Gecina vs Vonovia: osztalék: mindkettő netto 4,5% jelen árszinten. (bruttóban gecina magasabb de a nettót kapod). Payout ratio: Gecina 85% Vonovia 55% itt Vonovia jobb LTV: Gecina 35% Vonovia 46% itt Gecina jobb Növekedés: Gecina 2,2-4,4% (nagy a szórás) Vonovia 4% Árazás: Gecina 0,6xNTA Vonovia 0,6xNTA Ingatlanportfolio: Gecina 80% iroda 20% lakás (Főleg Párizs) Vonovia majdnem 100% Lakás (Németország ,Svédország, Ausztria) frekventált helyen Németországban NRW és Berlin főleg. Értékeltség: P/FFO mindkettőnél 14 körül.
Igen, azt láttam, sőt részese is voltam kisebb összeggel. Jelenleg nem volt Vartám, pont ma akartam megint venni, vártam egy 10 százalék körüli esésre. 5-6 százalék visszapatanásnál pedig dobtam volna. Persze, ha az a helyzet amit írtál, a pénzemet dobtam volna nem a tészvényt! Köszi a tájékoztatást!
Igen, ez így van. Varta "károsult"-ként :-)) amikor kb. 6€-ig felment a nagy beszakadás után, én bizony eladtam mindent örömmel. Csődben volt végig, hiába cibálták ide-oda az árfolyamot.
Az így járt... igazából már hónapok óta csődben volt, csak spekulánsok verték fel az árát, hogy a tájékozatlanabb befektetők rárepüljenek a napi 10%-os emelkedésekre.
vonovia-alternatívát keresek. Nem németet, tehát nem AfD :-) Merthogy a német kitettségem pont megfelel. Ezt a két franciát néztem: ICAD, GFCP - az utóbbit a neve miatt mindenképpen javaslom megfontolásra :-) Szóval, hogy GFCP nekem erősebbnek (P/E, Price to (free) cashflow, P/bv, eladósodottág) tűnik, mint a Vonovia, az ICAD meg kockázatosabbnak. Hozzáértőbb szakiknak mi a véleménye ezekről?
Pár hónapja megrajzoltam, hogy kitör az ékből és visszateszteli majd. A vonalakkal sem időben sem árban nem akartam prognosztizálni, csak a mozgás természetét mutatták, ehhez képest: https://www.tradingview.com/x/FmU7g6pq/
A Rheinmetallal kapcsolatban egy kis értelmezési segítséget szeretnék kérni. A Trailing P/E 112,64, a Forward P/E pedig 42,55. Az első a visszatekintő, a második az előrejelző, eddig stimmel. A Trailing P/E-t kb 1250-es áron számolták ki mára, de célárat már 1600-1800 körülre is várnak, ez kb +30-50%. A nevező az EPS. Az F P/E úgy harmadolódik kb, hogy a célár minimum 30%-al nő, tehát akkor az EPS-nek kb 3,5-szörösnek kellene lennie 1 év múlva - ez az EU-s költekezés növekedésével akár még valós is lehet. Az 1y Target Est viszont 1222, 14 EUR, ha célár 1600-1800, ennek nem kéne változnia? A Forward P/E-t gondolom a Target árfolyamon számolják... Vagy rosszul értelmezem, vagy nem jó bemeneti adatokkal számolok. Béna kérdés esetén bocsánat, igyekszem az adatokat is megérteni.
Eurós részvények vitasarok