Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Fsociety
Fsociety 2025. 04. 05. 14:50
Előzmény: #119217  krida
"5. Tény: hazánknak olyan gazdaságpolitikát érdemes folytatni, amely során jó kapcsolatra törekszik a nagyhatalmakkal. "
Továbbra sem érted vagy nem akarod érteni, hogy mi a különbség a függőségi viszony (akkor ki vagy szolgáltatva), és a jó kapcsolat( nem vagy kiszolgáltatva) között. Nekünk az első van az oroszokkal (gáz,olaj), mivel a haladék ellenére sem diverzifikáltuk az energiaforrások beszerzési pontját, hanem szinte fullba rájuk vagyunk utalva és a szándék sem látszik ennek megváltoztatására ( nyilván biznisz van mögötte,amit mással nem nagyon lehetne megoldani "okosba'") Ezek tények. 
borembuk
borembuk 2025. 04. 05. 14:22
Előzmény: #119217  krida
Jó lenne, ha nem itt terjesztenéd a fidesz propát. Ebben az országban 3+ éve hadi állapotot hirdet a kormány és szerinted nincs ilyen. Nem itt kellene hülyének nézni az embereket. Jelentettelek a moderátornak.
matatakakiba 2025. 04. 05. 14:17
Előzmény: #119216  MrSomm
Barmilyen hihetetlenul hangzik,   ma az Usa-ban az iPhone egyetlen egy fontos alkatreszet sem lehet legyartani, a kivant minosegben es mennyisegben.
Pl. a csavarokat sem. 1 gyar tudja teljesiteni a megkivant minoseget, meg kinaban is. Volt ra kiserlet, elbukott.
krida
krida 2025. 04. 05. 14:13
Előzmény: #119209  MrSomm
Amiket én írtam azok tények, nem politikai elfogultság.
1. Oké
2. Hogy jönnek ide az ukránok??? Itt a magyar orosz viszonylatról van szó. Tény: Oroszo. nem szomszédos hazánkkal, nincs mitől tartanunk.
3. Ez is tény volt. Én jártam Kárpátalján, a háborús Ukrajnában is 
4. Tény: magyar háztartások 73%-a gázzal fűt, a földgáz 75-80 %-a Oroszorszagból jön. A németek megszüntették az atomenergiát, majd az orosz energiát, s komoly gondokkal küzdenek. Nálunk egy ilyen lépés hatványozottan problémás lenne.
5. Tény: hazánknak olyan gazdaságpolitikát érdemes folytatni, amely során jó kapcsolatra törekszik a nagyhatalmakkal. 
Ezek tények. Ha valaki mást is belelát, az az ő problémája.
MrSomm 2025. 04. 05. 13:24
Előzmény: #119215  MrSomm
By Lam’s estimates, the assembly labor that might cost $30 per phone in China could cost $300 in the U.S. And if every single component, from the touchscreen display to the internal storage were built here? Yep, a bajillion dollars. And maybe a magic wand.
MrSomm 2025. 04. 05. 13:23

Here’s the iPhone. Here’s the iPhone With Tariffs.This is what Apple pays for components inside its bestselling phone, and how Trump’s China tariffs could raise the bill. It has components sourced from all over the world, brought together primarily in China, where electronics manufacturing has been perfected over a generation. Moving just the assembly process to the U.S.? Not cheap and definitely not easy.
Take a look at this iPhone 16 Pro. Your cost, for the 256GB version, is $1,100. The cost of all the hardware inside—aka the bill of materials—was about $550 to Apple when the phone was introduced, says Wayne Lam, research analyst at TechInsights, which breaks down major products. Throw in assembly and testing and Apple’s cost rises to around $580. Even when you account for Apple’s advertising budget and all the included services—iMessage, iCloud, etc.—there’s still a healthy profit margin.Now factor in the newly announced tariff for goods from China, which currently totals 54%. The cost rises to around $850. That profit margin would shrink dramatically if Apple didn’t up the price. And you don’t become a trillion-dollar gadget company by charging for things at cost.
Blue-chip-csóka
Blue-chip-csóka 2025. 04. 05. 13:23
Előzmény: #119213  Fsociety
Igen, ott van egy swing low korábbról, szerintem is valószínű, hogy az alsót fogja érinteni az árfolyam a jövő hét elején.
Fsociety
Fsociety 2025. 04. 05. 13:20
Előzmény: #119208  Blue-chip-csóka
03.28as rajzom:
https://tvc-screenshots.investing.com/tvc_2e3a647a3953fbea21756274c3bf690f.png
Második célár sztem meg lehet,de az első már pipa. 
Fsociety
Fsociety 2025. 04. 05. 13:13
Előzmény: #119209  MrSomm
OV 2009ig azért volt orosz ellenes,mert akkor hívták meg Szt Pétervárra. 
Fsociety
Fsociety 2025. 04. 05. 13:11
Előzmény: #119207  Blue-chip-csóka
SP500 5074en zárt,ami az ő piros négyzete alá mutat. Szóval sztem azt a 4800at akár meg is célozhatjuk,ami a sáv alja. 
vaczak 2025. 04. 05. 13:09
Előzmény: #119203  krida
Van a "kényszerből még használjuk az orosz energiát és óvatosan kereskedünk velük" és van a "folyamatosan az orosz narrativát nyomatjuk, több százezer magyarral hitetjük el, hogy mindenről a megtámadott Ukrajna tehet, orosz oligarchákat mentesitünk szankciók alól, külügyminiszterünk 13 szor tárgyal az oroszokkal szemmel látható gazdasági eredmények nélkül". Vajonránk melyik volt jellemző. Oroszország az EU-val szemben deklaráltan ellenséges hatalom, amely napi szinten hibrid műveletekkel próbálja bedönteni a közösséget, közép és hosszútávon pedig egyértelmű biztonsági fenyegetést jelent. Épp az lenne a cél, hogy az oroszok ne legyenek Magyarország szomszédja, hanem legyen egy nyugati orientációjú és stabil Ukrajna pufferként közöttünk. Na, ezt ássuk alá a saját politikánkkal, eszméletlen rövidlátással. Amúgy ne aggódj, ha az oroszok már Kárpátalján lennének, sokkal rosszabb lenne az ottani maradék magyaroknak. Kérdezd meg a mariupoli és környéki oroszajkú lakosságot, mennyire élvezték az orosz "felszabaditást". 
MrSomm 2025. 04. 05. 13:06
1. Oke, ha te igy gondolod… nem is jol fogalmaztam. A putyini Oroszorszag imadokkal van bajom. Mert az egyeni szinten nincs gondom az oroszokkal, mint semelyik masik emberrel.
2. Az ukranok is meseld el ezt, nincs mitol tartaniuk.
3. Ebben reszben egyet ertek veled. De ebbol a mondatbol sut az orbani propaganda, mint a kovetkezoekbol is. Nem voltam eleget Karpataljan, hogy velemenyt tudjak mondani.
4. Nem! Ez igy nem igaz. Orban/Szijjarto/Rogan propaganda! Ahelyett, hogy az orosz gazzal futenenk es abbol allitunk elo aramot, lehetne geotermikus/napelem/szelenergia fele menni, kiegeszitve atomenergiaval… vagyis 15 evvel ezelott mar el lehetett volna kezdeni. Erdekes modon 2009-ig Orban nagy orosz ellenes volt es azota nem is tud mast elkepzelni, minthogy orosz energia hordozok vannak. Paks 2 is egeszen jol alakul, ha igy folytatjak levallunk az orosz futoelemrol, mert hamarabb zar be Paks 1, minthogy befejeznek az uj blokkokat. Meg el kellene kezdeni epiteni valami hatalmas nagy projektet palyaztatas nelkul, amit csak ugy odaadunk az oroszoknak, mert az elmult 70-80 evben csak jol jartunk veluk.
Mindamellett, igaz, hogy joval dragabban, de lehetne kiegesziteni vilagpiaci aron LNG-vel a magyar gazkitermelest. Sajnos sokszor ami olcso, az a vegen tobbe fog kerulni! Tobbszor kiderult, hogy az orosz gaz tobbe kerul, mintha a piacon vennenk nyugatrol, dehat hallgasd meg nyugodtan, ahogyan Szijjarto( aki elotte atvette Lavrovtol a kituntetest) kijelenti, hogy fizikai keptelenseg levallni roluk es meg van annyira szabad az orszag, hogy abban hiszel amiben akarsz. Sajnos lassan azt sem lesz szabad…
5. Ezt nem is olyan regen vette fel Orban a nagy mondasai koze. Ha megnezed a volt szovjet allamokat es megnezed barmelyik nyugati orszagot, ahol nem volt orosz befolyas, egyertelmuen latszik, hogy melyik modell mukodik. En nem tervezek soha semelyik orosz befolyasu orszagba koltozni. Viszont nagyon jol erzem magam nyugaton. 

Ezzel be is fejezten reszemrol, hogy ertelmetlen politikai vitaba szalljak. De mindenkeppen szerettem volna ezt megvalaszolni, mert annyi suletlenseget olvasok itt mas topicban, hogy hihetetlen. Kerlek a tovabbi velemenyed tartsd meg magadnak. Mar meg is bantam, hogy leirtan az ide nem ero velemenyem. Terjunk vissza a penzugyi es tozsdei temakra.
Blue-chip-csóka
Blue-chip-csóka 2025. 04. 05. 12:56
Előzmény: #119207  Blue-chip-csóka
Ugyanez a csóka két hete már ezeket a szinteket várta, nála a piros iv hullám zöld b-je be is jött.
https://www.investing.com/analysis/sp-500-the-anatomy-of-an-impulse-rally-200658335
Blue-chip-csóka
Blue-chip-csóka 2025. 04. 05. 12:50
Mennyi esélyét látjátok annak, hogy bejön az itteni előrejelzés/jóslat az árfolyam alakulására vonatkozóan?
https://www.investing.com/analysis/is-the-sp-500-in-a-bear-market-a-key-indicator-says-not-yet-200659058
hellforceone 2025. 04. 05. 12:13
Előzmény: #119205  Bubbless
GDP/capita értettem :) elnézést, ha félreérthető voltam :)
Bubbless
Bubbless 2025. 04. 05. 11:47
Előzmény: #119200  hellforceone
“ És akkor nézd meg a naaaaaagy Oroszországot... Kínával egy szinten,”
Azt csak szeretnék a ruszkik, hogy egy szinten legyenek Kínával… voltál már Shanghaiban? Peking? Moszkva, Pétervár stb egy putri , a felsorolt városokhoz képest.
Fsociety
Fsociety 2025. 04. 05. 10:55
"5. A leghelyesebb gazdaságpolitika minden nagyhatalommal jóban lenni, így Oroszországgal is."---van egy árnyalatni eltérés a "jóban lenni" és a "kiszolgálni az érdekeit" között. Mert mi az oroszokkal nem csak simán jóban vagyunk,ezt mindenki tudja,az is,aki tagadja,meg szuverenitást kiabál. 
krida
krida 2025. 04. 05. 10:46
Előzmény: #119202  MrSomm

1. Senki nem oroszimádó.
2. Oroszország jelenleg nem szomszédja Magyarországnak, nincs mitől tartanunk.
3. Nem az oroszok nyomják el jelenleg a magyarokat Kárpátalján, hanem az ukránok.
4. Magyarországnak szüksége van az olcsó orosz energiára (gáz, olaj).
5. A leghelyesebb gazdaságpolitika minden nagyhatalommal jóban lenni, így Oroszországgal is.
Ezt diktálja a józan ész. Persze mindezt meg lehet kérdőjelezni, és akkor hasonló gondokkal szembesülünk, mint a németek...
MrSomm 2025. 04. 05. 10:19
Előzmény: #119200  hellforceone
Annak örülnék, ha fogná magát az összes oroszimádó és elköltözne jóóóóóóó messzire Oroszországba, betöltenék annak a párszázezer halott helyét akik értelmetlenül haltak meg az elmúlt években. Szíjjártó és Orbán vezetésével, alapítsanak egy Orbánisztánt, hely van bőven Szibériában. Nem is értem miért szívják még mindig ezt a mérgező EU-s levegőt...
mereszZenesz 2025. 04. 05. 10:11
Előzmény: #119198  stolz
Akkor már csak annyi dolgunk van, hogy kitaláljuk hogy csinálunk pénzt ebből a helyzetből

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek