Én emlékszem mindenre, rv. nélkül nem szoktam írogatni számomra érdektelen topikokba, ez most kivétel volt, mert amit egyesek itt műveltek az belőlem is kihozta az érzelmeket.:( Emlékszem itt hamisított chartokra, meg mindenre ami nem jó.
Erre ment itt a lehülyézés, hogy persze, nagyon szépek a profitszámok, csak nincs mögötte ugyanannyi cash! Tehát megtermelt majdnem 6 milliárd eredményt, indult az év 2,5 milliárddal a kasszában, kifizetett 3,1 milliárdod osztaléknak és év végén meg 2,6 milliárd volt a kasszában... Hiányzik az eredmény pénzoldalának majdnem a fele. Milyen eredmény az, ami nem jár pénzmozgással? Azért ennyit nem határoltak el.
De nem lett, többször mondtam már, hogy ezeknél a cégeknél, mint a CIG is, a kisbefektetők nem számítanak. Azt csinálnak a pénzzel, amit csak akarnak, és mindezt büntetlenül. Persze a kommunikációjuk azt sugallja, hogy minden rendben van, de ez nem igaz legfőképpen az a baj, hogy a fő tulajdonosok döntenek mindenben, nem pedig a menedzsment. Én az ilyen szemeteket eltakarítanám a prémium kategóriából vissza standardba.
Visszaolvastam a március elején történt események utáni hozzászólásokat. Ajánlom mindenkinek, mert abból azért lehet tanulni, és a legfontosabb az, hogy le lehet az ilyen sztorikból szűrni, hogy kik azok a fórumozók akikre oda kell figyelni és kik azok akiket messze kerülni kell. A vezér nyilatkozata utáni hozzászólások is érdekesek lehetnek, akinek van ideje érdemes azt is visszaolvasni, nekem most erre nincs időm. Úgy gondolom, hogy ma újból réssel nyit lefelé, de azt a jó isten se tudja megmondani most még, hogy mikor fogja azt betölteni. Én kívánok minden CIG tulajnak, hogy ebből a gödörből minél hamarabb másszon ki a cég, és jövőre egy komoly osztalékkal kárpótolja a kicsiket, valamint állítsa helyre kommunikációval és konkrét tettekkel a befektetői bizalmat.
Az olasz meló előtt 40-45 forintos osztalékvárakozás volt. A kiemelkedő 2024 + olasz meló hatására 40 forintot esett a papír. Elvben most már olyan sokat nem kéne esnie, de mivel nagyon illikvid a papír, ezért már néhány közepes eladó is le tudja tolni az árfolyamot. Éppen ezért a holnap számomra nem lesz mérvadó, következő pár hét után picit tisztábban látunk. Aztán irány fel.
Kirázza a következő pár hét a hitetleneket, nincs ezzel baj, engem a politikai kockázat jobban zavar sokkal, mint a nulla oszti. Mert a cég eredménytermelő képessége nagyon jó és még komoly növekedés van a Bankholding miatt. A CIG 2024-ben sokkal gyorsabban nőtt, mint a biztosítási piac. De MP kimondta, hogy bosszút akar állni Eriken ('nem felejtünk'). Ha nem lenne politikai kockázat, simán dupláznám a pakkomat. Így most csak tartom, eladni nem fogok, elbírom a 350-et meg a 330-at is (339 az átlagom most).
Elég nyilvánvaló volt, hogy idén nem fog osztalékot fizetni. Amennyiben hozza az eredményeket mint 2024-ben olasz eredményrontó tételek nélkül akkor nincs miért esnie. 2024 különben szép számokat hozott.
Nagyon jól menedzselik a céget, védik a hosszútávú részvényesi érdekeket. Itt azzal van a baj, hogy többen rövidtávú haszonszerzést láttatok a javuló eredmények, az osztalék emeléses cikkek miatt, de azt nem a cég állította, hanem az újságírók.
CIGPANNONIA kitartók