filius

Regisztráció: 2020-02-14 20:02:45

Hozzászólások száma: 16

Utolsó hozzászólás: 2020-11-22 15:55


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts 2020. 11. 22. 15:55
Ha ez igaz, és széles körben ismerté válik, akár befolyásolhatja a piaci folyamatokat. A lényeg, van az Ivermectin nevű gyógyszer, emberre is törzskönyvezett féreghajtóként, maláriaellenes szerként (Európában zömmel csak állatgyógyászati szerként ismert). immunmoduláns hatása ismert, egy egyiptomi egyetem által publikált kutatásban a súlyos covid halálozását ötödére csökkentette. Harmadik világban széles körben adják is, igaz off lable covidosoknak. Lehet, hogy ezért sem kapunk drámai híreket az afrikai ill. ázsiai régióból. 
https://www.researchsquare.com/article/rs-100956/v2?fbclid=IwAR2vuXDALh8SA0JYxQzbdZhzIMz-TBCIqij-Fi88BGT0fqMG8fOS2hWp8yk
Mellesleg a szer előállítóinak 2015-ben egyébként már ki is osztottak egy orvosi Nobel-díjat:
https://www.nobelprize.org/prizes/medicine/2015/press-release/
CoronaVirus 2020. 11. 08. 17:33
Túlsúly előfordul, de a fiatal(abb) korú súlyos covidosok többsége átlagos testsúlyú. 
CoronaVirus 2020. 11. 08. 17:14
Folytatás: 
Miért hal meg a covidos beteg, leggyakoribb okok: 
1. Gépi lélegeztetés sem tudja az oxigenizációt biztosítani, olyan kicsi a tüdő megmaradó légzőfelülete, gyakorlatilag fulladásos halál. 
2. Szövődményként kialakuló szívgyöngeség kapcsán a keringéstámogató gyógyszerek sem tudják a szív működését fenntartani, alacsony lesz a vérnyomás, keringési shock képe alakul ki, majd megáll a szív
3. Nagyon gyakori a vírusos tüdőgyulladás baktériumok általi felülfertőződése, gyakran multirezisztens kórokozókkal, antibiotikus kezelés ellenére szeptikus, tehát fertőzéses shock képe látható, halálok vérmérgezés.
4. Hirtelen kialakuló ritmuszavar akár jóállapotú betegeknél is, nem csak az intenzíven, halálok kamrafibrilláció vagy szívmegállás
5. Fontos és gyakori halálok a tüdőembolia . Vérrög keletkezik a vénás oldalon leszakadva a tüdő ereit elzárja megakadályozva a vér keringését, akár hirtelen, jó állapotú betegnél is halálhoz vezethet
6. Artériás oldali vérrögösödés szívinfarktus képében
CoronaVirus 2020. 11. 08. 11:17
T. Idea ! 
Egyik első vonalbeli járványkórházban dolgozom egy hónapja. Azt kell mondjam, hogy érdekes betegség a covid-19. Különbözik mindentől, amit eddig láttunk, ez a gyakorlott intenzíves kollégák véleménye is, szakmailag nagyon érdekes tapasztalat. "Szerencsére" első sorban az idős, valóban társbetegséggel küzdő betegek életét fenyegeti, de sajnos a fiatalabb, mondhatni egészséges korosztályból is vannak érintettek. 
Típusos esetben a súlyos covid fertőzés a tüdőt támadja meg, ott kialakul egy tüdőgyulladás, alveolusok (léghólyagocskák, ahol a gázcsere folyik) megtelnek folyadékkal és itt nem folyik gázcsere. Kritikus esetben ez a tüdő több, mint 70 5-t is érinti. Vér oxigén telítettségi szintje csökkenni kezd, 93% alatti érték kórjelző, de súlyos esetben látunk 60-70%-os értékeket is. Ilyenkor maszkos oxigén kezelést kap a beteg, ami sok esetben 90% fölé tudja emelni az oxigén telítettséget. Kritikus covid esetén maszkor oxigén mellett is alacsony a szaturáció (oxigén telítettség), oxigénhiány miatt a szervezetben anaerob irányba tolódik az anyagcsere, ez tejsav keletkezésével jár, ilyenkor a vér pH esni kezd, ilyenkor már csak a gépi lélegeztetés segíthet. Érdekes, hogy covid esetében a sokszor a beteg nem éli meg a fulladást, valahogy a vírus az idegrendszerre így hat. Kritikus állapotú beteg is azt állította nekem, hogy csak kissé fullad. Amiben a covidos légzési elégtelenség különbözik a korábban tapasztaltaktól még, hogy maga a tüdő nagyon szakadékonnyá válik, kíméletes lélegeztetés mellett is gyakori, hogy eldurran a tüdő és légmell alakul ki, emellett az is megfigyelhető, hogy a lélegeztetés leállítása után a javuló beteg is nagyon gyakran visszaesik, mert teljesen kimerültek a beteg energia tartalékai. 
Súlyos covid sajnos nem csak a tüdőt támadja, hanem a szívet, vesét is. Lélegeztetetteket nagy arányban művese kezelni is kell, valamint nagyon gyakori a szív és érrendszeri szövődmény is, látszólag jó állapotú betegeknél. Sok esetben pacemakerre van szükség, mert annyira lelassul a szívverés, máskor váratlan ritmuszavarok fordulnak elő, esetenként szívmegállás formájában, szinte minden lélegeztetett keringéstámogatást igényel, mert szívgyöngeség alakul ki, ez is covid sajátosság, gyakori a szívsejt károsodásra jellemző enzim emelkedés is. 
Az egyik leggyakoribb probléma a vérrögösödés még, főleg tüdőembolia formájában, ez is covid specifikus. Aki beteszi a lábát a járványosztályra, már kapja is a véralvadásgátlót. Az is felmerül, hogy még a látszólagos gyógyulás, hazamenetel után is fennáll a fokozott embolia kockázat.  
Financial Forecasts 2020. 04. 26. 03:22
T Jabbah !
Nagy érdeklődéssel olvastam vélemény ütköztetéseiteket. 
 "De jaja, kell egy egymással nem korreláló elemekből álló portfolio: problem solved."
Erre tudnál tenni egy megközelítő javaslatot ágazatokat, esetleg konkrét részvényeket is említve ?
Financial Forecasts 2020. 03. 24. 22:00
Az általad javasolt intézkedéseket jóval korábban lehetett/kellett volna meghozni. Ezzel elkéstünk szerintem egyrészt, másrész a három hét túl rövid idő, harmadrészt a hatékony karantén betartására a nyugati társadalom alkalmatlannak tűnik. Nyilván az általad említett intézkedések csökkentik a járvány intenzitását, eliminálni már nem fogjuk tudni a vírust, újra és újra fel fogja ütni a fejét attól tartok.
Financial Forecasts 2020. 03. 24. 21:13
Sajnos az elhúzódó járvány a legvalószínűbb forgatókönyv. Ennek a két fő oka pedig a következő: a vírus hosszú lappangási ideje ill. a tünetmentes személyek (valószínű) fertőző képessége.  Szerintem ezzel Kínának is meg kell még küzdenie. Látszólag legyőzzük a járványt, de eljön az a pillanat, hogy vissza kell engedni az embereket a munkahelyükre, lesz néhány még fertőző ember, aki új gócpontokat hoz létre, melyre ismét karantén kell, hogy legyen a válasz. Jó néhány ilen ciklusnak végig kell futnia, mire az emberek  többsége immunissá válik, no akkor fog elhalni a járvány, persze szórványos esetek előfordulnak, de a többség védett. 
Az ismételt karatnéneket a korábban már részletezett okok miatt a társadalmak nem fogják tudni bevállalni, szerintem már a másodikat sem, a gyeplőt a lovak közé dobják. Közben persze zajlik a kutatás a vakcina fejlesztés, szerencsés esetben egy év múlva kész is lesznek ezzel, ha a lakosság átoltottá válik, nyilván az is véget vet a járványnak. 
Az lehetne még kedvező fejlemény, ha valamely rendelkezésre álló antivirális hatású vagy azzal is bíró gyógyszerről (pl. cloroquin) kiderülne, hoyg javítja a betegség prognózisát, ez szintén abba az irányba hatna, hogy megszünne a karanténoztatás, és visszatérhetne az élet a megfelelő kerékvágásba. 
Összefoglalva: megfelelő orvosi áttörés hiányában az várható, hogy a társadalmak 2-3 hónap után belátják, hogy képtelenek teljesen eliminálni a vírust, a társadalom teljes összeomlását elkerülendő felszámolják a karanténokat, csak az időseket tartják benne, a többiek pedig visszamennek dolgozni. A vírus átfertőzi a fiatal korosztályt, akik zöme ezt túl is fogja élni. 
Financial Forecasts 2020. 03. 20. 14:34
T Boole !
Lényegében válaszoltál. Ha összeomik esetleg a dollár, akkor az bizonyos értelemben világvége, ennek minden következményével. Innentől kezdve csak azt kell figyelnünk, ennek van-e ennek bármilyen esélye. Az esetleges előjeleket illetően ti bizonyosan tájékozottabbak vagytok. Én (még egyszer mondom laikusként) ab ovo nem zárnám ki ezt a lehetőséget sem. Vannak arra utaló jelek szerintetek, hogy valaki(k)nek pont a dollár bedöntése lenne a célja ?
Financial Forecasts 2020. 03. 20. 10:12
Egy jövőbe tekintő kérdésem lenne, nyilván biztosat senki sem tud mondani, de milyen lehetséges forgatókönyvek elképzelhetőek szerintetek. 
Jelenleg a tőke dollárba menekül a válság hatására. USA meglehetősen lazán kezeli egyelőre a víruskérdést. Valószínűleg Európához hasonlóan széles körű karanténok elrendelése válik szükségessé, lásd már Kalifornia. Amennyiben USA gazdaságilag emiatt jelentős recesszóba kerül, várható-e, hogy a dollárba vetett széles körű bizalom megrendül ? Ha igen, akkor mi történik ? Fennáll a pénzügyi rendszer teljes összeomlásának a kockázata ilyenkor ? Ha igen, akkor ez mivel jár ? Inflációval ? Mi számíthat ilyenkor menekülési eszközként ? Tőzsde ilyenkor hogyan viselkedik ? Végig lehet egy ilyen gondolatkísérletet futtatni ?
Olaj és Gáz 2020. 03. 20. 06:54
Szia ! Az általad elmondottakat részleteznéd ? Pl Kínának miért jó, ha kulcsszereplőket kiüt az olajpiacról, mivel az hosszabb távon árfelhajtó hatású
Financial Forecasts 2020. 03. 15. 12:41
Érdekes dolog ez a pénz. A megmaradástörvényeket tanultuk az iskolában, úgy látszik, ez a pénzre nem érvényes. Eddig azt hittem, amennyi bukót elszenved valaki, annyit nyer valaki más...
Financial Forecasts 2020. 03. 15. 11:55
Sziasztok !
"Laikusként" kérdezem a hozzáértők véleményét az elmúlt napok eseményeit követve:
Esnek ugye a tőzsdék, meg szinte minden, az onnan kiáramló pénz ha jól gondolom államkötvényekbe helyeződik első sorban. Ugyanakkor a 2008 óta globálisan zajló QE révén rengeteg fedezetlen pénz áramlott ki a jegybankoktól. Én már azon is csodálkozom, hogy ez nem okozott inflációt. Talán azért nem, mert a pénz zöme a tőzsdékre helyeződött. Most azonban, hogy a tőzsdékről kiáramlik a pénz, nem áll fenn fokozott infláció veszélye, esetleg hiperinfláció veszélye ? Főleg akkor, ha a vírus megrengeti az USA gazdaságát is, ezáltal a legbiztosabb menekülő valutát au USA dollárt ? Lehet, hogy a válságban nyerőnek tartott cash is bukót jelenthet ?  Lehet, hogy mégis tőzsdébe kell fektetni, mert egy működő cég reáleszköz, a pénz viszont csak egy papír vagy számsor ? Vagy a mélyrepülésben lévő nyersanyag a jobb út ?
CoronaVirus 2020. 02. 23. 11:35
A megfelelő D-vitamin ellátottság javíthatja az immunrendszer védekezését a vírusfetőzésekkel szemben. Linkelek egy összefoglaló ckket az influenza vonatkozásában. Vannak vizsgálatok, ahol kifejezetten jól szerepelt a d-vitamin, más vizsgálatban semlegesben bizonyult, lásd 1. Táblázat.A konkluzió az, hogy hatásos lehet, bár nem bizonyított. Vesztenivaló nincs nincs, én témában bizonyos szinten járatos orvosként Vigantol olajat javasolnék, 1 teljes üveg 1-2 adagban elfogyasztva. Ez 200 000 NE, feltöltésre elegendő, ez után már a napi 3000 NE/nap, bár a kanadai háziorvosok 2018-as ajánlása napi 8000 NE-t javasolt.  
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6121423/?fbclid=IwAR0hEFfEXf2WNnwqorBS6cHPxAd2y2VK6kDsXPzr0JgarRu3hNt3cmGSh0Q#B64-ijms-19-02419
Financial Forecasts 2020. 02. 14. 21:49
ok
Financial Forecasts 2020. 02. 14. 21:34
Szia ! Bács-Kiskun megye. A gyümölcsös egy fontos tényező. 90%-ban az alapanyagon múlik a termék minősége. Írjál !
Financial Forecasts 2020. 02. 14. 20:20
Még egy kis off pálinka:
Egy barátommal felépítettük az ország egyik legkorszerűbb kisüsti technológiájú bérfőzdéjét pár évvel ezelőtt. A szabadságharc bukása után a bérfőzési szolgáltatásunk erősen visszaesett, a partnerem pedig vissza is lépett az aktív tevékenységtől. Előre menkülésként kereskedelmi tevékenységbe kezdtem, elkészültek saját pálinkáink, melyeket igyekszünk a piacra bevezetni, egy brendet felépíteni.  Volt partnerem időközben úgy döntött, szeredné a tulajdonrészét eladni. A pálinkapiac jelenlegi sajátosságaiból adódóan a cég még veszteséges, cserébe a tulajdonrész rendkívül jutányos. 
Keresem tehát új tulajdonostársamat, aki segítene a céget sikerre vinni.  Ha valakit komolyan érdekel a dolog, privátban megbeszélhetjük: kl007@freemail.hu

friss hírek További hírek