Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
keeper ma, 19:51
Aki békében reménykedik, annak ajánlom figyelmébe:
https://www.portfolio.hu/global/20261011/hiaba-a-nagy-egyezseg-putyinnal-lazadnak-a-republikanusok-torvenytelennek-tartjak-trump-lepeset-868960
.
Dögöljön bele az egész világ, beleértve az usa lakosokat is, de az utasítást végre kell hajtani... aktuális végrehajót: Trump....
keeper ma, 19:43
Előzmény: #85776  Murdoch

"Tarjányi, juhujjj."
Összefoglaltad a lényeget. XD
Előzmény: #85775  keeper
Napról napra bebizonyosodik, hogy a magyar külügyminiszter nem normális.
Murdoch ma, 18:40
Előzmény: #85774  Wings
Tarjányi, juhujjj.
A tag a szokásos oroszbérencezés helyett kezdjen el azon gondolkozni, hogy miért a Biden adminisztrációnak köszönte meg még a lengyel külügy is az Északi-áramlat felrobbantását. Segítek:
https://preview.redd.it/what-are-your-thoughts-on-this-assessment-of-american-v0-sjixisweuqid1.jpeg?auto=webp&s=e7bc979a9ac1f162b769ad2e5a1bff177dfa1258
keeper ma, 18:34

Ezt raktározzátok el, mert ilyen hülyeséget csak ritkán lehet olvasni:
https://www.vg.hu/kozelet/2026/10/orban-anita-jemeni-huszik-szaudi-arabia-kozel-kelet
.
"Magyarország kiáll Szaúd-Arábia mellett, és arra szólította fel a húszi fegyvereseket, hogy állítsák le katonai akcióikat, és térjenek vissza a tárgyalásokhoz."
.
Szaúd arábia támadta meg a jemenieket 2015-ben (konkrétan invázió volt usa támogatással), ahol még a humanitárius segélyeket és ívóvízeállátást is lebombázták, amivel a modern történelem egyik legnagyobb kolerajárványát idézték elő, nem is beszélve az al-kaida és ISIS csoportokról, akiket támogatnak a régióban. A jelenlegi konfliktus kiújulását pedig Sanaa szaúdi bombázása idézte elő, de semmi probléma, fő a tájékozottság és a szekértelem...OMG...
FeherTibi ma, 17:31
Előzmény: #85772  balint123
Putyin ezt elveti. Illetve ez nem új Zelenszkij részéről, szerintem ezt korábban is mondta.
Érdekes világ jön, mert gyakorlatilag Europa Oroszország, az Egyesült Államok, és Kína ellen is van. Értelmetlenül harcol a világ 3 legnagyobb hatalma ellen. 
Murdoch ma, 16:08
Előzmény: #85770  keeper
Jogos, Starmert először be is írtam, de hát minek... Trump esete nekem kicsit más kategória, van ráció a sok hülyeségben. Az, hogy hazavinné a yenki cégeket, jó irány, szvsz. Lásd hajógyártás, amíg egy ladikot összelegózik az usa, addig Kína egy rombolót. Csak a multik tesznek rá, gondolom úgy vannak vele, ha bukik Trump, akkor minek költöttek volna erre, marad minden a régiben. Amit egyébként valamennyire kétlek, hiába jönnek a demokraták, jön a multipoláris világrend. 
Az EU-ban meg hány országban nyert a jobboldal, aztán összeállt ellenük mindenki is, hogy ne legyen többség. És nem változott semmi. Most Macron is nézhet ki a fejéből, hát nem a szélsőjobboldal tombol az országban, pont ellenkezőleg. Na de a neolib diktatúra mindenre képes lesz, szvsz, hogy ne legyen rendszerváltás. Ha netán a franciák jövőre fordulnának, az földrengés lenne az eu-ban. Még úgyis, hogy báboznának velük a tudjukki hitelezők, mint az olaszokkal.
keeper ma, 14:01
Előzmény: #85767  Murdoch

"látni a Macron, Merz népszerűségi mutatóin, hogy mennyire bejön. "
Trump és az angol elnök (nevét sem érdemes megjegyezni pár hónap múlva úgyis másik lesz) lemeradt a listából... de alapvetően tök mind1, látod, hogy azt tesznek oda, akit akarnak és megy tovább ez egész vándorcirkusz, amíg 1-2 év múlva megint le nem esik az embereknek, hogy ezek is pont azt csinálják, mint elődjük. Macront hányszor is választotta újra amúgy a francia nép? Nincs több kérdésem....
keeper ma, 13:55
Four Ukrainian citizens were arrested in Vienna this week on suspicion of spying, Austrian Interior Minister Gerhard Karner said on October 9.
Three of the four remained in custody, Karner said, declining to provide further details because the investigation was ongoing.
The newspaper Ukrainska Pravda said two of its journalists were among those detained. Editor-in-chief Sevgil Musaieva said investigative journalist Mykhailo Tkach was released after more than 12 hours in detention on October 8, but his communication devices had not been returned. She also said cameraman Yaroslav Bondarenko was injured during his detention. The other two Ukrainians still in custody were arrested three days earlier.
The Ukrainian Embassy in Vienna said it was awaiting an explanation from Austrian authorities about the arrests and their legal basis, according to Reuters.
keeper ma, 13:53
Előzmény: #85758  Istvan78
"A Thaad rendszerek védelmi rendszerek."
Tudom és mit is lehet velük csinálni? Egy Usa-orosz nukleáris háború esetén sokkal hamarabb lehet előrejelezni és elfogni az orosz ballisztikus rakétákat, ami emiatt stratégiai előny biztosít az USA-nak...
Tudod amikor a törökök megvették az Sz-400 rendszereket, az USA tajtékozva vonta vissza az F-35-re vonatkozokó eladásokat törökország felé, merhgy az kémkedése alkalmas stb.... a deal most lett megújítva, hogy a törökök átadják azokat az ukránoknak vagy talán már át is adták...pedig az is csak egy védelmi rendszer....
.
"Belorussziába vannak telepítve orosz nuleáris fegyverek."
Aha, miért is kerültek oda? NATO hadgyakorlat Kaliningrad és Belorusszia határán.. sorozatos fenyegetés a lengyelek és a NATO részéről.....
.
"Amúgy meg nem célom megvédeni az USA és Trump politikáját, az iráni vagy venezuelai ügyek engem ebben a topikban nem ugyanannyira érdekelnek, mint az orosz agresszió."
Ja értem... semmi gond, de azért majd jusson szedbe, amikor egy BRICS tagországot vagy egy olyan országot aki saját valutában akar kereskedni katonai beavatkozással és a gazdaság összedöntésével fenyeget az USA, mert ugye neked a NATO, a nyugati értékek és az USA az Isten.....
Murdoch ma, 13:52
Előzmény: #85766  Phylaxa
Hisztizik ezen az EU? Fenét. A mostani trumpi megegyezésen cigánykerekezik az EU, de a bideni éra északi-áramlatos terrorakcióján hisztizik? Fenét. Bármikor is megszólal az európai hatalmi elit, hogy valahogy, de oldjuk meg, mert rengeteg ember hal meg Ukrajnában? Fenét, tolja bele a pénzt, paripát, fegyvert. Cinikus banda, no de birodalomépítés zajlik, van ilyen, csak az már nem demokrácia, hanem neoliberális diktatúra, emberélet nem számít, lehet hazudozni, látni a Macron, Merz népszerűségi mutatóin, hogy mennyire bejön. 
Phylaxa ma, 12:55
Előzmény: #85765  Murdoch
Én szoktam kivenni pénzt, ha csak Cash-ben lehet fizetni. De mindenképpen furcsállom, hogy egy államnak is így fizetnek manapság. :)
Murdoch ma, 10:18
Előzmény: #85764  Shortelek
https://www.economx.hu/kulfold/2026/10/11/aranykonvoj-ugy-mar-ausztria-is-befeszult-hogy-ukran-hirszerzok-atjarohaza-lehet/?utm_source=index.hu&utm_medium=link&utm_campaign=doboz
"Ezek 2022-től összesen 1011 olyan exportnyilatkozatról szólnak, amelyek Bécsből Budapesten keresztül a kijevi háborús övezetbe szállított készpénzszállítmányokra vonatkoznak 11,85 milliárd euró és további 7,7 milliárd amerikai dollár összértékben."
Szerintem is a legnagyszerűbb megoldás cca 20 milliárd eurót cashben küldeni bizonyítottan korrupcióval ezeregyszer megbukott ukrán rezsimnek. Remélhetőleg majd az eu-ban is lesz olyan elszámoltatás, mint nálunk. Spoiler: kizárt.
Shortelek ma, 05:41
Előzmény: #85763  the_outsider
A tibiben a butaság és a rosszindulat versenyez egymással, mikor melyik gyôz.
the_outsider ma, 04:00
Előzmény: #85761  FeherTibi
putyinra én sem azt mondanám, hogy őrült, hanem inkább azt, hogy végtelenül aljas.     
De akkor most az aljasság szempontjából is versenyeztessük a szereplőket?
FeherTibi szombat, 23:14
Előzmény: #85760  Murdoch
Remélem, hogy Trump leállítattja a Starlinket
FeherTibi szombat, 23:13
Ha az ember bekeolvas Zelenskiy életrajzába, nyilvánvaló, hogy teljesen zavaros a pali. Egy őrült, olyan, mint Hitler. Putyin kemény, de nem őrült.
https://en.wikipedia.org/wiki/Volodymyr_Zelenskyy
Murdoch szombat, 22:38
Előzmény: #85754  keeper
Az stimm, hogy önellátók, meg megy exportra, de a közel-kelet elvileg kiesett, oroszoknál stop van/volt, az árak meg az égben. És itt a hurrikán is. De azzal, hogy az orosz exportot oldotta fel Trump, le is ment kutyába. Ha az ukránok meg tovább lövik az orosz finomítókat, az usa meg nem csinál semmit, annak így mi értelme... Itt valami kövérebb deal lehetett, azt én továbbra is kizárnám, hogy Putyin holmi aprópénzért belement valami színházba, az nem az orosz stílus. Az ukrán oldalakon már fent van a yenki hírszerzési adatok továbbításának esetleges leállítása, gondolom ez csak a felszín.
FeherTibi szombat, 22:06
Előzmény: #85757  Sehmet
Érdekes cikk.
Csináljunk rá egy szavazást.
Mennyi az esélye, hogy Zelenszkij fél év múlva is elnök lesz ? Fel nyil : elnök lesz, le nyíl : nem lesz elnök 
Szerintem nem lesz már elnök fél év múlva 
Istvan78 szombat, 21:58
Előzmény: #85755  keeper
A Thaad rendszerek védelmi rendszerek. Ezek a kele-európai rendszerek lehetőleg mindenféle fegyver ellen meg akarják védeni magukat, mi a probléma ezzel. Nukleáris fegyverek Lengyelországba telepítéséről is mostanában van szó. Belorussziába vannak telepítve orosz nuleáris fegyverek. Szóval szerinted, az oroszok ott lehetnek a lengyel határon nukleáris fegyverekkel, de a lengyeleknek nem lehetnek hasonló fegyvereik, elrettentés céljából. Miért, mert csak? Mert az orosz érdekek előbbrevaló számotokra meg Putyin számára bármely érdeknél?
Az teljesen lényegtelen, hogy az USA távol van a belorussz nukleáris fegyverektől, a NATO katonai szempontból egy egység, a lengyel határ ugyanaz, mint az USA határ.
.
Amúgy meg nem célom megvédeni az USA és Trump politikáját, az iráni vagy venezuelai ügyek engem ebben a topikban nem ugyanannyira érdekelnek, mint az orosz agresszió.
keeper szombat, 21:17
Előzmény: #85751  Istvan78

"Oroszo. rákényszerítette Kelet-Európára, joga van megmondani a felszabadulás után, hogy milyen védelmi szövetségbe lépjen vagy ne lépjen be?"
.
Alapvetően nem gond, csak akkor magyarázd már meg, hogy aztán miért kezdenek Thaad rendszereket telepíteni ezekbe az országokba, illetve ezek az országok miért akarják, hogy az usa nukláris fegyvereket telepítsen a területükre, az oroszok szemszögéből ez ellenük irányuló fenyegetés, ahogy az USA szempotjából is az, ha az oroszok ballisztikus elhárító vagy támadó fegyvereket telepítenének kubába..... de pl. az usa-t már az is zavarja ha pl, kína gazdaságilag megjelenik a dél-amerikai államok valamelyikében és kijelenti, hogy dél-amerika az usa érdekszférája meg Donroe doktrína FTW? A dél-amerikai országoknak hol van az önrendelkezési joga? Nem köthetnek azzal üzletet akivel akarnak?
keeper szombat, 21:09
Előzmény: #85750  Murdoch

"Szerintem nincs neki, pont ez a baj."
Aha szerintem hallgass meg pár szekértőt a témában. Van nekik, csak trump be lett fenyítve, ha export tilalmat vezet be, akkor visszafogják a kapacitást is, illetve ez a mennyiség a eltűnik a piacról (főleg EU), ami szintén felhatja az árakat, ezért inkább az orosz exportot oldotta fel....kérdés, hogy az EU elsülyleszti-e majd az orosz tankereket...nyilván putyinnak is kella  lóvé, ha belement, máskülönben nem sok értelme van, az ukránok szerintem továbbra is fogják lőni az olajinfrát, tegnap szamarában lőttek szét pár tározót, innen is látszik, hogy ez az USA-Ukrajna színház tejlesen komolytalan.
Wings
Wings szombat, 18:41
Előzmény: #85747  Murdoch
gondolom látta a kilövését.
Istvan78 szombat, 17:36
Előzmény: #85748  keeper
"szállítják a dízelt Európába sokszoros árért,". Ezt csak úgy behasaltad, nincs rá linked. Valójában 10-15%-kal magasabb árról van szó. Trump egyébként tényleg kavarja a kakit.
Istvan78 szombat, 17:19
Előzmény: #85742  keeper
Nem sikerült megérteni a mondanivalómat. Nem azt mondtam, hogy az USÁnak nincs fontos szerepe a döntésekben, hanem azt, hogy mások vétózhatnak. Egy Németország vagy Franciao., Anglia ellenében ő se tud bámrit keresztülvinni. Mint ahogy hiába erőltette Bush 2008-ban a Nato felvételt, nem lett belőle semmi.
Ismeritek azt a matematikai kifejezést, hogy "szükséges, de nem elégséges feltétel"? Többet nem segíthetek.
.
Miért gondoljátok, ti oroszbarát fanok, trollok és hasonlók, hogy egy félévszázados megszállás után, amikor a társadalmi rendszerét Oroszo. rákényszerítette Kelet-Európára, joga van megmondani a felszabadulás után, hogy milyen védelmi szövetségbe lépjen vagy ne lépjen be? Aki azt mondja, hogy megmondhatja Oo., hogy ne lépjen be, az nyilvánvalóan nem magyar érdeket képvisel, annak nem fontos, hogy a magyarok (lengyelek, csehek, stb.) mit akarnak, csak az orosz (birodalmi) érdek a fontos neki.
Murdoch szombat, 14:25
Előzmény: #85748  keeper
Szerintem nincs neki, pont ez a baj. Tojik ő Európára, hát most az időközi választás a legfontosabb. És piszok drága a dízel, vele együtt a logisztika, meg minden. Az oroszok meg leállították kifelé a dízelexportot, oszt jóvan, szerintem ez jóféle sakklépés volt, lehetett rá hivatkozni, hogy lövik az ukránok a finomítókat. Holott meg áremelkedés se volt nagyon náluk, volt probléma, némi kiesés, de ennyi. És ott van a közel-kelet is. Kizárt, hogy ez mezei színház legyen, ilyenbe Putyin bele sem ment volna, ezt egy stratégiai jelentőségű mozzanat. Ezerévre titkosítva a deal. Az tuti, hogy kőkemény lesz Ukrajnát tekintve, nem véletlenül pánikol Zé.
keeper szombat, 13:16
"A photo that surfaced online on October 9 appears to show for the first time a Russian FAB-500T aerial bomb fitted with a turbojet engine mounted beneath a Su-34 fighter bomber, offering a clearer view of the propulsion configuration associated with the UMPB-5R long-range guidance kit.
The image shows a turbojet attached to the rear of the bomb, with its air intake visible. The munition does not appear to be fully equipped with the UMPB-5R kit, which is installed after the bomb and engine have been fitted.
The range of the UMPB-5R-equipped FAB-500T is reported to be 150 to 200 kilometers. The extended range is attributed to the combination of turbojet propulsion, an improved aerodynamic shape and an updated guidance system.
Reports about the UMPB-5R first emerged in October 2025, after Ukrainian authorities reported the use of a new jet-powered guided bomb. Photos of recovered wreckage appeared to show a copy of the Chinese-made Swiwin SW800Pro-Y engine, but the images depicted only fragments."
.
GENERAL ARMAGEDDON RETURNS: Putin Orders Surovikin to Destroy Kyiv's Bridges........
keeper szombat, 13:12
Trump csak azt titkolja el, hogy a saját olajvállalatai inkább szállítják a dízelt Európába sokszoros árért, mint odahaza adnák el filliérekért...nem lenne hiány náluk csak épp az EU felé értékesítve többet keresnek. Most megint meg a tárgyalgatás, meg az alukudozás, csinálják a színházat a 2bites usa választóknak, meg a  piacnak, aztán 1 hónap múlva borítja az asztalt, ahogy szokta.
Murdoch szombat, 08:08
Előzmény: #85746  Wings
Wings
Wings péntek, 10:36
Ezt a sok hazugságot -látva -halva azt gondolná az ember -nincs is háború.
Wings
Wings péntek, 10:35
Előzmény: #85744  Wings
Wings
Wings péntek, 10:34
Előzmény: #85743  Wings
ha nincs internet-akkor hogy működik a kamera?
keeper csütörtök, 11:33
Előzmény: #85736  Murdoch

"Hát nem tudom honnan vette ezt az oltári sületlenséget a tag, a nato főtitkár önállóan nem cselekszik, már csak az kéne."
Már csak azért is, mert az egyik ilyen műsorban kiemelezték, hogy a főtitkárnak semmilyen döntési szerepe nincs (nem ügyvezető, igazgató, elnök stb.) kb. és a NATO haderejének 90%--t biztos, hogy nem belgium kaliberű országok adják....ha meg azt hiszik, hogy a német külügyér egymaga ad garanciákat a szovjeteknek, az USA jóváhagyása és megerősítése nélkül, akkor jobban el vannak tévedve mint bambi az erdőben....Az ensz és a NATO lényegében az USA érdekét képviselő szervezetek.
Murdoch csütörtök, 00:09
Előzmény: #85737  GrizzlyG
https://index.hu/sport/2026/10/02/kerkez-milos-valogatott-labdarugo-ukrajna-fenyegetes-mirotvorec/
Amúgy jóvanezígy az európai elitnek, csak háborúzzanak az oroszokkal... Nehéz eldönteni melyik a nagyobb zsivány.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek