Igen, ez a 64mFT-os kerdes ;-) Az eheti extrem aktiv Trump-aktivitas azert elkezd majd lehiggadni a jovo heten; eddig ezen a heten akarmit mondott, azt a tozsden nagyon lelkes hurra-hangulat fogadta. Ez a piac jan.13 ota folyamatosan minden nap ujabb gap-up nyitassal unnepelt. Ilyen nagyon ritkan van Tipikusan egy hosszu rally kozepe tajan, vagy a legvegen szokott elofordulni. , Vege lesz, csak az a kerdes hogy mikor? es egyelore nem tudok jobbat mint a daytrade chartokkal kovetni probalni a folyamatot.
Szia! Véleményed szerint az SPY-ben várható valami nagyobb korrekció a közeljövőben? A decemberben indult folyamatok és adatok (kamat, adósságplafon, munkanélküliség, stb) egy lefelé mutató irányba állították az indexet, de Trump pár napja alatt minden kivirult. Hosszú távú beszállóhoz érdemes lenne várni egy korrekciót vagy innen már csak felfelé? Köszi
Olaj 3 perce posztola az FT Breaking news: In a speech to executives in Davos on Thursday, the US president urged Saudi Arabia and other producers to lower the cost of crude oil, expressing dismay that they had not done so already
SPy daytrade Az SPY ma megis kicsit lejjebb szurt, szoval a mai aljnal van a kis (4) korrekcio vege. A lenyeg nem valtozott, SPY elindult wave(5) fel, bezart a gap-et, es kitort kicsit feljebbre. Az elozo chart ervenyes. . A DOW sokkal erosebb, es azt csinalta amire szamitottam: megindult fel.. Az NDX talan meg nagyobb gap-down-t csinalt a nyitasban le, mint SPY. De mar megvan ott is a (4) alja.
SPY daytrade Marad az utolso chart varakozas: tovabb fel. Egy kis (3) csucs megvan, a futuresben utana egy kis menetkozi wave(iv) kialakult, ma a nyitasban elindulhat feljebbre egy kis (5 of (iii)). Hogy majd hogy illik be a 60min chartba? Majd kiderul. . https://imgur.com/a/KgVZTs6
Szerintem megoldják majd hitelből. Érdekes a tegnapi Dimon interjú:https://www.youtube.com/watch?v=ii08sxvgo-gJPMorgan CEO Jamie Dimon on Elon Musk: The guy is our Einstein Most minden CEO sorban áll, hogy ki tudja jobban simogatni Trump és Musk(on keresztül Trump) valamijét... Kicsit túlságosan is hasonlít a magyar valóság showhoz, csak itt foci csapatot kellett annak idején venni, még ősmagyarnak lenni... Ami viszont mindenképpen elgondolkodtató: 1.: Ha Trump fúratni akar, akkor a bankok hordják a pénzt, hogy Trump boldog legyen. Ezáltal majd kapnak vissza valamit. 2.: Az interjúban is elhangzik, de egyébként is feltűnt a napokban, hogy a DEI (Diversity, Equity, and Inclusion) és az ESG is mintha megroggyant volna... Márpedig, ha nem számít, mennyire vagy zöld, hogy a bank hova adja a pénzt, elég jó üzlet lehet olajos cégeket támogatni. 3.: Ebbe a kélpbe beleillik, hogy ne az iráni, meg Venezuelai olajat vegyék, hanem XOM, CVX, COP olaját, illetve vegyék a gázt az európaiak... 4.: Azzal, hogy szabadon engedett mindenkit a Capitolium-i bulival kapcsolatban, pedig megüzente, hogy aki vele van, szavadon garazdálkodhat, a törvény felett áll. Hogy ennek az egésznek mi lesz a vége? Mint TLT tulajdonos, attól tartok, hogy a "Bond vigilante" fog visszatérni és kényszerítik ki a normálisabb vezetést...
BOJ Talan kiccsit tulzott az izgalom a BOJ kamatemelestol. A BOJ most megemelte 0.25-->0.50% ra, es a Japan 2Y Bond, ami mindig "vezeti" a BOJ kamatmozgatast, az is csak 0.60% decemberi szintrol emelkedett 0.70% szintre. A JP10Y bondok hozama is 1.2%, szoval olyan nagyon meredek emeles nincsen. Persze, ettol meeg lehet betojva BOJ kamatemelestol a piac. . https://imgur.com/a/8R6TYvF . Az persze igaz, hogy a Japan Bondok arfolyama mar ettol 5% korulit esett. Nade, kinek van olyan? Persze fontosabb, hogy a YEN elkezd a kamatemelestol erosodni, es ettol a Dollar Azsiaban gyengul, a NIKKEI meg ellenszelbe kerul. Viszont a tobbi Azsia tozsdenek segit a dollar gyengules. Ami erdkes, ha orrbavagja a YEN carry trade mufajt, az vegsosoron eladasi hullamot indithat NY-ban. , Dehat BOJ gondosan szolt elore, igy naluk sem, nincs semmi meglepetes. Es tudjuk: a FED is 1%-rol 4.5%-ig emelt, es a NY tozsde ugy csinal, mintha semmi se tortent volna.
A LAC már tisztán USA vállalat. Szerintem Trumpnak nem áll érdekében, hogy ne támogassa és visszavonja a megkötött támogatás mögötti szerződést(seket).
115977-nél kérdeztem én is. Mindenki azt mondja az augusztusi emelés váratlan volt és hogy ezt az emelést már beárazta a piac. Decemberben is szó volt róla hogy a BoJ emel, sőt, elvileg most is benne van hogy Trump hivatalba lépése miatt ezt tolják. Kiderül. De én a better safe than sorry-t követve a szerencsejátékos (votilis, spekulatív) részvényeket zárom ma. Abból nem lehet baj. Majd jövő héten visszaszállok ha látom hogy minden rendben.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.