Ezt az egész éttermi birravalósdiz megszüntetném úgy, ahogy van. Kap borravalót a bankban, postán, cégeknél lévő alkalmazott, mert elvégzi a munkáját? Kap borravalót a rendőr, orvos, tűzoltó? Egy agyatlan baromság az, hogy a pincérnek JÁR. Adjanak neki nornális fizetést. Ja, hogy azt nem akar egyik vendéglátós sem.
Irracionális én elismerem de a pulthozmenős fizetős nyomja meg hány százalék jattot adna módszer idegesít minden egyes sör után. Mert ügyesen azt csapolta amit kértem. Nem izgatna ha a végén egyben jattolna az ember (kérdés miért mert nem a felszolgálásért de hagyjuk) de így egyesével nagyon gáz, mégha a végeredmény ugyanaz is.
Irracionális én elismerem de a pulthozmenős fizetős nyomja meg hány százalék jattot adna módszer idegesít minden egyes sör után. Mert ügyesen azt csapolta amit kértem. Nem izgatna ha a végén egyben jattolna az ember (kérdés miért mert nem a felszolgálásért de hagyjuk) de így egyesével nagyon gáz, mégha a végeredmény ugyanaz is.
Simán lehetne itthon is csinálni egy Family Parkot valahol az ország közepén, de még ennyi esze sem volt a tolvajoknak 2010 óta. A gasztronómia pedig a csodálatos magyar szervizdíjjal az igazi, ami után még tartja a pincér a markát a borravalóért, de nem egy olyan étterem van, ami háromszor próbálja meg lehúzni a vendéget borravalóval. Egy hányinger a magyarországi éttermi vendéglátás.
Pedig a magyar gazdaságnak az lenne a potenciál, ha a belföldi kereslet nöne. Csak sajnos összehasonlítva a környezö országokkal Magyarország ne mvonzó turisztikailag. A táj sem olyan szemet gyönyörködtetö, meg a turizmust tápláló gasztronómia és szórakoztatóipar is lemaradt. A turizmus nem csak szállodákból áll, hanem élményekböl. Ez utóbbiból nincs színvonalas és böseges kínálat Magyarországon. Sajnos.
Firenzétől lefelé szokott kinézni a táj úgy, ahogy az idén Magyarország kinézett. 😁 Terracina, Fondi, Sperlonga 400 km-re vannak Firenzétől délre. Semmi baj sincs itt, hatalmas paradicsom-, paprika-, zeller-, cukkini- és padlizsánültetvények vannak. Nincs nagy csoda, csak egyszerű paraszti ész. Viterbóban és Ortéban a híres krumplit csöpögtető szalaggal öntözik, és főleg éjszaka, a gabonánál pedig a föld alá ássák be az öntözőcsöveket, így akár kétszeres termést lehet elérni.
Voltam egy napot Siófokon. Még a bokáig erő vízre is szedték lelkesen a belépőt, én meg úgy voltam vele, hogy ez nekem nem ér meg 8 ezret, majd inkább elköltöm a tengerparton.. Balatont elengedtem a következő évekre, ott a jövő év is kuka, 80 cm víznek megfelelő eső nem fog esni, ez biztos.
Reális lehet egy elköltözési hullám. Persze élnek sztyeppi es sivatagi körülmények között, de nem ennyien és nem ilyen infrastruturával és nem ilyen ǰólétben.
Magyar Állampapír tulajok