Megint csak a duma: A német kormány ma benyújtja a kabinetnek az építési szabályzat módosítását, amely kiemelt közérdekként kezeli a hiányövezetekben történő lakásépítést, digitalizálja a tervezési eljárásokat, és egyszerűsíti a környezeti hatásvizsgálatokat. Az önkormányzatok nagyobb hatalomra tesznek szert az elhagyatott ingatlanok elleni küzdelemben, beleértve a kisajátítást is; további intézkedéseket terveznek, mint például az E épülettípus bevezetése idén nyáron és az egyszerűsített finanszírozási programok jövőre.
Így igaz. Mi csak nagyon az alapokkal vagyunk tisztában (már ha). Opciók certik, profi shortosok, semmit sem tudunk ezekről. Német fórumon (akkor még TUI) felvetettem, hogy jó lenne a fórumba olyasvalaki aki ért ezekhez de ott sincs senki. Mi meg sokszor értetlenül állunk a történtek előtt.
Ezért is mondom én, hogy a tőzsdézés nem kisbefektetőknek való és a shortolással kapcsolatos kommentedhez még hozzàtenném, fogalmunk sincsen a kontraktusokkal határidőzőkről, akik az indexek mozgását befolyásolják különböző nagyobb súlyt képviselő részvények adás-vételével.
Mivel 0,5% felett van nyilvántartva a shortállomány ezért senki sem tudja, hogy mennyi short van. Ha pl. 4m részvényed van shortban azt senki nem látja. Ha 10 ilyen van az már 40m. A másik dolog amit sokan elfelejtenek, hogy a nagy shortosok nem önállóan hanem összedolgozva játszanak. Ha neked meg nekem van összesen 100000 részvényünk shortolva és azt szervezetten adjuk-vesszük egymás közt mondjuk 1 nap alatt 10x akkor az már 1 milliós forgalom. Ráadásul kettőnkre nézve a játék végösszege zéró mivel egymás között pörgetjük a részvényeket. Az a gond , hogy a laikusok a shortosokról mint egymástól független játékosokról gondolkodnak. Erről korábban tettem fel ide egy SA cikket ahol tökéletesen leírják hogyan is zajlik ez. A lezúzós napokon állítólag a napi forgalom akár 90%-a is ilyen kamu pörgetett adás-vétel.
Szubjektum alert!!! Ferrari A genetika (gondolom az egyik) alaptörvénye ha 2 többsjetű eukarióta diploid szervezet (pl. ember v madár meg ilyenek kuttykurutty ) hál egymással akkor az utódban mindkét szülő (akik bizony fater és muter brekeke) haploid ivarsejtjeinek genetikai állománya jelen lesz (Genotipus) s ami ebből megjelenik : fenotípus. KIVÉVE: FEJLŐDÉSI RENDELLENESSÉG esetén a fentípus akár egyik szülő fenotipusát SEM örökli (bizonyos jellegekben). Namost ha 2 nyomorult FÉRFI 5 évig vajúdik egy ilyen törzszülöttet mint ez a Lúcse fos Ferrari akikből az egyik I-Fón tervező ... nem csoda hogy ez a világrahozott Quasi-Modo egy 4 kerekű I Fón lesz... amivel majd 550 000 Euróért fel tudom hívni a nagyit h lefoche.tam a bokám.... mert a Testa már több éve alig negyed ennyiért .... őőőőő.... :))))))))))) Management miatt aggódni kezdtem picit...de lehet csak azért PICIT mert.... lehet nem hat a Cariprazine úgy h beledobtam a piámba... ? hmmmmmmmm.... :D
https://www.portfolio.hu/befektetes/20260526/ugye-az-uj-ferrari-csak-egy-rossz-vicc-folytatodik-az-europai-autogyartas-onsorsrontasa-839110 RACE a pincébe! :D :D Na ezt a fost árazták ma (zömmel) Sztem a - 8,37 % os bünti kifejezetten barátságos! :D Ha a többi "modell" is ekkora híg trágydomb lesz akkor 90 nél se bővítek!! :D :D :D Tudom minden szubjektív...ez is ...majd a vevők (akik ezt megveszik) tehát a számok mondják meg ez mekkora siker lesz ill mekkora szelete ez a teljes profilnak milyen aggályokat ébreszt a management felé ill a cég jövője felé. Én most cska csnedven mozizok a többi napon mit lép a piac: tehát akik nem vesznek Ferrarit, csak prbálják kitalálni mit tetszik azoknak akik VESZNEK Ferrarit mármint autót) :)))
Eurós részvények vitasarok