Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD 2025. 02. 16. 10:35
Előzmény: #88059  Fsociety
Szerintem nem ugyanaz, más stílus.
Még azt is fenntartom hogy sima trollkodás. Mondjuk nagy hullámokat nem vetett, ahhoz is érteni kell, egy sima “hülyék vagytok mind” simán elsikkad nem indít commentwar-t.
Pláne hogy tényleg hülyék vagyunk mind :D
Fsociety
Fsociety 2025. 02. 16. 09:56
Előzmény: #88053  Boomer
Szektasodas? Hol? Itt sokan alig varjuk a 350et,ami be lett igerve olyan ket eve. Csakhat nem jon. A forint nem erosodik,hanem trendben mozog felfele,es idonkent korrigal,ami el van adva szenzacios teljesitmenynek. Illetve le egybites-ezni a tagokat,aztan ugyanugy itt szerepelni,nos,hat az mar inkabb mosolyogni valo,foleg,hogy szinte sejtheto,hogy ki van mamoka nickje mogott (is). 
N0MAD 2025. 02. 16. 09:46
Előzmény: #88057  Bandita
Upsza, igen, sikerült hulyeséget írnom, nem úgy értettem volna.
Van ez így :D
Bandita 2025. 02. 16. 09:42
Előzmény: #88056  N0MAD
Pont emiatt nem mindegy.
N0MAD 2025. 02. 16. 09:23
Előzmény: #88055  Bandita
A “Mit gondolsz?” volt az utolsó mondata :D
Amügy gondolom mindegy nettoban vagy bruttóban ha itt van világbajnok áfa.
Bandita 2025. 02. 16. 09:10
Előzmény: #88054  Boomer
Utolsó mondatod: bruttóban vagy nettóban?
Boomer 2025. 02. 16. 01:40
Előzmény: #87968  mamoka47

Igazából csak erre akartam reagálni mert ez érdekel valóban. Mint írtam az ingatlan ár emelkedés környezetünkhöz mérten kiugró, ezért nem mérvadó, de általánosan az árak nagyon magasak. Azt a kérdést teszem fel sokszor hogy miért van magasabb ára itthon sok terméknek, miért nem olcsóbb sokkal mint más nyugati országokban. Leglátványosabb az élelmiszer infláció itthon. Miért nem jelentkezik ez a devizában.
Arra válaszra jutok hogy olcsóbb lenne ha nem lett volna a sok kormányintézkedés.
Tehát az összes "nem hárítják át adót" végül a lakosság kapta meg de az általános EUR/HUF és kormány iránti bizalom vesztés miatt ez halmozottan jelenik meg. Akkora adóék van már a fogyasztásra terhelve amit kis se lehet rendesen számolni. Ez legjobban akkor látszik mikor a multikat nézem. Értékesítésben ott kell legyen a 27% áfa, neta, extraprofit adó, tranzakciós adó, jövedéki, deviza, pénztárgép stb stb...  és végül a nyereség. Ennek ellenére még mindig olcsóbbak mint a hazai társaik. Pogi Zoli nyilatkozott erről egyszer az ATV-ben és mondta hogy ez nagyon furcsa mert ő maga sem érti hogy bizonyos piaci szereplők miért emeltek ilyen nagyot, és ezt ki kéne vizsgálni. Elég csak arra gondolni hogy bizonyos termékeket valójában EUR árban veszel csak a kifizetés forintban történik. Tehát azt mondjuk hogy a külföldi webshopban többet ér a pénzem, pedig a valóság az hogy itthon is ennyi lenne ha nem lenne ekkora fogyasztási adóék.
A bizalmi árindex ott jelentkezik hogy az EUR emelkedését azonnal leköveti sok cég, de a fordított irányt nem, ami a forint iránti bizalom elvesztésének extra ára. Eredményül ugyanazon külföldön előállított terméket olcsóbban veszem más EUs országból hiába hogy az az ország is importálja. Mit gondolsz?
Boomer 2025. 02. 16. 01:11
Előzmény: #87928  mamoka47

Látom nem arat osztatlan sikert a forint erősödésével kampányolni. Tekintve hogy ez elmúlt pár évben olvastam néhány érdekes hozzászólásod tudom hogy nem vagy orbanofil, de azt érzem szeretsz kicsit provokálni és mivel ez a topik egy politikai dühöngő gumiszoba lett, néha pedig már szektásodás jeleit látom ezért nehéz ...
Az euróval szembeni erősödést kicsit szkeptikusan nézem de tény, ha béke lesz akkor sok minden megváltozhat. Nehéz átlátni mit fog eredményezni egy béke, rövid távon nyilván kelet EU emelkedés, sokan már most veszik a lengyel tőzsdét. Ukrajna újjáépítése keresletet teremt majd, és a szankciók egy részének feloldása talán olcsóbb energiát, nagyobb versenyképességet, egy kis gazdasági lendületet adhat. Stolz azt írta hogy szerinte nagy inflációt is hozhat, ráadásul él a 70-es évek kettős inflációs hullámának jóslata még talán még él.
Boomer 2025. 02. 16. 01:01
Előzmény: #87920  mamoka47

Szerintem a hazai ingatlanpiac emelkedése nem normális, okait a hazai MMT,  infláció és az elmúlt 15 év kormányzati intézkedéseinek (babaváró, 3+3, kamatstop, CSOK, zöldhitel). A támogatások nem a vásárlókat segítik hanem csak az árakat növelik, félrevezető.
N0MAD 2025. 02. 15. 15:57
Előzmény: #88049  kjanek
Szintén magamtól,másolva:
Ezen is elméláznék a szeretett vezér “nem is kell kilépni az euból, szétesik az magától” gondolata mentén.
Meg a csatlakozásra váró országok esetleges belepése utáni támogatási ósszegek terén, meg vajon hol lesz olcsó gyárakat és alacsony hozzáadott értékű termelést folytatni, meg a húzóágazat(!) mezőgazdaság mekkora termésterülettel bővül.
Meg úgy egyáltalán az érdekérvenyesítő képességünk terén a nyugatabbiaktól a pénz megszerzésére, és a keletebbiektol visszatartására. Vétó híján. Nem olyan sok baráttal.
De ez csak elmélkedés persze, mindig is eu vezeto hatalma voltunk, vanunk, leszünk természetesen.
kjanek
kjanek 2025. 02. 15. 15:50
Előzmény: #88044  Borisz
Következő repülésünk az EU-ból lesz kifelé. Pénz már úgysem jön onnan, nincs mit ellopni. Majd megmagyarázzák hogy okosan megelőzve az amúgy biztos EU összeomlást,  inkább kilépünk előtte. 🙂
Borisz 2025. 02. 15. 15:44
Előzmény: #88046  FR73
Pftt nagy dolog, látta a repülőrajtot! Nekem van egy visszatérő látomásom. Lelki szemeim előtt plasztikusan megjelenik, ahogy a vezér fekszik a földön a hordó nagy hasán, a hatalmas feneke az égnek, karjai széttárva, borzasztóan verdes a két karjával, mintha szárnyak lennének, és közben torkaszakadtából berreg. Úgyhogy elmondhatom, én is láttam a repülőrajtot. Csak én nem vagyok tőle boldog.
N0MAD 2025. 02. 15. 15:38
A célközönség repülőt se látott még max kemtrélt, úgyhogy nekik jó lesz.
Én inkább ott érzem a visszautés lehetőségét ha mp miután a szlogen gyökeret vert elkezdi nyomatni hogy “repülőrajtot vesznek a magánrepülőgépek a tolvajok menekulnek a választások elől”
Na akkor nem szivesen látnék magamró  repülőgéppes fotót kormányközeliként. Más lenne a jelentése.
FR73 2025. 02. 15. 15:35
Gyere át a lakástopikba, ott van egy fórumtárs, aki látta a repülő rajtot, na olyan boldogságot te el se tudsz képzelni, ami nála van.
N0MAD 2025. 02. 15. 15:33
Előzmény: #88043  Rincewind2
Feje tetejére állt a világ, úgyhogy ezzel a grafikon is!
Borisz 2025. 02. 15. 15:33
Előzmény: #88038  N0MAD
Az nagyon elhibázott ötlet volt, amikor azt a repülőrajt szlógent kitalálták. Pedig korábban milyen csodálatos nagy ötleteik voltak, a keményen dolgozó kisember, a Gyurcsány hazudik, a ha Magyarországra jössz nem veheted el a magyarok munkáját, a folytatjuk, a Magyarország előre megy nem hátra, meg egy csomó másik. Szebbnél szebb gondolatok. A repülőrajt igazságát viszont mindenki érzi magán. És nem olyannak látja, hanem inkább mintha a repülőt hátrafelé tolnák be a bontó hangárba. És mindenki kezdi felfogni, hogy ebből nem lesz repülés.
Rincewind2 2025. 02. 15. 15:29
Előzmény: #88038  N0MAD
Kinyomtatod a grafikont, elforgatod 180 fokkal és gyönyörű ipari növekedést láthatsz rögtön!
N0MAD 2025. 02. 15. 15:23
Előzmény: #88040  Bandita
Nézzuk helyesen a dolgokat: még soha nem éltünk ilyen szarul emberek.
Emlekezzünk  vissza milyen bőség volt nem olyan rég, és már akkor is orbán kormány volt!
Ha akkor meg tudták csinálni a jövőben is sikerulhet! Nem kell a pillanatba és annak problémáiba beleragadni! Az élet ügysem tart örökké, nézzuk a maradandó dolgokat, például az orbán klan vagyona! Az nagyobb összeg mint a filléres gondjaitok emberek. Emelkedjetek ezen felül! Ki emlékszik mátyás király alatt éhesek voltak e a parasztok? Hogy fájt a a csatában megsebesültek sebe? Ez mind nem érdekli a tórténelmet, a corvinákra és a palotákra ma is emlekszünk, ugyanígy a tórténelemkönyvekben a stadionok és üj kastélyok maradnak meg. Kit fog érdekelni többszáz év múlva az árszínvonal és a forint? Ti talán a pengő árfolyamával keltek és fekszetek?
Nem dobban a szívetek hazánk fiainak top yachtjainak lattán? Amikor országunk vezetője a béketárgyalásoktól és az uniós védelmi tervektől távol képviselteti magát egy tucker carlson konferencián? 
Négy láb jó, két láb rossz elvtársak!
N0MAD 2025. 02. 15. 15:12
Másik topikban is feldobtam, de ide is hatha kapok erto választ:
Lehet engem borulátónak nevezni, még igazat is fogok adni, de válsztás ide vagy oda szerintem max a süllyedés görbéje módosulhat az irány nemigen.
És még elvileg új belépők is jönnek az euba, tamogatásoknak lesz helyük megha össze is borulunk “brüsszellel”. Meg a gyártás is lehet olcsóbb lesz amott ha minimális infrastrktúra lesz hozzá, út vasút, ilyesmi.
Olcsó munkaerőbem nem tudunk versenyezni, már így is megy el a dolgozó vagy ingázik(munkát terhelő adóban ugyanez), fogyasztasi adót nem lehet emelni mert már így is kiment a figyasztás egy része, termelés beszkadt, baráti cégek eddig isntámogatáson lógtak és versenyképtelenek, oktatas nagy jövőkép lásd gyerekek nyelvtudasa és értő olvasási statisztikak (eufémizmus a funkcionalis analfabétizmusra) eü romokban, demográfia és korfa katasztrofális, magánnyugdíj beszántva, lakosság vagy 80%anak nemhogy befektetése de párhavi vésztartaléka sincs. Ha kicsit csökken az eus tamogatás beszkad a gdp és a koltségvetés.
Pontosan mibol s lehetne kóltségvetési bevétel nóvekedés? Kamatkiadások meg az egekben, még csak jön a java. Vajon a forintkiáramlás merre mozdítja a forint árfolyamot majd?
Trump az afát is szankcionálni akarja, nalunk hogy is allunk? Amúgy ha leviszik nincs bevétel, ha felviszik akkor még tobb fogyasztas, vásárlás megy határ túloldalara, bevétel csökken.
Akkor erre kérnék pozitív jövoképet, tényleg örülnék. Csak lehetoleg hihetőt

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek