Gyonyoru piacmanipulacio by Trump ismet. Persze Iran cafolta,de olajban beszallora jo volt. Ezek a globalis hatterhatalmak...ezek nagyon kis huncutok..
Mandinert csak az olyanok olvasnak,mint te,Lacika. Megint ugye az a baj,h kiderult,magat a tenyt nem tagadta Petike. Hat ez baj,nagy baj,mert ugye ez akkor hazaarulas,es mas orszagok valasztasaba valo beavatkozas,fura,h ez neked fel sem tunt...raadasul ennyire amatornek lenni,hogy nyilt vonalon beszel,valami gyanus...de majd te megmondod,hogy ezt is elore lattad,nem?
16 ev korlatlan hatalom,es az orszag lesullyesztese es ruszkiknak/kinaiaknak valo kiarusitasa utan ez inkabb tunik reszedrol egy beismero vallomasnak,mint racionalis ervelesnek. Ja,es konjuktura volt,nem ekkora szar,mint amit most eppen a bjutiful Trump kever eppen a "rendcsinalasaval" .
Most akkor miert kell sirni,ha minden magankezben van,vagy ha minden allami? Ment a rinya,h jaj a gyurcsanyek mindemt privatizaltak. Oke,ment zsebbe. Orban mit csinal? Ment minden a stroman zsebebe,ami Orbane. De egy MVM is allami ceg,es az is odaad mindent osztalekban az allamnak,ami megy stromanok zsebebe. Meg mindig nem sikerult felebredni,hogy itt barmi van,mar kirabolnak? Es nem csak a blackock,meg a tobbi,hanem egy-ket joleti allamot leszamitva mindenki. Es igen,ez a jovo,techcegek fognak iranyitani,hatalmasra novo Amazonok,Googleok,Microsoftok,Gazpromok,akik mar az erdekeiknek megfeleloen penzelik a politikusokat,akik vegrehajtjak az akaratot,es kopogtat az AI...jo reggelt kivanok,lassan ebredezunk azert?
Akkor miert is kell itt a sorkatonasaggal riogatni? Ment itt valamelyik troll nagy sikitasa,h jaj,menni kell,es h az mekkora tragedia..nagyon helyes,mindenki tapasztalja meg legalabb egy kicsit,h telefon,tablet nelkul is van elet a ami fiatalok kozul. En minimum 3 honapot kotelezove tennek,kicsit megvaltozna a szemlelet is a fejekben,meg elkezdenek ertekelni az eletuket,amit jelenleg konnyen kapnak.
Nem erről van szó. A kutya nem állította, hogy az usa a hegemón gondolkodását félredobja, tökmindegy ki ül a trónon. A módszer változott, Trump lerántotta a leplet a kismillió rezsimbuktatós szervezetről és jött az erő nyelve, immáron nem leplezve. Ez legalább őszinte. Helyes? Lóxart. Meg aztán ki a fenét zavar az ukrán nép, hát magával a néppel sosincs baj, ha kivesszük a lótolvaj rezsimet, a nacionalistákat és ilyen-olyan lókötőket. Egyébként meg volt előnye a korszaknak, az államé volt minden is, ezen lehet röhögni főleg most, hogy nálunk átkerült a nagy része a nerhez. Mint ahogy a fél világ meg a yenkikhez. Merz - Blackrock, Macron - Rotschild, nem kell itt túlpörögni a dolgot. Lassan már háborúzni, űrbe menni is úgy lehet nyugaton, hogy bekopogsz vmelyik techbilliomoshoz, hogy légyszi. Termőföldek, gyárak magánkezekben, jó ez? Lóxart.
Hát ez most sem lesz másként, max a csomagolás lesz másmilyen. Jó tizenéve én is máshogy gondolkodtam, én speciel nevettem a sorkatonaságon, letudtam és kész. Megjegyzem Svájcban pölö most is van. És kissé máshogy gondolkodnának az eu-s nagylegények, ha 1-2 évet lenyomtak volna ilyen-olyan laktanyákban, ahol nem az van, hogy reggel fél nyolckor betoljuk a starbucksos kapucnit. Most szemlátomást magától értetődik, hogy az ukrán nép lesz szíves helyettük kimenni a lövészárkokba, mert a sok elesett nyugati hazafi netán megreccsentené a széküket. Cinizmus level100.
A 80-as években szovjet bábállamként bojkottáltuk a los angelesi olimpiát, de előtte a moszkvain még részt vettünk. Egypártrendszer volt, annak ellenére, hogy a Queen itt koncertezett, de nem verték nagydobra a perzsa(?) indiai(?) gyökerű Freddy Mercury szexuális beálítottságát. Zanzibárban született és mindhárom(!) szülőháza turisztikai látványosság.
Nyilvan nem.latja. a magyar ugy fogy,mint a fene,az egesz orbani csalad es gazdasagpolitika egy csod,azon kivul,h a haverokat es az inflaciot megtoltak,meg az eu penzeket lenyultak. De remelem,tenyleg maradnak,aztan egyek meg a fidesz szavazok,amit foztek. Nalunk tobb ismeros is jelezte,h dobbantanak,nyilvan nem az also retegbol,azoknak barmi jo lesz. 😏 Ormenyorszagban ugyanez volt.2 evtizede. Itt sem lesz maskeppen.
Te komolyan nem látod, hogy hányan mentek ki nyugatra és hány magyar gyerek születik külföldön? És hogy az unokák már nem magyarok lesznek. A szomszédunkból egy hatgyerekes orvos még a Gyurcsány-korszakben ment ki. A felesége már az Orbán-korszakban ment utána a gyerekekkel. A legkisebb fiú még beszél valamennyire magyarul, de az unokák már svédek. Nem no go zónában élnek. Az orvosnak onnan távolból annyira nem tetszik az illiberális Orbán-rendszer, hogy kétórás autóutat bevállalva Stockholman fog szavazni áprilisban.
Soha nem volt vagyam,hogy Borsodban eljek,ezt jol latod. De hogy jon ez ide? Egy orosz diktaturaban viszont,amit orban kepvisel,meg kevesebben ..de majd valamelyikunknek igaza lesz,csak gyanitom,nem neked. Az adofizetoi reteg mar igy is el van vekonyitva,tudatosan. A finom resz az egy fidesz gyozelemmel kovetkezik majd,ahogy jott 22ben is,miutan azonnal adoemeles,rezsicsokkentes modositasa jott. Jo etvagyat majd hozza! Mar csak 4-8 evet kert Orban,h nagyon gazdagok legyunk,ami ujbeszelul.azt jelenti,h ennyi ido alatt fixaljak be magukat vegleg,hosszu idore.
A 80-as években, egészen pontosan 1981-ben, a lengyel katonai puccs idején, másodszor is "kényszersoroztak", de akkor már nem 11 hónapra, hanem csak 7-re. Akkor azt hittem, hogy szovjet megszállás alatt éltem. Azóta többet tudok a világról, de mai fejjel visszagondolva még mindig azt hiszem, hogy megszállt országban éltem.
Nem tudom,te hany eves vagy,de semmikeppen sem a legelesebb kes a fiokban. Ha csak megnezned a regisztraciomat,ami lassan 5 eves,rajohetnel,h viszonylag keves tinedzser politizal vagy cserel eszmet gazdasagi forumon. Na,itt kezdodnek veletek a bajok,latod..hogy meg ez sem tunik fel,nem mesz utana,de szted csontra megmondod,ki az ukran ugynok. Ez ongol,papa..
OROSZ-UKRÁN háború