Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 12:33
Előzmény: #80398  Murdoch
Így visszagondolva, szinte egész életemben rosszul éreztem magam politikailag. Igyekeztem az életem többi szeletét ilyen peremfeltételek mellett optimalizálni.
Csodára nem számítok, de hozzászoktam ahhoz, hogy valahogy boldoguljak akkor is, ha a bölcs szavazók mindenféle bagázst szavaznak a nyakamra.
Shortelek hétfő, 11:59
Előzmény: #80393  Murdoch
Igen, te innét a fotelból megállapítottad, hogy csak Z nem engedi a barátságot és nincs semmi baja. Bezzeg a muszka minden oké, ukrán gyűlöleted elárulja milyen ember vagy, nulla.
Murdoch hétfő, 10:23
Előzmény: #80394  Dehogynincs
Értem, leírtad, elolvastam, számomra a véleményed mezei propaganda. És megkérdezném, jól jártál 16 év fidesszel, meg mondjuk az ostoba gyurcsány családdal? Mire számítasz, vmi csodára? Na az nem lesz, nem ilyen világ van. Anno a rendszert legalább rommá lehetett ekézni, Hofi, Tanú stb, de legalább nem volt a giga korrupció.
De ezért megy a lopás a posztszovjet térségben, mert ez az évszázad bulija. Hol lesz megint ilyen? Kínának legalább volt esze, a nyugati cégek jöhetnek, 49%-ban, max. A globalisták meg szétlopnak mindent, ez a valóság szvsz, teljesen feleslegesen keresed a rációt.
Zébe nem megyek bele, aki őt fényezi, az nyugodtan fogadja el ov hátsó felét is. 
SBob hétfő, 09:24
Előzmény: #80387  Bodegue
azt a kérdést kell feltenni, hogy miért dollárt, eurót és aranyat szállítottak oda, ahol nem ezzel fizetnek sem a katonáknak, sem a civileknek, ráadásul úgy, hogy a készpénzforgalom mára már csak a kisebb volumenű vásárlások jellemzője. Mindent bankkártyával, vagy elektronikusan fizet ma mindenki. Nagyobb volument pedig pláne. Ilyenkor nem lehet nem gondolni korrupcióra, vagy piszkos pénzre, ahogyan a korábbi szleng is találóan mondta: "a hasitasi nem kér kódot".
Dexter_88 hétfő, 08:57
"Szlovákia blokkolja az ukrán hitelt, ha Orbán Viktor elveszíti a választásokat"
Érdekes. 
szieszta hétfő, 07:59

Nekem az tetszik, hogy MP is bírálta zelot, mert fenyeget, erre a fidesz azt mondja, hazudik.
Mit lehet azon hazudni, amit kimond?
Teljesen ugyan olyan, mint mikor a fidesz megalkotta  a tisza programját, majd nyilvánosságra hozta, majd mikor  a tisza kiadta  a sajátját, azt mondták, az  a hamis.
Én ezzel nem értek egyet, de a harc az harc, de ilyen mocskosul. Ráadásul az agyhalott fideszeseknek az sem számít, hogy már teljesen bebizonyosodott, hogy a fidesz hazudott, nekik nem számít. Fújják továbbra is  a propagandát.
Jó ismerősöm megsértődött, hogy mondtam neki az agymosást, állítólag nem nézi  a hír tévét, de az biztos, hogy az összes lejáratós szövegüket szó szerint idézi.
Most Kapitány van a porondon, majd az kiraboltatja   a multukkal Magyarországot. No annál jobban, mint ahogy orbán kiraboltatta  a NER rel, már lehetetlen, ráadásul tette ezt a közpénzből.
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 07:02
Előzmény: #80393  Murdoch
Tegyük föl, hogy ukrán politikai döntés miatt áll a vezeték.
Orbán sokat tett azért, hogy Zé ilyen döntést hozzon.
(megjegyzés: az orbánozás alávaló ocsmányság, de a Zé-zés vagy az ursulázás egyáltalán nem az)
Az orosz nacionalisták mennyire veszik figyelembe a magyarok pártszimpátiáit, amikor az orosz birodalmi terjeszkedésről van szó?
Már ha szerinted egyáltalán léteznek orosz nacionalisták.
Évtizedekig éltem szovjet megszállás alatt. Akkor úgy festett a dolog, hogy az oroszok egy pártot engedélyeztek nekünk. Azt az egy pártot lehetett sőt kellett szeretnünk.
Murdoch vasárnap, 21:53
Előzmény: #80389  cianid
Nem kell ezt túlbonyolítani, nem is értem. Zé tucatnyi lódítást bedobott a Barátsággal kapcsolatban, nagyjából mindenki tudja, hogy kutya baja a vezetéknek, politikai döntés miatt nincs cucc. A pénz lekapcsolása egy válaszreakció, nagyon nem tartom valószínűnek, hogy full jogszerű procedúrába belenyúlt volna a kormány. Tökmindegy hogy himi-humi problémába kötöttek bele, vagy zűrösebb dolog volt a háttérben, lényeg a reakció. Érdekes, azt nem reklamáljátok, hogy az ukrán lókötő mit művel, pedig ezeregy dolog van már a rovásán. Kellene egy minimum szint, joggal lehet köpködni mondjuk OV-re bizonyos dolgok miatt, de amikor az ukrán nácik magyarországot fenyegetik, vagy éppen a zongorista a miniszterelnököt, akkor ezeket a dolgokat félre kell tenni. Mert ez az ország ellen szól, nehogy már azt hidd, hogy egy ukrán nacionalista téged kedvel majd, csak a fideszest nem. Na, ezt legalább a Tisza felismerte, helyes reakció jött. Még egy dolog, aki minden pénzmozgások feketeöves tudója, az az usa, szvsz. Ők meg most haverok, ne feledjük, akkor mutatott be a két ország Ukrajnának, amikor Rubio beugrott Szlovákiába, meg Mo-ra. Nagy meccsek ezek.
Lou70
Lou70 vasárnap, 21:48
Nem kell nagyon tudni ukránul, hogy az "adress" szót megértse az ember az eredetiben.
https://youtu.be/mCghp0zXjlM?t=345
Dexter_88 vasárnap, 21:47
Ukrajna EU-csatlakozási folyamatának azonnali leállítását, illetve az ország pénzügyi támogatásának megszüntetését követeli (nagyon helyesen) közleményében az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) főtitkára, Christian Hafenecker, miután Volodimir Zelenszkij csütörtökön életveszélyesen megfenyegette Orbán Viktor miniszterelnököt.
Shortelek vasárnap, 21:38
Előzmény: #80383  Murdoch
Szokásos muszka nyalás.
cianid vasárnap, 21:34
Plusz érdekessêg, hogy a rendőrséggel egyeztetik az útvonalat, még előre javaslatot is kapnak, hogy merre menjenek. Tehát, skkor 4 éve asszisztál a rendőrség az álítólagos pénzmosáshoz?
Lou70
Lou70 vasárnap, 21:32
Elvileg M0 alacskai pihenőnél volt a rajtaütés, a pénzcsapot meg ezzel nem zárták el, max kikerülik Magyarországot ezután.
Bodegue vasárnap, 21:20
Előzmény: #80385  bigyula
Nagyon édekes sztori. Nekem sem tiszta, hogy most folyik e büntetőeljáras vagy nem és ki ellen. Mondjuk az, hogy a szállítókat elengedték, nem biztos, hogy azt jelenti, hogy nincs eljaras, ugyanis a pénzmosást az nem követi el aki nincs is tudatában a cselekményének és csak jóhiszemű szállítást végez. Ha pénzmosás, akkor a pénzmosó ellen folyhat eljárás, viszont akkor a szállitók csak tanúk is lehettek, oda nem kell védő.Viszont kiutasították őket, ennek is több oka lehet, nem kizárólag a szállítással összefüggő is. Nekem egy kicsit gyengének tűnik az ukránok és az EU fellépése is az ügyben ahhoz képest, hogy most nem az ukránok lábujjára léptek, hanem gyomorszájon rugták őket. Jó, volt egy Magyarország rablóállam kijelentés, de az amolyan automata válasznak tűnik nekem.És nyilván az is kérdés, hogy eddig miért hagyták ezt az eljárást, csak szemet hunytunk felette eddig, mert ne zaklassuk Ukrajnát vagy épp most gyűlt össze annyi bizonyíték? Melyik határon léptek eddig ki, és hogy jön ide az M5, most M0 vagy M5?
Vagy az egész csak arról szól, hogy " mi pedig a pénzcsapotokat zárjuk el"? Ezt meg mernénk tenni? Ha momdvacsinált az ok, az azért lejáratná a NAV rendesen, ami amúgy nem egy gagyi szervezet, komoly szakemberek dolgoznak ott.
offshort
offshort vasárnap, 21:00
Előzmény: #80382  Dexter_88
a mato féle ellopott 650mrd-ot mikor állítják meg az m1-en? 
:))  
bigyula vasárnap, 20:47
"a valódi kérdés az, hogy pontosan mit szállítottak – és miért?"
.
Azért van itt több kérdés is. Pl. miért most probléma ez, ha már 4 éve folytak ezek a szállítások a magyar hatóságok tudtával, és engedélyével. Meg az, hogy ha semmivel sem tudták meggyanúsítani a kitiltott 7 embert, akkor valójában volt-e bármilyen bűncselekmény. Mert ha volt, akkor nem utasíthatták volna ki őket, hanem le kellett volna folytatni a nyomozást. Ekkora értéknél eleve fenn áll a elrejtőzés/szökés veszélye, azaz minimum le kellett volna tartóztatni őket. Az is érdekes az ügyben, hogy sem az ukrán nagykövetség, sem az ügyvéd nem léphetett velük kapcsolatba, és a hírek szerint tolmácsot sem biztosítottak számukra.
bigyula vasárnap, 20:41
Előzmény: #80381  Murdoch
"Ja, persze, a szokásos menteni a menthetetlent"
.
