Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A Russel logikailag sem tud lépést tartani az SP-vel. Ha valaki túl jól teljesít a Russelben, az idővel felkerül az SP-be. Cserébe aki rosszul teljesít SP-ben, az lecsúszik Russelbe.
Ezt most is tartom. Jelenleg 4 éves tetozes folyik. Azaz a Russel2000 kb pont ott van, ahol 4 éve. Lássuk, hogy viselkedik a 20 hónapos és az 50 hónapos mozgó átlag a következő hónapokban..
Egyik mondatoddal ütöd a másikat. A lakásárak nincsenek benne az inflában (legalábbis a valós mértékben biztos nem , azt hiszem ebben egyetérthetünk). Illetve az hogy az ingatlan árak az elmúlt 10-15 évben 3-4 eztek ( és még lehet hogy keveset mondtam ). Akkor innentől kezdve, ha a magyar volt a legnagyobb élelmiszer infláció az EU -ba n és itt volt az egyik legnagyobb az ingatlan ár emelkedés, ami az infla számításban nincs is benne csak valami 12 % al ( ami vicc, bérleti díjj néha sima 1 kerestet elvisz). Akkot hány éves a pilóta ?? De most komolyan lehet itt napellenzőzni, hogy nem is rossz magyarországon élni, de az akinek nincs megtakarítása és saját lakóingatlanja, az rengeteg pénzt költ el ami az infla kosárban benne sincs.... de csak előre...
Érdekes lenne egy számot látni nálunk is az örmények hazautalásának fényében a tőlünk kint dolgozók pénzmozgásáról, külön érdekelne az ausztriába ingázók bértömege. Nyilván az ideteelpült gyárak nem játszanak, mint órményeknel sem.
Annyiban árnyalnám hogy bár négyévente xelhetek mindennap döntést hozok amikor nekiállok dolgozni és nem határt lépek. Ennyiben persze én is fenntartom a rendszert. Lehet nem marad így véglegesen.
Törölt felhasználó2025. 02. 17. 04:04
D1 EUR/HUF Rsi beesett 30 alá. Sejlik is valami forint gyengülés, de még ez messze nem meggyőző. Inkább oldalazásba ment át Kb 403-ig bikacsapdának érzem.
Sajna a devizában minden egyre drágább itthon mint téma felvetés érdemi vita hiányában elsikkad, pedig érdekes felvetés mamókától. A kiegyenlítődés folyamatát gondolom csak a következő recesszió, tehát megemelkedett munkanélküliség hozhatja el.
Annyiban árnyalnám a dolgot hogy nem hazai sajátosságról van szó, és sokan tisztában vannak a folyamattal, Budapest sem most lett ellenzéki, de egyénként négyévente 1x nyilatkozhatsz.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)