Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Fsociety
Fsociety ma, 08:08
Előzmény: #80798  Murdoch
Nem vagyok tozsdeguru,nem ma kezdtem,de az a mellekes resze. A vilag alakulasa erdekesebb. A demokracia egy kiuresedett dolog,itt hangoztattam,h mar az iraki hadmuvelet is olajra ment,semmi tomegpusztito fegyver nem volt,csak kellett a mese a birkaknak,hogy feljenek es gyuloljenek,h legitim legyen a tamadas. Putyint azert josagos filantropkent sem allitanam be,felismert egy lehetoseget,kinyirt par embert,es maris megvalasztottak,onnantol mar csak a maga kepere formalta az orszagat,az is tehetseg,csakhat.... Ez zajlott nalunk is,csak Orbannal,kellett egy hatalommanias es sertodott elme,aztan Toroczkayval egy  puccs 2006ban,meg a feri balfaszsaga,egy kis ruszki befolyas,es onnantol sima volt. Az eredmenyet meg tapasztaljuk,hogy milyen nagy felviragzasnak indult az orszag. Ja,nem. 
Fsociety
Fsociety ma, 08:01
Előzmény: #80795  tom122
Izrael...az Usa helytartoja,es erdekeinek kiszolgaloja,meghosszabbitott jobbkeze,ha jobbos,ha balos elnok volt. Eltek ott regen Palesztinok,kb mint az indianok,aztan ok is rezervatumba kenyszerultek. Vicces kis dolog az az Izrael..aztan persze az van,h mar senki sem emlekszik,h ki lott vissza elobb,igy lett az,h Izrael jo ,Palesztina meg akkor jo,ha epul a minimalisra csokkent eletterukre par luxus szalloda,a maradek palesztin meg menjen,ahova akar,mert amugy is terroristak. Ja,bocsanat ,elkalandoztam,de reszt vesz az EU az ukranok vedekezeseben,elvegre nem a vilag masik vegen vannak,hanem az EU hataran. Ertelemszeruen az irani haboruban nem akarnak reszt venni,ahogy egy Uj-Zelandon zajlo haboruban sem vennenek reszt. A fosszilis energiahordozokert megy a harc(es gyanitom,h a vegso globalis hatalomert,bar ez meg nem tiszta),nyilvan nem azert,mert elnyomo rezsim volt Iranban,mega tobbi,,az a babszinhaz nezoknek a mesedelutan. Meg a kis Trump is keresett 50 dolcsit hordonkent a rossz nyelvek szerint a long pozijaval eddig,isteni sugallatra jokor lepett be a piacra,asszem kb 30 milla volt a pozicio merete,ki lehet szamolni egyszeruen,mennyit keresett par het alatt. De persze eljen a beke. Majd egyszer talan mindenki rajon,h at lett baszva kemenyen ,lehet keson😉 de amugy adom,amit irsz,kb egyet is ertek vele. 
Murdoch ma, 07:58
Előzmény: #80797  Fsociety
Na, azért ha visszaolvasod a fórumot, akkor másról nem szólt, mint az elképesztő és megmagyarázhatatlan orosz agresszióról. Ha meg ekkora tőzsdeguru vagy, akkor remélem a mostani háborúkról nem az jut az eszedbe, hogy megy a nyugat mindenfelé megmenteni a demokráciát. És eszembe sincs mentegetni Putyint, de ő a bot a küllők között Oroszország szétlopását tekintve. Ahogy a cccp széthullott, máris ott volt a keselyűhad, Putyin ezt sztornózta, meg szétcsapott az oligarchák között. Én tuti nem fogom mentegetni, de minden csak nézőpont kérdése:
https://www.threads.com/@middleeasteye/post/DVsydFCimiT/video-speaking-at-an-event-at-the-university-of-chicago-graham-school-political
Fsociety
Fsociety ma, 07:47
Előzmény: #80796  Murdoch
Tetszenek ezek a "de az senkit nem zavarnak" kijelentesek. Nem a faszt nem. Csak a mostban vagyunk,en legalabbis ott,igy most ezzel foglalkozom.  Es sikerult kozben az irani tamadasbol,meg Beke Nobelbol hirtelen Paks 2be megerkezned kozben.(Wtf..) Na,hat pont errol beszelek..en meg szalonnat reggeliztem tojassal,es Putyin gyilkossaggal kerult hatalomra anno,mert szetlovetett egy lakohazat,mintha terrortamadas lett volna,es ugyanugy rajatszott az emberek felelmere,mint most a dagadek itthon. Na,hat ez senkit nem erdekelt ,de hasznosnak tartottam ideirni.  
Murdoch ma, 07:35
Előzmény: #80791  Fsociety
Obama a béke Nobel díját a beiktatás után néhány hónapra megkapta, igaz, hogy később mind az iraki, mind az afganisztáni háborúban kivette a részét, de ezen apróságok senkit nem izgatnak.
Mellesleg nem értem a propagandát, ha szíveskedsz rátekinteni mondjuk a britekkel kötött százéves (!) ukrán megállapodásra, akkor gondolom egész biztos leszel benne, hogy a brit birodalom szeretetszolgálatot végez. Amikor egy paks 2-ért nyakig vannak a lobbiban a franciák, hogy kihasítsanak egy szeletet a tortából, akkor nem kell nagy képzelőerő, hogy a 4 magyarországnyi Ukrajna ásványkincsestül mit jelent. Vagy a német tankok Kurszkban (ismét), hát nem az ukránokat menti itt senki, a nyugati érdekszféra próbál lavírozni, szvsz. 
tom122 ma, 07:28
Előzmény: #80789  Fsociety
Miért,nem vesz talán részt aktívan az EU az orosz-ukrán háborúban .Egyébként nagyon más a helyzete az EU-nak és az USA-nak.Izraelnek hála,akik feldúlták a közelkeletet ,ezzel létrehozva sok menekültet akiket az EU-ba átnyomtak,nagyon is tudatossan,hogy minnél inkább kialakuljon egy iszlám ellenesség,ami a cionisták malmára hajtja a vizet,így nyugodtan folytathatják népírtásukat és területszerzéseiket.
Ezt a politikát jelenleg az USA is támogatja,mefrt kritikus szintre került  a karizmatikus keresztények befolyásolása a döntéshozatalban, gyakorlatilag Trump fő tanácsadói közülük kerülnek ki,öket meg a moszad irányítja a háttérből,mondjuk annyira nem is kell,mert eleve a hitrendszerükben Izrael imádása szerepel,és ha amarika nem támogatja Izraelt az Isten haragját vonná az USÁ-ra,szerintük.
Magyarországon egyébként a HIT gyülekezete képviseli ezt a vonulatot.
Ezért aki azt gondolja,hogy a jelenlegi háború az elnyomó rezsim ellen szólna éls nem az Izraeli hegemonia kiterjesztésére az nagyon téved.
És itt jön képbe az orosz -ukrán háború. Szerintem a háttérből azt is Izrael robbantotta ki,mert szerette volna meggyengíteni Oroszországot ,aki a környezetében levő úgy egyébként Izrael ellenes országokat támogatta.Ehhez persze kellett USA is ,de továbbra is azt mondom,hogy a kutya Izrael a farka meg az USA.Nem véletlen,hogy az USA-ban ,töketlen elnökök kerülnek hatalomra,olyanok akiket a háttérből lehet manipulálni.
Az USA-ban a pénz piacot a médiát uralják a cionisták és van elég pénzük és befolyásuk,hogy Izrael barát törvényhozokat jutassanak a hatalomba.
Shortelek ma, 06:43
Előzmény: #80792  Fsociety
Most nincs, de késôbb lehetne ha hagynák.
Adelchi
Adelchi kedd, 23:35
Előzmény: #80791  Fsociety
"Trumpnak igenis jar az a Beke Nobel!"     Majd Kuba után, de lehet, hogy csak Grönland után lesz igazán méltó rá, apró hős tettekért nem volna méltányos, addig is szerénységből talán el sem fogadná.
Fsociety
Fsociety kedd, 22:16
"Trump: Többé már nincs szükségünk a NATO-tagállamok segítségére"
___
MI történt? Rájött, hogy kicsit drága lesz rakétákkal leszedni az 5000 dolcsis drónokat? Vagy hogy itt sincsenek tömegpusztító fegyverek? Vagy ez volt a kiprovokált lépés arra, hogy egy alapvetően védelmi szövetségre azt mondjuk, hogy kell a francnak,mert nem segítettek egy értelmetlen támadásban? Sok sok jogos kérdés ez...
Fsociety
Fsociety kedd, 21:45
Előzmény: #80790  Murdoch
Mar megnyugodtam,hogy elhalkult a propaganda. Ne lankadjatok,eberseg! Trumpnak igenis jar az a Beke Nobel!
Murdoch kedd, 20:55
Előzmény: #80789  Fsociety
Dehogy. Ők az ukrán projektet nyomják. Ott legfeljebb az usa vesz majd vissza, bár azt is ő provokálta ki, de mindegy.
Fsociety
Fsociety kedd, 20:21
De most,h Europa kimarad az irani balhebol,akkor bekeparti lett? Akkor mostantol mi lesz itt a gumicsont? 
Dexter_88 kedd, 19:33
https://www.portfolio.hu/global/20260317/nagy-felajanlast-tett-zelenszkij-ukran-dronok-ezreit-kaphatjak-meg-az-iran-altal-tamadott-orszagok-824988
Hát ez vazze, tényleg jó helyre megy a pénzünk, a törpe már árulja a drónokat, amit európai pénzből vásárol, gyárt :))) 
FeherTibi kedd, 18:14
Hogy akarja Iran Ukrajnát támadni, ha Amerika és Izrael lebombazza a rakéta komplexumaikat ?
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 14:41
Előzmény: #80777  Murdoch
Trianon miatt haragszom az akkori nagyhatalmakra és különösen az azelőtti magyar vezetőkre, akik látták a szláv tengert, de nem tudtak mit kezdeni a nemzetiségi kisebbségekkel.
A Monarchia nem is volt annyira rossz az első világháborúig még 1848-cal együtt sem.
Az usá-val szemben már az egyetemen sem követtem a többséget.
A múlt században az egyetemi kisz az egyik nagyelőadóteremben a táblára rögzatett hatalmas papírlapokon gyűjtött tiltakozó aláírásokat a vietnami háború ellen. Akkor is pacifista voltam, de nem írtam alá.
Az usa elleni szankcióknak még Orbánnál is nagyobb híve vagyok. Például be sem ültem Trump "béketanácsába".
Istvan78 kedd, 14:35
Előzmény: #80784  Murdoch
Szóval, csak amiatt foglalták le a vagyont, mert kellett valami a zsaroláshoz. Ha ez nem lett volna, meghetett volna a szerintetek korrupt pénz. Egyre jobban belegabalyodsz.
Murdoch kedd, 14:31
Előzmény: #80783  Istvan78
Ki mondta, hogy nem így van, hát én magam is ezt írtam nem egyszer. Diplomáciai csata. De ehhez az kellett, hogy legálisan villantson vmit a kormány. Az, hogy korrupt pénzről van szó, nincs rendben a szállítmány, másodlagos.
Istvan78 kedd, 14:19
A  pénzszállító üggyel kapcsolatban elfelejtkeztünk a Lázár féle elszólásról.
.
https://24.hu/belfold/2026/03/17/ukran-penzszallitok-lazar-janos/
.
"„Nyilvánvaló, hogy a kőolajvezeték elzárásától nem volt független a lépésünk. Mert, ha megzsarolnak bennünket, azért mégse lehetünk annyira hülyék, hogy hagyjuk magunkat… A pénzt vissza nem adjuk nekik, a pénz egyelőre itt marad. Várjuk, hogy az olajvezeték mikor nyílik meg, és várjuk az újabb ukrán pénzszállítmányokat Magyarországon keresztül!” – idézte Lázárt a feljelentésében."
.
A Mudochfélék ezt hova teszik?
Dexter_88 kedd, 13:42
Előzmény: #80778  Murdoch
Úgy csomagolják, hogy kap szakmai és anyagi támogatást. 
Valójában térdre borul Orbán előtt. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek