Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 kedd, 13:29
Előzmény: #80776  Dexter_88
???.na mesélj. 3 hónap múlva? Esetleg ? Tárgyalnak vagy mi?:)
tom122 kedd, 13:14
Van egy olyan érzésem,hogy ez csak kampányolás MP mellett :)Elvégre így már nem annyira hiteles Orbánnak,Brüsszelezni :))
Murdoch kedd, 13:13
Egész pontosan, már lépéseket tesznek, gondolom Zelenszkij a javítási tervezetet először brüsszelbe küldte ki, mert hát mégis. Előrelátható indítási ablak április 13-tól, ezt már csak én teszem hozzá. Vagy úgy ítélte meg brüsszel, hogy a számukra előnyös választási kimenetre nézve az ukrán módi kontraproduktív. Na, azt én is úgy ítélem meg.
Murdoch kedd, 13:10
Előzmény: #80775  Dehogynincs
És akkor nyilván haragszol trianon miatt a nyugati nagyhatalmakra, a németeket egyenesen köpködöd, az osztrákokat meg egyenesen ki sem állhatod, mivel az oroszokkal verették le a 48-49-es szabadságharcot. És nyilván iszonyúan dühít az usa agresszív viselkedése, a nemzetközi jog sokadik megsértése, már számos kommentben követelted a szankciókat ellenük, + az amerikai vagyonok zárolását, az amerikai sportolók kizárását innen-onnan. És azonnal hatállyal megszüntetnéd az usával a kereskedést, az energiahordozók vásárlását. Ja, nincs ilyen komment.
Dexter_88 kedd, 12:51
Rendkívüli: Ursula von der Leyen bejelentést tett a Barátság vezetékről, megvan a megállapodás az ukránokkal 
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 12:25
Előzmény: #80769  Murdoch
Az oroszok nem azért indították négy éve a háborút, mert az usa most három országban avatkozott be?
Minden agresszió zavar. Az sem meglepő, hogy a szomszédban zajló agresszió jobban zavar, mint ami távolban, egy másik kontinensen folyik.
Mi abban a meglepő, ha egy hamis állítást tagadok? (legfeljebb a saját életem végéig; nem tudom vége lesz-e a világegyetemnek, de vannak kételyeim).
Az orosz agressziót nem válasznak tekintem, csupán annak, ha egy birodalom terjeszkedni akar, akkor könnyen talál rá ürügyet.
Az oroszoknak ilyen válaszaik vannak. 1956-ban is volt válaszuk a magyar forradalomra és szabadságharcra. Leverték.
Dexter_88 kedd, 12:24
Előzmény: #80772  Dexter_88
A térkép alapján az ukránok helyt állnak egyelőre, az oroszok továbbra is Kramatorszk bekerítésén dolgoznak. 
Dexter_88 kedd, 12:20
Előzmény: #80765  tom122
Jó helyre megy az európai pénz :))) 
Dexter_88 kedd, 12:19
Hát a hadi helyzet mostanában nincs a címlapokon,  ukrajna érdektelen a jelenlegi helyzetben. 
tom122 kedd, 12:17
Igen,Az orosz-ukrán háború,egyszerűen azért robbant ki,mert az USa úgy döntött,hogy az orosz befolyási övezetbe belenyúl és megkaparintja magának Ukrajnát,minden más csak mese.Maga a NATO pedig nem más mint az USa hadseregének a  cserkészcsapata,amely azért létezik,hogy az USA hegemóniát erősítse,akik persze beléptek,gondolhatják ezt másképpen is,de ettől még a NATO lényege ez.
Putyin semmi mást nem tett,mint amit tesz az USA és Kína,Franciaország és Anglia,az első persze az USA a befolyási övezet megvédésében és kiterjesztésében.
Egyébként,Trumpban azt becsülöm,hogy nyiltan megmutatja,hogy hogyan is működik ill. működött mindig is az USA,nyíltan,egyenesen.
bigyula kedd, 12:16
Előzmény: #80769  Murdoch
Engem zavar amit az USA, illetve trumpli művel. Ki, és mivel fenyegette az oroszokat?
Murdoch kedd, 12:06
Előzmény: #80766  Dehogynincs
Az usa most három országban avatkozott be, kettőben katonai erővel. Az iráni esetében meg gyakorlatilag már a nato országok részvételére számít. Ez a politika nem zavar? Merthogy az orosz agresszió is válasz volt ám, de azt a világegyetem végéig tagadni fogjátok.
Fsociety
Fsociety kedd, 12:04
Előzmény: #80763  tom122
Pedig Orban ja ateszt ezt csinalta,ellenzekbem biztosan. Kormanypartkent meg hazudik valami polularisat,aztan full mast csinal a valosagban,es ha kiderul,akkor fakenews.
Murdoch kedd, 12:03
Előzmény: #80762  Istvan78
Tudom.
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 11:53
Előzmény: #80711  Murdoch
Jó összegzés.
Sajnos kimaradt belőle a topic címe, az orosz-ukrán háború.
Ha az oroszok nem indítanak háborút, akkor ugyanúgy szállíthatnának olajat hozzánk és az eu-ba, ahogy azt akár a Krím annektálása után is tehették.
Az (állítólagos?) orbánfóbiámra az a mentségem, hogy éppen Orbán a miniszterelnök. Ha te lennél a kormányfő és ugyanazt tennéd, mint Orbán, akkor nem orbánoznék, hanem murdochoznék.
Nem Orbán dns-ével van bajom, hanem a politikájával.
tom122 kedd, 11:52
Ukránokat tartóztattak le IndiábanAz indiai hatóságok hat ukrán és egy amerikai állampolgárt tartóztattak le fegyvercsempészet és terrorizmus miatt. A jelentés szerint a hét személy "jelentős mennyiségű drónt" csempészett Európából Mianmarba Indián keresztül.
.
.Mondjuk,Trump jelezte,hogy a drónok terén együtt fognak működni az ukránokkal, úgy tűnik, kezd a biznisz beindulni :))
Fsociety
Fsociety kedd, 11:40
Előzmény: #80761  Istvan78
Abban egyetertek,h Orbanek elemi anyagi erdeke az irosz olaj,semmi szandek nincs diverzifikaciora..viszont az energiahordozokkal gyakorlatilag szinte mindig valami szart tamogatsz,talan a bekes norvegok eseteben nem,vagy nem.direkt modon. 
tom122 kedd, 11:39
Előzmény: #80758  Fsociety
úgy, azért elég nehéz egy politikai ideológiát hirdetni egy pártnak,ha mindig,mindennel szembe helyezkedik :))Orbán nagyon ügyesen megnézi a közvélemyénykutatók segítségével, hogy melyik ideológia a legnépszerűbb a választók körében és abból mazsolázik.Egy ideig ez jól müködhet,de egy idő után hiteltelenné válik aki ezt a módszert követi,mert hamar kiderül,hogy csak szavak szintjén hirdeti ezt az ideológiát a tettek terén viszont akár pont az ellenkezőjét teszi.
Istvan78 kedd, 11:35
Előzmény: #80761  Istvan78
* hantát toloK
Istvan78 kedd, 11:34
Előzmény: #80760  Murdoch
Látom, gőzöd sincs az olaj ügyekről, egyet tudsz, de nagyon, szeretnéd, ha orosz olajat vennénk amíg világ a világ és ha azt mondja Putyin, hogy nem lesz gáz, ha nem Orbán győz, az rendben van. Elég egyszeré átlátható álláspont. 
.
Nem tudom, veszünk-e már USA energiát, de ha igen, akkor valószínüleg mondható, hogy támogatjuk az iráni háborút. Viszont ha így van is, nem 12/4 éve van ez, hanem egy hete.
Mindig mondod, hogy hantát tolod, csakhát sajnos, sose tudod felmutatni, hol is az a hanta.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek