Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

 Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
filius 2020. 02. 14. 20:20
#15720
Még egy kis off pálinka:
Egy barátommal felépítettük az ország egyik legkorszerűbb kisüsti technológiájú bérfőzdéjét pár évvel ezelőtt. A szabadságharc bukása után a bérfőzési szolgáltatásunk erősen visszaesett, a partnerem pedig vissza is lépett az aktív tevékenységtől. Előre menkülésként kereskedelmi tevékenységbe kezdtem, elkészültek saját pálinkáink, melyeket igyekszünk a piacra bevezetni, egy brendet felépíteni.  Volt partnerem időközben úgy döntött, szeredné a tulajdonrészét eladni. A pálinkapiac jelenlegi sajátosságaiból adódóan a cég még veszteséges, cserébe a tulajdonrész rendkívül jutányos. 
Keresem tehát új tulajdonostársamat, aki segítene a céget sikerre vinni.  Ha valakit komolyan érdekel a dolog, privátban megbeszélhetjük: kl007@freemail.hu
Boole 2020. 02. 14. 19:15
Előzmény: #15717  Keffer
#15719
ok
Boole 2020. 02. 14. 19:14
Előzmény: #15716  Tibi0002
#15718
Valahová elmentettem, már nem emlékszem pontosan. A Gazprom 2022. január 01-ig meghaladja a 24 USD-t. Valami ilyesmi. Ezt állította ő, és én meg azt, hogy addig megy fel addig.
Keffer 2020. 02. 14. 19:02
Előzmény: #15715  Boole
#15717
Ok, ez a Balaton-projekt, ez képezhet tárgyalási alapot, bár a gyári párlatokban, mint az a Panyolia is, nem bízok, szóval viszek majd valami rendeset italt is... :D
Tibi0002 2020. 02. 14. 18:57
Előzmény: #15715  Boole
#15716
Miről szól a fogadás? :)
Boole 2020. 02. 14. 18:40
Előzmény: #15712  Keffer
#15715
A Balatonon egyszer összehozhatunk egy találkozót és mindenki fogyaszthat. Két panyolait felajánlok, amit fetisszultan kollegától fogok elnyerni, amikor elbukja a Gazprom fogadást.:)
Keffer 2020. 02. 14. 18:39
Előzmény: #15710  Boole
#15714
Ja, jut eszembe, nagymamám olyan szőlőpálinkát készített (nagyon édes, nagyszemű csemege szőlőnk volt a szülői házunknál), persze csumája nélkül, csak a szemekből, szóval nem törkölyt, amit Kádárnak vittek fel annak idején, mert az öreg imádta!
Boole 2020. 02. 14. 18:36
Előzmény: #15708  Tibi0002
#15713
Egyes emberek gondolatai az alkohol hatására elkezdenek szárnyalni, ez jótékonyan hat a döntési mechanizmusra. Azonban ezt sem kell túlzásba vinni. 
Keffer 2020. 02. 14. 18:35
Előzmény: #15710  Boole
#15712
Szívemből beszélsz! Ha jártodban-keltedben erre hozna utad (Dél-Alföld) megfelelő sofőrrel, akkor szívesen meginvitálnálak egy kóstolóra, mert bár azt szoktam mondani, hogy ezt a minőséget még magamtól is sajnálom, de akinek ilyen a hozzáállása a szakmához, és érti is, azt szívesen megkínálom, sőt kíváncsi vagyok a véleményére is!
Boole 2020. 02. 14. 18:31
Előzmény: #15709  lngnl
#15711
Nem kell kapkodni. Ezt a céget 1921-ben alapították, nem most fog csődbe menni. Volt esélye, de egyre jobban úgy néz ki, hogy kapott egy esélyt. Egy csődbe került társaság és egy majdnem csődbe jutott társaság árazása között óriási különbség van. 
Boole 2020. 02. 14. 18:27
Előzmény: #15707  Keffer
#15710
Nagyon szimpatikus ember lettél a szememben:) Én egyébként műkedvelő végzett pálinkagyártó is vagyok és ízmester. Ez a legmagasabb fok ebben a műfajban. Én Egerben születtem, mondhatom, hogy a szőlőtőke tövében. Szatmáron szívtam magamba a párlatok szeretetét és olyanoktól tanultam, akik 1953-tól voltak a szakmában, már nem élnek. Kiváló mesterek voltak. Na de ez nem ide tartozik. Nekem is sok párlatom van. Volt olyan, hogy 1978-ból volt kiváló minőségű párlatom. Cservenyák Gábor kiváló szaktudását dicséri. Ez a jövedéki adó kérdése nagyon összezavarta a dolgot. Kár érte. Vélem, hogy hosszú egészséges életet és a fertőzések elkerülését csak 50 alkohol térfogat százalékos párlattal lehet túlélni. Jó ha tudod, hogy mindannyiunk életét egykori alkoholista (rendszeresen alkoholt fogyasztó) felmenőnknek köszönhetjük. Áldja meg őket a jó isten. Persze fontos a mérték betartása. Ahogy a sváb mondja: egy kupicával minden körülmények között, kettővel kivételes esetben, hárommal meg soha. Egészségetekre!
lngnl 2020. 02. 14. 18:15
Előzmény: #15690  eurocent
#15709
0.9 eddig kitartott. Ha 0.9 ala esik akkor en nagy valoszinuseggel dobom. 
Tibi0002 2020. 02. 14. 17:52
Előzmény: #15706  Boole
#15708
légyszi... :)
Keffer 2020. 02. 14. 17:46
Előzmény: #15703  Boole
#15707
OFF:
Tudom, hogy ebben az országban majdnem 10 millió embernek van a legjobb pálinkája, de ha már ez a téma szóba jött, akkor megjegyzem, hogy nekem olyan van, amire azt szoktam mondani, hogy létezhet ugyanilyen minőségű a világban, de jobb biztosan nem.
Nem én készítem, hanem egy 82 éves idős ember, akinek a gyümölcsöse az élete, és bele van szerelmesedve a pálinkakészítésbe. Gyakorlatilag csak magának meg nekem főzi, tehát ami neki nem kell, azt adja el nekem, de senki másnak nem ad. Csak olyan gyümölcsből, amit megennél, azaz fáról szedve, hibátlan állapotban, éretten, kimagozva (!) kerül a cefrébe. A kimagozást úgy értsd, hogy a megy pálinkában sincs egy db mag sem. Csak tiszta pálinkát készít: szilvát, barackot és meggyet, ami valójában 80% meggy, 20% csereszny, mert ez a tökéletes arány. Egyszer maradt 4 gyümölcsből annyi, hogy külön-külön kevés a főzéshez, így azt egybe tette, na olyan vegyest még nem ittam! Megiszod, és mind a négy gyümölcs (alma, körte, barack, szőlő) ízét egymás után külön-külön érzed, de mindig csak azt az egyet. Szenzációs!
Bármelyik pálinkát kóstolod, olyan, mint ha 100%-os gyümölcslevet innál, nincs semmi szaggató érzés, pedig 50 fokos.
Nos, én megveszem a teljes készletet, beteszem üveg demizsonba, hozzáadok egy minimális adagot olyan aszalt gyümölcsből, amiből a pálinka van, és elteszem sok-sok évre. Mindig a legrégebbit fogyasztjuk, és több készül egy évben, mint amennyit megiszunk, így egyre régebbi a cucc. Most éppen 2014-es meggy van soron. Várom, hogy hazajöjjön a párom, és már mehet is a péntek esti feles! :D
ON
Boole 2020. 02. 14. 17:36
Előzmény: #15704  Tibi0002
#15706
inkább nem:)
Boole 2020. 02. 14. 17:35
Előzmény: #15699  Keffer
#15705
:) 
Tibi0002 2020. 02. 14. 17:35
Előzmény: #15703  Boole
#15704
Elmesélnél egy sztorit erről? :)
Boole 2020. 02. 14. 17:33
Előzmény: #15697  Tibi0002
#15703
persze, olyankor szoktam jó üzleteket kötni, mindjárt egy kicsi bort fogyasztok is
Keffer 2020. 02. 14. 17:29
Előzmény: #15700  pomperj
#15702
Igen, ez a kis átfedés zavar engem is, csak én nem értek ehhez, ezért nem tudom eldönteni, hogy pl. ennyi belefér-e, vagy sem. És te hogy számoznád be most?
Keffer 2020. 02. 14. 17:27
Előzmény: #15698  eurocent
#15701
Akkor hasonlóan gondoljuk, ezért szálltam ki tegnap 311,5-nél a longomból zsebre téve 32% nyerőt, és rettentő bölcsességgel ezt az összeget betoltam bux shortba úgy 44.450-nél, ami még jól is kijöhet, de leginkább csak akkor, ha a bux beszakad... A shortok már csak ilyenek... Ma 45.250-körül azért volt egy olyan érzésem, hogy ez most talán nem a legjobb irány... :D

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók