Európa ráfaragott.... hónapok kellenek ahhoz is, hogy egyáltalán csak kitalálják azt, ki tárgyaljon Putyinnal. Persze arra a forgatókönyvre sincsenek felkészülve, hogy Putyin nem akar az illetővel tárgyalni. Ha igy van, akkor újabb hónapok jönnek a következő tárgyaló kiválasztásáig. Trump kb 24 óra alatt eldönt ilyen kérdéseket,
Pár éve nagyon sokat reméltek a befektetők a Wizzairtől. És most gyakorlatilag az egyik legrosszabb részvény. Bezzeg az amerikai IT óriások : Intel. Amd, Google, IBM, stb. Az IBM a szemünk előtt hozza a napi 10-20 %-okat, mi meg többen ezzel a nyavalyás céggel ragadtunk be, 10-11 fontos célárak vannak. De egész Európa ráfaragott, SAP és társai is
és vajon ez a hir, ami nem is a Wizzairrre vonatkozik, tudja kis pluszban tartani az árfolyamot, miközben az olaj 3-4 % pluszban van ?! Mi lenne, ha a hir igaz lenne, és az olajár is esne ?!
Igen, az egyesülés jó lehetne. Bárcsak a Wizzair lépne valami nagyobbat, pl. egyesülés, osztalék fizetés, magas áron kivásárlas a RyanAir által, állami bevásárlás, stb. Vagy a szerencse találná meg a Pratt and Whitney által. Így most ki van szolgáltatva az amerikai/izraeli /EUs tebolynak
Az EasyJet 10%-kal ugrott meg a Castlelake felvásárlási ajánlata miatt . A brit fapados légitársaság, az easyJet PLC részvényei több mint 10%-ot emelkedtek hétfőn, miután a Castlelake, LP befektetési cég bejelentette, hogy ajánlatot fontolgat a brit székhelyű légitársaság felvásárlására. . Az easyJet részvényei 10,45%-kal emelkedtek közép-európai idő szerint délelőtt 10:16-kor, és darabonként 439,6001 fontért keltek el.
Az volna szerintem jó, ha a Wizz és az easyJet egyesülne, mert a két cég piaca nincs nagy átfedésben (Franciaországban és Svájcban a Wizz alig van jelen, míg UK mint közös piac jól kiaknázható volna). Csak az a bibi, hogy az easyJet viszonylag drága repterekről repül és a gépparkja pedig öregecske Airbusokból áll (azaz az ő üzleti modellje LLC, míg a Wizz-é ULCC). Bár pénzügyileg jól áll az easyJet (a jelenlegi cash flow-ja tropa, de van pénze tarcsiban) és a gépek is saját tulajdonában vannak (ha jól tudom). Viszont ha a két légitársaság egyesülne, akkor keményen meg tudná fingatni a Ryan-t...
EasyJet: A Castlelake felvásárlási ajánlata „nagyon opportunista” . Az easyJet fapados légitársaság hétfőn kijelentette, hogy a Castlelake felvásárlása "nagyon opportunista" lenne, és megerősítette, hogy nem folytattak tárgyalásokat az amerikai befektetési alappal . . „Az easyJet igazgatótanácsa semmilyen megbeszélést nem folytatott a Castlelake-kel, és semmilyen megkeresést vagy javaslatot sem kapott tőle” – hangsúlyozta a lutoni székhelyű cég. „Az igazgatótanács egyértelműen kinyilvánítja, hogy kötelessége a részvényesi érték maximalizálása, és minden javaslatot megfontol, amennyiben ilyet tesznek. Minden értékelés során az igazgatótanács különösen figyelembe veszi az értékelést és a megvalósíthatóságot.” . A légitársaság kijelentette, hogy a felvásárlási érdeklődés egybeesik a részvényárfolyam csökkenésével, mivel aggodalmak merültek fel azzal kapcsolatban, hogy az iráni háború hogyan befolyásolhatja a repülős utak iránti keresletet és a repülőgép-üzemanyag árait. Az Egyesült Királyság felvásárlási szabályozása szerint a Castlelake-nek június 26-án 17 óráig van ideje konkrét ajánlatot tenni, vagy visszalépni.
Emlékszem, volt pár hónapja egy jelentés, amikor nem volt előre jelzés. Annak mi volt az oka ? Illetve mennyire valószínű, hogy június 11-en nem lesz előre jelzés ? Összességében mire lehet számítani ? Esetleg szavazhatnank egyet a közeljövőre nézve : A jelentés után az árfolyam stabilan, felfelé indul e meg (minimum 1 napig fel) mindegy hogy 9.5/10/10.5 fontról, az irány a lenyeges. Azaz jó lesz a jelentés és az előre jelzés ? A szavazás a szokásos : fel nyíl igen, le nyíl nem
Hát én még nem találkoztam vele. Csak Q1-ről és Q2-ről (azaz nyár végéig) hallottam, hogy 70%-osan van fedezve kb 720 dollár/mT-os áron. Hogy utána mi lesz, arról én nem tudok. . Emiatt én arra számítok, hogy ha június 11-én nem lesz előrejelzés, akkor az árfolyam összeomlik. Ha pocsékul lesz fedezve a kerozin, akkor megnyekken az árfolyam. Ha pedig jó fedezet lesz (mert voltak/vannak opciói, amiket le tud hívni), akkor kilő az árfolyam (a 200 napos és az 50 hetes MA kb 1140GBp környékén lesz junius 11-én, lesz egy trendvonal, ami kb 1240 GBp tájékán fog lebzselni)...
Wizz Air részvényesek topikja
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.