https://www.youtube.com/watch?v=w6byfYGPwtY Nayib Bukele: Mi Nem Fogjuk Többé HITELLEL Adós-RabSzolgává Tenni a NÉPÜNK 1:30-tol amugy 5 perc az egesz video na errol ennyit hogy "mert mas is vesz fel hitelt tegyunk mi is igy" meg igy mukodik a vilag nem nem es nem rosszul mukodik minden birodalom osszeomlott eddig a tulzott adossag alatt
Viseljük, te tűnsz elégedetlennek. Pedig még jó átváltást is kaptál a forintkamatodra, többet hoz mint a kamat. Mondjuk azt írtad hogy soha semmi nem elég, ezt mondjuk a javadra írhatjuk.
Szerintem valójában nem is érdekli. Engem sem érdekel. Jön 5 évig a fix 7%, leszarom ,hogy közben milyen új papírok jönnek, mennyire szivatják a népet. Ez van. Hathor dettó, beleült 50 mikával a 2031M1 MÁP+ba. Jó döntést hozott, mert 5 évig kamatos kamattal megy a pénze, ha meg mégis valami csoda folytán jobb papír jön, amire egyre kevesebb az esély, hogy még kamatcsökkentés nélkül is -3x50bp, ez szép. Ha Varga csökkent, lehet még tolják lentebb és 4-4,5% körül leszünk a kincstári kamatoknál. DE így jól jár vele. Fixmápjai is 3-5 éves távon szórják a 6,5-7%-ot. Mitől rosszabb MP, minf a FIDESZ? Ha lesz budipapír a kórházakban, akkor azt mondom, na, többet fordított a kórházakra, addig meg töröljétek ki a kezetekkel.
Nem értem, mi történt. Én azt hittem, téged nem érdekel a politika. Úgy emlékszem, mintha ezt mondtad volna magadról, amíg a fidesz volt kormányon. Meg amúgy fideszes sem vagy.
Igen. Kemény évek lesznek. Csak tudod, már unom a kemény éveket. Ez hányadik kör is lesz? 1989, 1995, 2009-2010. Az ingatlanok jövöre kapnak egy mínusz 20%ot, értékpapir piac nihil, az árak az egekben a szinten tartás marad nem a fejlődés. Meg a meló.
Szia! Én is nézegetem az egyéb befektetési lehetőségeket, mert állampapírba új pénzt már nem teszek. Meglévő papírt sem érdemes átváltani, mert ezek az új sorozatok már nem termelik ki a -1% bukót, valami komolyabb hozam felé kell nézni. Amit én találtam: 1. Lightyear-nél TBSZ nyitása, erre eurós ETF (pl. Vanguard all world), ami kb. 10-15%-ot hoz átlagban. Ez macerás ügyintézéssel jár, pl. NAV-hoz bejelenteni a TBSZ-t, figyelni a helyes devizaváltásra, promóciós kódokra, de azért kivitelezhető. Dollár alapú, amerikai befektetéseket kerülöm, a devizakockázat miatt (köszi Trump) és a 30% forrásadó miatt (köszi Orbán). 2. Nekem OTP-nél van folyószámlám, itt az értékpapírszámlán OTP részvény tartása díjmentes. Ez kockázatosabb, a tőzsde nem mindig a vágyaink szerint működik, de világgazdasági összeomlás nélkül az OTP részvény stabilnak mondható, ún. "blue chip". 3. Más, ezeknél bonyolultabb és kockázatosabb befektetés, ezekkel még ismerkedek. 4. elkölteni a pénzt: valami szép a gyereknek, asszonynak, magadnak. 5. Lakás önrészre fordítani, és 3%-os hitellel lakást venni. A TBSZ-nél nem érdemes lejárat előtt (évvége+5 év) hozzányúlni, sima értékpapírszámlán (egyelőre) 15+13% adó.
nem érted,ennek sem a lényege,ezzel azt akarják mondani,hogy ne hozd be az autód 10 órát a városba parkolni. amúgy is minek akarnál bemenni ha állandóan dugó van,közlekedj tömeggel:)
Az egész országot arra tették. Na nem baj, ez a népakarat, fórum akarat is ilyen mindig. Mindenki igya a következményét. Kemény evek lesznek otthon. A parlamentben már csak az üvöltötés, fenyegetőzés, kivinulás, lemondás, dilihaz megy. Ez kell a népnek. Amilyen a választás, olyan a következménye, amit megszavazott a nép. Viseljék.
de mp azóta se oldotta meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pont mint az eüt és hormuzt. gyurcsány kottájából játszik pont mint a viktor! Csak össze kell kötni a pontokat szines spárgával, és hunyorítva nézve papagájt ad ki! Véletlen? Aligha!
Magyar Állampapír tulajok