1)SPY A rally parade meglassult, es mintha egy rotacio kezdodott volna el. DOW, NDX es SPY esik, viszont Russell SmallCaps emelkedik. Ez persze annak a jele, hogy a BigTech7 nagyon esik, es azok viszik le a fo indexeket, de a piac atlaga emelkedesben maradt. . Igy, ha BIgTech esik tovabb, akkor megiscsak lefele fog fordulni az osszes lenyeges index. Ezert, a NAPOS chartot ideiglenesen atszamoztam egy A(=WXY)BC felkorrekcios szerkezetre, ami keszen van, vagy majdnem kesz. De, egeszen rovid (15min) tavon elkepzelheto hogy ujabb csucsra megy, lasd tegnapi daytrade chart. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20231205v00yrqmrt.jpeg . 2)DOllar Elkezdett emelkedni, eppen ahogy az elozo charton a fo varakozas a fibo62 szintnel a fordulat sejtheto volt. Most mar DXY a 103.6 szintig emelkedett. Ha jo a NAPOS sejtes, akkor az USD a most indulo wave(3) hullamban azelozo csucs, 107 fole tart. ; http://keptarhely.eu/view.php?file=20231130v00xclmdv.jpeg . Es a mai Azsiaia tozsdei esesek megerositik: a Dollar erosodes a szokasos modon hat a tozsdekre, es elkezdtek mind esni . http://keptarhely.eu/view.php?file=20231130v00xclmdv.jpeg . 3)Arany tegnap elesen esett, a tegnapi 2145 csucsot egyelore wave(i of 3) hullamnakl szamozom, es most a (ii) visszahuzodas alakul. Most talan wave(a of ii) alja van meg ebbol. Innen (b-c of ii) van hatra a korrekciobol. De azutan ujre felfele kellene induljon, ha a GOLD bull nem kapott gellert az USD erosodesetol.
HA(!) TA alapon tradelsz (mondjuk forex), s van saját diszciplinád a belépésre, akkor a fórumozás haszontalan, sőt káros, figyelmedet elterelheti. Ha pedig valaki fórum tippek alapján tradel bármilyen alapon, bármelyik eszköz osztályban az meg is érdemli.
Szerintem az a legfőbb gondja többeknek, nem nevezek meg senkit nem leszünk beljebb, hogy nem mernek saját erőből teljes felelősségvállalással kereskedni, várják hogy a messisás, vagy valaki megmondja mit vegyenek, mit adjnak, mikor vegyenek mikor adjanak.. amíg keresnek vele addig úgy érzik ők a királyok, amikor buknak, akkor pedig rögtön felelőst keresnek aki valaki más. Ilyenkor el lehet kezdeni fikázni a "mentort" hogy hát nem is ért hozzá még hát így is lehet meg úgy is. Ez is része a tőzsde pszihonak. A mentoroknak profit mert jó érzés hogy sokan azt lesik hogy ő mondja meg nekik a tutit, a többiek meg örülnek mert nem kell gondolkozni, felelősséget vállalni. A baj csak ott van, hogy a végén neki kell elkönyvelni a veszteséget, vagy leadózni a nyereséget. Az egész tőzsde média erre épül, a nép éhezi a cikkeket meg a híreket ami megmagyaráz egy esést vagy egy emelkedést (utólag) . Naponta kapom a spamet a seekingalphától, ha mindent elolvasnék akkor csak azt olvasnám egész nap.
Szerintem az a legfőbb gondja többeknek, nem nevezek meg senkit nem leszünk beljebb, hogy nem mernek saját erőből teljes felelősségvállalással kereskedni, várják hogy a messisás, vagy valaki megmondja mit vegyenek, mit adjnak, mikor vegyenek mikor adjanak.. amíg keresnek vele addig úgy érzik ők a királyok, amikor buknak, akkor pedig rögtön felelőst keresnek aki valaki más. Ilyenkor el lehet kezdeni fikázni a "mentort" hogy hát nem is ért hozzá még hát így is lehet meg úgy is. Ez is része a tőzsde pszihonak. A mentoroknak profit mert jó érzés hogy sokan azt lesik hogy ő mondja meg nekik a tutit, a többiek meg örülnek mert nem kell gondolkozni, felelősséget vállalni. A baj csak ott van, hogy a végén neki kell elkönyvelni a veszteséget, vagy leadózni a nyereséget. Az egész tőzsde média erre épül, a nép éhezi a cikkeket meg a híreket ami megmagyaráz egy esést vagy egy emelkedést (utólag) . Naponta kapom a spamet a seekingalphától, ha mindent elolvasnék akkor csak azt olvasnám egész nap.
Csányi a befektetési alapjával 2 legyet üt egycsapásra, mikor a zuhanásban nekiáll felvásárolni. A pánikot is megakadályozza, ezzel megtámogatja az árfolyamot, aztán meg nyer az emelkedésen is. Azt mindig megírják, hogy az alapja nekiállt bevásárolni, de azt nem tudom, el adja-e és mikor.
HETI távon most néz ki először úgy, mintha a NDX elkezdene ereszteni, és mindenbe IS megy át a pénz, az olaj kivételével. https://finviz.com/map.ashx?t=sec&st=w1
Élni szeretek,és nem csak pénzt gyűjteni! - Szeretnek nehany tampontot adni: egyreszt: Szilagy Domokos: Szamvetes - https://web.facebook.com/watch/?v=2127955390805612 masreszt nem bar nem vagyok kereszteny ember a hit a vallas fontos szempont. Itt Bojte Csaba youtube videot javaslok. Ebbol egy csomo van, nehanyat meg kellene hallgatni es eldonteni, hogy erdekel-e vagy sem. Azokon kivul pedig minel tobb gyereket kivanok mindenkinek es azokkal elo kapcsolatot. Ma 18eves fiamat elnezve csak azt sajnalom, hogy nincs meg a 4 gyerekem. Orulok, ha barkinek is segitettem.
Mit szeretnél mondani? Ja,hogy a legalacsonyabb ár 79ft-volt,és igy még nagyobb a hozam? Igy 189szeres a mai árfolyam. A kibocsátási ár 0.8 USD volt. Most ez 42 USD.+ osztalék.Osztalékkal együtt USD alapon 70x a növekedés minden befektetett dollárra.Én nem találtam ennél nagyobb hozamot hozó pénzintézetet az elmúlt 30 évben. Éppen ezért a következő évben min 25 000ft-os árat várok.
Így van, viszont általában véve elmondható, hogy itt x évente vagy elinflálódott a pénz és vagyon nagy része, vagy valahogy mindig úgy alakult, hogy az állam rátette a kezét, vagy be kellett dobni a közösbe. Míg a halódó nyugaton a vagyon és a magántulajdon szent és sérthetetlen, talán kevésbé eszi meg az infla is, ezáltal nagyobb értelme és motivációja volt az ottani embereknek, ami ki is alakult hosszú évtizedek (századok) alatt, hogy vagyont teremtsenek és azt ha módjuk volt rá tovább is örökítsék. Most tulajdonképpen az is egy kérdés, hogy ezek a viszonyok hogyan fognak alakulni itt a következő évtizedekben, folytatódik-e az itteni "hagyomány", vagy itt is lesz értelme vagyont nem csak teremteni, és felélni, hanem gyarapítani és örökíteni is?
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.