Biogen: Úr red szöveg az investingen: "11 analysts have revised their earnings downwards for the upcoming period" DE! Ezzel ellentétben és egy időben!!!! pozitívra változtak: Revenue9.61BNet Income1.62KEPS11.12 Nekem ez furcsa ezt az ellentmondást még nem tudom feloldani! :D
Európai Merck: Investingen megjelent egy új szöveg pirossal: "2 analysts have revised their earnings downwards for the upcoming period" Most épp lefelé megy. :( 136 nál egy gyertyaszkaállat vélek az első óvatos támaszként (de csak gyors rápillantással a chart ra.) Hosszú távú elemzői célárak- vételi ajánlások továbbra is jók . Én USA Mercket vettem de én is izgulok.... #S :D
Kedd: TUI, Unicredit, Kering Szerda: Siemens Energy, Voestalpine Csütörtök: német CPI + Commerzbank, Siemens, Thyssenkrupp ECB emberek majdnem minden nap fognak beszélni, de gondolom semmi. Azért izgalmas hetünk lesz.
Hogy a Merck mennyire alulértékelt most fundásan az attól függ, hogy mihez képest nézzük. Osztalékhozama jelenleg 3,7%. Az elmúlt 10 év medián értéke 3% volt tehát ehhez képest egyértelműen alulértékelt. Az elmúlt 10 évben az osztalékhozam legfeljebb 3,78% volt. Ez a mostani osztalékot nézve 85 dolláros árfolyamot jelent. Ha most ide tart az árfolyam akkor már csak egy kis korrekcióval kell számolni. De ha kicsit távolabbról nézem a dolgot és az elmúlt 20 évet nézem akkor azt látom, hogy az osztalékhozam 2009-ben 7,3% is volt ami jelen osztalék mellett 45 dolláros árfolyamot jelent. Ehhez képest akkor van még tér az esésre (persze nem ez a valószínű verzió de nem is kizárható). Ha még valaki nem szállt be akkor érdemes még várni, hogy az árfolyam görbe egy kicsit kisimuljon (aljat építsen és erőt gyűjtsön az emelkedéshez). Persze ez az én személyes véleményem. Másnak meg más.
Ó Nagyon köszönöm todi kolléga a megerősítést!!! :))) Bizonytalan vagyok és kevés tudással bírok de ezzel a kevéssel is így látom...s persze így vágyom látni is! (Csak nagyon fontos h lássam is a vágyaimat és MEGTILTSAM h azok cselekedjenek helyettem). Igen! Hosszúra vettem így akkor már kevésbé aggódom. :) Puma! Képtelen vagyok NEM lesni vadászni rá ...van kevés lőszer a fiókomban ..de rá kell üljek a kezemre h ne lőjem el az összes lőszert a Pumára ha nincs itt az alkalom illetve mégsem jó cég-befektetés. Nike ot is lesem s ott én is olvastam h ott hosszabb távon lehet változás. Most törte át a 70 et... Ha ránézek csak chart alapján ha itt nem pattan meg, a következő megállót 50 körül látom... Ha lemenne addig ahogy mondják: "lassan" s ott később jönne el az a pozitív változás amiről beszélnek akkor ez az óriás cég egy világon mindenhol ismert brand... nagyon kecsegtető lesz számomra (Ha sikerülne addig felszabadítanom még lőszert a raktrából) :))) Szkecsire hamarosan ránézek..ott még nem tudom mi a baj!!??? (De borzasztó nagyot esett igen a jelentés után) Adidasra meg én is csak pislogok! (Ott annyit tudok nagyon sikeresek a retro modelljei jól elkapta ezt a retro vawe-et! Nagy bevételt jelent. De fundásan nem tudok jól értékelni. (X számokban x változás y mértékű árfolyam elváltozást indukál pl.) :)
ÓÓÓ Piccs! :D Akkor majdnem mindegy h EU v USA osztalék tekintetében. (Hát igen újszülöttnek minden infó új) Köszönöm!!! :))) Szerencsére a külföldi részvényeket eredetileg is árfolyamnyereség miatt gondoltam az oszti csak jutifali a saját teóriám szerint de igen kellemes!!! :))) Akkor lehet(séges) hogy építek majd egy olyan portfoliót (Úgy tűnik én value szemléletű befektető vagyok) h mindent kiviszek külföldre... mert ahogy Zsiday is mondja: "Rohad a forint" és ez engem rendkívül zavar...de lehet netto osztalékra tartok egy kis MOL-t)??? Hmmmmm.....
Igen!!! Ez annyira fun! :D Még tanulom! S ha már felhoztad egy kérdésem lesz majd a "bankom" (K&H Értékpapper) felé: a 2 ős adóztatással mi van akkor HA én USA pappert veszek meg a Xetrán EURO-ban??? 30 % os USA adó csak az osztalékra van s árfolyamnyereségre pedig nincs? Akkor jól sejtem semmiképp sem úszom meg a 30% os USA adót TBSZ -es sem a ha Xetrán veszem meg az USA rv.-t? (Azt már látom h a 2 tőzsde placc 2 külön időpontban megy így pl a Nike ra Xetrán is rá tudok nézni hogy megy az USA nyitás előtt... nekem olyan mint egy "több órás pre market" ami számomra zárva van (Ha ragaszkodom ahhoz h USA piacon vegyek)! #D De infót iránymutatást nyerek merre mehet a rv USA nyitásra. (Na és pont a Merck a trükkös kivétel h 2 cég azonos szektorban így itt pont trükkös a "megnézem USA nyitás előtt hogy ment a Merck a Xetrán".. JÓ DE MELYIK??? ) #D Kb mint a kriptókat nézem hétvégén mi lesz hétfőn. (Pl iráni papírrakétázás valamikor áprilisban... még a levegőben voltak a propelleres szárnyas bizbaszok már szakadtak a kriptók... de a légvédelem majdnem mindet lelőtte így vasárnap estére visszament minden a helyére és hétfői tőzsde meg sem rezzent -már ha valóban volt összefüggés )).
Boris ránéztem az EU-s Merck csártjára s ha nem rég vettél 155 ért akkor azok nagyon szép vételek voltak... alsó leszúrás(oka)t vettél meg úgy sejtem a csártból. Szerintem tök jó beszálló(k) volt(ak). S tulajdonképp hasonló hajóba szálltam be én is (csak én az USA-s ba) ... mert én is látom még lefelé...ahogy todi kolléga írja..igen! A szentiment vitte és viszi lejjebb. Meddig? Nem tudom... ott lehetnek a tech szintek a segítségünkre. Rövid távon én sem vagyok bizakodó de hosszún meg azért úgy sejtem jó lesz ez. Kicsit FURCSA vicces tény h végzettségem szerint biológus vagyok és dolgoztunk is Merck cuccokkal, rendeltünk is tőlük rengeteg laboros ezt-azt csak nem tudom miket !!! :D S azt sem tudom az USA v EUs at A 2 cég 2 féle logója sem segít... mindkettő ismerős. #D "Áldott jó memóriám van"! Most néztem rá a magyar honlapra: A Millipore ismerős... DNS RNS izolálásokra használtuk az oszlopait (DNA-RNA isolation kit-ek)..Régi szép idők... most személyi edzőként dolgozom! XD Tehát van minden végzettségem aminek semmi köze a tőzsdéhez! :D Ja és végül semmi köze a régi kutatómunkáimnak ahhoz h az első külföldi részvényem épp az a cég aminek a termékeit használtuk!!! :D Csakis csártokat néztem technikát és fundát. :))) Nike -ot Pumát Szekcsörszt SEM azért fogok venni mert személyi edző vagyok, hanem mert úgy látom érdemes lesz beszállni.... Régi Likas cipőkben járok míg le nem válik a lábamról....most épp Nike. :D
Ó Köszönöm! Nekem is tervben volt h megtudjam h akkor most mivan??? :D Azonos név azonos szektor, de más csárt, más székhely WHAT??? :D Köszönöm! Nekem is gyanús volt valami! :D
Ha évekig tudod tartani akkor Merckkel nem lőttél mellé ezen az árszinten. Fundásan nagyon jó a vételi árszinted. A szentiment viheti még lejjebb de ez rövidebb távon érdekes inkább. Puma egy nehezebb eset. A sportruházat gyártókat most a sketchers jelentés is nyomja de az elemzők a nikenál is csak később várnak fordulatot. Adidas számomra érthetetlen. Fundásan egyszerűen értelmezhetetlen számomra az értékeltsége.
S a másik targetem a Puma volt nekem is! De azt nem tudtam lelőni! Elugrott előlem állandóan....:D de a mai futi után nem bánom. Kicsit rizikósnak érzem (Mercket jobbnak biztonságosabbnak véltem vásárláskor). Zavar h lefelé tart és még nem jelentett!!! A vezetés (Eddig nem vitte sokra a rossz termékstratégiával, prémium modellek erőltetésével, a tömeg és retro modellek hanyagolásával jóhogy le is hagyta az Adidas(nál) dolgozó régi Puma vezér által vezetett nagyobb konkurens gyártó) készül az új költségcsökkentő tervvel jelentésre (Márc 12). Ha előtte beleveszek akkor jó részt arra "fogadok" a költségcsökkentő terv kedvező(en) fogadtatik a piacon. Itt látok "nem tudom merre megy és mennyire" rizikót. Még hezitálok mikor vegyek bele.. ha lemegy 25 re még jelentés előtt lehet én beleveszek és vállalom a "fel is út, le is út"-at, s hogy az új terv bejön. Ha félelemből nem veszek és nélkülem felpattan akkor így jártam... :) Nézek mást. :)
Merck. Csütörtökön megvettem életem első nem magyar részvényét s az a Merck volt. Reggel kiadtam tech alapon (kis funda olvasás után) 88,1 re vételt úgy hagytam utána bementem dolgozni hazaérve láttam épp napi alj volt és megvette. De az az amerikai székhelyű Merck és dollárban értendő. Most mikor ránéztem a nagyobb tf -en a csártra... ájjj.. lehet korán vettem mert én is lelátom 70 ig (A dollárosat) . De a cég nagy, az elemzői célárak jók, így hát reménykedem tán nem volt annyira rossz vétel. :) Kínai piac...oltóanyag...az tett oda neki nemrég. Izgulok azért természetesen. Kezdő vagyok. Tartani tudom évekig frissen nyitott 2025 ös TBSZ en (Ez is életem elsője... hülye voltam h eddig ezt sem...) Tanulópénz. :)))
Eurós részvények vitasarok