Nem tudom, hogy mit mondott pontosan Zelenszkij, mert nem tudok ukránul. Egyébként nem foglaltam állást ezzel kapcsolatban, csak várnék valami "hiteles" fordítást. Azt elítélem, ha konkrétan egy ország vezetője egy másik ország vezetőjét fenyegeti, de trumpli és netanjahu is ezt csinálta/csinálja.
.
Az viszont érthető, ha egy sarokba szorított ország vezetője felszólal egy másik ország vezetője ellen, ha a saját országának a léte a tét.
Murdoch vasárnap, 20:19
Itt az egészben az a vicc, hogy hiába bukott giga korrupcióval szinte hetente egy ukrán miniszter, olyan szintű szerecsenmosdatás megy, hogy hihetetlen. Zé meg nem kérdés, hogy korrupt, hát már x éve is kibukott a történet, amikor a pandora iratokat nyilvánosságra hozták.
https://www.theguardian.com/news/2021/oct/03/revealed-anti-oligarch-ukrainian-president-offshore-connections-volodymyr-zelenskiy
Szinte kizártnak tartom, hogy ez a pénzszállítmány is teljesen rendben lett volna, mert nagyon gyorsan ráhúznák Zéék OV-re a vizes lepedőt, szvsz. Már csak azért is, mert brüsszellel puszipajtások. Itt alighanem van a magyar kormánynak is vmi a tarsolyában.
Dexter_88 vasárnap, 20:03
Előzmény: #80380  Dexter_88
Már Svájcban is aggódnak:
"Amikor egy ukrán pénzszállító hét kísérőjét letartóztatják Magyarországon pénzmosás gyanújával, és az ukránok hirtelen olyan kifejezéseket kezdenek használni, mint az „állami terror”, érdemes egy pillanatra megállni. Mert a valódi kérdés az, hogy pontosan mit szállítottak – és miért?
Nem néhány bőröndnyi készpénzről beszélünk. 40 millió dollárról, nagyjából 35 millió euróról és több millió dollár értékű aranyról beszélünk. Ez egy olyan összeg, ami kérdéseket vet fel – különösen egy olyan időszakban, amikor Ukrajna egyidejűleg milliárdos nemzetközi segélyeket kap.
Magyarország egyszerűen azt teszi, amit egy szuverén államnak tennie kell: figyelemmel kíséri, kivizsgálja és intézkedik, ha pénzügyi bűncselekmény gyanúja merül fel. Ez nem „állami terror”, hanem a jogállamiság.
Az a tény, hogy ebből azonnal politikai botrány lesz, mindenekelőtt egy dolgot mutat:
Jelenleg olyan légkör uralkodik Európában, ahol bizonyos államokat aligha lehet kritizálni vagy vizsgálni anélkül, hogy az azonnal erkölcsi felháborodást váltana ki.
De pontosan itt rejlik a probléma. Amikor hatalmas összegekről van szó egy háború kapcsán, a felügyeletnek lehetségesnek kell lennie – függetlenül attól, hogy a pénz oligarchákhoz, politikai hálózatokhoz vagy állami szereplőkhöz áramlik.
Ezzel a megközelítéssel Magyarország kellemetlen üzenetet küld:
A háború árnyékában is érvényes a törvény.
És talán pontosan ezért okoz ez az eset ekkora politikai nyugtalanságot. Mert ha közelebbről megvizsgáljuk, hirtelen olyan kérdések merülhetnek fel, amelyeket sokan inkább nem tennének fel."
Manuel Cadonau svájci politikus. 
Murdoch vasárnap, 20:00
Előzmény: #80370  bigyula
Ja, persze, a szokásos menteni a menthetetlent, ha nem vetted volna észre, még MP is elítélte a dolgot. Aligha szívjóságból, de tökmindegy. Az ukrán rezsim valódi énjének megvillanását láttuk, brüsszelnek elállt a lélegzete, mert ez példanélküli és roppant kellemetlen. A talpnyaló, fizetett, kollaboráns szakértői megnyilvánulások lényegtelenek.
Egyébként meg eklatáns példa a szerencsétlenkedéseitekre Irán megtámadása, hát ez agresszió a javából, ensz felhatalmazás nuku, közel 200 kislány meghalt egy csapásban, de kit érdekel, ugyebár. Vigkrisz kolléga lelkesedés level100 szinten már ott szurkol az usa agressziónak a másik topikban, itt meg csapta a kofalármát, ha véletlenül egy ukrán civil áldozata is volt egy orosz csapásnak. Hagyjuk ezt, most válik el a .... a ....-tól. Sajnos.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek