Pont azért lett vége, mert elkezdték Novo gyógyszerként árulni az Ázsiából importált cuccot, a terméknév védett. szigorú feltételei vannak a használatának és ezt megszegték. Nem a Novo-tól vásárolt hatóanyagot árulták, csak az együttműködés marketing értékét használták ki. Ebből aztán azonnali szakítás és jogi eljárás lett.
Hát akkor le a kalappal, kemény vagy, megerdemled majd a nagy nyerot. Nekem csak minimalis NVX poz. maradt, azt tervezem majd boviteni eves melyponton (vagy nagyon mellette), mast REE szektorbol nem tartok, (jelenleg figyelon van sokminden, de bolind idok lettek....).
Es holnap bocsanatot kernek, hogy bocsi, akkor megsem. Szepen csendben. De szerintem ezzel vagtak vissza a legutobbi szakitas miatt. 2024: Hims enters “compounded semaglutide” during shortages
Hims & Hers began offering compounded semaglutide (the active ingredient in Novo’s Wegovy/Ozempic) as part of its weight-loss program while demand/shortages for GLP-1s were intense.
Novo Nordisk’s public stance throughout this period: compounded versions aren’t the same as FDA-approved products, and Novo says it does not sell semaglutide for compounding (and warns about safety/quality issues).
Feb 2025: Public marketing clash (Super Bowl-ad fallout)
Hims ran a high-profile weight-loss push (widely discussed around the Super Bowl), and Novo responded by publicly warning about risks of compounded GLP-1s and urging patients to verify what they’re getting.
Apr 29, 2025: They team up (official Wegovy access via Hims)
The companies announced a collaboration to offer Novo’s FDA-approved Wegovy through the Hims & Hers platform (a bundled program that routed access via NovoCare Pharmacy plus Hims membership/care support).
Jun 23, 2025: Novo abruptly ends the partnership
Novo terminated the collaboration less than two months later, saying Hims engaged in “deceptive promotion” and the sale of “illegitimate, knockoff versions” of Wegovy, and that this created patient-safety risk.
After the breakup, investor lawsuits followed against Hims (Novo wasn’t a defendant), arguing shareholders were harmed when the partnership ended.
Reuters also noted the broader legal/regulatory tension: compounding is generally tied to drug-shortage conditions, and there was heightened scrutiny around whether “personalized dosing” was being used to justify mass compounding.
Sep 2025: FDA warning letter pressure (promotion/claims)
Reports in industry press indicated FDA enforcement actions included a warning letter to Hims about how it described/promoted compounded semaglutide (i.e., not implying equivalence to FDA-approved drugs).
Feb 5, 2026: The conflict reignites—Hims launches a $49 “compounded Wegovy pill”
Hims announced a compounded oral semaglutide “Wegovy pill” copy priced as low as $49/month intro, undercutting Novo’s pricing.
Novo said it would take legal action, calling it illegal mass compounding and a patient-safety risk.
Novo’s CEO also criticized the product’s likely effectiveness, arguing Novo’s pill uses absorption tech (SNAC) that a compounded version wouldn’t replicate.
nem élek arrafele, de valami kommentben olvastam fogyiszereket orvos írja fel, ott is vannak szempontok, a hims meg pár kérdéses teszt után ajánlja a másolatot. Nem tudom igaz e, de ez valami őrület. Nem tudom egyáltalán készülnek e valós eladásokra vagy csak botrányt kavarnak. Azért jóval túlmutat rajtuk a tét, ez kb kín szintje. Ha ezt engedik annak lesznek kihatásai és nem csak a gyógyászati fejlesztésekre.
NDX daytrade Egyelore azt feltetelezem, hogy a mai NDX melypont a wave(5 of iii) vege. Es elkezdodott egy felkorrekcio. A tegnap (4) szint, 25015, eros ellenallas lesz, de az nem biztos hogy elmegy addig. Szoval, egy 3 subhullamos rallyra szamitok, ami (iv) hullam lesz. . https://imgur.com/a/NIIRC06
csak megfékeznie nem az eunak van lehetősége hanem az ottaniaknak. Az eu is csak eszkalálni tudja a problémát. Erre gondoltam, hogy még a károkozás megy mire az usa odáig eljut hogy pórázt tegyenek rá, rájuk, vagy lecserélődjenek még rengeteg pént elfüstölhet.
Szép volt! Én tegnap lemaradtam az SMCI eladásról azt hittem záróba feljebb kötik. Annyira benne volt pedig ez a sztori. Ritkán van ilyen! Most már tartom 45-ig :) Végülis a jelentés meggyőzött!
ARM erősen fordult a jelentés és a tegnapi after után. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar felhúzzák. - Napos gyertya fontos indikációja lehet egy fordulat lehetőségének, de az Elliott csati törése lenne a legfontosabb, hogy minimum egy pull back kialakuljon (ha nem is az inv h&s). https://x.com/Brikka_trading/status/2019448088172048493?s=20
Nem így van, EU lehet, hogy bürokratikus, de pragmatikus is, ha érdekei úgy kívánják megteszi az ellenintézkedéseket, gazdasági önvédelemből, nem bosszúból. Nem fenyegetőzik, nem kiabál, csendben teszi a dolgát.
Sajna így van, Paas is ezt játszotta el kb 1-1,5 éve, baromira eldurrantotta a karbantartási költségeket, emelkedő ezüstár mellett romlott az eredményt. Haramiák mind, ezzel együtt kell élnünk…
Csak akkor lehet, ha hiánycikk, ekkor jóváhagyás sem kell, senki nem vizsgálja, ez egy jogi kiskapu, amit kihasznál. Viszont ha Novo gyártás megszünteti a hiányt, akkor már illegális, hülyeség, de ez van.
Ezt és se értem, mármint, hogy tudnak piacra dobni Wego másolatokat, (már az injekciósnál se értettem) mikor 20 év, legalábbis Európában a szabadalmi védettség egy új gyógyszerre. Amerikában ez másképp van? Akkor bármelyik 20 éven belüli új gyógyszert bármelyik gyógyszercég gyárthatná, de ez ettől az esettől eltekintve nincs így, szóval nem értem, ez hogyan lehetséges.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.