Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

 Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 12. 26. 14:08
Előzmény: #32895  szieszta
#32900
Legyel olyan kedves es hamis allitasokkal ne vezesd felre a forum olvasoit.
Azzal nincs baj, ha te hiszel vagy sem valamiben, de azt nem igazan tartom FAIR-nek h olyan dolgokat irsz le es olyan allitasokat fogalmazol meg amiknek szinte nincs is valosagtartalma ill. nagyon felre vezeto!!!
Elosztasa piramis szeru, ez nem igaz.
Nagyon kis reteg birtokolja, ez sem igaz.
Mi az h a rendszert fel lehet torni, abszolut fogalmad sincs h hogyan mukodik a BTC.(majd velemenyt fogalmazol meg).
Barmit megcsinalhatnak a kripto tozsdeken.(ujabb valotlan allitas!)
Hany krypto tozsden van szamlad?
bimborablo
bimborablo 2020. 12. 26. 12:57
#32899
Várjuk meg a részleteket. Még N Farage is azt mondja: először lássuk azt a szöveget. Elképzelhetetlen számomra, hogy a franciák, hollandok ebbe a jelenleg ismert formájában belemenjenek. Kell, hogy legyen valamilyen csavar ebben. 
Shut-up
Shut-up 2020. 12. 26. 12:53
Előzmény: #32896  pomperj
#32898
Az EU-nak jelen formájában nincs jövője. Ami előny lehetett volna, azt mind elherdálták az elmúlt 5-10 évben. És ez az erodálás egyre gyorsul. Finoman fogalmazva is szkeptikus vagyok Európa jövőjével kapcsolatban.
totoro
totoro 2020. 12. 26. 11:51
Előzmény: #32896  pomperj
#32897
Tökéletes összefoglaló. Ezen a BREXIT megállapodáson nem tudok napirendre térni. Szégyen.
pomperj
pomperj 2020. 12. 26. 11:20
#32896
A mediak unneplik a Brexit megallapodast, aminek a lenyege hogy az EU totalisan beadta a derekat.
Elotte unnepelteek nagy EU segelycsomagot es az uj, nagy koltsegvetest. 
Elotte megunnepeltek a magyar-lengyel veto fenyegetesre a teljes EU kapitulaciot.
.
Biztos jo ez? Ami rovidtavon tuleles, az kozeptavon egy szog az EU koporsoba. 
Nekem ez a kombinacio nem tetszik. Minel szemtelenebbul koveteloznek az EU ellen, annal jobban jarnak?  Ezt latjak am mind. Amit az EU csinalt az utolso honapban, abbol ha folytatjak, katasztrofa lesz. Ha nem folytatjak,  akkor is az lehet belole, mert nagyon messzire elmenetek maris.
,
Meghatraltak mindegyik problema elol. Mintha Chamberlain, 1938-ben, lengetne a Muncheni egyezmenyt, "pearce for our time", nos, ma ezt a szerepet Angela Merkel nagymami testesiti meg.
.
1)Amugy is, igen furcsa, hogy  mar  a HITEL FELVETEL elott veto fenyegetes volt, amikor a penz elosztas feltetelirol volt csak szo. De akkor mi lesz, amikor majd  HITEL VISSZAFIZETEST is kell teljesiteni? Raadasul egesz vilagos, hogy a 2021-es nemet es a 2022-es francia valasztasokon elore tor a populista part. Ha kormanyra is jut? Akkor elso dolga lesz Brusselben az EU penzadomanyozas , es a "mas helyett visszafizetes bevallalasa"   ellen szavazni. Otthon nepszeru is lesz vele.
Es akkor ki fizet vissza?
.
2)Azt se ertem, mi a terv  az olaszokkal? Mar a jarvany elotti evekben, amikor 136% volt az eladosodas, mar verteek a veszharangot. KI kell leptetni az euro-bol, ez volt a minimum lepes. Azota az adossag 160% fole ment, es mire a jarvanynak vege lehet, mar 200% lesz !
Es az olasz gazdasag remenytelenul versenykeptelen, az allamnak semmi penze nincs, az olaszok amugy  adoelkerules  nagymesterei.  Az olasz bankrendszer a mai allapotban is allandoan osszeomlassal kuzd. Tele vannak rossz kinntlevoseggel. Mi lesz, ha elkezd rosszabbul menni? Ha megkerdojelezik a fizetokepesseget? Az perceken belul vegig soporhet az egesz EU osszes bankjan.
.
3)Az EUban vilagosan latszik 4 csoport. Az elso a Brit csapat, amely most megtartotta minden kereskedelmi elonyet az EU-nak, de nem viseli az EU koltsegeket. 
A masodik a V4 csapat, csakis azert tag, mert penzt kap, es herdalhatja. Komoly fejlesztes 15 ev alatt sehol nem latszik. Folyik a penz az uj oligarchiahoz.
A harmadik az adossag-vilagbajnok csapat,  Ciprus+Gorog+Italia+Spain, akik az ingyenpenzbol a legtobbet kuzdottek ki, es amugy tele vannak sulyos problemaval. 
A negyedik csoport a mag-orszagok, akik fenntartjak az EU egyseg latszatot. Amint egyikuknel a populistak gyoznek, azok majd napok alatt szetrobbantjak.
.
4)Az uj EU hitel-kotvenyeket az ECB veszi meg, ki mas? Ezzel kb. 2 trill-el noveli a merlegfoosszeget. 
Ennyi aruval fedezetlen penz megy ki, tehat majdnem 50%-al novelik az euro penzmennyiseget.
Persze hogy inflacio lesz belole. De akkor, ha majd a kamatot emelni muszaj majd az elfuto inflacio utan, akkor mi lesz azzzal a rohadtul sok adossaggal?
Persze, azt is megveheti az ECB, ujabb 2 Trill? 
Es tovabb halasztja, es egyben lejjebbre rugja a lejton megoldatlan bajok.
.
5)Az egesz egyre inkabb olyan mint a Szovjetunio, ahol ugyanigy osszegyultek a megoldatlan bajokat. 
Amig Michail nem jott, es megprobalta megoldani. Aztan a keze kozott szetesett az egesz.
.
szieszta 2020. 12. 26. 08:45
Előzmény: #32894  Boole
#32895

A bitcoinnal kapcsolatban mindig szkeptikus voltam, ennek ellenére bármi előfordulhat. Most ismét nagyon szeretik a befektetők és ami tény, ha el kezdik kiszivattyúzni a piacról, bizony emelkedni fog az árfolyama. Ha jól tudom, fizetésnél csak a nagy tételek mozgatása kifizetődő, a mindennapi használata egyenlőre rugalmatlan és drága.
Szabályozása sem megoldott, nem tudni, mit fognak lépni az országok, ha nagyon beindul.
Elosztása meg nagyon piramis szerű, nagyon kis réteg birtokolja a nagy részét, így egy árfolyamrobbanás után nagyon átrajzolná a forbes listáját.
Sokszor érdeklődtem, hogy a rendszert fel lehet-e törni, de mindig azt mondják, hogy eddig még nem sikerült. Nem lehetetlen. Ráadásul a bányászok nagy része Kínában van, ami szintén egy rizikófaktor.
A mostani kriptotőzsdéken is bármit megcsinálhatnak, szerintem a wash trading mindennapos mutatvány, oda teszik az árfolyamot, ahova akarják.
Az egy héttel ezelőtti tőzsdei megingásnál a bitcoin is bezuhant, ráadásul a nagy zuhanásban az egyik legnagyobb tőzsde leállt (karbantartás miatt). Így nem lehet tudni, mennyire jó menekülő eszköz, mert pánik esetén ebből is menekül a pénz.
Most a legtöbben a múltra mutogatnak, hogy a BTC minden bezuhanást átélt és erősebb lett, de nem volt igazi gazdasági összeomlás, így hasonlóan a részvényekhez, tovább menetelt.
Ha sokan elhiszik, hogy emelkedni fog, akkor fog is, mivel csakis a hit szabályozza az árát.
Boole 2020. 12. 25. 23:33
Előzmény: #32893  szieszta
#32894
És szerinted mi lesz a Bitcoin sorsa, jövője?
szieszta 2020. 12. 25. 22:33
Előzmény: #32881  pomperj
#32893

Nem akarok kekeckedni, de Lenin csak később jött a képbe. Ezt Marx és Engels dolgozta ki. A kommunizmus bukása az emberi gyarlóságon túl abból fakadt, hogy a feudalista Szovjetunió gazdasága nem nőtt fel a feladathoz. Ez olyan, mit mikor az óvodásoktól várnál el, hogy szaporodjanak.
Amerika el fogja bukni ezt a csatát, mert a legkönnyebb utat választották. A helikopter pénz nagy része a tőzsdére vándorol, így ott fújja tovább a lufit. Természetesen a kriptopiacra is jut bőségesen. De meddig mehet ez így?
Amikor elfogy a hit, hogy az Amerika mindent megtehet. 1 nap, 1 hét , 1hónap, 1 év,......csak idő kérdése, hogy átveszi valaki más a világhatalmat. Kína????????????????????????? A sárga veszedelem???
Orbán már több vasat tart a tűzben. :-)
trader21 2020. 12. 24. 19:15
Előzmény: #32831  Placi82
#32892

Nyilván mondhatjuk, hogy cseppet sem természetes és/vagy normális ami most zajlik, és ezzel egyet is értek. De igazából az oltás is egy ilyen dolog, egy laborban csinálnak valamit, hogy az embereknek jobb legyen, ezzel védve minket egy természetes jelenségtől.  Na ez a labor most a Fed, és az oltás a pénznyomtatás. A koronaoltásra is mondják egyesek, hogy "nem lehet tudni, hogy nem lesz-e valami mellékhatása 10 év múlva", és ugyanez igaz erre a korlátlan nyomtatásra is. Viszonylag ismert és gyakori jelenség, hogy az időben közelebbi problémáknak nagyobb jelentséget tulajdonítunk, mint a távolabbiaknak, mert addig még annyi minden történhet, és majd ráérünk akkor megoldani, ha az lesz a közelebbi probléma - szerintem pont ez történik most itt is. A tőzsdével kapcsolatban pedig sokat gondolkodtam, igyekeztem minél egyszerűbben összerakni a dolgot. Két kulcskérdés fogalmazódott bennem, amik megválaszolása segíthet kitalálni, hogy mire számíthatunk. A két kérdés a következő:
1. Megtehetik az emberek, hogy a tőzsdén tartják a pénzüket? Erre egyelőre igen a válasz, sokak kiadásai jelentősen visszaestek, mivel nem lehet utazni/szállodába menni/szombatonként bulizni, és így van egy adott összeg, amire egyszerűen nincs szükség a mindennapokban. Ez mikor változhat? Ha be leszünk oltva és feloldják a korlátozásokat. Jó esetben mondjuk fél év.
2. Van olyan befektetési lehetőség, ami a kockázattal korrigálva jobb eredményt tud hozni és benne van a köztudatban? Erre egyelőre egy határozott nem a válasz, hála a 0,25%-os kamatoknak, amik a DCF modellek nettó jelenértékét is alaposan felviszik. Ez mikor változhat? JPow szerint 2023-2024. A commodity szektor persze ilyen lehet, de az emberek jó része azt is részvényekkel akarja lefogni, nem pedig a futures piacon ügyeskedve.
Ezek alapján én azt gondolom, hogy olyan igazi évekig lefelé bear piac nem várható az indexekben, amíg erre a két kérdés valamelyikére nem változik a válasz, és ezen belül is inkább a másodikat tartom fontosnak. Ezen belül persze lehetnek erős és gyenge szektorok, de ha emberek Amazonból a Hiltonba vagy a McDonald's-ba pakolják át a pénzüket, attól az SPX nem megy semerre.
/egy fiatal gondolatai, akinek élete 80%-ában felfelé ment az S&P500/
Giovanni_Gatto
Giovanni_Gatto 2020. 12. 24. 16:38
Előzmény: #32889  Placi82
#32891
ne várd meg a stopot  dobd 6.5 nel  az 1000 is plusz
KB58 2020. 12. 24. 13:25
Előzmény: #32880  pomperj
#32890

Köszönet az elemzésért és a chartért.
Boldog, békés Karácsonyt neked és minden fórumtársnak.
Placi82 2020. 12. 24. 13:06
Előzmény: #32881  pomperj
#32889
Van egy gazdasági visszaesés, GDP csökkenés, államadósság nagyfokú drasztikus emelkedése. Erős recesszió, válság van. Elvileg ilyen mértékű gazdasági visszaesésben, a kamatoknak nőni kellene, és a piacon lévő penzmennyisegnek csökkeni. Ehelyett a jegybankok biztosítjak a hatalmas mértékű likviditás, az adósságot növelik. A kamatokat zeron tartják. Közben meg fix hogy be fog robbanni az infláció amitől senki se fél, hisz ez a pénz nyilvánvalóan lejut már az emberekhez, közvetlenül, és a tőzsde emelkedésen keresztul közvetve,tovabba a bankoknal az emberek az alacsony kamatok miatt, nagyon bátran adosodnak teljesen el amit szintén a reál gazdaságban költenek. Covid után teljesen eladósodott kormányok, jegybankok, vállalatok, és emberek lesznek a porondon, egy vágtázó infláció mellett, a willshire index szerint a fundamentumoktol teljesen elszakadt lufi piacokon(kivéve a nyersanyag és energia szektor), amihez társul hogy nem lehet kamatot emelni, mert akkor összeomlás van, és történelmi méretű kezelhetetlen adossaghegyek(világ GDP 360%) bonyolítják a képletet számomra. Itt már csak felfelé lehet menni, vissza már nincs út szerintem, mert a következő válság 1929 es nel nagyobb, és katarikusabb lesz. Es ezt a jegybankarok, politikusok "ki időt nyer, életét nyer"  élve mentén vegteleniteni akarják!! Most kiderul, hogy az ember, vagy a gazdasági törvények az erősebb. Idáig ügyesek voltak. :)). Majd kiderul.
Ui. Boldog karácsonyt minden forumtarsnak. 
davidmate85
davidmate85 2020. 12. 24. 12:35
#32888
QD-t ha unatkoztok nézzétek meg,
ragarda
ragarda 2020. 12. 24. 12:21
Előzmény: #32881  pomperj
#32887
A lényeg, hogy a dollár infláció ellen emelkedik a részvény piac. 
ragarda
ragarda 2020. 12. 24. 12:19
#32886
Boldog békés karácsonyt kívánok mindenkinek! 
robikovacs26 2020. 12. 24. 10:35
#32885
Boldog Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag új évet kívánok mindenkinek!
drexler76
drexler76 2020. 12. 24. 10:15
#32884
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket minden fórumozónak és jó szelet jövôre is. Sok értékes, jól jövedelmezô információhoz jutottam Tôletek, amit ezúton is köszönök! 
hellforceone 2020. 12. 24. 09:08
#32883
Kellemes ünnepet kívánok minden kedves fórumozónak! Kis elszakadás a piacoktól jót fog tenni mindenkinek. :o) Jó a társaság, sokat tanulok tőletek, amiért jár a köszönet! ;o) 
kozi723
kozi723 2020. 12. 24. 08:54
Előzmény: #32878  drexler76
#32882
Az ismereteim nem tul szeleskoruek. Inkabb a TA oldalarol kozelitem meg. A sztorit jonak tartom, viszont az elmult napok mozgasat latva celarat keptelenseg meghatarozni. Es sajnos ugyanez a helyzet a korrekcios szintekkel. 
pomperj
pomperj 2020. 12. 24. 08:53
#32881
1)Marx es Lenin azt mondta, hogy a kommunizmus a kapitalizmus legfelsobb foka. 
Es a legfejlettebb allamban kezdodik el. Bar ezen a tetelen volt vitajuk.
Meg a vegen igazuk lesz. 
Amerikaban a helikopterpenz karacsonyra  esik tovabb az egbol, es most mar csak allandositani kell 
azt is, miutan a tozsden  az emelkedest sikerult allandositani a FED-nek.
.
Tegnap Trump a harmadik helikopterpenz szorast kevesellte, 600 dollar helyett 2000 szamot javasol rairni az allam altal kikuldott 315m db  csekkekre. Ettol persze ujra nepszerubb akar lenni, mint barki, meg Jezusnal is.
De a lenyeg, hogy a Kongresszusban Pelosi mint a haz elnoke, miutan honapokig targyaltak hogy mennyi legyen, erre az emelesre azonnal rabolintott. Ha ebbol a penzszorasbol rendszer, sot politikai verseny lesz, akkor a Dollar aligha  fog sokat erni. Akkor tenyleg abszolut idoszeru az Arany veteli lehetoseget nezegetni.
Meg a vegen a bitcoin is jobb penz lesz,
.
Es persze, ettol oriasi inflacio lesz. En ugyan egy ido ota eree spekulalok, de meg mindig meglep, micsoda hihetetlenul terjed a jarvany kozben a kommunisztikus magatartas.
,
2)SPY a tegnapi zaras elotti percekben elesen esett, a napkozbeni emelkedest visszaadta 5 perc alatt.
Lehetne hosszasan elemezni a tegnapi napot a chartokon. De nem  dolt el semmi.
Az viszont valoszinu, hogy ha SPY netan 3675 ala esik, ami a zarastol 15 pontra van, akkor az eros signal, hogy valami korrekcio elkezdodott. Felfele 3725 fole kell menni uj ATH-ra, az meg 35 pontra van.
,
Akarmelyik is lesz, nem sok a varhato nyereseg. 
Bukni viszont nagyot lehet, ha itt elszakad a penzfolyam. Igaz,  a csekkek kinyomtatasa nem sok ido, van a FED-nel eleg printer. Minden esetre a  Karacsony utani arleszallitasi SALE idejere megerkezhet a helikopterpenz, es  a robinhood csapat is orulhet, melegitheti az app-jat, ujra kap egy teli erosito injekciot.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek