Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
KNZilium szerda, 20:13
Előzmény: #94517  signal2
Ez valami penetráns. Az ember három számot mond ugyan arra a tranzakcióra 114 mrd, 288 mrd, 232 mrd, majd felteszi a koronát a storyra: létezik egy szakdolgozat (!!!) ami szerint 0 Forintot ért a DIGI. Ez hatalmas!! :DDD Az egy percig sem zavarja az embert, hogy két tőzsdei cég közötti adásvételről beszél. Biztos nem volt egy nemzetközi tanácsadó sem az ügyletben bevonva, meg cégértékelés sem volt :DDDD
Andre75 szerda, 20:01
Ez te vagy?
HunSuccess szerda, 20:01
Akkor biztos úgy van….ezert “jó” ez a FB, mindenki mondhat mindent kontroll és a valós tények hiányában. Nekünk, mint tartalom fogyasztóknak jut az a megtiszteltetés, hogy kritikus gondolkodás és forrás kutatás alkalmazásával eldöntsük, hogy az adott poszt mennyire valid és elfogadható. Attól még, hogy valaki és valami megjelenik a FB-on, nem jelenti azt, hogy teljes egészében valós és azt gondolkodás nélkül elfogadjuk! Kritikus gondolkodás!!!!!
HunSuccess szerda, 18:37
MP a vonaton azt is nyilatkozta a lengyel újságírónak, hogy továbbra is nagyon fontosak az USA-val való egyuttmukodes és gazdasági kapcsolatok.műhold, meg HIMARs??? Valószínűleg igen! És ki a magyar együttműködő cég?? 
jofej szerda, 18:33
Előzmény: #94513  Csaba75
Reméljük MP is megkerdezi az Al-t.
HunSuccess szerda, 18:25
Úgy érzem, hogy a panikolasnak kezd vège lenni. A hétfői kiszólás már szerencsére érdemben nem
nyomta le az árfolyamot. És ma végre zöld volt a nap. Mert aki a kicsinek nem örül, az….
Jövő héten pedig jönnek a jó hírek.
Most olvastam egy katonai posztot, hogy az egyik alakulat most kapta meg az új Hirtenberger aknavetőket… és kinek a tulajdonában van a cèg a CSG mellett? :) legyünk vidámak és pozitívak a jövőre vonatkozóan. Az EU szakértői itt dolgoznak Magyarországon azért, hogy next week jó híreket kaphassunk a kgy és a Q1 mellett.:) 
Csaba75 szerda, 17:52
Kíváncsiságból az AI megkèrdeztem wgy reális tisza kontra 4ig forgatókönyvet íme:
egreálisabb forgatókönyv szerint egy esetleges 4iG – TISZA Párt viszony nem „szétverés”, hanem egy pragmatikus újrarendezés lehetne. Több okból:a 4iG túl nagy lett stratégiai szektorokban (telekom, IT, űr, védelmi ipar),sok futó állami és nemzetközi szerződése van,NATO/EU kompatibilis projektekben is jelen van,külföldi partnereket is érintene egy durva politikai beavatkozás.A legvalószínűbb kompromisszumos modell:1. „Politikai távolságtartás” + működési együttműködésA TISZA kommunikációban valószínűleg hangsúlyozná:transzparencia,nyílt közbeszerzés,piaci verseny.Viszont közben a 4iG:megtarthatná stratégiai szerepét,indulhatna pályázatokon,vihetne hadiipari/IT projekteket, ha versenyképes.Ez lenne a piac számára a legmegnyugtatóbb verzió.2. Védelmi és tech fókusz erősítéseA politikailag érzékenyebb területek helyett:dróntechnológia,műhold,kiberbiztonság,NATO-kompatibilis rendszerek,export.felé tolhatják a céget.Ez azért fontos, mert egy új kormány is nehezen mond le:EU SAFE pénzekről,NATO modernizációról,digitális infrastruktúráról.3. Állami függőség csökkentéseValószínű kompromisszum lehet:kevesebb direkt állami megrendelés,több nemzetközi partner,piaci alapú növekedés.Paradox módon ezt a piac hosszabb távon akár pozitívan is értékelheti, mert:kisebb politikai kockázat,jobb nemzetközi megítélés,stabilabb sztori.4. Személyi és governance változásokA legreálisabb „ár” egy együttműködésért:erősebb corporate governance,függetlenebb board,átláthatóbb működés,esetleg bizonyos személyi távolságtartás az államtól.De ez nem feltétlenül jelenti a cég gyengítését.Mi lenne a piac számára a legjobb?A tőzsde valószínűleg annak örülne legjobban, ha:nem lenne politikai háború,a futó projektek maradnának,EU/NATO pénzek továbbra is jönnének,a 4iG nemzetközi tech-védelmi szereplővé válna.Ebben az esetben akár újraértékelés is jöhetne a részvényben, mert csökkenne a „politikai diszkont”.A legkevésbé valószínű szerintem egy teljes szembefordulás vagy „bedöntés”, mert az:állami érdekeket,munkahelyeket,nemzetközi kapcsolatokat,hadiipari projekteketis sértene.
Worthington
Worthington szerda, 17:23
Előzmény: #94511  lalika60
Feltörtünk, mint a zsoké picsája! :)))
lalika60
lalika60 szerda, 17:06
1827
Csaba75 szerda, 16:58
Előzmény: #94509  Grandma
Semmi baj telóról gyorsan írva nem mindig figyelem a helyesírásomat
Grandma szerda, 16:08
Előzmény: #94507  Csaba75
Előre is bocsi! De ez nagyon bántotta most a szemem. Nem hadjuk, hanem hagyjuk. A had az hadsereg. Nem először látom, más is írta így. És tudom, nem helyesírás fórum, mielőtt valaki nekem támadna.
Kata726
Kata726 szerda, 15:56
Előzmény: #94503  szaferi
Akkor most is 3000 körül lenne... 
Csaba75 szerda, 15:45
Előzmény: #94500  nyugdijas
Az opust inkább hadjuk , az is egy zseniális papír, nekem úgy nèz ki 330 is drága volt 😆
KoviSanya szerda, 15:21
Előzmény: #94489  jofej
Én sem számítottam további esésre, aztán benne maradtam a hinta aljában, innen szerintem nehéz lesz kiszállni jól. De most már mindegy várom a csodát.
OSZLOPOS szerda, 15:18
Hát, itt behalt a buli. Impulzusra várunk. Aztán vagy jön, vagy nem. Régen ilyenkor jött valami hír, a legócskább is, de gyártottak. Most lesz ilyen vagy már tényleg más idők járnak?
jofej szerda, 15:10
Lassan 40 perce nem volt kötés, leszámítva az 1807-ért elkelt 1 darabot, de az is 30 perce volt.
szaferi
szaferi szerda, 15:07
Előzmény: #94502  nyugdijas
Szerintem a SAFE nélkül is 3000 körül kellene lennünk.
nyugdijas szerda, 15:03
Előzmény: #94501  BigProfit
OPUSnak még a SAFE pénzekkel sincs problémája, nem kell ML idegeskedni, hogy meg-e kapja. 
BigProfit
BigProfit szerda, 14:58
Előzmény: #94500  nyugdijas
Az nagyon😅😅

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek