Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zsolt90 2025. 02. 20. 12:29
Előzmény: #66760  Murdoch
Nem csak ez, Musk X oldala is teljes erövel terdel Z-be. Nagyon durva, en alig hiszek a szememnek. Erre azert nem szamitottam, valamifel nagyon kihuzta a gyufat, mert amugy en azt hittem, hogy siman csak felreallitjak es kesz. Aztan lehet nem akar menni, nem tudom
Zsolt90 2025. 02. 20. 12:24
Előzmény: #66829  Istvan78
"EU-ban lényegében nemzeti hatáskör a külpolitika"
Ha ez igy van, akkor megis az elmult 3 evben miert pofaztak bele mindenbe ami külpolitika? 
Zsolt90 2025. 02. 20. 12:23
Előzmény: #66825  Istvan78
" Valamelyik linkben olvasható, hogy idén januárban egy belső orosz megbeszélésen nyilatkozta, "
Tehat ezt gondolkodas nelkul el lehet hinni, de amit a többiek linkelnek neked az KAMU nem megalapozott forras. Bohoc vagy
Murdoch 2025. 02. 20. 10:48
Előzmény: #66828  Dehogynincs
Értem. Az orosz agresszó MÁSNAPJÁN:
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a2200328.cou
Az usa iraki agressziója több mint 20 éve volt, de úgy gondolod, hogy majd idővel ennek is lesz következménye, mert mégis csak ott a demorácia.
Kérem, akkor még várok.
Murdoch 2025. 02. 20. 10:40
Előzmény: #66835  SBob
Pontosan. A Biden adminisztrációnak is meglett volna a lehetősége, hogy elkerüljék az ukrán helyzet eszkalációját, csak itt pár fura szerzet abból indul ki, hogy az oroszok vonultak be három éve Ukrajnába és pont. És fura, hogy jönnek a trumpi nem is tudom huszadrangú ingatlanpanamás történetekkel, miközben ott volt egy világszervezet, amely amerikai adófizetők pénzét használta tüntetések finanszírozására, média befolyásolására, kormányok megbuktatására, dollármilliárdos nagyságrendben. Ukrajnában is, ami a jelen helyzethez vezetett. Erről néma kuss van. És odáig nem jutnak el, hogy oké, hogy mondja azt Trump amit és vádaskodik, de hát ő tudja a legjobban, hogy kiperelik a Fehér Házból, ha nincs vmi a kezében. Csak hát persze hogy van, nyilván ott vannak már a hírszerzési adatok, Z.ről mindent is tud és még csak most jön az hogy átvilágítják a pénzmozgásokat. Nem véletlenül vannak betojva a demokraták és érdekköreik.
SBob 2025. 02. 20. 10:14
Előzmény: #66833  Istvan78
jogod van, legfeljebb nincsen igazad. Én téged és a hozzád hasonló gondolkodásmódot képviselőket tarthatlak többezer ukrán és orosz ember gyilkosának. Ebben bizony van felelősséged neked is, mert a nyilvánvaló ellenére nem a tárgyalásra, a megegyezésre, hanem a háborúra teszed a voksodat. Teszed ezt még ma is, amikor már teljesen nyilvánvaló, hogy az ukránok elveszítették a háborút (csak még nincsen vége). Annak ellenére teszed ezt, hogy magad is leírtad -mintha én nem tudnám-, hogy Afganisztánt sem tudta legyőzni hosszabb távon az okkori legnagyobb hadsereg. Bizony, a te lelkiismeretedet is terheli sok emberélet, nyomor. Szerencsés vagy, ha ezt nem fogod fel.
Istvan78 2025. 02. 20. 10:00
Előzmény: #66832  Eisenburgprofesszor
Ebben van igazság, a versenyképesség problémáiról sok szó esik, a túlszabályozásról, stb. Ebben van Leyennek személyesen is sara.
Istvan78 2025. 02. 20. 09:58
Előzmény: #66830  SBob
Azt értem, hogy ez a realitás, hogy egy ilyen ember lehet az USA elnöke, de emellett én elitélhetlek benneteket azért, mert az agresszió, az igazságtalanság mellé álltok és hazugságokat, orosz propagandát terjesztetek.
.
Még annyit, hogy az oroszokat nem lehet legyőzni. Ugye, tudunk róla, hogy Afganisztánt se sikerült legyőzniük, vagy tíz év után kivonultak. 
Eisenburgprofesszor 2025. 02. 20. 09:56
Előzmény: #66829  Istvan78
Nézd meg a német autógyártást. 
BMW, Porsche, Mercedes, Volkswagen, mindenhol hatalmas a probléma, és ez a Leyen csapatnak köszönhető, és megy a tovább a többi szektorba. 
SBob 2025. 02. 20. 09:54
Előzmény: #66826  Istvan78
Menj ki hányni. :) Annak azért örülök, hogy az erősen áthallásos ukrán köszöntést már nem hallom itt a fórumon.
SBob 2025. 02. 20. 09:52
Előzmény: #66816  Istvan78
Vélhetően éppen te nem érted a világot. Történelmet kellene többet olvasnod. Igazad lehet, ha pusztán erkölcsi oldalról próbálod megközelíteni a dolgokat. Szerinted mit számít, hogy Trumpot elitélték egy bíróságon (ne menjünk bele abba a vitába, hogy koncepciós volt a vád, vagy valódi. Elítélték.) És mit számít az ma? Ez a valóság. Ébresztő! Trump személyénél -és főleg személyiségénél- fontosabb, hogy ő az USA maga (legalábbis várhatóan még négy éven keresztül).
