Topiknyitó: Lorne_Malvo 2020. 05. 25. 21:13

Wizz Air részvényesek topikja  

Üdv!
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Garajc hétfő, 12:17
Előzmény: #3798  Plafon
Bezuhant az olajár!!
Plafon hétfő, 12:14
szépen meghúzták itt napon belül pár perc alatt.
OSZLOPOS hétfő, 12:12
Előzmény: #3795  Flyer
létkérdés? Az emirátusok megtakarításai világ szinten is kiemelkedőek, 2,2-2,5 billió dollárjuk van. Az Emirates állami cég. Nem azért repkednek, mert tönkremennének, hanem mert dacosak, gazdagok és vállalják a rizikót, és ha lesz, a veszteséget is, igen könnyedén. (nem akarják bedőlni hagyni az ingatlanpiacot és turizmust).
Az más kérdés, én felülnék e egy ilyen gépre, de valószínűleg igen.
Közben megindultunk északnak :-)
Flyer hétfő, 09:50
Előzmény: #3795  Flyer
Amit viszont ki kell emelni nagy pozitívumként a Wizz Airnél, hogy a biztonságban nincs kompromisszum. Szerintem az Ukrajnába meg Öböl-menti országokban konfliktusok idején repkedésen nem is gondolkodnak. Ilyen helyzetben egy repesemény a cég végét jelentené, ennyit nem ér a dolog.
Flyer hétfő, 09:37
Előzmény: #3794  OSZLOPOS
Nem kiszorították magukat az eu meg amerikai légitársaságok, hanem megtiltotta a külföldi cégeknek a berepülést a helyi hatóság. A külföldiek tudnak máshova repülni, a flyDubainak meg Emiratesnek létkérdés a helyből üzemelés, a korlátozott kapacitások miatt nekik próbálnak kedvezni. Nekem azért vannak aggályaim azzal hogy most is repkednek Dubaiból, de reméljük nem lesz baj.
OSZLOPOS hétfő, 09:20
Valószínűleg ez lesz az egyik legfontosabb hét a történésekben. Eljutottunk oda, hogy már nem is feltétlen csak az olaj a gond, hanem a menekülő pénz. Igazából pénteken és ma nem látszik búvóhely: részvények, kötvények, arany...menekül a pénz. Elgondolkodtató, hogy míg mi zárt légtérről beszélünk, Dubai felett olyan légiközlekedés van, hogy nem hittem a szememnek (flightradar). A helyi légitársaságok bizony repkednek, igazából az európai és amerikai légitársaságok szorították ki magukat. Az kérdés, hogy a Wizz vállalhat e ekkora kockázatot, mit szólnának a befektetők. De alapvetően a drónok a föld közelben járnak és egy rakéta meg nem a levegőben gyorsan közlekedő célpontra van irányítva, tehát nagyon nagy pech, ha épp beleütközik egy gépbe. Nem is volt ilyen. A másik, hogy találnak e személyzetet, aki vállalná. Ha igen, lehet, meg sem kell várni a háború végét.
Garajc szombat, 13:18
Előzmény: #3791  Flyer
Nyilván érzékelem én is, hogy ez egy PR-interjú! Az igazság minden részlete nincs kibontva, és így bőven lehet benne csúsztatgatni. Nem tudjuk, hogy milyen áron van hedge-elve pluszban a kerozin (még az is lehet, hogy a FY27 55%-os fedezése időben FY27 első felére lett inkább bebiztosítva és a második félévre már jóval szerényebb a fedezés), nincs infó a dollár-euró fedezésről, a húsvét miatt már korábban (a közel-keleti csihi-puhi előtt) megvették a repjegyeket és ezért magas a foglalás, illetve az XLR-eket most nem is tudnák senkinek elpasszolni...
.
De legalább kiállt személyesen és nyomott egy "minden rendben van, nem kell beszarni" nyilatkozatot...
Flyer szombat, 12:48
Előzmény: #3790  Garajc
Kerozinpótdíjról beszélnek (YQ). Azt a fapadosok soha sem alkalmazták. Azt a tételt egyes hálózati légitársaságok találták ki, hogy a törzsutasaik ne tudják csak az összegyűjtött mérföldekből fizetni a jegyüket. Itt most marhajól hangzik hogy náluk ilyen nem lesz, ez is egy szép csúsztatás.
Garajc szombat, 12:15
Hoppá-hoppá!!
.
"A következő két hónapra több, mint 80%-osan fedezve vagyunk üzemanyagra. Míg a következő 6 hónapra 70% feletti a fedezet nafta" - Váradi
.
Csak az kérdés maradt részemről, hogy milyen áron van hedge-elve???
.
Továbbá úgy tűnik Váradi szavaiból, hogy plusz felár a jegyárban nem lesz a kerozin többletköltségei miatt (bár azért én ezt kicsit kétlem), jók a fogalálási adatok a következő hónapokra, illetve a XLR-ek sem lesznek eladva... 
(Mondjuk egy cégvezetőnek ilyenkor ezt kell nyilatkoznia a piacok felé és ezt a feladatát most teljesítette!)
.
Váradi nyilatkozata a CNN-nek:
https://youtu.be/2K7X-OjGrpY
Flyer szombat, 11:11
A Qatar Airways folyamatosan repüli át a gépeit Spanyolországba tartós letárolásra. Ők nem számítanak rövid távon a helyzet változására.
https://simpleflying.com/airlines-forced-ground-store-aircraft-iran-conflict-continues/
Flyer szombat, 11:06
Budapestről nyárra napi 3 Wizz járat volt tervezve Tel Avivba, 1 gépet teljesen lekötött volna ez az egy útvonal. Most napi 1 járatot mutat a rendszer, lehet keresni helyette más feladatokat a gépnek.
Garajc péntek, 22:20
Előzmény: #3778  Plafon
Megbosszuljuk majd egy  "Tel-Aviv - Teherán" Wizz járattal. Ha már az Emírségek nem jött össze, akkor még Iránt lenyúlhatjuk idővel... :))
Garajc péntek, 22:14
Előzmény: #3784  Labanc
Dobtam Neked gyorsan egy "mínuszt", hogy nehogy mínuszba legyél!! :))
Labanc
Labanc péntek, 22:07
Durva hogy ti 1 mínuszon fennakadtok, miközben nekem a posztjaim 90%-ára legalább 5 érkezik :))
Garajc péntek, 22:00
Előzmény: #3771  OSZLOPOS
A kedves "Mínusz" kollega rendületlenül és fáradhatatlanul tolja már legalább két éve. Ezt nevezem elhívatottságnak! Ha jelentkezik a fórumba, elismerésem jeléül igérem kap tőlem egy "mínuszt"! 
5000 péntek, 21:19
Előzmény: #3780  ALANFED
Nem én pontoztalak le
5000 péntek, 21:15
Előzmény: #3780  ALANFED
Mindent azért nem.
Meg itt terror akciókról van szó szerintem.

Topik gazda

Lorne_Malvo
Lorne_Malvo
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek