Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bigkt péntek, 11:12
Előzmény: #104151  rice001
Gyere / gyertek el Borsodba...látnátok érdekes dolgokat...
Amikor a dolgozó ember nézi, nem érti, hogy akik sosem dolgoztak, hogy járnak 5-10-15 milliós autókkal, mikor normálisan írni- olvasni sem tudnak...
Azt sem értik, egyáltalán tankolni hogy tudják...
A 14-15 éveseknek hogy van több százezres telefonjuk úgy, hogy senki nem dolgozik a családban, a tanárokat kiröhögik, hogy nekik mennyivel régebbi, gyengébb modell van a kezükben...
Lehetne estig folytatni...
Természetesen dolgozni nem hajlandók...
rice001 péntek, 11:08
Előzmény: #104156  Hondatti

Leminősítés addig nem lesz amíg a kormány nem jelenti be, hogy mi a a terve a 4IGvel.
Ha megegyeznek nem lesz, ha 1-2 szerződést átírnak nem lesz leminősítés.
A minősítő azért jelentette be az esetleges leminősítést, mert a kormány az összes szerződésre azt kommunikálta, hogy semmis.
rice001 péntek, 11:06
Előzmény: #104155  sonos

Igen szerintem is bármi lehetséges, mert a cég üzletágait bárki tárt karokkal várná.
Azért 1 felelős kormány nem adná ki a kezéből, inkább tulajdonos akarna maradni.
Egyébként a cég azt nyilatkozta, hogy "a kormány jelenleg is tulajdonos a 4IGben".
A cégnek októbertől felhatalmazása van saját részvények vásárlására. Szerintem vesznek is.
Én tartom a véleményem, hogy a politikai félelmek miatt van itt az árfolyam. 
Sokan eladták, csökkentettek, mint ahogy a fórrumra be is írták többen, illetve nem mernek venni MP nyilatkozatai miatt. Ha tisztul a kép, rárontanak majd a részvényre.
Egyébként MP mostanában nem "ostorozza" úgy a céget mint régebben szvsz.
Valószínű a háttérben már komoly tárgyalások zajlanak. 
Lehet 1 többfelvonásos alkudozás lesz, a végén megegyezéssel. 
Jászai külföldi kapcsolatai kellenek a kormánynak és az is biztos, hogy Jászai marad tulajdonos (lehet a tulajdona csökken) és marad vezér is. Ha így lesz akkor 1 hét alatt majd duplázhat az árfolyam.
Egyébként ebbe a hírbe is itt mindenki (én is) csak a telefonálást és az internetet látta bele, pedig:
https://hvg.hu/360/20260910_4ig-starlink-mobile-sovereign-solutions-muholdas-mobil-veszhivasok-mezogazdasag-logisztika
A cég szerint nagy a jövője a mezőgazdaságban, logisztikában, energiaiparban. 
Csak megjegyzem, hogy majd később önvezető autók???
1582ft
sprint Oké, de ők is hozzá tartoznak. Ők tudják legjobban, hogy kell kihasználni a társadalmat és hova kell fordulni. Tudok olyanokat akik régen azért váltak el, mert úgy több volt a családi pótlék, stb.
Vannak falvak ahol a terhesek ütötték a hasukat, mert ha fogyatékkal született a gyerek több támogatás járt. Ez nem duma, voltam ilyen faluban és meglepődtem és ott mondták, hogy miért van ilyen sok gyerek-felnőtt rácsos kiságyban. Volt, hogy 3 szomszédnál is volt és érdekes, hogy mindenkinél 1 fogyatékos volt, pedig sok testvérük volt egészséges.
sprint53 péntek, 10:52
Előzmény: #104151  rice001
Rice, én nem a lumpen-prolikról és a " megoldjuk okosba" emberekről beszéltem, a többi stimmel... !
Hondatti
Hondatti péntek, 10:51
Előzmény: #104155  sonos
Remélem már nem kell sokat aludnunk és megtudjuk! :)
Az biztos, hogy szinte minden itt zajlik a szemünk előtt.
Nincs ember aki ne állított volna már fel különböző alternatívákat és diverzitásokat a 4ig jövőjéről.
Ez olyan mint a bűvész trükk!
De utólag már mindenki okos lesz, hogy én megmondtam meg le is írtam....
Egy biztos, hogy nem sok ilyen lehetőség fog adódni a spekiknek a következő 5-10 évben!
Rice001 szinte majdnem az összes forgatókönyvet leírta bizakodva a + jövőképben.
Remélem a végén több meglepődött ember lesz és majd skandálják "hogy ezt nem gondoltam volna....."
A 4ig háttér mozgalma nem kicsi! Már csak ez is magában foglalva nagy előre lépés lehet.
Igen sokan nem elégedettek, szídják, politizálnak,stb. De ez van ha az ember a tűzzel játszik.
Én továbbra is tartom, hogy a kimenetel nem lehet más csak felfelé.
Lehet lesz még addig egy kisebb le ág a leminősítés miatt de az sem biztos.
Kitartás!
A határidők most nekünk kedvezhetnek.
sonos péntek, 10:29
Előzmény: #104140  rice001
igen biztos hogy lesz még egy csavar a történetben, de eddig minding csak azt a lehetőséget vázoltuk fel ha az állam szerez többségi tulajdonrészt, de mi van akkor ha ez a csavar olyan "Guy Richies"  mi van akkor ha JG májusban azért ment a Rheinmettalhoz hogy egy esetleges portfólió bővítéséről tárgyaljon Armin úrral?, vagy azért akasztotta meg a dfc aláírást mert bejelentkezett Elon egy kisseb tualjdonrészért amit az államtól kellene megszereznie, amit majd később Patrióták Európáért csoport potom pénzért átvenne! na ez már  nagyon guy richies lenne.....
na szóval ezzel csak azt akartam mondani hogy valakik tudatosan ezen a szinten akarják tartani a piaci árfolyamot, mi meg csak találgatunk hogy ezt a kormányunk csinálja tudatosan, vagy egy másik befektetői csoport akik szeretnék megvetni magukat a cégben, vagy maga a cég nyomja le valakin keresztül az árat hogy esetleg Jg kivásárolja a IG com tőkealapból "saját magát"?!  nem tudhatjuk! sok a forgatókönyv és kevés ember ismeri....
Rellim
Rellim péntek, 10:26
Előzmény: #104152  rice001
Az menő lenne!
sgerry79 péntek, 10:09
Előzmény: #104149  hun4ever
A rendszernek keret kell adnia, de ez gyakorlatilag 90 óta adott. Az elmúlt 16 év bizonyos szempontból éppen, hogy korlátozta a versenyt és a piacot a rengeteg támogatgással illetve benfentességgel. Ezért küzd most a magyar gazdáság a közepesjövedelmű csapdával. A támogásokkal teljesen elkényelmesítették a rendszert és nem haladtunk a hatékonyság felé...egy nagyon drága illúziót próbáltak építeni a 16 évben, ami a hatékonyság rovására ment. Én nem mondom, hogy most jó irányba mennek a dolgok, de azt igen, hogy 16 év alatt sokkal messzebb el kellett volna jutnia ennek az országnak és számomra ez elfogadhatlan!
rice001 péntek, 10:03
Előzmény: #104136  sprint53

Nem kell megdögleni senkinek és a hátrányos rétegnek kell a támogatás.
Az viszont, hogy azoknak is emelték a nyugdíját akik rendszerváltás után csak feketén dolgoztak 25-30 éven keresztül, igazságtalan. Azért nem voltak bejelentve, mert kézbe feketén több pénzt kaptak. Ha olyan hívta őket aki bejelentette volna, nem mentek el, mert úgy kevesebb lett volna a pénz.
Na ez most igazságtalan, azokkal szemben akik viszont a bejelentett munkahelyen dolgoztak végig, kevesebbért.
A másik, hogy sokan kapnak mindenféle támogatást, államit, önkormányzatit, segélyt, amit az itt lévők többség nem is tud. A támogatottak fele, nem a gyerekére költi. 200e-es teló, meg heti fodrász és műköröm, persze sokszor nincs mit ennie. Tele tetoválásokkal, meg pia, kábszer, stb., meg otthon tv-zik, mert azt mondja nincs meló és nem dolgozott 6 hónapnál többet 1 munkahelyen.
Ha van pénz vendéglőbe jár és tankolja az audit, ha nincs segélyt kér.
Na csak leírtam, mert szerintem ez a valóság és a támogatott családok fele ilyen és őket támogatták 20éve és 10 éve is és fogják is, de sajnos a gyerekeik nem sokat látnak belőle.
Az igazság az, hogy sajnos az állam ezzel így csak égeti a pénzt, eredmény nélkül-
1565ft
sgerry79 péntek, 10:01
Előzmény: #104144  Miner
Ad 1: ilyen célzott támogatásról most is szó van és én sem cégekről beszéltem, bár ebben valóban nemv oltam egyértelmű. Ad 2, ez csak akkor vezet inflációhoz ha feltételezel hasonló fogyásztást, ami szerintem egyáltalán nem indokolt. Sajnos ha valami drágább akkor abból kevesebbet kell fogyasztani. Csökkenő kereslet....nem nőnek az árak.... ha csökken a termelés akkor kevesebb energiát használnak fel ergo csökken az energia ára.....Piac majd szabályozza önmagát. pont a védett árakkal okozol inflációt, mint ahogy 2022-ben is védett árak mellett volt 24% inflációnk, vagy ezt hogy gondoltad? 
hun4ever péntek, 09:59
Előzmény: #104134  sgerry79
ígérem békén hagylak, de még egy dolog: a rendszernek nem az a dolga, hogy embereket gazdagítson, hanem hogy keretet adjon erre, ez vitán felül megvolt az elmúlt 16 évben, a gond, hogy voltak kiválasztottak és ez sokaknak nem tetszett. A gond a proletár kiválasztottak eszement vislekedésével volt: birkin táska, déli partig átnyúló pofátlanépítkezések Tihanyban, a kivagyiság.. de a közép osztály erősödött a gyengéknek volt támogatás. Most nem ebbe az irányba mennek a dolgok, de majd meglátod
sprint53 péntek, 09:56
Előzmény: #104146  hun4ever
:D
Adamo68 péntek, 09:55
Előzmény: #104140  rice001
Érdemes lenne megnézni az "átvett cégek hadiipari cégek" beszámolóit. Eddig csak a Colt Zrt adatai kerültek a sajtóba - azért mert ott a negatív saját tőke miatt készpénzes tőkeemelést kellett végrehajtani.  
hun4ever péntek, 09:54
Előzmény: #104142  sprint53
nem csak rád csatlakoztam, bocs, kapsz egy like-ot ezért :)
hun4ever péntek, 09:54
Előzmény: #104144  Miner
hagyd, ő ezt tudja mert tanult, és azt is tudja fuvarosokkal gázolaj ársávos tarifák vannak, 510-530, más mint 690-710, majd süt kenyeret mint covid alatt
Miner
Miner péntek, 09:52
Szerinted mi történik, ha nem támogatják a diesel árat? Elkezdődik egy öngerjesztő folyamat az inflációban, mert a gázolaj mindenhez kell. A mezőgazdaságnak, a fuvarozóknak, a szolgáltató iparnak. Mindennek megemelkedik az ára ami további inflációt gerjeszt, mert második körben már nem csak a gázolaj lesz drágább, hanem minden.
nyereg
nyereg péntek, 09:50
én azt nem értem, hogy miért van itt az árfolyam? Semmi ok rá, kiderült, hogy fizeti az állam a 4iges informatikai szerződést például, csak erre emelkednie kéne, dolgoziik a cég, Muskkal a szerződés, stb, semmi olyan nincs ami ilyen árfolyamot indokolna és mégis. 
Ez azért a Cég felelősége is lenne mégis az ő részvényei, valaki ránéz a részvény grafikonjára és elhányja magát...meg ez a kereskedési könyvben lévő manipuláció, Jászai nézz már rá egyszer h milyen manipulatív módon kereskednek a céged részvényeivel nap, mint nap, valahogy nem illik ez a nagy 4ighez, hogy látod?
sprint53 péntek, 09:49
Előzmény: #104139  hun4ever
Ezt nekem szántad?
hun4ever péntek, 09:48
Tedd tele 700-ért azt orulj higy nincs támogatott ár, mert olcsóbb így a Párizsi meg a zsemle! Aldi Lidl SPAR is menekült innen ugye?

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek