Tudom, fórumon nem divat, de köpködés helyett talán inkább nézzük a tényeket. Cégérték: Nos, egy átlagos régiós IT-szolgáltató cég 14x EV/EBITDA-n forog a tőzsdén. A 2023-as jelentés alapján 1 milliárdos EBITDA-val számolva a Gloster 15 milliárdos kapitalizációval nem mondható túlértékeltnek. De nyilván szarozni mindig könnyebb. Rendelésállomány: 2023-ban a cég 10 milliárd árbevételt ért el, és 2024 végére a 2023-as árbevétel fele már meg is van rendelében. Nyilván fognak még további bevételt szerezni 2025 során, ahogy minden más cég is Lehet szarozni, uszulni, csak épp nem nagyon van mire. Adózott eredmény: Nos, benne van a befektetői prezentációban is feketén-fehéren, hogy az eredmény arányos részét 2024-ig a megvásárolt cégek korábbi tulajdonosainak kell kifizetni. 2025-től, amikor kifut minden akvizíciós szerződés, az eredmény az EBITDA 75-85%-a lesz. Persze lehet itt is kutyázni, hőzöngeni – mégiscsak egy fórumban vagyunk –, csak épp az alapja nincs meg.
Nem a céget köpködöm, hanem Szekeres erőlködő felbeszélését, aztán a gigaöntéseket dugókkal... Amúgy ér 15 milliárdot ez a cég? Ha mondjuk termel 500 millió adózott eredményt és 5 milliárdos a rendelésállománya...hát mindenki döntse el
A felhőt rendbe tették! Mondtam nektek anno, amikor hozták a nagyágyut, hogy megoldja! Így is lett… Azért nem rossz ez a növekedés… Ős régi Erste célár alatt van az árfolyam és meg lehet nézni, akkor milyen volt a Gloster meg most milyen! Ez az ár szerintem felfelé módosult… várok egy új elemzést rá, ami megerősít engem! Lehet folytatni a köpködést!
Hm...ettől nagyobb forgalomgenerálásra gondoltam... Lehet kell még majd valami még Szekerestől, mert úgy fest, már ez a nyitott rendelésállomány, meg tuti fizetünk majd osztit duma nem használ
írtam nekik az aggályaimmal kapcsolatban és a következő könnyfakasztó választ kaptam: "Köszönjük,
hogy megkeresett minket, és megosztotta gondolatait, aggályait és nagyra
értékeljük, hogy részvényesként fontosnak tartja a visszajelzést a Gloster
működésével kapcsolatban.
A Gloster csapata folyamatosan azon dolgozik, hogy növelje a
befektetői bizalmat és számos pozitív fejlemény tud felmutatni, így többek
között:
A
Gloster Standard kategóriába lépett a Budapesti Értéktőzsdén, ami növelte
a részvények likviditását és a befektetői figyelmet;
Társaság
fókuszálta működését az egyre kimagaslóbb eredményeket felmutató
nemzetiközi terjeszkedésre (olyan jelentős megbízókat bevonzva, mint az