Mindjárt nem az a hozzáállás hogy "dehát nem lett ellopva, ottmaradt". És nem adom kölcsön, ámde fizetek a streamingért, felváltva valamelyikért, kivéve nyár amikor nem is megy a tv. És nem vagyok álszent van amit lehúzok, például könyveket mert fel vagyok háborodva hogy a kindle változatért ugyanannyit kifizetek mint a papírért, viszont az utóbbit oda tudom adni másnak is hogy olvasd el (vagy eladhatom vagy tábortüzet rakhatok belőle mert az enyém), a digitálist meg nem mert drm. De van amit megveszek. (tessék könyvtárként működni előfizetési díjért akkor elfogadom az egyszeri olvashatóságot vagy időlimites használhatóságot) De nem is ez a lényeg csak kettős mércének láttam hogy "ki aza a hülye aki fizet a használatért" vs " a sok ingyenélő extrákat akarna a pénzéért, meg használja amiért nem fizetett" Mindezt a magyar vagyoni felső10%ból. Meg a globálisból. Nem akartam erkölcsi pálcatörést csak vicces a gondolkozásbeli különbség attól függően melyik végén állsz. De felőlem torrentezhetsz, nem itélkezés.
Ezt amúgy ugyanaz kérdezi aki morog hogy a kiadott nyaralóban a vendégek további igényekkel lépnek fel és piszkalják a hozzáférhető de nem nekik szánt / fizetett cuccokat? Karma is a bitch.
tudastar.money.hu/hir/20250825/uj-allampapir-erkezhet-szeptemberben/ ez az eredeti cikk, azóta semmi hír valóban. néha én is keresem. ha lesz róla valami, az lesz az első, hogy valaki belinkeli ide. PMÁP-om kitartóan vár valami csodapapírra, ami átlag 7% felett adna. Akkor váltok.
Igen, simán megvolt a 10% és szerintem jövőre is meglesz a +10%. Azért senki sem olyan hülye, akinek van egy kis esze, hogy csak 4,x% az infláció, érzi mindenki a pénztárcáján. Csak van, aki ezt felfogja agyilag és van, aki átlép valóságtagadásba.
Disney+ megint emel, idén már másodszor, ezúttal 20 és 25,7%-kal. Gondolom, utána jönnek a többiek. Reméljük, lesz valami jó internet akció megint, amivel tud hazudni a KáderSH.
Csak úgy a begyemben maradt a tavalyi átlagos 3,7%-os infláció, meg egy-két ismert trükközés az emelkedésben csökkenő híres 2024. januári üzemanyagárból és a háztartási energia mágikus szorzója is. Idén környezetemben a szolgáltatást nyújtók úgy emeltek 10%-kal, mintha az köteező előírás lenne.
"Román infláció 9,9%. Tudunk kölcsönadni kiváló ksh vezért, nagyon ért a leszorításhoz." . A román inflációt miért gondolod hitelesnek? Lehet ez is leszorított mindenféle trükökkel.
💣 Zsiday Viktor: az államadósság elszabadult – de békeidőben! Régen csak háborúk után ugrott meg az adósság. Most viszont a fejlett országok úgy úsznak el benne, hogy közben béke van. Miért? 👇 🔹elöregedő társadalmak → kevesebb adófizető, több eltartott🔹évtizedek óta halogatott infrastruktúra-fejlesztések🔹hatalmas összegek a hadiiparra és a zöld átállásra Zsiday szerint ebből két kiút van: 🔹megszorítások (népszerűtlen)🔹a kötvénytulajdonosok „kifosztása” → elinflálni az adósságot ⚠️ Könnyen jöhet egy újabb „Liz Truss-pillanat”, amikor a piacok fellázadnak a felelőtlen költekezés ellen – ahogy 2022-ben Nagy-Britanniában láttuk. Legvalószínűbb forgatókönyv: a jegybankok lefogják a kamatokat, elinflálják az adósságot, és mindezt egyszerre teszik majd a fejlett világban. Teljes cikk: https://hold.hu/holdblog/zsiday-viktor-az-adossagpalya-konnyen-fenntarthatatlanna-valhat/
Magyar Állampapír tulajok