszemet jó lenne találni :-)
És már írtam, ami fontos lehet,  Olaszország mini atomerővek építésébe kezd. 
Nem tudom urán és nucl. erőmű miért kezdett gyengülésbe. Arra gondolok, hogy Trump igyekezete az energiahordozók kitermelésére és az olajárak csökkentésére állította meg az uránt. Kérdés meddig. Pakkot érdekli a dolog, van is valami gondolata már szerintem, de nem tudom hol van a napokban. 
97raglop
97raglop 2025. 03. 04. 08:43
Előzmény: #29275  joe001
Én még azt se amit kérdeznek 😁. 
Valiz
Valiz 2025. 03. 04. 08:41
Előzmény: #29273  97raglop
Szerintem érdemes megosztani a gondolatokat. Ki mit kezd vele, az ő dolga, és nyilván mindenki hibázik is. Aki nem, az hazudik.
Sőt, magának a vevőnek is segít, mert több szem többet lát. Irigyek meg nem vagyunk- remélem.
joe001
joe001 2025. 03. 04. 08:33
  "Ne higgy el semmit. Mindegy, hol olvastad. Mindegy, ki mondta. Akkor sem, ha én mondtam. Csak akkor, ha a magad értelmével is erre jutottál."....:)
Lolmachine
Lolmachine 2025. 03. 04. 08:17
Így, akkor értem.
Rossz döntést véleményem szerint a portfolió cikkei alapján is hozhat bárki, vagy az Erste elemzőjét olvasva. Mégis publikálnak. 😁
97raglop
97raglop 2025. 03. 04. 08:03
Előzmény: #29272  Lolmachine
Dehogy, szeretem BPali meglátásait, csak nem akarom, hogy rossz döntést hozzon valaki -:)
Lolmachine
Lolmachine 2025. 03. 04. 07:55
Előzmény: #29271  97raglop
Ahhh, akkor én értettelek félre. Azt hittem felhúztad magad BPali megjegyzésén. :)
97raglop
97raglop 2025. 03. 04. 07:48
Előzmény: #29270  Lolmachine
Teljesen igaza volt, nem is találtam nyersnek. 116- nál vettem akkor már 8% felett volt az esés , kereskedés végére szépen vissza is húzták, pre Market- be is el tudom adni ha felhúzzák nem kell USA nyitásra várnom .Véleményem szerint a tegnapi esés pánik eladás volt a ma élesedő vámok miatt. Azért azt ne felejtsük már el, ezekbe a nyavajás modern hadiipari termékekbe mi a fene kell, hogy működjenek ? Mennyi kell bele? ……
Lolmachine
Lolmachine 2025. 03. 04. 07:32
Előzmény: #29265  97raglop
:)
BPali gondolata egy vélemény. Az Ő véleménye.
Ahogy az, hogy mibe veszel bele is csak egy vélemény / ajánlás. Felnőtt emberek vagyunk, mindenki el tudja dönteni, hogy ad-e a másik szavára, vagy sem. 
Elolvastam Pali tegnapi gondolatait. Szerintem nem volt benne rossz szándék, csak megint kicsit nyersen fogalmazott. Leírom szabad fordításban, hogy szerintem mire gondolt:
“Én nem látom jelét a fordulatnak. Nem veszek valamit észre? Miért vettél bele?”
Törölt felhasználó 2025. 03. 04. 07:30
Előzmény: #29266  Törölt felhasználó
De egyébként mindig a piac hangulata érdekel ..  
rratfai 2025. 03. 04. 07:30
Előzmény: #29250  Valiz
Természetesen az USA dekonjukturára gondoltam vóna.😎
Törölt felhasználó 2025. 03. 04. 07:29
Már év elején a Daxot és a gázt ajánlottam . Eddig működött .. Most meglátjuk mi fog történni, legfeljebb zárok pózikat ha kell . BTC nem mehet az égig .. 
Törölt felhasználó 2025. 03. 04. 07:27
Előzmény: #29263  randomly
Én a tegnapi nvidia esés mértékére utaltam.
97raglop
97raglop 2025. 03. 04. 07:04
Előzmény: #29262  Lolmachine
Sokmindenbe, de teljesen jogosan Bpali megjegyezte tegnap ,
 “ De miért álltál hulló kés alá??” , így megtartom magamnak a továbbiakban , nem akarom senki vesztét .
randomly 2025. 03. 04. 06:51
Előzmény: #29260  Törölt felhasználó
Megszokott, ebben igazad van ... de ez most valami más. Ez már lassan 2 hónapja tart ...
Lolmachine
Lolmachine 2025. 03. 04. 06:27
Egyébként ki miben lát most lehetőséget?
Sok helyen olvasom, hogy az EU hadiipar / védelmi szektorba érdemes most fektetni…
Lolmachine
Lolmachine 2025. 03. 04. 06:25
Jó reggelt!
Ezüstünk szépen néz ki. Ma 32 fölé kellene menni. :)

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek