Ha jól emlékszem a Pumára... Úgy figyeltem fel már valsz. eleve néztem a cipősöket (Nike, Adidas, Puma) aztán jött a jan 23. -i hír a preliminary jelentés s akkor szakadt kb 18 % ot.. (amit meg ugye jeleznek a bármi oldalon a "napi legnagyobb bukók" fül). A jelentést céget olvasva akkor azt láttam h tán nem vészes és észbekapott a vezetés s most tán profitabilitás felé vezetik a céget (Rájöttek h az Adidas az árarányos tömeg cipőkkel és retro modellekkel tarol a piacon, s így a Puma is erre indul tán szemben a kis profitit termelő felső kategóriás nemtom milyen kosaras csukákkal) . Így úgy véltem megvolt a pánik sell ...így jelentésre nem lesz már nagy meglepi (Ám ma látom mégis lett illetve lesz a holnapi jelentéskor!!) A cég egyrészt világszerte jól ismert brand. Az azért tán nehezebben tűnik el (csődfélelmem), s tán egyszer talpra áll (Value trap félelmem). Céges számokat olvasni értelmezni nem tudok messze sem úgy ahogy egy közgazdász, de tán a cég életképes és hátha megint a jó öreg pánik sell ...túladás menekülés tehát megnyomta nálam a value alertet. Na a holnapi nap izgalmas lesz!!! (A fenti sorok azt írják le hogyan került a Puma a célkeresztembe, de elég sok céget követek az LVMH mellett, (tehát még nem célkeresztbe kerülés ..lövés előtti pillanattal hanem csak megfigyelés .így pl. Kering, de azt pl 150 felett nem lőném. Estee Lauder, Novo Nordisk, Dell, Illumina, Az EU-s autósokat és EU-s hadi cégeket szerelemből IS lesem..de e 2 utóbbiról úgy értékelem lekéstem). Egészen érdekes h Trump Elon páros és Pentagon cut ellenére mennyire stabilak az USA hadiipariak érdemi esést nem látok bennük... Sok részvényt innen a fórumról Tőletek vettem fel a figyelő listámra! Diageo pl. :)))
Eurós részvények vitasarok