Egész pontosan, már lépéseket tesznek, gondolom Zelenszkij a javítási tervezetet először brüsszelbe küldte ki, mert hát mégis. Előrelátható indítási ablak április 13-tól, ezt már csak én teszem hozzá. Vagy úgy ítélte meg brüsszel, hogy a számukra előnyös választási kimenetre nézve az ukrán módi kontraproduktív. Na, azt én is úgy ítélem meg.
És akkor nyilván haragszol trianon miatt a nyugati nagyhatalmakra, a németeket egyenesen köpködöd, az osztrákokat meg egyenesen ki sem állhatod, mivel az oroszokkal verették le a 48-49-es szabadságharcot. És nyilván iszonyúan dühít az usa agresszív viselkedése, a nemzetközi jog sokadik megsértése, már számos kommentben követelted a szankciókat ellenük, + az amerikai vagyonok zárolását, az amerikai sportolók kizárását innen-onnan. És azonnal hatállyal megszüntetnéd az usával a kereskedést, az energiahordozók vásárlását. Ja, nincs ilyen komment.
Az oroszok nem azért indították négy éve a háborút, mert az usa most három országban avatkozott be? Minden agresszió zavar. Az sem meglepő, hogy a szomszédban zajló agresszió jobban zavar, mint ami távolban, egy másik kontinensen folyik. Mi abban a meglepő, ha egy hamis állítást tagadok? (legfeljebb a saját életem végéig; nem tudom vége lesz-e a világegyetemnek, de vannak kételyeim). Az orosz agressziót nem válasznak tekintem, csupán annak, ha egy birodalom terjeszkedni akar, akkor könnyen talál rá ürügyet. Az oroszoknak ilyen válaszaik vannak. 1956-ban is volt válaszuk a magyar forradalomra és szabadságharcra. Leverték.
Igen,Az orosz-ukrán háború,egyszerűen azért robbant ki,mert az USa úgy döntött,hogy az orosz befolyási övezetbe belenyúl és megkaparintja magának Ukrajnát,minden más csak mese.Maga a NATO pedig nem más mint az USa hadseregének a cserkészcsapata,amely azért létezik,hogy az USA hegemóniát erősítse,akik persze beléptek,gondolhatják ezt másképpen is,de ettől még a NATO lényege ez. Putyin semmi mást nem tett,mint amit tesz az USA és Kína,Franciaország és Anglia,az első persze az USA a befolyási övezet megvédésében és kiterjesztésében. Egyébként,Trumpban azt becsülöm,hogy nyiltan megmutatja,hogy hogyan is működik ill. működött mindig is az USA,nyíltan,egyenesen.
Az usa most három országban avatkozott be, kettőben katonai erővel. Az iráni esetében meg gyakorlatilag már a nato országok részvételére számít. Ez a politika nem zavar? Merthogy az orosz agresszió is válasz volt ám, de azt a világegyetem végéig tagadni fogjátok.
Pedig Orban ja ateszt ezt csinalta,ellenzekbem biztosan. Kormanypartkent meg hazudik valami polularisat,aztan full mast csinal a valosagban,es ha kiderul,akkor fakenews.
Jó összegzés. Sajnos kimaradt belőle a topic címe, az orosz-ukrán háború. Ha az oroszok nem indítanak háborút, akkor ugyanúgy szállíthatnának olajat hozzánk és az eu-ba, ahogy azt akár a Krím annektálása után is tehették. Az (állítólagos?) orbánfóbiámra az a mentségem, hogy éppen Orbán a miniszterelnök. Ha te lennél a kormányfő és ugyanazt tennéd, mint Orbán, akkor nem orbánoznék, hanem murdochoznék. Nem Orbán dns-ével van bajom, hanem a politikájával.
Ukránokat tartóztattak le IndiábanAz indiai hatóságok hat ukrán és egy amerikai állampolgárt tartóztattak le fegyvercsempészet és terrorizmus miatt. A jelentés szerint a hét személy "jelentős mennyiségű drónt" csempészett Európából Mianmarba Indián keresztül. . .Mondjuk,Trump jelezte,hogy a drónok terén együtt fognak működni az ukránokkal, úgy tűnik, kezd a biznisz beindulni :))
Abban egyetertek,h Orbanek elemi anyagi erdeke az irosz olaj,semmi szandek nincs diverzifikaciora..viszont az energiahordozokkal gyakorlatilag szinte mindig valami szart tamogatsz,talan a bekes norvegok eseteben nem,vagy nem.direkt modon.
úgy, azért elég nehéz egy politikai ideológiát hirdetni egy pártnak,ha mindig,mindennel szembe helyezkedik :))Orbán nagyon ügyesen megnézi a közvélemyénykutatók segítségével, hogy melyik ideológia a legnépszerűbb a választók körében és abból mazsolázik.Egy ideig ez jól müködhet,de egy idő után hiteltelenné válik aki ezt a módszert követi,mert hamar kiderül,hogy csak szavak szintjén hirdeti ezt az ideológiát a tettek terén viszont akár pont az ellenkezőjét teszi.
Látom, gőzöd sincs az olaj ügyekről, egyet tudsz, de nagyon, szeretnéd, ha orosz olajat vennénk amíg világ a világ és ha azt mondja Putyin, hogy nem lesz gáz, ha nem Orbán győz, az rendben van. Elég egyszeré átlátható álláspont. . Nem tudom, veszünk-e már USA energiát, de ha igen, akkor valószínüleg mondható, hogy támogatjuk az iráni háborút. Viszont ha így van is, nem 12/4 éve van ez, hanem egy hete. Mindig mondod, hogy hantát tolod, csakhát sajnos, sose tudod felmutatni, hol is az a hanta.
OROSZ-UKRÁN háború