Neked mi a tézised? Osztalékfizető, bár FCF csökken, adósság nő, osztalék is csökken. Value trap? Szerintem az energiaárakon múlik itt minden, ebben a témában mit vársz?
Topik gazda írta kedden: "Fund management company WisdomTree launched a new exchange traded fund focused only on European defense companies, as Europe seeks to rearm and reduce its military reliance on the U.S.The WisdomTree Europe Defence Ucits ETF (WDEF) listed Tuesday on Deutsche Boerse Xetra and Borsa Italiana, and will list on the London Stock Exchange Wednesday. WisdomTree said it is the first ETF of its kind focused solely on European defense companies. Mivel sokan szeretitek ezt a védelmi szektort. Nekem már túl drága."
A lányom Hollandiában él és évekig a JD Sport Eindhoveni üzletének a managere volt. Tegnap este beszélgettem vele és megemlítettem ezt a PUMA dolgot mivel én a divat részhez hülye vagyok. Azt mondta, hogy ami most nagyon dominál ebbben a szektorban az üzletekben és online is az az ADIDAS illetve cipőkben az ADIDAS mellett a NEW BALANCE. Na ezután a beszélgetés után én letettem a pumának még a gondolatáról is.
A Seeking Alphan néztem meg a legutóbbi Gecina elemzést (március 6.). A P/TBV az egy értékeltségi mutató az NTA pedig a net tangible asset. Ezt tekintheted a TBV-nek is bár európában az EPRA NTA az tulajdonképpen a mérlegben a shareholders equity + deferred taxes. De nem is az elmélet a lényeg hanem számodra az, hogy értékben, osztalékban nagyjából ugyanazt kapod a pénzedért. Amit el kell döntend, hogy Párizsi irodákba akarsz befektetni vagy német lakásokba. Ez az érdemi különbség.
Köszi! Ezeket az adatokat hol nézted? Én az investing.com-ot bogarásztam. Ott a payout ratio mást mutat. Az NTA és a price to tangible book ugyanaz volna?
Jelentésről Vonoviában nem nagyon szokott kiszivárogni előre semmi. Nem is annyira a 2024 eredmény lesz érdekes hanem, hogy fenntartják-e az előrejelzést. Ha az változatlan marad vagy javul akkor nehéz lesz tovább fenntartani a jelenlegi mesterségesen nyomott szentimentet.A grafikonon jól látszik, hogy ezen a héten végig korrekcióztatják az árfolyamot egy 50-60 eurocent szélességű sávban. https://invst.ly/19htrm
Eurós részvények vitasarok