Visszaolvasva egy picit nem csak TA és FA van. Ott a hangulati piacmozgás. Akkor szoktam látni erre jeleket amikor a TA divergenciában van az FA elemzéssel. Mert ezt láthatja más is és hamar elromlik a hangulat, vagy javul. Utána már a piaci hangulat lesz a fő mozgatóerő.
Ekkor jönnek azok a látszólag paradox esetek amikor ATH után új ATH jön….
De erre látunk esetet például negatív értelemben is. Egyik legjobb példa a Richter esete ezt a mostani árszintet se a TA se az FA nem indokolja. Ezt már az iparági hangulat vezeti.
Így igaza van a TA elemzőnek, igaza van az FA elemzőnek és igaza van a hangulati elemzőnek. De egyben téved is mind ha nem együtt vizsgálja. Úgyis a piac lesz a legokosabb arra meg nem egy fajta elemzési módszer hat. Bár ilyen egyszerù lenne!
Akkor nem is említettem az evidenciákat mint, hogy az arany mindig érték, vagy, hogy a kötvény fizet kamatot az arany meg nem. Stb….
Ekkor jönnek azok a látszólag paradox esetek amikor ATH után új ATH jön….
De erre látunk esetet például negatív értelemben is. Egyik legjobb példa a Richter esete ezt a mostani árszintet se a TA se az FA nem indokolja. Ezt már az iparági hangulat vezeti.
Így igaza van a TA elemzőnek, igaza van az FA elemzőnek és igaza van a hangulati elemzőnek. De egyben téved is mind ha nem együtt vizsgálja. Úgyis a piac lesz a legokosabb arra meg nem egy fajta elemzési módszer hat. Bár ilyen egyszerù lenne!
Akkor nem is említettem az evidenciákat mint, hogy az arany mindig érték, vagy, hogy a kötvény fizet kamatot az arany meg nem. Stb….
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)