25,7-es Vonovia kiment. A többiek várják a 30+ árfolyamot tavaszra. OMV sajnos nyekk, a csökkenő olajár és a prezi együtt betett neki. Allianz tegnap zárva, ha lesz valamiféle korrekció 268/269-re akkor megint beszálló. Jó hétvégét & jó pihenést, menjetek kirándulni, ha tehetitek!
Szerintem európai autóst most nem érdemes, nagyon nagy lesz a verseny a Kínaiakkal, nem tudni ki marad meg és milyen nyereség meg marzs marad, szerintem nem véletlenül akciósak.
Srácok FERRARI-t vennétek? Most (MA) nagyon akciós! -15% Óvatos 2030 as előrejelzés miatt álla bál! Na innen hogyan tovább csárt? Eddig mindig talpra állt. (ha jó tudom) :)
Nem vettem, nincs euros likviditásom, de nagyon agyaltam rajta 6.9nél. A Bayert el kellett volna adni 29nél, mert évtizedek alatt fog 30 fölé menni, de most már késő lett volna eladni 4 vagy 5 piros nap után.
Hát, a 8% mínusz az egy jó szabály stoplossra, csak nem a Hellofreshre. ATR indikátor szerint 40 centet mozog bármelyik nap, de idén már mozgott 70 cent felett is. Én valóban stoploss nélkül vettem volna. Idén 5x érintette meg az 50 napos mozgóátlagot. Ez 8 körül volt, amikor vetted. Idén 39 kereskedési nap volt a maximum, amíg nem érintette meg. Ráadásul hasonlóan hosszú ideje nem érintette meg. Ha nagyon leszakadt volna, én abban reménykedtem volna hogy csak nem esik az 50MA jelentősen a vételi szintem alá, és ott kiszállok. Tehát pár naponta beállítottam volna az 50MA értéket 'menekülni'. Végül ma megérintette 7.920nál. De nem mindenki mozgóátlagokkal kereskedik, más módszerek is vannak és más módszerekkel is lehet pénzt keresni.
Nem hiszem, hogy ennek a stopnak lett volna jó helye. Ha a 6.9-es fordulót valószínűsítettem volna ahogyan mondtad, és berakom még egy kis tűréssel alá mondjuk 6.8-ra, akkor is kiütött volna. Könnyű persze azt mondani, hogy 6,75-nél jó lett volna, de az már 8% mínusz a beker áramtól. Nekem az már túl sok, és 1-2 tizedet simán mehetett volna lentebb. Ha valami ennyivel eltér az eredeti elképzeléstől, akkor az már nagyon nem kerek. Egyébként próbáltam csökkenti kicsit, de olyan gyorsan történt minden, hogy mire beléptem már túl voltunk mindenen. (és amúgy sem segített volna) Amit egyértelműen elrontottam, hogy nem vártam megerősítést. Ha ezt megvárom, akkor viszont nem vettem volna 6,9-nél sem. :) És ha a hír miatt volt, akkor a megerősítés után is kiüthetett volna simán. Vicces, hogy azt írtam milyen kiszámíthatóan mozog, aztán ez lett belőle. Te vettél végül? Nem feltétlen kell oda 30%. Nézd össze időben, hogy az 1-2%-os emelkedések után mi történt az árfolyammal. Persze a 30% sokkal egyértelműbb lenne, ahogy a vétel is egyértelműbb lett volna ha betölti a rést 6 alatt. :)
Szerintem rossz helyre tetted a stopot. Aug 15-18 csipesz formációban nincs bizonytalanság, olyan, mintha Chuck Norris vette volna 6.9nél. Ez még nem garantálta az esést, csak azt, hogy ha odajut, onnan pattan. A short állományos oldalad jó, de azért elég kicsi az állomány mozgása. Ha felmenne 6.7%-ról 30-ra, az esemény lenne, de ez gyakorlatilag zaj és semmi jelentősége. (Szerintem!)
Örülök, hogy neked legalább sikerült. Én meg azon morfondírozok majd ezután, hogy a hír nélkül is megcsinálta-e volna a lefelé kört, ezért most csak egyszerűen nem volt szerencsém, vagy hibás volt a gondolatmenetem. Bár ez a része bejött, sőt igazából majdnem mindkét fele: "Ami meglepne, ha 1 héten belül nem menne 6,75 alá vagy 7,65 fölé, ami nagyjából 5%-ra van az aljától és a tetejétől. Ráadásul mindezt a mostaninál kicsit komolyabb forgalommal." Most nagyon erősnek tűnik, a nagy emelkedés mellé 2 órán belül hozta a napi átlag forgalmat is. Egy dolgot nem tudok csak most hova tenni és lényegében csak ez zavar bele kicsit a képbe. A short állomány a hét elejéig enyhe csökkenésben volt, tegnapelőtt viszont ismét komolyabban növekedett. https://finaristo.com/short-selling/shorted-companies/hellofresh-se
Hoppá! Mit ad Isten? Már a harmadik napon nyerővel távozhatnék a HelloFressből. (Még azért átgondolom...) Minden esetre Thinkek köszönöm, hogy felnyitotta a szemem!
Eurós részvények vitasarok