Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ronaldinyo
ronaldinyo 2025. 02. 11. 18:53
Előzmény: #66279  ronaldinyo
na tessék egy ujabb féknyuz-viszont az ördögöt a falra festeni ugye ugye
Shortelek 2025. 02. 11. 18:29
Előzmény: #66276  Murdoch
Az ukránoknak a muszka ártott, jelenlegi is árt.
Shortelek 2025. 02. 11. 18:28
Előzmény: #66273  gipsy
"Tudja valaki, hogy miért nem lehet kimondani, hogy Ukrajna elvesztette a háborút?"
Ennek megmondhatója Ukrajna lehet, valszeg azért mert õk nem érzik úgy, hogy vesztettek volna, avilágnak nem kellene engedni, hogy veszítsenek. Fura egy gipsy vagy te, mert aki korábban itt volt az nem te lehetsz.
Murdoch 2025. 02. 11. 17:45
Teljesen igazad van, csak a nyugat részéről ez óriási arcvesztés lenne. Mert ugye be kéne látni, hogy nettó hazugság volt az elmúlt 3+ év és csak kárt okoztak az ukránoknak.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 02. 11. 17:01
Ki lehet mondani, de hamis állítás.
Azért öldöklik egymást a fiatalok, mert az agresszor elkezdett háborúzni.
Meg azért is öldöklik egymást, mert nem olvasták Orbán békeköltségvetését, hiszen akkor tudnák, hogy azt békére tervezték.
Idáig másfél hónapnyi hiba van abban a költségvetésben és lesz benne még több is.
Murdoch 2025. 02. 11. 16:02
Előzmény: #66271  Placi82
Ahogy nézem lesz 2. verzió is, átpattintja a dolgot Európának. Az finom lesz...
https://www.telegraph.co.uk/world-news/2025/02/10/trump-envoy-pauses-ukraine-peace-plan-talks-nato-allies/
gipsy
gipsy 2025. 02. 11. 16:02
Tudja valaki, hogy miért nem lehet kimondani, hogy Ukrajna elvesztette a háborút? Miért öldöklik még mindig egymást a fiatalok? A Black Rock földjeiért. Az emberiség szégyene, hogy semmit soha nem tanul, ugyanazt csinálják velük évszázadok óta......
Zsolt90 2025. 02. 11. 15:06
Előzmény: #66269  Placi82
Feltevedtem egy norveg subredditre, az volt a kerdes, hogy mi lesz a haboru utan az ukranok sorsa akik eu-ban itt-ott vannak. Hat az volt a konkluzio, hogy menjenek haza. Volt ott egy ukran kommentelo, aki irta, hogy nagyon nem akar hazamenni, megertem szerencsetlent, de a norvegokat is, hogy azt szeretnek, hogy hazamenjenek ezek az emberek. Aki kap munkavallalasi egyeb vizumot az termeszetesen tud majd maradni. Hat erdekes lesz..
Placi82 2025. 02. 11. 11:45
Előzmény: #66270  Murdoch
Ohh, 500 Mrd.usd?????? Nem elég hogy Bidenek addig ugrasztottak már porosenkoekat és bitztatrak háborúra, hogy bebuktasak a BRiCS  Vezeto Putyint utána Z tovább is mindent megtett, hogy Nyugat összes penzevel, és NATO összes fegyverevel az ukránok mellett áll. Hisz magukról az ukránok nem csainaltak volna amit tettek 2014 tol 2022 ig, az Oroszokkal!. Ez olyan mintha én "kemény vagyok a kidoboval, de 5 boxolo áll mögöttem 
Most meg Trump, efektive nyíltan kéri az országot, kb 500 Mrd dollar az minden is, azért hogy mellette álljon.??? Az azért így kemény az Ukrán néppel szembe..... 
Murdoch 2025. 02. 11. 10:51
Előzmény: #66269  Placi82
Az 500 milliárd lesz :) Az 200.000 mrd huf, kétévnyi magyar GDP.
https://hvg.hu/gazdasag/20250211_donald-trump-ukrajna-usa-ritkafemfoldek-volodimir-zelenszkij-asvanykincs
Asszem jobb lett volna megállapodni az oroszokkal 2022-ben, minden tekintetben.
Placi82 2025. 02. 11. 10:25
Előzmény: #66264  vigkrisz
Nem érezve megszólítva  magam.:), Komolyan mondom. De azért mondanék egy kéretlen joslatot, es meg pénzt se kérek erte, mint egy Augur. :). Trump papanak annyira bejott a fenyegetőzés, Boliviaval, Mexikoval, Panamaval, és Kanadaval. Hogy a világ urának hiszi magát 😀de, a világ urai Biden papa mögött voltak most hátrébb léptek 2 lépéssel.)
Ami a lényeg Kínaval és az Oroszokkal nem fog semennyire se osszejonni az erőből TÁRGYALÁS AZ USA  részéről , mert ők nem Bolivia se nem Panama! Majd meglatjatok. És akkor jön az alkudozas mint piacon. De Z 500 milliós jelenleg Donyeck ben Orosz kézen  lévő asvanykincsek fwlajanlasa kevés lesz. A jó kis csernozjomok milliós hektarjai, azaz komoly része meg a nagy globális foldbirtokos, multinácionalis  latifumdiumok, cégek kezében muzsikál mar. Kivéve ami az Ruszki kézen van keleten. De ott foldoszosztas lesz állítólag.... Mert ők vissza akarják csalogatni az elmenekukt paraszt gyerekeket. Erről példát vehetne Ukrajna is. Regnalo oligarchak valamit visszadobhatnanak konckent, a parasztoknak, munkásoknak. Mert így ki az a hülye ki viaszamegy, önként, aki elment? Valami korrekt jovokep azért kellene Csóri ukrán népnek. Nem az üres kassza és a sok 100 Mrd hitel. 😉Mert hogy az USA 1 gazszálat se tesz keresztbe csak ha övé lesz a haszon és a termelő eszkozok
 EU féle Leyen irányítható naivákrl tipusokrol elhiszem a grátisz ingyen ujjaepitest. Csak nemlesz miből és nem is lesznek addigra pozícióban. EU is szarba van Szóval nem olyan szép a leányzó fekvése szerintem. 
Shortelek 2025. 02. 11. 07:47

https://www.portfolio.hu/global/20250211/ukrajnaba-mennek-trump-emberei-osszeomloban-oroszorszag-szovetsegi-rendszere-haborus-hireink-kedden-740459
Putyko nyerni biztos nem fog, de veszíteni biztos, nem kell senkinek egy vad agresszív horda diktatúrájából.
the_outsider 2025. 02. 11. 00:18
Előzmény: #66266  Placi82

Köszönöm a megtiszteltetést, de valószínűleg véletlen eltévesztetted, és talán El_Kebir fórumtársra gondoltál, mert szerintem én nem hoztam fel ilyen témát.             
Többek között azért sem, mert lehetőleg mindig elzárkózom afelől, hogy a jelen bármilyen bűnét vagy erényét a távoli múltból eredeztessem (még akkor sem, ha esetleg ennek lenne jogossága, de leginkább csak valószínűségi alapon lehetne megítélni).            
És 'no problem', ezen tévedési ügyben nincs bennem ellenérzés.
Placi82 2025. 02. 10. 22:15
Előzmény: #66260  bigyula
 Itt  hozta fel Outsider ur, ezt a témát, tessék visszaolvasni, arra történt reflektalas a múlt Brit birodalmi múlt és USA történelmi múltja az Orosz birodalom belső hoditasai al. Oroszok kispályások voltak  gyarmati birodalom és más népek kizsalmanyolasaban. Belgak is fenyevekre voltak az Oroszok hoz képest a népek kizsalmanyolasaban. Csak egy osszecsapott 30 masodpwerces szösszenet volt, ha már felhozatak a témát. :) 
Murdoch 2025. 02. 10. 21:19
Előzmény: #66264  vigkrisz
Csúsztatóknak helyesen:
"Today, I will introduce the FREEDOM FIRST LEND-LEASE ACT to give President Trump flexible authorities to send war-winning weapons to our partners including Ukraine to deter War Criminal Putin as Biden should have done long ago. Bring Russia to the table through American Strength!"
Majd akkor szólj, ha le van papírozva, pecsételve és megszavazva. Ha meg is történik, akkor ugrik néhány (tíz) milliárd dollár Ukrajna nyersanyagvagyonából. 
vigkrisz 2025. 02. 10. 21:01
Trump rajongó ork-szoponautáknak:
"Ma kerül benyújtásra az USA-ban a Lend-Lease Act, amely lehetővé teszi Trump számára, hogy győztes fegyvereket küldjön Ukrajnának - Joe Wilson republikánus képviselő"
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 02. 10. 20:23
Előzmény: #66262  smallinv
Magányos farkas vagyok, nem találtam ki. Sorold, hogy kik a "jöttök"!
Kádár már nem él, de Kádár népe velünk él. Hogy mondjak szerethetőbb példát is: Árpád és Szent István sem él, de a népe ezer éve itt él.
Azt te mondod, hogy a most élő emberek nekem csak mozgóátlag. Erre azt mondom, hogy hamis állítás. Ilyet nem mondtam.
Az biztos, hogy 25 generációval ezelőtt is voltak őseim. Az is biztos, hogy örülnék annak, ha legalább egyet azonosítanának közülük. Talán minden vegzálást elviselnék ezért.
Egyébként az őseink (meg az állat- és növényvilág) a dns-ükkel adták át az információkat és ezek a dns-ek nem sokat változtak az elmúlt évezredekben.
A nagy információs különbséget a nyelv, az írásbeliség és az elektronikus adatfeldolgozás jelenti.
A mi nyelvünk is különböző. Te ruszofóbiának nevezed azt, amit én agresszióként ítélek el. Ezzel visszakanyarodtam a topic címéhez.
A török hódoltság sem merő törökfóbia volt és a tatárjárás sem tekinthető pusztán tatárfóbiának.
smallinv 2025. 02. 10. 19:24
Előzmény: #66249  Dehogynincs

'Kik azok a "jöttök"?'  :) elég kreatív fórumtárs vagy, szerintem kitalálod...
Azért nem a múlt határozza meg a jövőt, mert azok az emberek már nem élnek csak a te 'falkád' sztereotípiában gondolkodva rávetíti a most élő emberekre mindent, amit az ősei csináltak.
Persze, a most élő emberek neked csak mozgóátlag, hát erre mit mondjak...
Nem tudom mit szólnál, ha kiderülne, hogy a te 25 generációval ezelőtti férfi ősöd milyen kegyetlenségeket csinált és a mozgóátlag alapján téged vegzálnának.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek