Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2025. 01. 27. 05:20
Visszaolvasva egy picit nem csak TA és FA van. Ott a hangulati piacmozgás. Akkor szoktam látni erre jeleket amikor a TA divergenciában van az FA elemzéssel. Mert ezt láthatja más is és hamar elromlik a hangulat, vagy javul. Utána már a piaci hangulat lesz a fő mozgatóerő.
Ekkor jönnek azok a látszólag paradox esetek amikor ATH után új ATH jön….
De erre látunk esetet például negatív értelemben is. Egyik legjobb példa a Richter esete ezt a mostani árszintet se a TA se az FA nem indokolja. Ezt már az iparági hangulat vezeti. 
Így igaza van a TA elemzőnek, igaza van az FA elemzőnek és igaza van a hangulati elemzőnek. De egyben téved is mind ha nem együtt vizsgálja. Úgyis a piac lesz a legokosabb arra meg nem egy fajta elemzési módszer hat. Bár ilyen egyszerù lenne!
Akkor nem is említettem az evidenciákat mint, hogy az arany mindig érték, vagy, hogy a kötvény fizet kamatot az arany meg nem. Stb….
Törölt felhasználó 2025. 01. 27. 04:52
Hétfő és véget ért pár fontos esemény, de mint minden hét első napja új események nyílnak. E héten sok fontos adatot várunk ráadásul hózárás , ami akciókat is okozhat.
A HÉTEN NEM LESZ KÍNA CSAK MA! Megint egy hétig ünnepelnek, újév van náluk.
A héten Kanada és USA kamatdöntés is lesz!!! DXY nagy mozgására számítok.
.
Ázsia
Felemásan nyitott Japán piros de érdekes módon Kína zöldben van.
2:30 Kína PMI adatok romlottak, Kína feldolgozó ipara recesszióba esett - ez nem jó az ipari fémeknek tragédia az ezüstnek
9:30 Hong Kong külker mérleg
.
Európa
9:10 EU beszéd - ha nem Orbán vétója a téma akkor lehet jó is
10:00 Német üzleti klíma- javulás nagyon hiányzik, főleg a tragikus magyar adatok után
16:35 EU Lagarde beszél ismét
.
Amerika
14:30 Kanadai nagyker eredmények- javulás az ipari fémeknek kedvez, de az aranynak nem annyira
16:00 USA új lakás értékesítés- a kisebb szám hozna emelkedést az aranynak, de a vas és réz nem örülne
19:00 USA kötvény aukciók - az aranynak fontos ne kötvényt vegyenek
.
A mai nap olyan vegyesnek látszik. A TA minden távon jó lehet, hiszen a hajnali kínai adatokon túl vagyunk.
Én vettem ezüstöt kihasználtam a hajnali akciót. Aranynál még várok, ahogy kozelít az ár a 2700- hoz sávosan veszem. Utána egy célár 2773.
Nekem leginkább az tetszene ha a Richter megindulna és tudnám átrakni nemesfémbe. De ehhez Richter rajt és akciós fémár szükséges. Erre az EOD (hóvégi zárás hozhat esélyt)
Kína ma bezár egy hétre. Én is teleraktam naptáram egészségügyi programokkal így feltételes megbízásokat rakok be. Ami egyébként mindig hasznos.
Biztonságos eszközt keressétek és kell a stop is, , hogy zárjuk azt ami ellenünk dolgozik.
stock53 2025. 01. 26. 23:29
Előzmény: #27076  farkasfu
Tisztelettel szeretnék kérni egy xag chartot,köszönöm! Üdv!
x2029J 2025. 01. 26. 22:39

Csak egy szösszenet/pillanatkép mindenkinek, fiataloknak/időseknek:
Ma a kisfiam (11 éves) számítógépén újra kellett telepítenünk a windows 11-et mert belassult... Mondtam neki hogy oké, de minden fontosat ments el róla mert most mindent elveszítesz a merevlemezről.
-Semmi nem kell Apa.
-Oké
Megcsináltuk, aztán jött hogy hoppá a Bitcoin bányászatból a kb. 0,001 dollárt érő BTC elveszett amit múlt héten kezdett bányászni.
- Fiam, mondtam hogy a Bitcoin hülyeség, egy egy szaros piramis játék, és le fogják előbb-utóbb nullázni? (ne foglalkozz vele!)
-Igen.
- Semmi baj fiam, most legalább megtanultad fillérekért, hogy a digitális vagyon könnyen lenullázódhat, mint az Agymenőkben a batmenes pendrávjról.
- Jó, de az aranyad is elveszik ha kidobom az az ablakon!!!!
- Nem fiam, mert akkor lemegyek az udvarra, és visszahozom. Semmi baja nem lesz.
- De összetörik Apa!
- Maximum karcos lesz Fiam, de az semmit nem von le az értékéből.
Szerintem van mit tanulni a fiatalságnak értékállóságból. Számítógépet már jól kezelik, de mi van, ha kiesik a szerszám a kezükből???

farkasfu
farkasfu 2025. 01. 26. 22:23
Előzmény: #27074  Placi82
hát... én úgy vagyok vele, hogy nem szabad túlzásba vinni, vagy mélyen belemenni, mert félre visz a kereskedésben! Nyilván kell valami alap tudás és furfang, de ha túl sok az adat hozzá, akkor már nehéz a jó irányt kiszűrni! Meg a fejem is belefájdul...🤣
Valiz
Valiz 2025. 01. 26. 22:00
Előzmény: #27046  randomly
Nahát, követed? De jó! Módosítottam január 8.-án: SIRI, KHC +50% , NU és TX -50% .
Placi82 2025. 01. 26. 21:56
Előzmény: #27070  farkasfu
"A történelem átírva"..🤣. Át van bizony. Csak nem szóltak a kismokusoknak kik a vajaskenyerre valót akarják megkeresni.
Én most az alapig ások vissza. Sok kutató munka..... 
 A szamazttott ügyeltek és derivativak athatolhatatlan vasbeton lemezalapjan nem tudok tovább menni se felmerni annak vastagsagat. Szóval ott lesz kutya elasva csak... Csak nem férek hozzá az adatokhoz. Sőt mivel tőzsden kívüli ügyeltek mértékét se pozícióit se  bírom felmerni,mert itt már nincs "kisfiuknak" infó, sőt szerintem még egy Goldman Sachs  dolgozó, vagy vezető elemző se, egy vezető broker se tudja a derivativák világ  valosagát, és adatait. Így feladom. De tudom ha ezt tudnám a sarkából forgatnak ki a világot és hülyére keresnem magam. Na mindegy,.. Lényegtelen.  Ez más világ. 😉
randomly 2025. 01. 26. 21:32
Előzmény: #27071  Gyuribacsi
Szóval mikor azt mondják hűha esik az OTP akkor kell venni. Mikor azt mondják All Time High akkor meg állítgatni a stopokat ... ha lenne csúszó stop a Netbróker Pro-ban. :-)
farkasfu
farkasfu 2025. 01. 26. 21:31
Előzmény: #27071  Gyuribacsi
A pénzért mindenre képesek! :))
Gyuribacsi
Gyuribacsi 2025. 01. 26. 21:13
Előzmény: #27067  farkasfu
Ahogy mondod. Ha tanķönyvszerű TA- val kereskedik az ember, akkor előnye csak a TA tagadó traderekkel szemben van. A profik mást hirdetnek, mint amit csinálnak.
farkasfu
farkasfu 2025. 01. 26. 18:04
Előzmény: #27068  Placi82
Találtam valahol róla pár sor leírást (külföldi oldal volt, ha jól emlékszem) és nagyon elcsodálkoztam az eredményen, mert évek óta azt a vonalat erőltetem én is! 
Évekig teszteltem magamon és a háttérben,  mielőtt előjöttem az elemzésekkel. Ezekkel az a baj csak, ha mindenki áttér rá. Onnantól megint nincs előny...:) 
Azért nem olyan egyszerű, mert most a régi és az "új" is megy egyszerre és keveredik! 
Sajnos részleteket nem árulnak el és nem is fognak egy darabig szerintem, de ráismertem ennyiből is! Azért ha belegondolunk, ez elég gáz! 
"A történelem átírva"..🤣
Oktatják a régi elméletet és evvel dolgoznak, miközben belenyúlnak az alap elméletekbe és az szerint kereskednek!  
Nem véletlenek a 95-s rsi értékek sem és hogy "nincs" a megszokott  korrekció...😃😃 
Éppen a napokban nézegettem riscsi sávozását, hát az is érdekes eredménnyel zárulhat! hmm
dexter-atya
dexter-atya 2025. 01. 26. 16:52
dexter-atya péntek, 14:38Előzmény: #277319  balamber#277321egyet kár elfelejteni a TA valószínűsít amit egy fundás vagy a fundára ható vagy annak látszó hír n  adat kiütheti (fomo)  és természetesen a félelem is  ledöntheti a remeknek látszó  teóriákat…..
illetve szvsz néha érdemes pár teljesen ellentmondó elemzést megnézni és rájöhetsz , hogy a TA alapon teljesen más következtetésre jutnak régi motorosok soxor …..illetve a TA egy része mivel a piac változott már , elavult illetve jóval kisebb hatása van a kereskedés gyakorlatában ( túlvett , túladott , divergencia...ellinél meg legfeljebb ujraszámoztok osz jónapot) 
Placi82 2025. 01. 26. 16:19
Előzmény: #27067  farkasfu
Nocsak. Miket tud meg az ember. Én csak gondoltam, hogy lesznek majd . De hát, Te naprakész vagy ebből, én meg nem. :) 
farkasfu
farkasfu 2025. 01. 26. 15:48
Előzmény: #27066  Placi82
már vannak...:)
Elemzési mintáknál, a ta keretein belül, már évek óta megindult egy átalakulás. Aki akarja követi, aki nem az nem. Ez várható volt és lépést kell tartani! A technikai fejlődés, kihat a ~100 éves elméletekre, "tankönyvekre" és átírja egy részét. A rohanó világban, nem a múltra vagyunk kíváncsiak, a jelennel sem  megyünk sokra, hanem a folytatás/jövő lenne a lényeg! A nagy profitot az akassza le, aki előre lát valamilyen szinten! Amikor mindenki tudja a következő lépést, akkor annak is fuccs már..:)))
Placi82 2025. 01. 26. 14:56
Előzmény: #27065  farkasfu
Értem amit mondasz. De ismétlem zéró %ban gondoltam rád. Hanem arra aki ezeket a vonalakat behuztak és menekülő pénznek a dollárt vizionalta, mint a megbízhatóság fellegvarat, meg dollár erőt és USA dominanciat josolt innentol is. . Es ez szerintem már  butaság volt . De hát a rutin és az évek adnak egyfajta berogzulést.... Bár ez szinte majdnem mindenkire igaz, még a mainstream ujsagirasban is..... Es sokan gondolják hogy, Trump miatt. Pedig csak 7 napja van hivatalban, ennyi idő alatt semmit se lehet meg elcseszni..... Amire utalok, hogy osszehoztak 2018 év végétől  az  a végzetes.
Vége van a dollár a""" Mi pénzünk, de a  Ti (az USA n kívül az egész világ) problematok"" féle Connally definicionak. 
Ha Kissinger élne sírva fakadna hogy a Biden féle progresszív lib. adminisztráció onhittsegeben hogy kurta el az ő hosszú évek Machievelli féle diplomaciaval zseniálisan felepitett USA elit  hegemoniajat😀! 
Új definíciók vannak. Új elemzési minták is lesznek szerintem jövőben. 
farkasfu
farkasfu 2025. 01. 26. 14:36
Előzmény: #27061  Placi82
Értem miről beszélsz és nem veszem magamra, csak egyet felejtesz el! 
A technikai elemzés az nem funda! Az kimondottan és szigorúan a chart adataiból, valamint  annak következtetéséből az adott technikai elemekkel történik! (Nem hasra ütés szerűen és nem fundás adatokkal!) Részemről sokszor elhangzott, hogy nem veszem figyelembe a fundát!
 Ha te beleveszed az USA adósságát, az már funda és a technikai részét agyoncsapod! 
Vagyis a saját magad gondolataidat, következtetésedet fogod felvázolni technikailag, ami már hamis! Ezt sokan nem veszik figyelembe és nem tudják felfogni, hogy a ta nem funda! 
A" ta bizonyos értelemben, már előre látja a fundát. Nem mindig persze, de nagyos sok példát lehet látni, amikor pl. esik egy részvény, minden hír és ta-s indok nélkül, majd később előjönnek egy negatív hírrel! Nyilván a "cégvezetés vagy környezete" már eladásban van, vagy aki ismeri a körülmények változását. Ezt követi le a ta, az árfolyam mozgásából! Ilyenkor minden technikai elemzőt hülyének kiáltanak ki, de mégsem ők buknak! :))
A lényeg az, hogy adott szituációból számolt, keletkezett eredményt vázolunk fel! Ezt adja ki a matek, persze van aki csak huzigálja a vonalakat és saccra vázolja fel! Nem kell itt század pontosságra dolgozni, de azért legalább a környékét vázoljuk fel! Egy trendvonalat sem lehet pontosan meghúzni és nem is kell! Azt sem értik egyesek, hogy mikor és miért nem a csúcsok adják a trendvonalat. Ez legyen az ő bajuk! 
Nálam általában mindig fel van vázolva mindkét irány célja, de ez sem tetszik sokaknak, mert nyilván a chart után mennének és nem gondolják át, hogy mi is a trend! A célok előtt, mindig ott van az ellenállás vagy támasz szint, ahol fordulhat a trend, árfolyam! Ez volna a lényeges annak, aki rövid távon játszik, vagy certizik, hogy honnan hova pattog az árfolyam! Ezek a tiszta "ta" technikai elemzések, a mindenfajta fundás adatok és fundás célárak nélkül! Ezt úgy kell nézni, ha van egy várható fundás behatás a közelben, akkor nyilván a trend arra fog hajlani, de akkor is lesz korrekció, ami a technikai része és ezt lehet vele kalkulálni!
Persze itt is lehet tévedni és rosszul számolni, vagy tévesen felmérni az adott szitut, amiből számolunk! Azt figyeld még meg, ahogy a hírekkel befolyásolják az árfolyamot! Sokszor vettem észre az USA-t SP-t nézve, hogy ezek a hírek megegyeznek az általam vázolt technikai szintekkel! Aztán amikor elérte a korrekciós szintet, akkor jött a cáfolat, vagy a pozitív hír! Jókat röhögtem..:)
Na most ha a hír nem a szinteknél jön, akkor haza vágja a tervezetett és jönnek a károgók, akik nyilván  semmihez nem értenek! A ta viszont újra felveszi a ritmust az új adatok alapján és mi az újra tervezést követően! 
Bocsi hogy hosszú voltam, de nem csak neked szólt! :))
Placi82 2025. 01. 26. 13:54
Előzmény: #27062  randomly
CHF amúgy jó ötlet. (Az is) De miért jó ötlet szerinted? Indok?
Huf short? Nem ettem meszet!! Pmap kamat kifizetések idején nem engedik elszalni a Huf árfolyamat Marciek, az meg leltárt vagy február végéig márciusig. 😀  Miért??? 
 Na tipp? :) 
Placi82 2025. 01. 26. 13:50
Előzmény: #27062  randomly
Vigyázó szemetek Kína K. B. (központi bizottság), és Xi tetteire vessétek.
Na tippelj:) 
randomly 2025. 01. 26. 13:28
Előzmény: #27061  Placi82
Befizetsz de hogyan? HUF short? Vagy CHF? Mert hogy EUR nem az majdnem biztos. (NOK ne is beszéljünk.)
Placi82 2025. 01. 26. 12:43
Előzmény: #27060  Placi82
Nem Farkasfure gondoltam, hanem másra, mielőtt megint valaki félre érti...... Megint. 
Aamugy csak szólok , hogy utolsó fázisaba lépett a globális gazdasagi világháború..... Na most  erre most befizetek..... Szó szerint😀

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek