Ne haragudj de az indexet nem olvasom, még a te kedvedért se, a rémhírek általában onnan éreznek, nem tőlem. A "készenlét" szót természetesen nem a katonai terminológia szerint használtam, hanem köznapi értelemben (fokozott figyelmet, éberséget vagy felkészültséget jelent), képzeld egy szónak több jelentése is lehet. Az értelmezésben segít a nyelvi környezet, legközelebb próbáld értelmezni a kontextust. Jelentem befejeztem!:)
"Értek hozzá" - Ha az igazságot írnád, kicsit másabb lenne a kép, az OTP topicban legalább 15x leírtam korábban, hogy amatőr vagyok. Informatikus vagyok, nem gazdasági szakértő. Ha a te eszemfuttatásod alapján kereskednék: "Stop használata kötelező", ne menjek trend ellen, akkor -30%ban zártam volna a tegnapi napot, ehelyett realizáltam +7,5%-ot. Csak türelmet kellett tanulni, és kicsit amatőr módon értelmezni a chartot, amit mutatott (NQ GAP), visszanyalt a fagyi) Néha megyek a trend ellen? Így van, megyek a trend ellen. Nem sunnyogok, vállalom, hogy milyen pozit nyitottam, ahogyan te fogalmaztál anno: "fantázia-kereskedés", szerinted.
beteg a pasas nem kicsit nagyon mentálisan sérült komolyan....:( “ SZÓF@SÓ“ FÓRUM TRÉDER 1. Kompenzáció: a teljesítmény hiányának pótlása. Az egyik leggyakoribb ok ( folyamatos KAMPÓÓzás született kontraindikátor). A tréder nem tud stabil, következetes eredményt felmutatni, ezért verbális teljesítménnyel pótol. Á fórumon: sok poszt = „jelen vagyok” sok komment = „értek hozzá” folyamatos magyarázás = „kontrollban vagyok”A piac viszont kíméletlenül visszajelez. Ha ott nincs kontroll, átkerül a kontroll a beszédbe.Ez nem tudatos hazugság – önmegnyugtatás. 2. Identitásépítés: „én vagyok a fórum trédere”. Sokaknál a legmélyebb ok: „megmondó” a „tapasztalt” a „régi motoros” ( nem hát folyamatosan okoskodó , de láthatólag “ütődött a témában” ) 3.. Szorongáscsökkentés – írás mint feszültséglevezetés A piac: bizonytalan kiszámíthatatlan. A folyamatos kommentelés sokaknál szorongáskezelési technika, nem tudatosan, hanem ösztönösen. Ezért látja : túlelemzett setupokat , utólagos magyarázatokat mások hibáinak részletes boncolását . Mások hibáira való rámutatás = saját bizonytalanság eltolása ( MINDIG MÁS A HIBÁS) . A tipikus fórumposzt: „ez hülyeség” „rosszul látod” „én már régen mondtam ”. Ez klasszikus pszichológiai védekezés. Mentálisan sérült ,trédelésre teljesen alkalmatlan típus a zongorázás vagy a hátraszaltó sem megy mindenkinek.
Ti meg azt írtátok, hogy OV hadiállapotot készít elő, amivel a népszavazást akarja blokkolni. Én csak erre reagáltam, de jól van, én abbahagytam, de akkor ti is fejezzétek be a marhaságokat. Állampapír topic. Ha az OTP topicban nem az OTP-ről írok, el vagyok hajtva a picsába. Hát titeket is el kellene hajtani.
Magyar Állampapír tulajok