Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Ezzel szemben a valóság, hogy munkáshitelt kell adni a fiatal melósnak, hogy kezdhessen magával cvalamit a sok lehetőség közt, és a mi "támogatott" gázunk drágább, mintha a világpiacról szereznénk be... Neked - a saját elmondása szerint zseniális ingatlanosnak - tőlem és a többi adófizetőtől kell segítség - CSOK - hogy meg tudjon venn egy lakást... Milyen jólétről beszélsz?
Ezt honnan veszed hogy 3 eve nem küld pénzt az EU? Ez általános tévhit. Mindenhonnan ez folyik, ellenzéki és kormányparti médiából is. Matek az matek. Nem értem miért hiszi ezt mindenki Én kb már 10 Mrd EUR azaz 4000 mrd Ft azaz négyezer milliárd Ft ajándék pénz jött az EU bol az elmúlt cirka 3 évben. Én így olvastam és számoltam össze pár hónapja pont. Akkor lehet tévedek, de akkor kérek tételes cafolast.
A cégek nem lakossági kisfogyasztók, ők most is olyan drágán veszik a gázt mint a nyugatiak. A rezsicsökkentés csak a lakossági fogyasztókra van. Nyugodtan nézz utána dolgoknak mielőtt leírod őket. Azt meg igazából nem tudjuk olcsó-e az orosz gáz mert ugye titkosítva van, hogy mennyiért kapja magyarország.
Olyan emberkék méltatlamkodnak akik a kedvezményeket veszik igénybe. Azt hangoztatja ha nem ülnék fel ingyen a busz akkor is menne és számtalan hőbörgés a részükről.
Törölt felhasználó2025. 01. 10. 19:04
80-90 mft os másfeles 13 kerületben új építés erre akar benevezni öcsém hiába mondom nem éri meg az új lakás olyan mint az új autó ha kihozod a szalonból már nem új esik az ára de hiába a legrosszabb a megtérülés , de meg van őrülve érte neki az kell ott akar élni.. ( FOMO )
Na végre, hogy ez is le lett írva. Mert ez az egyik legfontosabb infó. Most megint nem a kintről beleugatás miatt, de itt a franciáknál egy új ikerház durván 600k eur. Látszólag sok, de most simán beárazzák a XXII-ben is 170-200m huf-ra ezeket. Csak a jövedelem meg alsó hangon 3-4-szeres, a kamat meg még most is lófütty, mármint Mo.-hoz képest. Teljesen vállalható.
Unalmas ez már ... 3 éve nem küld pénzt az EU mit lopnak el? És még mindig ez a lemez? Mintha nyugaton nem létezne korrupció.. Így épül fel a rendszer ha te is politikus lennél neked is testvér a barát lenne a kedves.. Nézzél magadba..! Azt végképp nem hiszem el, hogy mindent elloptak a pályázati munkát meg is kellett csinálni.. ( nyilván lehettek túlárazások ) De hogy ez az egyetlen érv a Fidesz leváltására? ÉN vagyok időablakba? Kivételes helyzetbe? az öreg aki 13 havi nyugdíjat kap és felújítási támogatást most a házára az nincs időablakba? A 25 év alatti fiatal aki SZJA mentességet kap nincs időablakba? A Munkás aki kapja most a munkás hitelt kamat mentesen akár lakás önerőre ha összefog mondjuk a párjával nincs időablakba? A fiatal aki első lakását veszi és 10 % önerő is elég? Már lassan 10 éve vettük fel a CSOK ot elsők közt , de utána a többi családoknak járó támogatást nem vettük igénybe. Lakbér támogatás? ( van 180 e ft értékben ha messziről költözöl fel és munkanélüli vagy stb stb ) Nem igaz hogy itt egyedül nem lehet labdába rúgni öcsém már a 90 millás lakását nézegeti ( mondtam neki 2 panelt vegyél kiadásra nem bírok vele magának akarja) mit fog venni informatikus keresetéből ( a második lakása van már egy panelje kiadásra tanításomra) szal már ezt nézegeti és fog venni. Otthon él még 30 évesen is mama hotel meggyújtötte a pénzecskéjét jól teszi. Lehet így is nem csak családosként helyezkedni ebben az országban és nem tőzsgyökeres informatikus volt 3 éve képezte át magát tanfolyamokkal. REngeteg lehetőség van sokmindenki számára aki akar él ezekkel a segítsékekkel és helyzeti előnybe kerül vele dícséretes, hogy a család az első a kormányunk számára és a fiatalok. Mindenkinek jár a rezsicsökkentés is a Putyini orosz gáznak köszönhetően. Szerinted ha Péter jön lesz olcsó orosz gáz ? amire épül az ipar? Elmondom neked azonnal megszűnik minden kedvezményes szerződés majd vehetjük a csepfolyóst nyugatról és emelkedhet az energia ára ahogy nyugaton van 3-5 ször.. Tudod mi lesz akkor? kivonul a kínai a gyáraival bezár pár autógyár az lesz munkanélküliség válság... Ezt akarjuk tényleg? mert ez lesz... szóltam...! ( Jó dolgában hülyül meg az ember ahogy szokták mondani !) - Németország pont ezért vesztette el aversenyképességét a Kínai és a német is azért fejleszti itt a gyárait mert itt még VAN OLCSÓ OROSZ GÁZ na meg Paks is lesz fejlesztve azt is nyilván a Péter leállítaná és le is állna Péterünkkel (nem Putyin barát ) tehát vehetnénk az áramot is külföldről 3-4 szeres árat fizetve ahogy nyugaton is van... Tacsra vágná az országot..! Totálisan!
Lehet csurni csavarni de "Ar-ber illetve a ber-torleszto aranyt is nezd! Ott mar nem fincsi a helyzet. A olcso 2 szobas panel mondjuk 100 havi ber. Becsben 200-230e kozott boven van ilyen, ami 70 havi. Torleszto 20 - 80ban Becsben a fizu 33%a, Bpen 60%a..."
Nagyjából 1000 oldalas tézisben lehetne vizsgálni hogy mi volt a Fletó korszakban és mi lett utána. Leírásod alapján itten Kánaán van és minden problémára csak a kormánypárt tudja a választ. Ezeket a megállapításokat azért tudod megtenni, mert egy olyan időablakban vagy, ahol éppen bizonyos támogatási rendszert, versenypiaci torzítást és pénzt ki tudsz használni - a többi 80% viszont nem. Amennyiben állami beavatkozás nem volna a pénzpiacokon már régen buktad volna a lakásaid javát. Igen vannak olyan hülye emberek akik kamatforduló előtt és a bizonytalanságok miatt végtörlesztik a hiteleiket, gyerek nélkül nem vesznek fel babavárót... Én nem tudom hol dolgozol, nekem volt (sajnos) szerencsém belelátni az EU-s pályázatok rendszerébe és ami ott ment az minden józan észt és versenypiaci logikát nélkülöz. Az állam rátelepszik mindenre, minden terültre, ahol kivételezett nyalógépek kisajátítják minden versenypiaci érdem nélkül az adott szektort és tönkre vágják a saját lapátolásuk javára. Szégyen, hogy az ország kivételezett leggazdagabb embere, egy tanulatlan, nyelveket nem beszélő fél analfabéta, ehhez képest a Demján, Csányi... Kapitalizmus? Hűbéri rendszer - ha nem tudod miről van szó googlizd ki. Adó :) Csak a Fidesz :) Sok hülyeséget összehordasz :(
A végtelen mennyiségű bozóttűz egyértelműen a klímaváltozás jele és csak rosszabbodni fog. Nálunk is. A nyugatot tekintve sok mindennel egyetértek, mondjuk biztos piszok nagy munka lenne a kormány részéről vmi szabályzást bevetni. Csak hát sok az érdekeltség ezen a téren, bizonyára nem túl meglepő. Nagyjából kizárólag emiatt dőlhetsz hátra (még).
Törölt felhasználó2025. 01. 10. 18:39
Na jó mi is meg vagyunk itt Pesten Karácsonnyal áldva ... Szuper 5 év van mögötte és most megint kapott ennyit.. Na most tényleg lépek sokan már ezt biztos nem bírják amit itt művelek már megint bocsi! Mindenkinek a legjobbakat!
Persze ezt is hallotam láttam róla videokat mennyi ott a csöves sátras.. Budapest egy király város ehhez képest... a csodás nyugat ugye ...;-) Aztán meg a sok holland német meg francia tódul Nyugat Magyarországra vásárolják fel a falvakat.. Tudom tapasztaltam a lakóim is onnan jönnek , de ők itt születtek.. Mondták is Nyugatról verik fel a sok haza települt meg külföldi az árakat ... Van benne igazság de felverjük mi azt magunk is! :D
Nem az erdotuz ott a baj. Hanem olyan vezetése van Kalifornianak, ahogy olvastam, hogy a 1000 dollár alatti lopás nincs szankciónalva azaz komolyan büntetve. ?? Rolex bolt előtt csöves sátor tábor van San Franciskoban ? WTF? Őrület. De L. A városa se kutya..... Itt múltkor plázában 2 kiscsajt a rendorautoba tettek be, mert valamit loptak a plazabol a drogériaban, , szemfesteket, rúzst, nem tudom, csak mondta az elado, mikor kérdeztem mi ez a ciriburi..
Írtam, nézd meg euró alapon és mindjárt nincs akkora áremelkedés... Ja és ne 2014-es bázissal... Jé, hogy tök más eredmény jön ki... ki hitte volna? Ja én.
Törölt felhasználó2025. 01. 10. 17:44
Hozzáteszem nem csak kormánypárti médiát nézek.. rendszeres ATV néző vagyok.. a másik oldalt is rendszeresen megnézem igazi mazohista vagyok :))
Törölt felhasználó2025. 01. 10. 17:42
Én sem értem tanult emberek ezeket miért nem tudják összerakni .. tényleg nem értem... :( Vagy csak én vagyok agymosott? Biztos.. De az ellen sem tudnék szavazni aki adja a támogatásokat .. ( CSOK - családi adókedvezmény - rezsi csökkentés stb stb..) Frászt zavarnám el.. És ha minél több ember veszi ezeket igénybe ( munkás hitel 25 év alatt SZJA mentesség babaváró , otthon felújítási program stb stb. akiken ez az életeté némiképp előrre mozdítja biztos vagyok benne hogy nem szavaz a kormánypárt ellen vagy csak nagyon kevés ember ezek közül. Nem 1 zsák krumplival veszi meg őket erről sokkal többről van szó.. Én a Fidesz előtt ilyen támogatási rendszert egyik kormánytól sem láttam mi van nyugaton? fél évet lehet az anya otthon és mehet dolgozni ? ( Német - Amerika stb ) Itthon jó világ van ahogy Ncsend is mondja.. csak nem hiszitek el!
Törölt felhasználó2025. 01. 10. 17:38
Migrációs képet meg már ne is vegyük bele a képbe... MI lesz itt ha végre hajtja a Péterünk a kötelező elosztási kvótát ? Ha lebontja a kerítés és átjáró ház leszünk? Ha a migrancsnak kell a millirádokat adni , hogy legyen neki szociális bérlakás meg segély oktatás? Szerinted mindenre lesz pénz családosra migrancsra alacsony SZJA ra rezsire mindenre? A magyar fogja a rövidet húzni elárulom.. Ez is feltétele annak az EU pénznek sajnos! ( A terrorról ami ránk szabadul pedig ne is beszéljünk amit a papír nélküli iszlám szabadítana ránk!)
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link