Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
1 nem vagyok már jó koponya.... sajnos a kamo mindent kiírt érezhetően a memóriám is egyre romlik 2köszönöm 3 Az RSI egy nagyon jó indikátor a technikai elemzésnél, de nem a legjobb és önmagában sokat nem ér. Kell hozzá más teljesen más módon üzemelő indikátor jelzése is. Figyelem egy MACD +RSI vagy Alligátor ugyan azon elven alapszik így nem ad egymást megerősítő jelzést! Én az ázsiai főleg Japán Ichimoku felhőt az Elliott hullám megerősítésére használom. ( a kettő együtt elég sikeres) De erről itt más nálam sokkal profibb TA elemzők tudnak nyilatkozni. -szerintem FF és Pomperj őket tudom, hogy ismerik az ázsiai módszert ebben megerősítenek. 4iG---> aki elkapta időben annak jó volt. Most már nem feltétlenül a legjobb közepes hazai részvény. . Én imádom a fémeket, de nagyon ajánlom a Lengyel, Uránium, Hidrogén, Battery Xetra ETF kitettséget! Eleve az ETF diverzifikált. Soha nem lesz uránium fém papírod, de az iparágra épít sok XETRA ETF. A másik a POLAND ETF - igen a magyar tőzsde olcsó de túlárazott is lett. De a Lengyel piac full profitiábilis! . Gyuribácsi vegyél egy papírt, ceruzát és kalkulálj! Ne hidj a Nagy Márton féle propagandának! Én nem adok konkrét tippet Neked adni , de néha elmondom éppen mire spekulálok. Példa tegnapi Japán döntés. Aztán elemezze mindenki úgy ahogy akarja, de egyet elmondok a nemesfémek mindig értékek lesznek míg egy vállalt tönkre is mehet. Így soha nem shortolunk aranyat, ezüstöt! Az őrök érték, olyan nincs, hogy nulla legyen az értéke. Kitartás! Vegyük a nemesfémet amikor van egy kis akció. Hidd el ez örök érték! Ahogy egyik tőzsdei tanítom mondaná: Huzza!
Köszi. Részletekre később kitérek. Kiváló ismereteid vannak mind a TA -ról, mind a hírelemzésről. Az egyik legjobb koponya vagy, aki ide ír. Kezdjük a részleteket, most egy egyszerű feladattal. A klasszikus TA azt mondja, hogy ha RSI(14) >70, készülj eladásra. Ha >80, adj el. Sok instrumentum van, különösen a tőkeáttétes termékek, ahol ezt jó megfogadni. Nem mindig. Ha így tennénk pl. 4IG esetén már dobni kellett volna. No, ilyeneket számolok.
Ez lesz a heti baklövésem? Zárás előtt vettem HUF TL-t és váltottam is HUF-t EUR-ra ... de úgy látom ez nem akar megállni az erősödésben. Persze így már fizetem a hitelt is hétfőig, eddig -6,12% nem rossz 2 órára. :-) Hol állhatunk meg pihenni? Tudom van ilyen de ...
Nem tudom mit lehet ezen számolni?! De ábrázolni és elemezni azt tudom talán nem középiskolás fokon...:) Örülök, hogy láttad válaszom, mert ez nekem is pozitív visszajelzés, ami azt mutatja, hogy sokan figyelnek, csak éppen nem mindig szólnak bele buta gondolataimba, de a buta gondolat is jó! Tudod miért? Mert ihletet tud adni!!!!:) amiből aztán lehet meríteni. Ha meg valaki látja, megérti, megismeri gondolatom e témában az meg nekem bók. Figyeljünk Gyuribácsi! Mert a piac kíméletlen és az dönt.
Törölt felhasználó2025. 01. 24. 17:52
Ázsia hajnalban örült. Nyilván valaki kárára. Úgy látom USA piaca nem tér észhez. Japánt mondtam figyelni kell, de a többi DXY befolyásoló országot is. Szerintem meg fog akadni USA Rv . piac. (vallom Pomperj meglátását) . Idei DAVOS fő témája az AI és energia volt. Figyeljük mindkét ágazatot, már csak azért is mert mindkettőhöz kell az ezüst:) . Figyelem! Ferenc pápa is nyilatkozott, de tudjátok ez a Vatikán részéről nem szokás. Most megtörtént! Fél a klíma és a geopolitikai területfoglalásoktól.... . Ezüst, hmm ugye tudjuk neve Argentum innen kapta a vegyjelet is. "Ag" Így felfigyeltem Argentínára aki csatlakozik Trump radikális terveihez. Argentína is szeretne energiaellátó lenni , akár a repesztéses módszerrel is. Davos , ledöbbent Argentína tervein. Döbbenetes környezeti szennyezére helyezték a további gazdasági növekedést. Nem tudok erre mit mondani. Nem szeretnék most megszületni, talán ez a legjobb gondolatom....
Amit számításaim mutatnak, azt írom. Lehet ellenőrizni. Ezek részint ismert TA módszerek részint sajátok. Semmiképp nem tekinthető befektetési elemzésnek vagy tanácsnak. Aki figyel, mit írok, gondolkozzon. Napokkal korábban írtam, hogy XAU/USD 2808 lesz, január végén- február elején. Mennyi is a mai maximum? 2794 USD. A különbség 14$, 0,5%. Nincs több mondanivalóm. A tények beszélnek.
Amit számításaim mutatnak, azt írom. Lehet ellenőrizni. Ezek részint ismert TA módszerek részint sajátok. Semmiképp nem tekinthető befektetési elemzésnek vagy tanácsnak. Aki figyel, mit írok, gondolkozzon. Napokkal korábban írtam, hogy XAU/USD 2808 lesz, január végén- február elején. Mennyi is a mai maximum? 2794 USD. Nincs több mondanivalóm. A tények beszélnek.
Törölt felhasználó2025. 01. 24. 17:03
Jajj csak úgy támogatom Gyuribácsit! De hajrá és ne aggódj, olvasunk Téged és jó úton jársz (szerintem)!
Köszönöm figyelmed!!!!! Örülök neki! Ez ma reggel kiderült amikor másnak nevemben válaszoltál. Örülök neki! THX Remélem Te is profitálsz közös tapasztalatunkból!
Törölt felhasználó2025. 01. 24. 16:59
Kérem ne várjatok pro vagy kontra pontos ajánlást a fémpiaci befektetésre tőlem! Nem tudnék jól aludni ha javaslatom nem jön be másnak! De azt leírom, hogy én hogyan spekulálok és mit várok magam módján, magamtól. Illetve betartok pár szigorú saját magamnak alkotott szabályt. pl. soha nem shortolok inkább kivárok. . Aztán döntsetek! Főleg, hogy a fórum nem kis képességű TA elemzői mutatják a térképet és az iránytűt. . Nagyon jók a TA elemzések, ráadásul olyanoktól akik megismerték a legnehezebb ezüst eszköz műfajt.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)