Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch 2026. 03. 17. 11:28
Előzmény: #80756  Istvan78
""A finomítót meg ha átalakítod, nincs több orosz olaj, akármit is mond a Kapitány."
Nem tudom, Kapitány mondott-e ezzel kapcsolatbanvalamit, de a valóság az, hogy hülyeséget/hazugságot mondtál."
Te most abban a tudatban vagy, hogy elzárják az uráli olajat Battáról és majd brentet öntenek bele, egy mol-os technikus elfordít egy kapcsolót és vígan zakatol tovább a finomító? Majd ugyanez vissza, ha nincs háború? Oké.
Megjegyzem most éppen az usából vesz az eu energiahordozókat, akkor finanszírozza az iráni háborút? Mindegy, ezt a minden megoldható hantát toltad eddig is, a németeken jól látszik a sztori. Ők már a bőrükön érzik.
Istvan78 2026. 03. 17. 11:25
Előzmény: #80755  tom122
"Egyébként ez az ügy, szerintem Orbán malmára hajtja a vizet, legalábbis megpróbál belőle profitálni politikailag." Pontosan így van, ezért is nehezen értelmezhető az, hogy ezzel próbál beavatkozni a választásokba? Z. azt szertné, ha Orbán győzne?:)
.
Amúgy egy másik konteó: Orbán megegyezett Putyinnal, hogy választások előtt bombázza le Bordit, Z. majd nem tudja megjavítani gyorsan a vezetéket/vagy nem akarja és a háborús hisztériát ezt használva tudja fokozni, belekeverve a Tiszát és Brüsszelt, így a NAGY MEGVÉDŐ szerepet eljátszva, javulnak a győzelmi esélyei.
Fsociety
Fsociety 2026. 03. 17. 11:22
Előzmény: #80755  tom122
Igen,nyilvan..ezert erdekelne a valosag. Orban barmibol profital,mert a politikajanak lenyege az,h mindig mindennel szembehelyezkedik.
Murdoch 2026. 03. 17. 11:19
Előzmény: #80752  Istvan78
https://en.wikipedia.org/wiki/Danske_Bank_money_laundering_scandal
https://www.bbc.com/news/articles/cx20199qzj9o
https://www.reuters.com/business/finance/austrian-regulators-fine-raiffeisen-money-laundering-lapses-2024-06-28/
Csak pár példa, eszement sztorik mentek már korábban is. Hogy most is így volt, passz, amikor százmilliárdos nagyságrendű eur/dollárról támogatásokról van szó, nem az a kérdés, hogy mi megy Ukrajnába, hanem hogy landol-e nyugati zsebekben is. Szerintem nyilván. 
Istvan78 2026. 03. 17. 11:19
Előzmény: #80753  Murdoch
"A finomítót meg ha átalakítod, nincs több orosz olaj, akármit is mond a Kapitány."
.
Nem tudom, Kapitány mondott-e ezzel kapcsolatbanvalamit, de a valóság az, hogy hülyeséget/hazugságot mondtál. 
.
"Dehogynem, sőt! A finomító átalakítása valójában a rugalmasság növeléséről szól, nem pedig az orosz olaj kizárásáról.."
.
Nem az orosz olajtól undorodunk, hanem attól, hogy a háború alatt vegyünk tőlük, ezzel finanszírozva az agresszív háborúját. Világos? Amúgy a diverzifikációról beszéltem, nem az orosz olajról végleges lemondásról. Az ilyen-olyan aktuális helyzet, meg deal Trumppal vagy akárkivel engem nem érdekel, én hosszútávról beszélek, a diverzifikációról, arról, hogy ne legyünk kitéve zsarolásnak és az árról is tudjunk alkudni.
tom122 2026. 03. 17. 11:15
Előzmény: #80747  Fsociety
Igen,de  az már eleve gyanús, hogy semmilyen más országbeli szakértőt nem engednek oda,ha nincsen takargatni valójuk, akkor miért nem engednek oda szakértőket.az 1-2 hónapos javítási idő meg ,annak tudatában, hogy addig pont lemegy a magyar választás,még gyanúsabbá teszi, az egészet.Egyébként ez az ügy, szerintem Orbán malmára hajtja a vizet, legalábbis megpróbál belőle profitálni politikailag.
Istvan78 2026. 03. 17. 11:12
Előzmény: #80752  Istvan78
Garancsi cége is évekig csinálta ugyanezeket a szállításokat, ő is korrupciós pénzeket szállított? Csak valahogy kitúrták. Ha rosszindulatú akarnék lenni a Fidesszel kapcsolatban, azt mondanám, ezekből a szállításokból a Fidesz is kapott, a kitúrás miatt ez lett a bosszú. Persze ez már konteó..:)
Murdoch 2026. 03. 17. 11:11
Előzmény: #80745  Istvan78
Miért lenne evidens? Te abban az álomvilágban élsz, hogy tökmindegy, hogy vezetéken jön a cucc a szomszédból, vagy majd itt-ott átrakodva a tengerentúlról. A finomítót meg ha átalakítod, nincs több orosz olaj, akármit is mond a Kapitány. Egészen más a sztori szinezete, ha belerakod az egyenletbe a trumpi-putyini dealt, amely alapján elvileg dolláralapon jönne majd a cucc háború után azon az ágán a nord streamnek, amit még rendbe lehet rakni.  
https://asiatimes.com/2026/02/nord-stream-reopening-may-become-part-of-trump-putin-ukraine-deal/
Ez nyilván európának nem jó buli, még valahol értem is, csak mik a lapjai? Valakitól venni kell. Undorodunk az orosz energiatól, de a totálisan autoriter katari ország lng-je meg jó... Vagy az usa függőség, gyorsan be lenne lengetve egy iráni szituban, hogy tessék jönni segíteni, vagy... Hát oké. 
Istvan78 2026. 03. 17. 11:09
Előzmény: #80750  Murdoch
Gyanús figura, az igaz, de azt olvasom, hogy a korábbi ilyen Bécs-Kijev pénzs/arany szállításokat is ő koordinálta. Amúgy egy ilyen bank, mint a Raiffeisen együttműködne egy ilyen korrupciós pénzszállításban? Nehéz hinni ilyenben.
Fsociety
Fsociety 2026. 03. 17. 11:05
Előzmény: #80750  Murdoch
Ok,tudjuk,hogy mit keresett ott? Engem erdekelne. Minden kormany korrupt, a merteke a valtozo. Az ukranrol tudom,h extran az,nem kell meggyozni. 
Murdoch 2026. 03. 17. 10:57
Előzmény: #80747  Fsociety
Na de a pénzszállítónál még az osztrák parlament is rugózik azon, hogy egy korrupciós hátterű szbu-s extábornok mit keresett ott. És közben az egész ukrán kormány bukott korrupcióval. Számomra ez egyértelmű történet, nyugodtan kicserélheted a szavakat nerre, fideszre stb. akkor is ezt fogom írni. 
Istvan78 2026. 03. 17. 10:52
Előzmény: #80746  tom122
Látom a kommentem lényegi részével kapcsolatban egyetértesz. 
Istvan78 2026. 03. 17. 10:51
Érdekes kérdés, hogy Putyin miért nem hirdet lokális tűzszünetet Brodira és környékére, amíg egy helyszíni vizsgálat történik.
Fsociety
Fsociety 2026. 03. 17. 10:48
Előzmény: #80744  Murdoch
Nekem az a komolytalan,amikor felbaszunk egy ppt-re harom muholdkepet,es ez alapjan azt mondom,h rendben van. En realista ember vagyok,mutassak meg,engedjek oda a szakertoket,ezt tamogatom,egyeb esetben szerzodesszeges,es akkor basszak meg a hiteluket. A fikciokba tovabbra sem akarok belemenni,mert felesleges fingreszeles es hangulatkeltes. Ugyanez a penzszallito. Legalis szallotas volt,vagy sem? Nem erdekelnek a konteok,mindjak meg,h mi az igazsag,ha nem mondjak,az is egy valasz. En igy vagyok bekotve. 
tom122 2026. 03. 17. 10:47
Előzmény: #80741  Istvan78
Ne hazudozz itt Pista ,már,megint,milyen privát haszna volt Orbánnak,abból,hogy az oroszokról vette az olajat.Mutass már valamilyen bizonyitékot is arra,hogy volt privát haszna belőle,ne csak hazudozzál össze vissza.Nem véletlenül mondod,hogy arról nem is beszélsz,mert nem is tudsz mit mondani róla,max találgatsz,vagyis semmilyen bizonyítékod nincsen.,ergó hazudozol.
Istvan78 2026. 03. 17. 10:46
Előzmény: #80743  Murdoch
A finomítót a háborútól és szankcióktól függetlenül is át kellett volna már alakítani ill. az Adria teljesítményét tesztelni vagy akár bővíteni. Milyen érdekes, hogy a szerbek felé milyen gyorsan megszületett a döntés, hogy legyen vezeték Szerbia felé, kőolaj, gáz minden. Ha van politikai akarat, van pénz is, mennek gyorsan a dolgok, ha nincs akarat, eltelhet 12/4 év, akkor se történi semmi.
Minél több az energiabeszerzési lehetőséged, annál kisebb veled szemben a zsarolási potenciál. Azt hittem ez evidens.
Murdoch 2026. 03. 17. 10:42
Előzmény: #80738  Fsociety
Ne viccelj, ez komolytalan, rosszabb, mint a fideszes propaganda. Láttál már szivattyúállomást, vezetékrendszert? Végigkocogtatta a csöveket? Lement a föld alá? És mint védendő infrastruktúra, kifejezetten odaengedik fotózni az oknyomozó újságírókat és VIP jegyet kapnak valamelyik szupertitkos ukrán dróngyártó üzem meglátogatására. Ne már.
Murdoch 2026. 03. 17. 10:37
Előzmény: #80735  Istvan78
Nem kell csodálkozni, ő azt állítja, fogalmam sincs miért, hogy az eus intézkedés szankciós jellegű, majd a háború után megszűnik. Hát oké, de ha addig át lesz alakítva a finomító, akkor utána már tökmindegy. A zsarolást meg hagyjuk már, miután az usa a fél világot befenyítette a vámokkal, vagy az északi áramlattal történt az ami. Azt Trump és Biden se kedvelte, nem lehet pórázon tartani Európát. Az energia mindig zsarolás lesz, nem tudom hol élsz.
Fsociety
Fsociety 2026. 03. 17. 10:30
Előzmény: #80740  Placi82
Na igen,csakhogy itt megmagyarazhatatlanul felrakott Orban mindent a pirosra azzal,h 90 szazalekban jott a ruszki cucc egy haborus ovezeten at.. Ebbol jon le az,h vagy nem.volt valasztasa,vagy volt,de itt mar hazaarulas es energiabiztonsag veszelyeztetese merult fel. Lehet filozofalgatni,melyik a rosszabb,es ki kinek a zsebeben van. 
Istvan78 2026. 03. 17. 10:27
Előzmény: #80734  Fsociety
A háború kezdete óta olcsóbb az orosz olaj, ezt nyerte Orbán a MOL extraprofit adón keresztül. De közben négy éven keresztül szinte semmit nem tett a diverzifikálásért, pedig tudta, hogy két háborúzó országban vezet a Barátság. GDP-hez képest kis pénzért kockáztatta az ország energia ellátását. Most a privát hasznáról nem is beszélek.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek