Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Spiller 2025. 02. 02. 20:36
Előzmény: #238897  ehe
igaz, bocs. A gondolatmenet ül de nem a te példádból fakadóan. 
bronz 2025. 02. 02. 20:34
Előzmény: #238896  N0MAD
Igen, Ibiza Nudli zajec Spillernél 51%-os a Fidesz. De jogos, a 49%-ról nem sok minden derül ki.
Spiller 2025. 02. 02. 20:34
Előzmény: #238887  Törölt felhasználó
És érdekes módon nem elfogadják az emberek a különböző emberek gondolatait nem ezeket akarják egy jó bor mellett megvitatni hanem azonnal átváltanak hittérítő üzemmódba és nem értik miért vagy hülye. Ezt nem érteni? 
Én ott tartok ok jöjjön Liliomfi (most olvastam valahol elég  jó elnevezés)  igaz ugyan még semmit nem hallottunk mit szeretne a program kb ugyanaz, váltsuk le a zorbánot és bontsuk le a rendszerét. Ok és építsük ki a sajátodat?  Kb látom mi történne (egy egy mondat kicsusszan azért eu részéről is mint elvárás és gyurcsácsné szájból is) . Huhh nagy a baj nem is gondoltuk ekkora. adómelés, szja 2-3 sáv, társasági adó 12-15%, alacsony adózású vállalkozások kivezetése vagy szja adózása, az összes támogatott hitel visszavonása, gyerekkedvezmények átlagosítása, fizessenek a gazdagok, ingatlan és tőkeadók, kamatadók egységesen állampapírokra is. Minimálbér emelés 5év alatt 1milliós minimálbér. Privatizálni szükséges adjunk el ezt azt amazt.."  Ideje dolgozni a transzatlanti unió megteremtésén" Áfát lecsökkentik 25%ra  majd 22re majd 20%.  Jönnek az eus pénzek mert hirtelen demokrácia lesz. "csak picit kell engednünk migráns és gender ügyben ilyen picit és mutatja" 
De aztán mégse jöjjön liliomfi legalább 5évig mert végre olyan ritkakonstelláció alakul  a világban amiből még akár profitálhatunk is. 
ehe
ehe 2025. 02. 02. 20:24
Előzmény: #238894  Spiller
felreertettel 
en javasoltam neki egy lazabb munkalehetoseget, mert folyton azt irja, hogy a mostani 9-17 mokuskereket mennyire unja.
lehet korai nyugdijba se akar majd menni ha az uj pozijaban ki tud majd teljesedni.
N0MAD 2025. 02. 02. 20:18
Előzmény: #238894  Spiller
Tudjuk zajec, 51%ban fideszparti.
Csak senki nem tudta meg meg mi lenne a 49% amiben nem.
N0MAD 2025. 02. 02. 20:16
Előzmény: #238893  lacikonyha
Sajnálatos de ismét egyet kell értsek.
Kedves és egyébként tisztelt idős ismerősöm a kisfalujából a káder (kádár) politikának kösönhetően kerülhetett ki középiskolába majd származásra tekinettel diplomázhatott amikor még nagyon nézték az ősök parasztságát.
Őrülten komcsiellenes, lelkes fidesz támogató annak minden komcsipártiságával. Annyira nagypolgár lett hogy a kiutalt lipotvárosi lakásból a társodaköltöztetetteket kikoptatta az évtizedek alatt és visszanyitották a nagypolgári lakást.
Nagy fájdalma hogy a lakosok nem kapták meg az utcai üzletek tulajdonjogát, a bevételból mehetne a karbantartásokra. És fájlalja hogy szabad parkolni a keruletben.
Kerdeztem hogy és a te autód? Az más én ott lakom!
Annyira komcsiellenes jobboldali hogy körbeért a glóbuszon és visszajött szélsőbalról.
Mindent is államosíttatni szeretne akkor abból kiutalhatnának neki mint a lipótvárosi lakást.
Nem,látom semmi értelmét a jobb baloldali cimkéknek napjainkban, nulla tartalommal bírnak. Azért a komcsinak talán van értelme amíg kína és oroszország olyan amilyen. Talán.
Csak nálunk a komcsiellenes akar államosítani és auriter oroszbarát vezetést, a liberális szőt szabadságellenes értelemben használják Rákóczi nagy órömére, a jobboldali orosz-kínaipártiságit jelent, ésígytovább.
De a matek is politikai kérdés lett, adókulcsertelmezéstol szavazatszámlálásig és kétharmadig.
Nem is látok sok reményt.
Spiller 2025. 02. 02. 20:08
Előzmény: #238890  ehe
nem gyerekes? Akinek eltérő véleménye van a tiédtől  akkor az csak is fidesz propagandista. Most épp te írtad de ez képletes, mert számtalan embernél olvasom.  Miért gondolja bárki a másik embernek nincs saját gondolata, értékrendje és nem tud elemezni egy helyzete?  Miért kellene egyformának lenni? Miért gondolja bárki a saját oldala a jó itt van az ész és a végtelen tudás a másik oldal pedig a sötétség és a gonosz. A kormánynak nincs egyetlen jó döntése a társadalomra gyakorolt haszna, nem épít nem alkot bármit is?   Nem kell leírni csak mint társadalmi jelenség és a politikusok társadalmi megosztásának a sikere ami az oszd meg és uralkodj alapelv a hatalomgyakorlási kiskt 1 lecke. 
lacikonyha 2025. 02. 02. 20:00
Előzmény: #238889  Törölt felhasználó

megértem az intenzív öngyőzködő szorgos igyekezetedet
na hiteleid miatt nem magányosan billegsz a halál faszán, hanem ott billeg veled a dagi is
N0MAD 2025. 02. 02. 20:00
Előzmény: #238890  ehe
“ fidesznek marha nagy szüksége van a szavazóinak egy részét utánpótolni másokkal”
Nem erről jut eszembe hogy a roma önkormányzatok aláírásgyújtésben vannak a amnesztiát látnak időszerűnek.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 02. 02. 19:46
Fogyasztási repülő rajt lesz, minden szinten, én ezt már most látom. Csak rá kellett néznem a benzin és a farhát  árára... 
ehe
ehe 2025. 02. 02. 19:24
Mielőtt nagyon belelovallod magad emlékeztetnélek, hogy a fidesznek marha nagy szüksége van a szavazóinak egy részét utánpótolni másokkal, akiknek a kezét 2022. július 13-ában, az eredeti rezsicsökkentés feladásával, illetve az infláció egedbe lövésével elengedett.
Persze ezek egy része majd elhiszi kőszegi ákos és tsai magyar hangján búgó hazugságokat, amiket rendre te is szépen felmondasz ide(FIRE helyett fidesz propagandistának biztos felvesznek majd, ha még kell pár év lazább munka).
Kindly reminder ma 3 kommentedben is a rezsicsökkentés eltörlésével "ellenkampányoltál"(#238816, #238802, #238784), azt valójában a Te kormányod már pont meg is tette egy bizonyos körben.
Törölt felhasználó 2025. 02. 02. 19:03

Ha ez az év jól sikerült GDP növekedésben a nagy osztogatásoknak hála (Munkás hitel  babaváró   adókedvezmények duplázás SZJA mentesség 25 év alatt stb stb .. felsorolni sem tudom mennyi mindent szór szét a nép között  pénzt a Fidesz - béke lesz  mellettünk stb. ) szóval ha ez az év jól sikerül sansztalan a Tiszának nyernie jövőre.. meglátjuk..
lacikonyha 2025. 02. 02. 19:02
Előzmény: #238882  FatFIRE

igazad van
ne kell hogy érdekeljenek se a zsidók, se a kádárvakarékok
mert:
érdeklődés hiányában is tudsz automatikusan nagyjából azoknak a parancsolatok többségéhez igazodva élni, mint amiket kőtáblákba vésve lecipelt a Mozes a hegyről, és a legfőbb kádárvakarékok - mint az orbán és a kövér - módjára komcsizni
Törölt felhasználó 2025. 02. 02. 19:00
Előzmény: #238886  lacikonyha

Miért baj ha valakinek tetszik  a rendszer?
2/3  lett 2022 ben is a választásokon csak nem csak én szavaztam az orbanizmusra egyedül hogy nyertek..
A fideszesek csendben csücsülnek és nem szólnak hozzátok rejtőzködnek  és a konfliktust kerülik
Én is csak itt a fórumon nagy a szám kollégáknál már inkább hallgatok (apósnál is de a karácsonyt veszekedés nélkül így se lehetett megúszni na nem a politika miatt inkább a hunball féle konfliktus - mindenbe bele akarnak szólni  és egre céloztatnak de ez most itt lényegtelen - nálunk is az a viszony beteszem a gyerekeket és a feleségem hozzájuk aztán tipli anyámhoz pár napra és utána haza kb ez az ünnep )  nem akarom a munka viszonyt tönkre tenni.
DE az ellenzék annál hangosabb és idegesebb  nem tudják elviselni a másként gondolkodókat .. Na ezért is maradunk általában csendbe, de az urnáknál  azért csak behúzzuk oda ahova akarjuk és az általában nem az amit a hangos kisebbség akar.. ;-)
lacikonyha 2025. 02. 02. 18:46
Előzmény: #238884  Placi82

egy betűt sikerült az idetedben meghamisítanod
 az általam írt hungarikus helyett hungarikum került a szövegedbe
nagyon jó
ez így sokkal jobb mint amit én írtam, mivel az orbánbirkaság mint betegség, valódi, igazi hungarikum
köszönöm a javítást, ezután így használom ha beleegyezel
tehát:
 morbus orbánbirkusz hungarikum
Placi82 2025. 02. 02. 18:11
Előzmény: #238862  kanizsaidorottya
Maga Dorottya igen szépen, szabatosan fogalmaz. Ezt irigylem. Látszik, hogy volt "gyerekszobája." 
( Borsodi falusi, Budapestre  felkapaszkodott, de olvasott, ember ezt észreveszi)😀
Placi82 2025. 02. 02. 18:02
Előzmény: #238840  lacikonyha
"latinul: morbus orbénbirkusz hungarikum" "
Teljesen hibás!! Ókori Rómában a latin nyelv csak a kezdetek kezdetén használta, a" K", és később szinte soha. Már a" 7 kiralyok" idejen kb a Tarquiniusok idején kivezettek a "K" betűt és a " C" betű váltotta fel az írásban. Ezt ha jól  emlékszem egy etruszk (nyelvujito) patricius vezette be Roma varosallamaban. Továbbá "é" betűt se használták csak "E" betűt, és nem volt "SZ" betű sem csak simán" S"
Történelem rajongó, építő és gépeszmernokent, elnézést hogy kijavitottalak, de ez az alap lexikális tudás minimuma. !!😀
FatFIRE 2025. 02. 02. 17:28
Előzmény: #238882  FatFIRE
Popper Pétert legutóbb a Libriben a pszichológiai témájú könyvek között láttam Jordan Peterson mellett. 🤦🏻‍♂️ Popper tipikusan a félművelt, alsópolcos értelmiség háziírója, gyakran azoké, akik Freud baromságait ma is relevánsnak tartják.
FatFIRE 2025. 02. 02. 17:22
Előzmény: #238880  J0hnnyEnglish

Senki nem emlegetett királyságot, új családi házat és új kocsit viszont igen. Tényleg nagyon sajnálom, hogy olyan szociokulturális közegben élsz, ahol ez elképzelhetetlen, sőt, luxusnak számít. 🤷🏻‍♂️lacikonyha
Nem tudom, milyen frusztrációt írsz ki magadból éppen, de engem a kádárivadékok és a zsidók sem érdekelnek különösebben. 😂
lacikonyha 2025. 02. 02. 17:12
Előzmény: #238873  FatFIRE

már többedik komcsizásmentes kommented
mi történt?
megtaláltad magadban a késői kádárvakarékot?
.
talán úgy járhattál mint a Popper Péter fia, akinek soha nem említették hogy ők zsidók, ez gyakori szokás volt  a háború után
korán elváltak, a gyerek az anyjánál nevelkedett
az asszony egyszer felhívta, hogy bajok vannak, a gyerek hangosan és élvezettel zsidózik együtt a többi kölyökkel kórusban,beszélje meg vele
hát a Péter elmondta neki, a gyerek megdöbben, kis idő után visszakérdezett: de te ugye nem? de igen -volt a válasz
de ugye anya nem? ismét: de igen, ő is
de ugye a nagymama meg a nagypapa nem? de igen ők is
.
mély csend és nem zsidózott többé

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók