Nézd, a spexek egymásnak ugrottak egy döglődő retail cégben. Nincs itt semmi látnivaló, max annak aki még nem látott ilyet:) Ha hosszú távon sikeres akarsz lenni a műfajban, ami a nickneved, akkor ezeket a morális akármiket felejtsd el. A tőzsde nem lányiskola. Ezt épp ma olvastam a DAX topicban: " Üdvözlet a világ legkeményebb játékában. Sajnos itt a világ legélesebb,
leggyorsabb, legintelligensebb, legjobban informált, makacsul
irracionális és sok esetben etikátlan elméi ellen játszod a játékot." https://concordeblog.hu/2020/06/29/az-ember-tragediaja-avagy-miert-kellenek-a-kereskedesi-szabalyok/
hát vannak itt gondolati bukfencet, pl - shortolással nem visznek egy céget csődbe, kivéve magát a shortolót - bármilyen bizonyiték, hogy a 2008 előtti MBS mániához és a bankok megmentéséhez bármi közük van s shortolóknak, valszeg még középiskolások voltak akkor - nem szép dolog tapasztalatlan befektetőket egy 100x túlértékelt részvény vásárlásra biztatni, mert sokan közülük szivni fognak
Trader, ne haragudj, de elképesztő tévedésekben vagy. USA piacon hivatalosan tilos a naked short. Azzal nem lehet csődbe vinni egy céget, hogy shortolod a részvényeit, sem részvény eladással. A reddites közösség akciója bennem is felvetette a tiltott piacbefolyásolást. Pedig nem vagyok hedge fund, meg érdekelt sem az ügyben. A 2008-as válságot nem a hedge fundok okozták.
Ugyanmár, részvények shortolásával nem lehet csődbe vinni a céget, sőr, ha megfelelő a gazdasági teljesítmény, akkor a cég is kezdhet saját rv vasarlasba ha es amennyiben azt gondolja hogy a saját becsült belső értéke alatt van az árfolyam. Nincs semmi a shortban, a sok autista a wsb-n most rájött, hogyha mindenki orrbaszajba call opciót vesz akkor a market makernek fedeznie kell magat, ez hajtja fel az árat nem más. egyebként tuti biztos vagyok benne h lesz erre szabályozás mert ez az egesz egy vicc, kaszinót csináltak a tőzsdéből, de erre jól rá lehet fázni, szerintem a többség számlája a nulla fele tart...
Kíváncsi lennék a másik oldal érveire, szóval ha tudsz ilyet, örömmel meghallgatnám. Az egyik oldal nem létező részvényeket ad el, hogy csődbe vigye a vállalatot, miközben millió dollárokkal úgy manipulálják a piacot, ahogy csak akarják, illetve netes lejárató kampányt kezdenek, hogy félelmet keltsenek az emberekben és elvegyék a figyelmet a GME-ről. A másik oldal meg némi összefogással és rengeteg utánajárással próbál minél jobban profitálni mindössze annyival, hogy nem adnak el részvényeket. Ez az én véleményem, de nyitott vagyok arra, hogy milyen moral high groundja lehet azoknak, akik a 2008-as válságot okozták, majd sokmilliárdos ingyen bailoutokkal menekültek a saját maguk által kreált szartengerből.
Törölt felhasználó2021. 01. 27. 14:48
Az utóbbi néhány hónap fórumbejegyzéseiből arra gondoltam, megosztom ezt a pár éves írást: https://lustaport.wordpress.com/2015/05/01/medve-piaci-utmutato/ ; És még egy idézet egy "közepesen sikeres spekulánstól": "
Időnként kereshetünk egy részvényen, vagy akár a részvények
egy csoportján, de a piacot legyőzni nem lehet!"
Tegnap történt, azóta az a 2.75 milliárd az utolsó centig elégett. Itt egy poszt, ami remekül összefoglalja a hangulatot: https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/comments/l5teyc/we_are_tired_of_market_manipulators_and_corrupted/ A kommenteket is érdemes olvasni. Egy-két héttel ezelőtt írtam, hogy a fiataloknak fontos, hogy jó célt szolgáljon a pénzük elhelyezése. Ez most ennek egy tökéletes példája, mert sok-sok év manipuláció és undorító naked shorting (nem létező részvényekkel való shortolás) után végre egyszer a kis emberek vannak a nyerő oldalon. És a média nem arról beszél, hogy ez azért történik, mert 69 millió részvény (és nagyjából 20 millió közkéz) mellett 77 millió volt a short interest, mert a kapzsiságnak és a manipulációnak nincs határa, hanem arról, hogy a Melvin SEC vizsgálatot követel, mert egy online fórumon emberek leírják a véleményüket. Szegények nincsenek hozzászokva, hogy a fegyver másik oldalán legyenek, de remélhetőleg új időszámítás kezdődik és mindenki megjegyzi majd, hogy a tetteknek lehetnek következményei, és néha nem úgy sülnek el a dolgok, ahogy azt az alapok szeretnék.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.