A probléma a háború kitörésekor is az volt, amire senki nem tudott választ adni. Hogyan lehet legyőzni a világ vezető atomhatalmát, ha pl. a "kis", szegény Afganisztánt sem sikerült. Szilárd meggyőződésem volt, hogy az oroszokat háborúban nem lehet legyőzni. Ezt ma is tartom. De ahogy olvasom, ma már lassan ez a vélemény lesz az alap tézis. Aki ezt a realitást nem képes elfogadni és harcra buzdítja az ukránokat az paradox módon éppen az ukránoknak árt és ártott a legjobban.
Istvan78 2025. 02. 20. 09:51
Előzmény: #66822  Eisenburgprofesszor
Szerinted karizmatikus, szerintem egész más, a legfinomabb, ha azt mondom, hogy elefánt a porcelánboltban. Egyébként nincs szándékomban dicsérni Leyent, de mint tegnap már beszéltünk róla, az EU-ban lényegében nemzeti hatáskör a külpolitika, az EU nem föderatív államok szövetsége, sokkal nehezebben irányítható. Persze, reformra szükség lenne.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 02. 20. 09:50
Előzmény: #66752  Murdoch
A kettős mércéről.
Kitaláltam egy értékrend nélküli szavazást egyetlen, részrehajlás nélküli mércével.
A pártok listákat állítanak. A szavazólapra annyi üres négyzetet tesznek, ahány párt indul, de nem írják rá a pártok nevét.
A választók vakon ikszelgetnek és urnazárás után kisorsolják, hogy melyik négyzet melyik párté.
Utána megszámlálják a vakon leadott szavazatokat.
Ez igazán pártatlan és ugyanúgy jó eredményre vezethet, mint a tőzsdén a vakmajom módszer.
Ha viszont nem vakon választasz, hanem látod a neveket, akkor az értékrended, az érdekeid a rokonszenved szerint vagy aszerint szavazol ahogy a kampány vagy a propaganda megdolgozott.
Szaud-Arábiában olyan agresszorok tárgyaltak, akik jól megagresszorkodták Afganisztánt és persze vannak olyan egykori vagy jelenlegi hatalmak is, amik megagresszorkodták ugyan Afganisztánt, de nem voltak most ott a tárgyalóasztalnál: brit birodalom, mongol birodalom, török birodalom (Timur Lenk), óperzsa birodalom, Makedónia (Nagy Sándor).
Mindegyik agresszor és bár nem tetszik az agressziójuk, de értékelni lehet őket.
Én a  visszacsatolás lehetősége szerint értékelem az agresszort.
A régi birodalmakat nem értékelhetem a demokrácia vagy a liberalizmus tengelyén, de az usát és az oroszokat igen.
Az usában nagyobb esély van arra, hogy a választásokon megbüntessék az agresszorkodó hatalmat.  Nem tökéletes visszacsatolás, de mégis valami.
Eisenburgprofesszor 2025. 02. 20. 09:47
Előzmény: #66823  Istvan78
Még nem fogták fel, hogy a Nato olyan Amerika nélkül, mint a vőlegény szerszám nélkül. 
Istvan78 2025. 02. 20. 09:47
Előzmény: #66820  gazmber
Igen, undorító, amit művelnek.
Istvan78 2025. 02. 20. 09:46
Előzmény: #66818  Eisenburgprofesszor
Azt hiszed Putyin ebbe belemegy? Valamelyik linkben olvasható, hogy idén januárban egy belső orosz megbeszélésen nyilatkozta, hogy egész Ukrajnát akarja. Dehogy akar ő békét, kompromisszumot. Legfeljebb egy nagyon erőteljes katonai fellépés előtt hajolna meg átmenetileg.
Murdoch 2025. 02. 20. 09:45
Előzmény: #66821  Istvan78
Ezt most komolyan gondolod? Ha az usa leveszi a kezét Ukrajnáról összeomlanak rövid időn belül. Honnan lesz műholdas támogatásuk, hírszerzésük, pénzük, bármi? Te Európára számítasz? LOL, nálad elemi hiányosságok vannak. Ha a yenkikel összerúgják véglegesen a port, akkor már nem arról lesz szó, hogy 4 megye+Krím, hanem arról hogy egyáltalán marad-e olyan, hogy Ukrajna. De ezt három éve is lehetett tudni, csak ti rendkívül jól megéltetek a hazugságokból.
Istvan78 2025. 02. 20. 09:43
Előzmény: #66815  Murdoch
Általában nem hiteles lapokról linkelsz, de a fő probléma az, hogy nem bizonyítja a linked azt, amit bizonyítani akartál. Ezt kb. tízszer elmondtam már neked, de nem érted vagy nem akarod érteni a dolgot. Amikor lebuksz a rossz tartalmú linkeddel, nem ragálsz, hanem keresglsz egy újabb rossz tartalmút.
Eisenburgprofesszor 2025. 02. 20. 09:42
Előzmény: #66816  Istvan78
Bárcsak Európa élén lenne egy olyan karizmatikus vezető, mint Donald Trump. 
Nekünk Leyen jutott.... 
Istvan78 2025. 02. 20. 09:41
Előzmény: #66814  SBob
Ahogy most állnak a dolgok, nem lesz egyhamar semmilyen egyezség. Trump túl sokat képzel magáról és a hatalmáról. Elfelejti, hogy Ukrajnának lehetősége van nemet mondani. Ha az EU segít, tudják tartani a frontot, mint ahogy már vagy másfél éve tudják. Közben a világ közvéleménye is változhat, az amcsi hadiipari lobbi is mozgásba lendül.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek